34.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης μιλάει στο Αll4fun

Ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης μιλάει στο Αll4fun για την νέα παράσταση ” Τα τραγούδια του κόσμου”, τις συνεργασίες που έχει κάνει στο χώρο της μουσικής και όχι μόνο και διάφορα ακόμα…
 
“Τα τραγούδια του κόσμου, είναι εκείνα που λες πως γράφτηκαν για ‘σένα και έχουν σημαδέψει στιγμές σου στο παρελθόν. Σχεδόν με το πρώτο άκουσμα θες να τα σιγοτρα-γουδήσεις. Βέβαια θα προτείνω και νέες δημιουργίες, που θα ευχόντουσαν να έχουν τη μοίρα των «τραγουδιών του κόσμου».”
 
«Τα τραγούδια του κόσμου», τί πρόκειται να δούμε στην παράσταση αυτή;
 
Τα τραγούδια του κόσμου, είναι εκείνα που λες πως γράφτηκαν για ‘σένα και έχουν σημαδέψει στιγμές σου στο παρελθόν. Σχεδόν με το πρώτο άκουσμα θες να τα σιγοτρα-γουδήσεις. Βέβαια θα προτείνω και νέες δημιουργίες, που θα ευχόντουσαν να έχουν τη μοίρα των «τραγουδιών του κόσμου». Το Θέατρο Αρχελάου επίσης, είναι ένας σύγχρονος χώρος που προσφέρει δυνατότητες καλής ακουστικής και video wall… δεδομένα που θα χρησιμοποιήσουμε υπέρ της παράστασης. Να προσθέσω σε αυτό το σημείο, ότι λίγο νωρίτερα από την έναρξη, υποδεχόμαστε το κοινό σαν να είμαστε σπίτι μας. Έτσι, ένα ποτήρι κρασί και λίγη κουβέντα, θα είναι ό,τι πρέπει για να προετοιμάσει το έδαφος της μουσικής μας επαφής.    

Έχοντας κάνει σημαντικές συνεργασίες στο χώρο της μουσικής , όπως με τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Γιάννη Σπανό, τον Λάκη Παπαδόπουλο και άλλους, είναι κάποια συνεργασία που θα θέλατε να κάνετε είτε είναι καλλιτέχνης εγχώριος είτε από το εξωτερικό;
 
Πολλές! Αλλά ποια να πρωταναφέρει κανείς; Σίγουρα όμως πρέπει να σταθώ σε μια τελευταία συνεύρεση με δημιουργία του Μίκη Θεοδωράκη και του ποιητή Μιχάλη Γκανά, το «Σημαδεμένος απ’ την αγάπη» (1η εκτέλεση: Βασίλης Λέκκας). Μια παραγωγή των Dreamers Inc και soloists την Αρετή Κετιμέ στο σαντούρι και τον Μάκη Αμπλιανίτη στις κιθάρες, που είχα την τύχη να ερμηνεύσω και να είναι στη λίστα δίσκου του εξωτερικού.
 
Ξεχωρίσατε κάποια από αυτές τις συνεργασίες;
 
Όλες ήταν μοναδικές και ξεχωριστές. 
 
Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
 
Ο καινούργιος μου δίσκος, τον οποίο ετοιμάζουμε με σημαντικούς και αγαπημένους φίλους, που εκτιμώ τη δουλεία και την αισθητική τους. 
 
Σας βρίσκουμε σε έναν νέο χώρο, στο θέατρο « Αρχελάου», είναι ιδανικός για την μουσική σας παράσταση;
 
Ναι. Και μάλιστα ο χώρος μου ενέπνευσε την ιδέα.
 
Σας απασχολεί καθόλου το θέμα της μετανάστευσης και της φυγής σε μία νέα χώρα ώστε να έχετε τις υποδομές για ένα νέο ξεκίνημα;
 
Η μετανάστευση είναι θέμα που μας απασχολεί όλους. Καταρχάς όχι ως θέμα φυγής, αλλά ως παγκόσμια ζήτημα. Οι μετακινήσεις πληθυσμών, αυτόν τον καιρό είναι αποτέλεσμα πολέμου. Οι πόλεμοι αν σταματήσουν, μπορούμε να σκεφθούμε πιο ήρεμα και κάτω από λογική βάση. Νομίζω ότι το «κυνήγι του πλούτου» κάνει κακό στον πολιτισμό μας. Δεν υπάρχει άλλος. Τον ξοδέψαμε. Ο μόνος πλούτος που μας έχει απομείνει είναι η ειρήνη, η παιδεία και η αλληλεγγύη. Πού να πας και να τα βρεις αυτά; Για να απαντήσω και στο 2ο σκέλος… παντού νιώθω μια καινούργια αρχή να περιμένει.
 
Τί θα προτείνατε στους αναγνώστες μας;
 
Να αγαπούν τον εαυτό τους, γιατί έτσι θα κάνει κύκλο αυτό το συναίσθημα και θα το βιώσουν με τη σειρά τους απ’ τους γύρω και να απολαμβάνουν την ευθύνη της ευτυχίας. Οι γονείς, η Ελλάδα, οι φίλοι, οι παρέες, τα παιδιά μας… είναι η ευτυχία που μπορούμε να απολαύσουμε. Πράγματα και στιγμές που έχουμε στα χέρια μας. Τα υπόλοιπα είναι «προπαγάνδα».
 
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.all4fun.gr/fun/music/11645-q-t—q–theater-.html
 
Της Αλεξίας Βλάρα, 1/11/2015 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα