25 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Σκυτάλη 1η «Κορίνα Παπαοικονόμου»

Σκυταλοδρομία 1

Ιανουάριος 2019

Παραδίδω τη σκυτάλη στην Κορίνα Παπαοικόμου

(www.youtube.com/watch?v=NRSJx8qBPwQ )

Πολλοί αναρωτήθηκαν: «Ποια είναι η Κορίνα Παπαοικονόμου; Είναι καμιά ηθοποιός; Τραγουδίστρια; Χορεύτρια;»

Όχι δεν είναι.

Κάποιοι άλλοι είπαν: «μα καλά τόσους επωνύμους γνωρίζεις γιατί δεν ξεκινάς από αυτούς;»

Λοιπόν, το concept είναι να δίνεις τη σκυτάλη σε κάποιο άτομο που θαυμάζεις, πιστεύεις ότι είναι αξιόλογο και μοναδικό… και η Κορίνα είναι όλα αυτά.

49949187_248679549343560_1914420090950909952_n.jpg

Ένα πλάσμα που γεννήθηκε με τους καλύτερους οιωνούς; Όχι!

Γεννήθηκε 8 Ιουνίου -διδυμάκι ασφαλώς- υγιέστατο μωρό κατά τα άλλα, αλλά… τυφλό. Οικογένεια δυναμική που δε θα καταθέσει εύκολα τα όπλα για τη μικρή Λασκαρίνα (μην τη φωνάξετε ποτέ έτσι…ποτέ!). Μετακομίζουν στη Γερμανία όπου και μένουν πολλά χρόνια μέχρι να αποκατασταθεί με προσπάθεια και κόπο η όραση… αλλά όχι εντελώς… το ποσοστό είναι πολύ χαμηλό.

Καθώς γράφω αυτές τις σειρές νιώθω πολύ παράξενα… Νιώθω ότι γράφω για κάποια άλλη κοπέλα. Γιατί πραγματικά αυτά τα σχεδόν 20 χρόνια που είμαστε φίλες-αδερφές ποτέ μα ποτέ μα ποτέ δεν τέθηκε θέμα για το αν βλέπει ή πόσο βλέπει και τι ποσοστό βλέπει η Κορίνα.

Ποτέ δε τη θυμάμαι να ¨μασάει¨ σε τίποτα. Λύκειο κανονικά όλα, Πανεπιστήμιο, εξεταστικές, χωμένη παντού, χορούς, ξενύχτια, ξένες γλώσσες, φωτογραφία, ταξίδια, να οργανώνει πράγματα, έρωτες, χαρές, πανηγύρια, παρουσιάσεις, συνέδρια. Εκεί που το μεγαλύτερο ποσοστό των απλών ανθρώπων θα είχε μια μόνιμη δικαιολογία για να αποφεύγει πράγματα ή να νιώθει υποδεέστερα, η Κορίνα απλά ζει και ζει στο 100%. Και όσοι βρίσκονται κοντά της είναι πραγματικά τυχεροί.

Επιπλέον 15 λόγοι που διάλεξα την Κορίνα:

 • Θέτει στόχους και τους υλοποιεί. Δεν είναι σαν τους πολλούς που απλά μιλάμε για θεωρητικούς στόχους.
 • Ξυπνάει με το πρώτο ξυπνητήρι! Δε βάζει άλλα 37 να χτυπήσουν! Με το πρώτο λέμε!
 • Επίσης ξυπνάει μες τη χαρά! Ούτε μα, ούτε μου, ούτε γκρίνια, ούτε θέλω καφέ… μες τη χαρά!
 • Αυτό που λέει το εννοεί. Αν πει «ναι» είναι «ναι»… δε στο αλλάζει… γι΄ αυτό και δεν απαντάει γρήγορα. Ο λόγος της είναι βράχος.
 • Πηγαίνει στα ραντεβού της πέντε λεπτά νωρίτερα. Ναι, νωρίτερα! Δεν έχει αργήσει ποτέ! Ναι… ας νιώσουμε άσχημα εμείς με τις φθηνές δικαιολογίες.
 • Δε σταματά να ονειρεύεται όσο δύσκολα και να περνά και όσο άσχημα και να είναι τα πράγματα. Αθεράπευτα αισιόδοξη.
 • Είναι εξαιρετική φίλη. Τρυφερή, αγαπησιάρα και αυστηρή εκεί που πρέπει. Θα σου πει «μπράβο» αλλά θα σου πει και τα φάουλ έξω από τα δόντια.
 • Αν της τηλεφωνήσω και της πω «δεν είμαι καλά έλα», θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο και θα έρθει.
 • Συνδυάζει θηλυκότητα με παιδικότητα και χαρά με επαγγελματισμό.
 • Οργανώνει εξαιρετικά τα οικονομικά της και τον χρόνο της.
 • Όταν πας ταξίδι μαζί της νιώθεις άνετα διότι τα έχει οργανώσει όλα και έχει ενημερωθεί για τα πάντα.
 • Είπε μια μέρα «θέλω να βρω έναν σύντροφο που να έχει τα εξής 5 χαρακτηριστικά » και βρήκε ακριβώς αυτόν τον σύντροφο που τη λατρεύει και τον λατρεύει! Παραγγελία στον Θεό! Ναι, συμβαίνει! Ναι δεν είναι ταινία του Χόλυγουντ.
 • Συνδυάζει σύντροφο, δουλειά, φιλία και οικογένεια χωρίς να μένει κάποιος παραπονεμένος.
 • Είναι γεμάτη αγάπη που τη χαρίζει απλόχερα.
 • Διεκδικεί τη ζωή που θέλει.

Θα μπορούσα να γράφω ώρες ολόκληρες… Βάζω εδώ μια τελεία και πάμε να κάνουμε μια όμορφη συζήτηση με τη Λασκαρίνα, ε σόρυ την Κορίνα…

 

Αγγελική: Γεια σου Κορίνα!

Κορίνα: Γεια σου Αγγελική. Έχω λίγο άγχος, δεν έχω ξαναδώσει συνέντευξη.

Αγγελική: Ε, για όλα υπάρχει η πρώτη φορά! Καταρχάς είσαι χαρούμενη γι΄ αυτό;

Κορίνα: Πολύ! Είναι μια καινούργια εμπειρία.

Αγγελική: Πού σε βρίσουμε αυτήν τη στιγμή;

Κορίνα: Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Καβάλα, στο σπίτι μου και παίζω κιθάρα.

Αγγελική: Μαθαίνεις κιθάρα;

Κορίνα: Ναι, έχω ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες και είμαι πολύ ενθουσιασμένη.

Αγγελική: Μπορεί κανείς να ξεκινήσει ένα χόμπι μετά τα 30;

Κορίνα: Γιατί όχι; Ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσεις κάτι που ήθελες καιρό, αλλά δεν είχες χρόνο ή παρότρυνση για να το κάνεις. Πάντα μου άρεσε να μαζευόμαστε στην παραλία, παρέα με μια κιθάρα, αλλά ποτέ δεν είχα μπει στη διαδικασία να ασχοληθώ. Μια μέρα λοιπόν ήμασταν σε μαγαζί με ζωντανή μουσική και έτυχε να μιλήσω με τον κιθαρίστα, ο οποίος μου είπε ότι και αυτός μεγάλος ξεκίνησε, οπότε με έπεισε, μου έδωσε ώθηση να ξεκινήσω κάτι που ήθελα από καιρό.

Αγγελική: Έτσι απλά;

Κορίνα: Έτσι απλά, γιατί όχι; Βέβαια όταν παίζεις καθόλου απλά δεν είναι, μπουρδουκλώνω δάχτυλα, άστα να πάνε, αλλά μέχρι το καλοκαίρι έχουμε καιρό.

Αγγελική: Πάμε τώρα να μιλήσουμε για το βιογραφικό σου.

Κορίνα: Πάμε, πάμε… να δούμε πού θα πάμε.

Αγγελική: Τι έχεις σπουδάσει;

Κορίνα: Λογιστική και Χρηματοοικονομική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακό στο ίδιο αντικείμενο.

Αγγελική: Ξένες γλώσσες;

Μου αρέσει να μιλάω ξένες γλώσσες και αυτό προϋποθέτει να μαθαίνω ξένες γλώσσες.

Αγγελική: Πόσες γλώσσες μιλάς;

Κορίνα: Τέσσερις: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Θα ήθελα όμως να μάθω και κάτι πέρα από τα προβλεπόμενα, όπως Ρώσικα, Αραβικά, Κινέζικα… αλλά τώρα μαθαίνω κιθάρα… αυτό είναι μελλοντικό project.

Αγγελική: Έχεις ασχοληθεί με τη φωτογραφία;

Κορίνα: Ναι. Παρακολούθησα σεμινάρια στα ΤΕΙ Καβάλας. Φωτογραφίες μας έχουν συμπεριληφθεί σε έκθεση και επίσης για αρκετό καιρό ήμουν φωτογράφος σε γάμους.

Αγγελική: Επίσης έχεις δίπλωμα Ιστιοπλοΐας;

Κορίνα: Ναι.

Αγγελική: Πώς έγινε αυτό;

Κορίνα: Είναι το μόνο δίπλωμα που δε θέλει οφθαλμίατρο! Είχα πάει σε ένα ιστιοπλοϊκό τριήμερο στις Σποράδες, ψήθηκα και είπα «γιατί να μην το κάνω»; Άνοιξη-χαρά θεού, καλός καιρός, θάλασσα, μια καινούργια γνώση, μια ωραία εμπειρία!

Αγγελική: Ξέρω ότι ένα από τα όνειρά σου είναι να ταξιδέψεις σε όλον τον κόσμο, σωστά;

Κορίνα: Σωστά. Και ακόμα παραπέρα. Και 2 και 3 φορές.

50485464_536974243478599_4937257969826922496_n.jpg

Αγγελική: Πού έχεις πάει μέχρι τώρα;

Κορίνα: Τουρκία, Κύπρο, Βουλγαρία, Σερβία, Πολωνία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Κούβα, Μαρόκο, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μαλαισία και προσεχώς Ισλανδία.

Αγγελική: Γιατί σου αρέσει να ταξιδεύεις;

Κορίνα: Μου αρέσει το άγνωστο. Nα ανακαλύπτω καινούργια μέρη, να μιλάω με τους ανθρώπους, να μαθαίνω τον πολιτισμό τους, να γεύομαι καινούργιες γεύσεις, να περπατάω και να μη με γνωρίζει κανείς. Επίσης το γεγονός ότι μπορώ να αντιμετωπίσω οτιδήποτε απρόοπτο και να προσαρμοστώ σε ό,τι τύχει με κάνει να νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση και όσο και να σου φαίνεται παράξενο, νιώθω ασφάλεια. Ο σύντροφός μου είπε κάποια στιγμή το εξής: «παντού μπορείς να νιώθεις σαν στο σπίτι σου». Επιπλέον έχεις τόσο ωραίες στιγμές να διηγηθείς και στιγμές που τις έχεις ζήσει εσύ ο ίδιος. Οι ιστορίες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ποτέ δεν ξεκινάνε με τη φράση «τότε που έμεινα σπίτι…». Το 99% των στόχων-ονείρων μου κάθε χρονιά έχουν να κάνουν με προορισμούς.

Αγγελική: Ασχολείσαι με τον τομέα του τουρισμού;

Κορίνα: Έχω ασχοληθεί στο παρελθόν, διότι δούλευα σε ταξιδιωτικό πρακτορείο. Αυτή τη στιγμή είμαι δημόσιος λειτουργός.

Αγγελική: Όχι υπάλληλος;

Κορίνα: Θέλω να το βλέπω σαν λειτούργημα.

Αγγελική: Ωραία οπτική.

Κορίνα: Ωστόσο βοηθάω την οικογένειά μου σε μια μικρή τουριστική μονάδα που έχουμε στη Θάσο, Yalos Beach Maisonettes. www.yalos-maisonettes.gr

Αγγελική: Είσαι από Θάσο;

Κορίνα: Βεβαίως! Η Θάσος είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο πράσινα νησιά της Ελλάδος. Είναι το ακρογιάλι των παιδικών μου χρόνων, είναι ο Παράδεισός μου.

Αγγελική: Θα έλεγες λοιπόν ότι αξίζει κάποιος να το επισκεφτεί;

Κορίνα: Χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αγγελική: Έχεις φτιάξει μαζί με τον σύντροφό σου, τον Θάνο, ένα μπλοκ που αφορά στα ταξίδια, σωστά;

Κορίνα: Ναι. Είναι ο ταξιδόκοσμος (www.taxidokosmos.gr),το δημιούργημά μας. Θέλαμε να επικοινωνήσουμε με ανθρώπους που αγαπάνε τα ταξίδια σαν εμάς και να δείξουμε ότι μπορεί πλέον ο καθένας να ταξιδέψει οικονομικά και ποιοτικά σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Ένα ακόμη στοιχείο που με γοητεύει στα ταξίδια είναι ότι γυρνώντας πίσω καταλαβαίνεις πόσα λίγα γνωρίζεις απ΄ όλον αυτόν τον πολιτισμικό πλούτο που υπάρχει και αυτό σε κάνει να εξελίσσεσαι πραγματικά και ουσιαστικά.

Αγγελική: Είσαι παντρεμένη;

Κορίνα: Ναι, πριν δυο χρόνια παντρευτήκαμε με τον Θάνο αλλά είμαστε μαζί σχεδόν δέκα χρόνια. Είναι η αγάπη μου, το στήριγμά μου, είναι ο συνοδοιπόρος μου, είναι ο λόγος που γίνονται όλα.

50546903_2231398463786501_5553949959964852224_n.jpg

Αγγελική: Μπορεί μια γυναίκα να συνδυάσει και σύντροφο και δουλειά, ταξίδια, φίλες, οικογένεια, χόμπι;

Κορίνα: Όλα συνδυάζονται αρκεί να υπάρχει αλληλοκατανόηση, κουβέντα, ηρεμία, εμπιστοσύνη και κοινά όνειρα.

Αγγελική: Εσείς τα έχετε όλα αυτά;

Κορίνα: Πιστεύω ότι τα έχουμε αλλά και κάπου να υστερούμε το δουλεύουμε. Η σχέση είναι μια συνεχής προσπάθεια και μια ζωντανή κατάσταση που εξαρτάται από εμάς και την ενέργεια που βάζουμε σε αυτήν.

Αγγελική: Προσπάθεια;

Κορίνα: Ναι, προσπάθεια. Δεν είναι κάτι εύκολο αλλά είναι κάτι πολύτιμο που αξίζει.

Αγγελική: Στα θέματα που σε απασχολούν ανέφερες σε συζήτησή μας τις σχέσεις των ζευγαριών. Τι είναι αυτό που σε κάνει να προβληματίζεσαι πάνω σ΄ αυτό το θέμα;

Κορίνα: Παρατηρώ γύρω μου ζευγάρια όπου είτε ο άντρας θα είναι «υπό», είτε η γυναίκα. Δηλαδή δε βλέπω αλληλοσεβασμό στις ανάγκες, ισορροπία και αρμονία. Επικρατεί πολύς εγωισμός, δε θέλουν να μοιράζονται πράγματα, ζουν μέσα σε δυσλειτουργικές σχέσεις και αυτό με θλίβει. Θα ήθελα όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να βιώσουν κάτι όμορφο. Είναι κρίμα. Θα ήταν όλα καλύτερα στην κοινωνία μας αν οι άνθρωποι μπορούσαν βρίσκονται σε σχέσεις που τους κάνουν να νιώθουν ωραία και τους εξελίσσουν.

Αγγελική: Σε απασχολεί η γυναίκα και η θέση της στην κοινωνία;

Κορίνα: Mε απασχολούν τα πρότυπα που προβάλλονται. Από τη μια έχουμε τις ιστορίες για εύθραυστες πριγκίπισσες που χρειάζονται έναν πρίγκιπα να τις σώσει και από την άλλη έχουμε τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα όπου βλέπουμε γυναίκες – αντικείμενα. Πού βρίσκονται λοιπόν οι γυναίκες επιστήμονες, πρωταθλήτριες, πρόεδροι; Δεν προβάλλονται. Και συνήθως όταν προβληθούν λείπει το θηλυκό στοιχείο. Μια γυναίκα λοιπόν δεν μπορεί να είναι καταξιωμένη, θηλυκή και ερωτεύσιμη;

Αγγελική: Τι ρόλο παίζει η φιλία στη ζωή σου;

Κορίνα: Θα μπορούσα να μιλάω ώρες. Νιώθω πώς είμαι ερωτευμένη με τις φίλες μου. Θέλω να είναι καλά, να κάνουμε πράγματα μαζί, τις σκέφτομαι καθημερινά και είναι ένας δεσμός που έχουμε καταφέρει με πολλή αγάπη και προσπάθεια να έχει γερά θεμέλια και πιστεύω πως θα κρατήσει για πάντα. Σταματώ εδώ γιατί δεν έχει τελειωμό αν ξεκινήσω με όλα όσα έχουμε ζήσει.

50107955_337235740336494_6931204452619649024_n.jpg

Αγγελική: Ποια είναι τα όνειρά σου;

Κορίνα: Εκτός από το να ταξιδέψω σε όλον τον κόσμο;

Αγγελική: Ναι, εκτός. Πες μας άλλα.

Κορίνα: Όταν μου λένε για όνειρα σκέφτομαι στόχους.

Αγγελική: Θέλεις να είναι αυτή η απάντησή σου;

Κορίνα: Όχι.

Αγγελική: Τότε πες μας ένα ακόμα όνειρό σου.

Κορίνα: Να ζήσω μια ζωή γεμάτη αγάπη, να μη σταματήσω να μαθαίνω πράγματα, να είναι καλά οι άνθρωποι που αγαπώ… περισσότερο ευχές μου φαίνονται αυτά.

Αγγελική: Ίσως. Κάτι πιο συγκεκριμένο;

Κορίνα: Ναι! Μου ήρθε! Να σταματήσω να κάνω μια δουλειά με τους κλασσικούς όρους και να καταφέρω να δουλεύω ταξιδεύοντας, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή μου και γράφοντας γι΄ αυτά που μου αρέσουν. Πλέον είναι πιο εφικτό από ποτέ.

Αγγελική: Τι σημαίνει ευτυχία για εσένα;

Κορίνα: Μια ματιά του Θάνου

Να περπατάς ξυπόλητη στην παραλία το καλοκαίρι

Ένα μοχίτο με τις φίλες και φίλους μου στο μπαλκόνι

Ταβερνούλα με την οικογένειά μου Κυριακή μεσημέρι

Μια καινούργια πρωτεύουσα που ανακαλύψαμε με τον Θάνο

Ένα καινούργιο τραγούδι που έμαθα να παίζω στην κιθάρα

Μια αγκαλιά από τις συναδέλφισσές μου

Ένα μπράβο

Αγγελική: Τι μπορεί να σε στεναχωρήσει;

Κορίνα: Η αγένεια. Μπορεί να με κάνει έξαλλη. Επίσης ο ρατσισμός από ανθρώπους που πνίγονται μέσα σε αρνητικά στερεότυπα και δεν έχουν μπει στον κόπο να γνωρίσουν έναν διαφορετικό άνθρωπο. Ακόμη με στεναχωρεί όταν οι άνθρωποι δεν αξιοποιούν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και λένε εύκολα και γρήγορα ¨δε μπορώ¨. Τέλος η τεμπελιά και η απροθυμία.

50532358_2230813850500715_2441371015771586560_n.jpg

Αγγελική: Θες να πεις κάτι στην πολιτική ηγεσία του τόπου;

Κορίνα: Τίποτα απολύτως.

Αγγελική: Αν κέρδιζες €1.000.000, τι θα έκανες;

Κορίνα: Το πρώτο που θα έκανα θα ήταν ένα δώρο στους γονείς μου. Μάλλον ένα ωραίο και μεγάλο ταξίδι. Έχουν κάνει τόσα πολλά όλα αυτά τα χρόνια για ΄μένα και τον αδερφό μου και θα ήθελα με κάτι να τους το ανταποδώσω. Στη συνέχεια θα έφτιαχνα μια μεγάλη τουριστική μονάδα είτε στην Καβάλα είτε στη Θάσο με πολλές παροχές και με τη δυνατότητα οι επισκέπτες να μπορούν διαδραστικά, εκτός από τις διακοπές τους να μάθουν πράγματα για τον τόπο μας, όπως συμβαίνει στα θεματικά ταξίδια. Γιατί ταξίδι δεν είναι οι εικόνες αλλά το συναίσθημα. Μετά από καιρό θυμάσαι πώς ένιωσες, όχι τι ακριβώς είδες.

Αγγελική: Ποιο είναι το moto σου;

Κορίνα: Ζήσε, αγάπα, γέλα σαν να ΄ναι η τελευταία μέρα.

Αγγελική: Πού παραδίδεις τη σκυτάλη;

Κορίνα: Παραδίδω τη σκυτάλη στ…..

 

Για να δούμε πού θα τη δώσει… μείνετε συντονισμένοι…

Η Κορίνα και εγώ περάσαμε υπέροχα και γελάσαμε πολύ στην κουβέντα μας. Ελπίζω να περάσατε και εσείς όμορφα διαβάζοντάς την.

Αν επισκεφθείτε τη Θάσο, να μείνετε στις ολοκαίνουργιες μεζονέτες της οικογένειας της Κορίνας, δηλαδή εδώ: www.yalos-maisonettes.gr

Και αν σας αρέσουν τα ταξίδια μην παραλείψετε να επισκέπτεσθε το μπλοκ: www.taxidokosmos.gr

Φιλιά,

Παρδαλίδου Αγγελική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα