24.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ο Σάββας Καλιοντζής μιλάει στο Αll4fun για το βιβλίο του “Εκτός ορίων”

Ο Σάββας Καλιοντζής μιλάει στο Αll4fun για το νεό του βιβλίο ” Εκτός ορίων”, την πλοκή του βιβλίου, τα μελλοντικά του σχέδια και διάφορα ακόμα…
 
“Το βιβλίο αυτό προσφέρει την απόδραση από την πεζή καθημερινότητα, οδηγεί τον αναγνώστη, μέσα από τις σελίδες του, σ’ ένα ταξίδι σε κόσμους φαντασιακούς, επικίνδυνους, πρωτόγνωρους. Είναι ένα βιβλίο διαφορετικό, πέρα από τα γνωστά και καθιερωμένα της ελληνικής μυθιστοριογραφίας .”
 
Κύριε Καλιοντζή, το βιβλίο σας με τον τίτλο ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Άνεμος εκδοτική. Είναι το πρώτο συγγραφικό σας έργο;
 
 Είναι το τρίτο βιβλίο μου. Το πρώτο περιέχει 2500 ρήσεις και αποφθέγματα και εκδόθηκε το 2010. Το δεύτερο, με τον τίτλο ΣΚΙΕΣ, εκδόθηκε το 2014 από την ΑΝΕΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ και είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τις ΡΗΣΕΙΣ. Πρόκειται για ένα βιβλίο με τέσσερις αυτοτελείς ιστορίες φαντασίας και μυστηρίου που μπορεί να καταταχτεί στο είδος των θρίλερ. Το ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ανήκει και αυτό στο ίδιο είδος.   
 
Το ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ και οι ΣΚΙΕΣ εντάσσονται δηλαδή στην κατηγορία των βιβλίων τρόμου;
 
Εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία, αλλά θα έλεγα ότι δεν αποσκοπούν στον τρόμο . Περισσότερο προκαλούν την αγωνία στον αναγνώστη και  ξαφνιάζουν με τις ανατροπές τους.  
 
Πείτε μας δύο λόγια για το ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ.
 
 Όπως και οι ΣΚΙΕΣ, έτσι και αυτό αποτελείται από τέσσερις αυτοτελείς ιστορίες. Ο τίτλος ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ είναι ο γενικός τίτλος του βιβλίου.  Η κάθε επιμέρους ιστορία έχει τον δικό της τίτλο, τη δική της δυναμική, τη δική της διείσδυση στους φόβους και στις ανασφάλειες που γεννά το άγνωστο. Οι πρωταγωνιστές των ιστοριών είναι πρόσωπα που ζουν μια ήρεμη, φυσιολογική ζωή η οποία σε ανύποπτο χρόνο ανατρέπεται βίαια. Ό,τι γνώριζαν και πίστευαν για τον κόσμο που τους περιβάλλει, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος μπροστά σε καταστάσεις και δεδομένα πέραν των φυσιολογικών. Οι ίδιοι αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν γεγονότα που ποτέ πριν δεν φανταζόταν πως θα βίωναν. Γεγονότα που δοκιμάζουν τα νεύρα και τη λογική τους.
 
 Ποιοι είναι οι επιμέρους τίτλοι;
 
Οι τίτλοι, σύμφωνα με τη σειρά στο βιβλίο, είναι οι εξής: α) «ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑΜΝΟΥΣ»  β)«ΕΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΙΠΝΟ»  γ)«ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΕΟΣ»  δ)«Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ».
 
Πείτε μας μερικά λόγια για την υπόθεση της κάθε ιστορίας.
 
α) Μια παρέα ανδρών πηγαίνει για κυνήγι στο βουνό. Εκεί, ο ήρωας της ιστορίας βρίσκεται αντιμέτωπος με κάτι το οποίο θα του αλλάξει εντελώς τη ζωή. Ο εφιάλτης του αρχίζει πίσω από τους θάμνους.
 
β) Ένα νεαρό ζευγάρι ομογενών από την Αμερική επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα για να γνωρίσει επιτέλους τη χώρα των γονιών του. Καταλύει σε ένα μικρό ξενοδοχείο καταμεσής του δάσους την εποχή που δύο άλλα νεαρά ζευγάρια αγνοούνται. Η επιστροφή στη πατρώα γη τους επιφυλάσσει θανάσιμες εκπλήξεις.
 
 γ) Ένας νεαρός φοιτητής αναζητεί εργασία ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα έξοδα των σπουδών του. Βρίσκει δουλειά σε γραφείο κηδειών και μαθαίνει να χειρίζεται τους νεκρούς. Τα πράγματα όμως θα πάρουν άσχημη τροπή και θα απειληθεί η ζωή του.  
 
 δ) Μια απόφαση της στιγμής θα οδηγήσει έναν νεαρό άνδρα να επισκεφτεί κάποια νύχτα το νεκροταφείο του χωριού του. Αν γνώριζε τι τον περίμενε εκεί δεν θα ξεκινούσε ποτέ.  
 
Πως σας ήρθε η ιδέα να γράψετε θρίλερ;
 
Ήμουν λάτρης των ιστοριών μυστηρίου και τρόμου και παρατηρώντας τον χώρο του βιβλίου διαπίστωσα ότι το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος δεν έχει πολλούς Έλληνες εκπρόσωπους, όπως συμβαίνει σε άλλες μορφές μυθιστοριογραφίας. Η διαπίστωση αυτή ενήργησε και ως πρόκληση. Αποφάσισα τότε να ξεκινήσω τη συγγραφή με θέματα τα οποία να κεντρίζουν το ενδιαφέρον και τις δεισιδαιμονίες των ανθρώπων, ενώ παράλληλα περιγράφω  τα συναισθήματα και τον εσωτερικό κόσμο των πρωταγωνιστών την ώρα του κινδύνου. 
 
Τι μπορεί να προσφέρει αυτό το βιβλίο στο αναγνωστικό κοινό;
 
 Προσφέρει την απόδραση από την πεζή καθημερινότητα, οδηγεί τον αναγνώστη, μέσα από τις σελίδες του, σ’ ένα ταξίδι σε κόσμους φαντασιακούς, επικίνδυνους, πρωτόγνωρους. Είναι ένα βιβλίο διαφορετικό, πέρα από τα γνωστά και καθιερωμένα της ελληνικής μυθιστοριογραφίας . 
 
Από πού εμπνέεστε τα θέματα;
 
 Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πηγή ή διαδικασία άντλησης των θεμάτων. Ένα τοπίο στην ομίχλη, ένας έρημος δρόμος στο μισοσκόταδο, μία παράξενη σκιά στην απέναντι γωνία, όλα μπορούν να αποτελέσουν την αρχή κάποιας ιδέας. 
 
Έχετε κάποιους συγγραφείς που προτιμάτε ιδιαίτερα;
 
 Διαβάζω πολλούς και πολλά είδη λογοτεχνίας. Όσον αφορά όμως το θρίλερ, προτιμώ ιδιαίτερα τους Γκράχαμ Μάστερτον, Στιβ Κουντζ, Στέφεν Κινγκ. 
 
Που μπορούν οι αναγνώστες να βρουν τα βιβλία σας;
 
Σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία, αλλά και με παραγγελία απευθείας από την Άνεμος εκδοτική. 
 
Γράφεται κάτι άλλο αυτήν την εποχή;
 
 Βεβαίως. Ξεκινώ ένα νέο μυθιστόρημα φαντασίας, έχω ημιτελές ένα ευθυμογράφημα και ταυτόχρονα τελειώνω κάποιο θεατρικό. Ευελπιστώ πως για το 2016 θα έχω κάποιο από αυτά έτοιμο προς έκδοση.
 
 Πριν κλείσουμε, θέλετε να πείτε κάτι άλλο;
 
Να προτρέψω τους αναγνώστες/ιες που ενδιαφέρονται για τα βιβλία μου, να επισκεφτούν τη σελίδα «ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ Σάββας Καλιοντζής» στο facebook, όπου θα πάρουν περισσότερες πληροφορίες και θα δουν φωτογραφίες και άρθρα που αφορούν το βιβλίο. Όπως και τη σελίδα «ΣΚΙΕΣ» που αφορά το προηγούμενο… Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία!  
 
Τέσσερις ιστορίες, τέσσερα διαφορετικά σκηνικά, χώροι, πρόσωπα που ξετυλλίγονται κάτω από διαφορετικές καταστάσεις και με διαφορετικούς μεθόδους σκέψης, έχοντας έναν κοινό γνώμονα τον φόβο και τον θάνατο που καραδοκεί. Περιγραφές που σε καθηλώνουν και με μία ροή που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι συγγραφείς αυτού του είδους, ο Σάββας Καλιοντζής μας δείχνει τα εξαιρετικά δείγματα γραφής που ευελπιστούμε να συνεχίζουν να μας συντροφεύουν για πολλά ακόμα χρόνια.
 
Εμείς να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο καινούριο του βιβλίου και πολλά πολλά ακόμα τέτοιου είδους συγγραφικά βήματα!
 
Της Αλεξίας Βλάρα, 7/9/2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα