21.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

H Eυγενία Καραμπεσίνη μιλάει στο Αll4fun για την παράσταση «Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» που πρωταγωνιστεί

Την Ευγενία Καραμπεσίνη την συναντάμε φέτος ως Νταίζυ Φαίη Μπιουκάναν στον ”Υπέροχο Γκάτσμπυ” σε σκηνοθεσία Αλέξη Κοτσώρη στο Αγγέλων Βήμα. Ενα υπέροχα γήινο πλάσμα που υποδύεται την πανέμορφη Νταίζη του Γκάτσμπυ, ένα πρόσωπο καταλύτη τόσο στο μυθιστόρημα όσο και στην παράσταση. Στην πρώτη της θεατρική εμφάνιση η Ευγενία που τέλειωσε πρόσφατα τη Σχολή (ή το σχολείο σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις) μίλησε στο all4fun για την παράσταση και το ρόλο της. Είμαι σίγουρος ότι θα την συναντήσουμε στο άμεσο μέλλον!

030A0199.jpg
– Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ: Όταν διαβάσατε το κείμενο ποια ήταν η πρώτη σας σκέψη;
Αρχικά, η ιστορία μου ήταν οικεία, καθώς είχα δει στο παρελθόν ομώνυμη ταινία σε σκηνοθεσία του Baz Luhrmann. Η εν λόγω ταινία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με την μουσική και τα εφέ να έχουν μεγάλη βαρύτητα, προκαλώντας στον θεατή ένα αίσθημα ευφορίας και τονίζοντας την ευμάρεια της εποχής. Το έργο διαδραματίζεται στην Αμερική γύρω στο 1920 κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου όπου υπήρχε η αίσθηση μιας αλλαγής που θα επέλθει. Είχα την περιέργεια λοιπόν να δω μέσα από την ανάγνωση του μυθιστορήματος του F. Scott Fitzgerald τις εικόνες που θα σχηματιστούν στη δική μου φαντασία και έδινα ιδιαίτερη σημασία σε αναφορές για το πρόσωπο της Νταίζυ, την οποία υποδύομαι. Τέλος, με την ανάγνωση της θεατρικής διασκευής του Simon Levy, στην οποία έχουμε βασιστεί, είχα πλέον μια συγκεχυμένη πρώτη σκέψη που ήταν αυτή της ματαιοδοξίας-φιλοδοξίας του ανθρώπου και πόσο λεπτή κάποιες φορές μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ τους.
-Σας είπε αμέσως ο σκηνοθέτης για ποιο ρόλο σας προορίζει;
Ναι, καθώς έτσι προέκυψε η πρώτη μας γνωριμία. Ήμασταν το καλοκαίρι στην Επίδαυρο και έτυχε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι λόγω κοινών γνωστών, εκεί με ρώτησε ο Αλέξιος αν είμαι ηθοποιός διότι πίστευε ότι μπορεί να του κάνω για τον γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο που ετοίμαζε, εγώ με δισταγμό είπα ναι, διότι μόλις είχα τελειώσει τη δραματική. Στη συνέχεια πέρασα από ακρόαση και ακολούθησε η συνεργασία μας.
1G1670179265445.jpg
– Ποιος είναι ο ρόλος σας; Και ποιες είναι οι δυσκολίες του;
Νταίζυ Φαίη Μπιουκάναν, αυτό είναι το πλήρες όνομά της, την συναντάμε γύρω στα 24, γόνος μιας πλούσιας οικογένειας, παντρεμένη με τον Τομ Μπιουκάναν και έχει μια μικρή κόρη, την Πάμμυ. Αρχικά, οι δυσκολίες προκύπτουν από το ότι ο ρόλος μου προέρχεται από μυθιστόρημα και όχι από θεατρικό κείμενο. Έπειτα χρειάστηκε να διαπραγματευτώ ανάμεσα στις σκηνοθετικές οδηγίες με τις προσωπικές μου επιλογές ώστε να βρω πως όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν και να δημιουργηθεί ένας χαρακτήρας επί σκηνής όπου θα έχει μια συνεπή εξέλιξη κατά τη διάρκεια του έργου. Επιπλέον, δεν μου ήταν οικείο το κοινωνικό της υπόβαθρο ούτε οι τρόποι της εποχής. Γι’ αυτούς τους λόγους η δυσκολία για μένα συγκλίνει στο πώς θα προσεγγίσω αυτό το πρόσωπο, το οποίο έχει πολλές αντιφάσεις. Η πρώτη εντύπωση μπορεί να είναι ότι πρόκειται για έναν επιφανειακό χαρακτήρα, ωστόσο ένιωθα ότι προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους και πως δεν θα ήταν δίκαιο να χαρακτεί στη μνήμη μας με την αρχική εικόνα αλλά να συμπάσχει ο καθένας μας μαζί της.
-Σε μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων στην Αθήνα, τι πιστεύετε ότι ξεχωρίζει στον Γκάτσμπυ για να έρθει το θεατρόφιλο κοινό;
Είναι μια ευχάριστη παράσταση με μια ιστορία να διηγηθεί μέσα από μια όμορφη συνεργασία. Η ομάδα αποτελείται από νέους ηθοποιούς που ο καθένας του ξεχωρίζει με τον τρόπο του και έχει ωραίες μοναδικές στιγμές επί σκηνής, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αλέξιου Κοτσώρη και την κινησιολογία του Χρήστου Νικολάου. Επιπλέον, τα Σάββατα πριν την παράσταση έχουμε στο φουαγιέ του θεάτρου live jazz μουσική προκειμένου να μπει στο κλίμα του έργου ο θεατής, η μουσική φυσικά δεν λείπει και κατά την διάρκεια  της παράστασης όπου ο Φάνης Κακοσαίος έχει επιμεληθεί και έχει εντάξει μια αίσθηση  κινηματογραφικής ορχηστρικής μουσικής. Επιπροσθέτως, κάτι πολύ πρακτικό η παράσταση κρατάει λίγο παραπάνω από μιάμιση ώρα χωρίς να κουράζει το κοινό.
030A0349.jpg
-Ποιος είναι ο χαρακτήρας που αγαπάτε περισσότερο στην παράσταση (εκτός από τον δικό σας) και κυρίως γιατί;
Ο Νικ Κάραγουέϊ! Θα συμφωνήσω με την Νταίζυ όπου λέει αναφερόμενη στον ίδιο “πάντα ήσουν ο αγαπημένος μου ξάδερφος”. Αυτή η συμπάθεια προς το πρόσωπό του πηγάζει από την θέση που κρατά απέναντι στα γεγονότα, όντας και ο αφηγητής της ιστορίας, γίνεται κριτής χωρίς εμπάθεια και διαθέτοντας έντονα το αίσθημα δικαίου. Καθώς θα μπορούσε να είναι σφετεριστής της συμπάθειας που του δείχνουν, ο ίδιος ενώ δείχνει ότι είναι φιλόδοξος κι ενώ θα μπορούσε να ελιχθεί κοινωνικά και επαγγελματικά με ευκολία επιλέγει τον δικό του δρόμο και στηρίζει τις επιλογές του μέχρι τέλους. Δείχνει πως διαθέτει πίστη.
-Ποια συμβουλή του σκηνοθέτη θυμάστε πριν βγείτε στην σκηνή του Αγγέλων Βήμα;
Να το απολαύσω!
Αναλυτικές λεπτομέρειες για τους συντελεστές και τις ημέρες που παίζεται η παράσταση ακολουθούν στον εξής σύνδεσμο: 
Του Δημήτρη Κοτσίφη, 14/1/2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα