Η πρώτη τηλεοπτική παρουσία της Δέσποινας Καμπούρη ήρθε δειλά-δειλά το 2004, αλλά έπρεπε να περάσουν τρεις ακόμη τηλεοπτικές σεζόν για να βγει ξανά στο γυαλί. Από τον Σεπτέμβριο του 2007, λοιπόν, βρίσκεται πια εντατικά στα πλατό του ΌΛΑ.
Ο Θέμος Αναστασιάδης της το πρότεινε και η Δέσποινα δεν είχε άλλη επιλογή και όπως συμβαίνει με κάθε συμβουλή του, την ακολούθησε πιστά. Ο έμπειρος παρουσιαστής έχει το ένστικτο να διαλέγει τους κατάλληλους συνεργάτες και δεν έπεσε έξω ούτε αυτήν τη φορά. Οκτώ μήνες μετά η Δέσποινα, που έχει έντονα τα γονίδια της αφρικανικής ηπείρου, εξακολουθεί να νιώθει ακόμα άβολα με τον φακό, αν και όσο πάει συνηθίζει όλο και περισσότερο την ιδέα.
Ως δημοσιογράφος έχει το προνόμιο να παίρνει τις κεντρικές συνεντεύξεις στο περιοδικό “ΌΛΑ” του “Πρώτου Θέματος”, ενώ στην τηλεόραση μεταξύ άλλων η δική της μεγάλη ανακάλυψη είναι ο ένας και μοναδικός Παναγιώτης Τόκος…
Η ατζέντα της είναι ζηλευτή (υπεύθυνη καλεσμένων της εκπομπής είναι άλλωστε), της αρέσουν πολύ τα ταξίδια και οι καταδύσεις και όταν έχει ελεύθερο χρόνο πηγαίνει στους αγώνες του Ολυμπιακού και πιο πολύ στα ντέρμπι, έχοντας και μια μικρή συμπάθεια στην ΑΕΚ. Η Δέσποινα θα μπορούσε σήμερα να ήταν μια επαγγελματίας αθλήτρια του βόλεϊ, αν στα 18 της δεν είχε πέσει θύμα του έρωτα, όμως σίγουρα δεν έχει μετανιώσει για την επιλογή της ν’ ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. Κάτι που αντίθετα με τις περισσότερες περιπτώσεις έγινε μετά από επιθυμία του πατέρα της (!)
– Έχεις κάνει πλέον πολλές συνεντεύξεις στην εφημερίδα, αλλά τώρα είσαι στον ρόλο του συνεντευξιαζόμενου.
Είναι η τρίτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο και ελπίζω να είναι ωραίο το αποτέλεσμα.
– Πάμε, λοιπόν, από την αρχή, όπου η ζωή σου ξεκινάει κάπου στα βάθη της μακρινής Αφρικής.
Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου, τα έζησα στο Ζαΐρ, καθότι η μητέρα μου έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Αφρική. Η μητρική μου γλώσσα ήταν τα σουαχίλι. Ήρθαμε στην Ελλάδα όταν ήμουν 4-5 ετών αφού ήδη είχαν ξεσπάσει κάποιοι εμφύλιοι και οι συνθήκες δεν ήταν και οι ιδανικότερες για το μεγάλωμα ενός παιδιού. Πηγαινοερχόμασταν για κάποιο χρονικό διάστημα αφού είχε μείνει πίσω η οικογένειά μας, μέχρι που μείναμε εδώ μόνιμα. Έμαθα ελληνικά στο νηπιαγωγείο, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια.
– Αν αναλογιστούμε ότι άργησες να μάθεις τη γλώσσα, σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά, νομίζω ότι τώρα μιλάς πλέον άψογα τα ελληνικά (!)
Το ελπίζω (σ.σ. γέλια). Γενικώς ήμουν καλή μαθήτρια χωρίς να διαβάζω πολλές ώρες. Είχα καλή αντίληψη και τα αφομοίωνα από την παράδοση. Έδινα τεστ χωρίς να είμαι πολύ καλά προετοιμασμένη, αλλά για έναν πολύ περίεργο λόγο τα πήγαινα πολύ καλά. Όταν πήγα βέβαια στη σχολή δημοσιογραφίας, ο καθηγητής ορθοφωνίας μου έλεγε ότι είχα ένα πρόβλημα στην εκφορά των συμφώνων, διότι τα σουαχίλι έχουν περισσότερα φωνήεντα, αλλά από τότε έχει περάσει φυσικά καιρός (σ.σ. γέλια). Σκέψου ότι δεν τα μιλάω πια. Μόνο όταν θέλω να πω κάτι στην μαμά μου ή στον μπαμπά μου χωρίς να το καταλάβει κάποιος άλλος.
– Από μικρή αγαπούσες, πάντως, τον αθλητισμό.
Έπαιζα βόλεϊ στο Γαλάτσι και βρισκόμουν, μάλιστα, στις μικρές προεθνικές, όπου μας προπονούσε η Ευγενία Γκορτζίλα. Δυστυχώς τότε δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω καριέρα, αν και ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά. Ημουν τριάρι, είχα καλό άλμα και μου άρεσε πολύ η επίθεση. Θυμάμαι ότι βαριόμουν την άμυνα και την υποδοχή. Σκεφτόμουν πότε θα έρθει η στιγμή να καρφώσω. Την περίοδο όμως που έπρεπε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό εγώ ήμουν πολύ ερωτευμένη και συν τοις άλλοις είχα και έναν τραυματισμό, οπότε δεν συνέχισα. Τότε ήταν έγκλημα, αλλά τώρα δεν το έχω μετανιώσει. Απορώ πως το δέχθηκαν οι γονείς μου και πώς με ανέχονται ακόμα! Έτσι ξεκίνησε και η δημοσιογραφία.
– Δηλαδή;
Ο πατέρας μου πήρε ψύχραιμα την απόφασή μου να μην δώσω ξανά πανελλήνιες ?μια που την πρώτη φορά πέρασα στην σχολή φυσικοθεραπείας στην Θεσσαλονίκη, αλλά ούτε καν γράφτηκα στην σχολή- με μία προϋπόθεση. Ότι θα πήγαινα σε σχολή δημοσιογραφίας. Όταν μου το ζήτησε το έκανα και στα 17 μου, γιατί κέρδιζα χρόνο, πήγα στην σχολή του ANT1, που είχε διετή διάρκεια. Ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου στην παραγωγή του ραδιοφώνου του Ant1 και συγκεκριμένα στον Γιώργο Χουδαλάκη. Μετά μου πρότειναν να δουλέψω για μια μεγάλη παραγωγή που θα ερχόταν στην Ελλάδα: Το «Big brother 1». Δούλεψα εκεί για τέσσερις σεζόν, αφού μετά ήρθε το «Big Brother 2», το «Fame Story 1» και το «The Wall». Εκεί τερματίστηκε η καριέρα μου στα reality. Χτυπούσαμε κάτι εξαντλητικά οκτάωρα. Ειδικά όταν είχα τη βάρδια 00.30-08.30 το πρωί, όπου εκτός από το περίεργο της ώρας, έβγαιναν και οι περισσότερες ιστορίες από τους παίκτες. Η κούραση ήταν πολύ μεγάλη.
– Και πώς προέκυψε το ΟΛΑ;
Είχα πάρει απόφαση να σταματήσω από τα ριάλιτι και το έκανα συνειδητά. Μ? είχε κουράσει ψυχολογικά και όνειρο μου ήταν να κάνω άλλα πράγματα. Το καλοκαίρι του 2002 αποφάσισα να προχωρήσω περισσότερο. Από την στιγμή που είχα μείνει δίχως δουλειά και τα έξοδα έτρεχαν, έπρεπε να πάρω την τύχη στα χέρια μου. Πήρα, λοιπόν, την απόφαση να πάω στην εταιρία παραγωγής του Θέμου Αναστασιάδη, την Άρθρον. Πήρα το βιογραφικό μου και με όπλο το θάρρος και το θράσος, τον επισκέφτηκα. Για καλή μου τύχη με δέχθηκε. «Τι δουλειά θες εδώ» με ρώτησε; «Γεια σας και εγώ χαίρομαι για την γνωριμία» του απάντησα. Δεν είχα να χάσω κάτι. «Θέλω να δουλέψω στην εκπομπή σας», συνέχισα με όση ψυχραιμία μπορούσα να έχω. «Τι μπορείς να κάνεις;» με ρώτησε. Τότε του έδειξα το βιογραφικό μου. Μου είπε «πότε πρόλαβες να τα κάνεις όλα αυτά; Εσύ μοιάζεις για 15, 16» (σ.σ. γέλια). Εγώ βέβαια τότε ήμουν 20!.
– Θυμάσαι με φοβερές λεπτομέρειες εκείνη τη συνάντηση.
Φυσικά. Η επόμενη ερώτηση ήταν το κλειδί της υπόθεσης. Με ρώτησε τι θα μπορούσα να προσφέρω στην εκπομπή. Χωρίς να το σκεφτώ και πολύ του απάντησα ότι θα μπορούσα να σκεφτώ ιδέες που ίσως να ήταν χρήσιμες για την εκπομπή. Τότε μου είπε χαρακτηριστικά: «Σωστή απάντηση. Πήγαινε ευθεία, δεξιά και μετά αριστερά. Εκεί θα βρεις το λογιστήριο. Αύριο 11 η ώρα να είσαι εδώ για να ξεκινήσεις». Ήταν η πιο γρήγορη πρόσληψη που μου έκαναν ποτέ!
– Άρα όποιος τολμάει, νικάει.
Ισχύει το τολμήστε, γιατί θα σας βγει σε καλό.
– Πώς ξεκίνησε η πρώτη σου εμπειρία με τα πλατό;
Ήταν το 2004 στο ΌΛΑ 4, όταν ο Θέμος μου είπε να εμφανιστώ για μία φορά. Η επόμενη ήταν στο «ΟΛΑ 7»! Δεν σου κρύβω, ότι ακόμα φοβάμαι. Κάθε φορά που έχουμε γύρισμα, νιώθω την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά. Νομίζω τελικά ότι δε θα το συνηθίσω ποτέ. Ίσως να βελτιωθώ κάποια στιγμή, αλλά εντελώς δε νομίζω ότι θα μου φύγει.
– Και ήρθε η αρχή της σεζόν.
Τότε μου είπε ο Θέμος: «Από φέτος θα βγαίνεις κανονικά». Και απευθύνθηκε στον σκηνοθέτη μας, τον Γιάννη Γαλανούλη, ο οποίος ήταν παρόν στην συζήτηση, λέγοντάς του: «Είναι δυνατόν να λένε σε μία γυναίκα να βγει στην τηλεόραση κι αυτή να δυσανασχετεί;». Ήταν μια ανακοίνωση ? τελεσίγραφο (σ.σ. γέλια). Έτσι προέκυψε η παρουσία μου στο «ΌΛΑ Seven» μπροστά από τις κάμερες}.
– Πώς είναι ο Θέμος Αναστασιάδης στα πέντε χρόνια που συνεργάζεσαι μαζί του;
Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Είμαι πολύ τυχερή που τον γνώρισα και μου έχει δώσει τρομερές ευκαιρίες. Είναι ευφυέστατος, πολύ ευγενικός, έχει αρχές και ήθος και δυστυχώς δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που είναι τόσο μεγάλα ονόματα στην τηλεόραση και συμπεριφέρονται όπως εκείνος.
– Η εικόνα που δείχνει, ωστόσο, ορισμένες φορές είναι ίσως λίγο διαφορετική.
Για μένα που τον γνωρίζω και εκτός πλατό, νομίζω ότι τον αδικεί η μονόπλευρη εικόνα που μπορεί να σχηματίζει κάποιος για αυτόν. Ο Θέμος δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουν κάποιοι στην τηλεόραση. Είναι ευαίσθητος, παραδοσιακός άνθρωπος, καλός οικογενειάρχης και δε θα σε φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση σε προσωπικό επίπεδο. Κάθε άλλο μάλιστα.
– Οπότε του χρωστάς πολλά.
Τη μέχρι τώρα πορεία μου (σ.σ. γέλια). Αληθινά, του είμαι ευγνώμων και όχι μόνο για το γεγονός ότι με δέχτηκε στην εκπομπή, αλλά γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω αυτό μου άρεσε τόσο πολύ: Να γράφω. Αυτό είναι για μένα το πιο σημαντικό. Οτι με εμπιστεύτηκε. Μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω συνεντεύξεις στο ΘΕΜΑ που είναι οι μεγάλες μου αγάπες. Είναι πολύ τιμητικό να μιλάς με σημαντικούς ανθρώπους και παράλληλα να ξέρεις ότι κάθε Κυριακή σε διαβάζουν τουλάχιστον 200.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα..
– Και θα είσαι δίπλα του για πάντα;
Αυτή είναι σίγουρα μεγάλη κουβέντα. Φοβάμαι να μιλάω για το μέλλον. Δεν ξέρω ποια είναι τα πλάνα του για την εκπομπή, αλλά αν άντεχε άλλα επτά χρόνια, εγώ θα ήμουν μαζί του και στο ΌΛΑ 14 (!)}.
– Τον έβλεπες πριν ενταχθείς στο τιμ;
Ήμουν φανατική όχι μόνο της εκπομπής, αλλά και της «Μαύρης Τρύπας».
– Και ο Βαγγέλης Περρής;
Είναι ο πιο τελειομανής άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Όλα όσα γίνονται στην εκπομπή είναι βάσει σχεδίου. Ο Βαγγέλης είναι τρομερά οργανωτικός. Σκέψου ότι υπάρχει πλάνο Β ή ακόμα και C, όταν κάτι δεν πάει σύμφωνα με το πρόγραμμα. Έχει κάνει το μοντάζ τέχνη και με τα βίντεο πραγματικά δημιουργεί. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ΌΛΑ. Έχει ιδιαίτερο χιούμορ, που κάποιοι ίσως δεν το αντιλαμβάνονται ορισμένες φορές και βέβαια εκνευρίζεται πιο εύκολα από τον Θέμο. Αυτή είναι ίσως η διαφορά τους. Για παράδειγμα αν αντιληφθεί ότι κάποιος τον κοροϊδεύει με την απόδοσή του στη δουλειά, θυμώνει και το δείχνει.
– Πώς επιλέγονται οι καλεσμένοι;
Γίνεται μια εβδομαδιαία σύσκεψη την Τετάρτη το πρωί, όπου κάνουμε και μια ανάλυση της προηγούμενης εκπομπής για να σχολιάσουμε πώς πήγε και ανάλογα με την επικαιρότητα, διαλέγουμε ποιους θα καλέσουμε.
– Ποιο είναι το ποσοστό αποδοχής και ποιοι είναι αυτοί που δεν έρχονται;
Το 65% περίπου απαντά θετικά στην πρόσκλησή μας. Κάποιοι δεν έρχονται για τους δικούς τους λόγους και κάποιοι προτιμούν να μην έρθουν τη συγκεκριμένη περίοδο, που τους καλούμε. Οι πιο δύσκολοι είναι συνήθως οι πολιτικοί, οι αθλητές όταν έχουν υποχρεώσεις που είναι και λογικό αυτό, αλλά και τα πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο για κάποιο λόγο και δεν θέλουν να προκαλέσουν με την εμφάνισή τους σε μία τόσο δημοφιλή εκπομπή. Σε ό,τι αφορά την πρώτη κατηγορία κατά την άποψή μου μία εμφάνιση κάποιου πολιτικού στο «ΟΛΑ» θα αποτελούσε διαφήμιση, από την στιγμή που την εκπομπή την παρακολουθούν και αρκετοί νέοι. Αυτό συνέβη με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και την Έλενα Ράπτη, οι οποίοι θεωρώ ότι έπραξαν σωστά και έξυπνα που ήρθαν στην εκπομπή φέτος. Άλλωστε το «ΟΛΑ» έχει και πολιτικό περιεχόμενο. Μην ξεχνάμε ότι ο Θέμος πάνω απ? όλα είναι δημοσιογράφος. Ένας από τους πολιτικούς που έχουμε καλέσει επανειλημμένως στην εκπομπή, διότι τον συμπαθούμε πολύ είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όμως αρνήθηκε να έρθει μετά τις εκλογές παρά το γεγονός ότι το ποσοστό που συγκέντρωσε ήταν αναπάντεχα υψηλό για τον Συνασπισμό. Κατά τα άλλα κάποιοι διάσημοι Έλληνες τραγουδιστές και ηθοποιοί δεν έρχονται γιατί φοβούνται να «εκτεθούν» κι αυτό είναι ακόμη χειρότερο. Μήπως πρέπει να αλλάξω δουλειά και να γίνω manager;
– Η παρουσία σου κρίνεται σημαντική στο Όλα Seven. Θα έκανες δική σου εκπομπή και είναι κάτι που το σκέφτεσαι;
Θα φοβόμουν πολύ να πάρω αυτό το ρίσκο. Γενικώς φοβάμαι, διότι η τηλεόραση είναι αδίστακτη και ένα λάθος μπορεί να σε ακολουθεί για πάντα. Από την άλλη όταν είσαι μόνος έχεις μεγάλη ευθύνη, ενώ σε μια ομάδα οι ευθύνες επιμερίζονται. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια. Δεν μ? αρέσει να προγραμματίζω. Είχα πάντοτε ανησυχίες, έχω ακόμα και τις ακολουθώ. Επίσης, δεν μ? αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου στην τηλεόραση (σ.σ. γέλια). Εκείνη την ώρα αλλάζω κανάλι, ντρέπομαι. Συνήθως βλέπω την επόμενη μέρα την εκπομπή σε DVD και αφού πρώτα βεβαιωθώ από τους συναδέλφους και τους φίλους μου ότι ήταν αξιοπρεπής η παρουσία μου (!) Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να είμαι και πολύ νορμάλ?.
– Ίσως φταίνε οι αφρικανικές ρίζες!
Μπορεί, τα αφρικανικά γονίδια. Υπάρχουν στιγμές που είμαι για άλλη γη, για άλλα μέρη. Μάλλον δεν είμαι φυσιολογική (σ.σ. γέλια).
– Βγάζεις μια γλυκύτητα, αλλά δεν αποφεύγεις συχνά τις καίριες και δύσκολες ερωτήσεις!
Το τολμώ αν και ορισμένες φορές δεν αρέσει αυτό, όπως συνέβη πρόσφατα και μ’ έναν γνωστό καλεσμένο. Τον ρώτησα κάτι, αλλά επειδή μάλλον με ήξερε καιρό δεν περίμενε ότι θα του έκανα τέτοια ερώτηση και έδειξε να ενοχλείται.
– Ποιοι είναι οι καλεσμένοι που επέμεινες πολύ για να έρθουν;
Μετά από μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε τον Γιώργο Μητσικώστα, ο οποίος σπάνια πάει ως καλεσμένος σε άλλες εκπομπές. Επίσης την Όλγα Τρέμη. Χρειάστηκε επιμονή γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι η κεντρική παρουσιάστρια των ειδήσεων στο MEGA και δεν ήταν εύκολο να πάει ως καλεσμένη σε ένα ανταγωνιστικό κανάλι την στιγμή που γνωρίζεις καλά ότι τα πράγματα στον ειδησεογραφικό τομέα δεν είναι και στην καλύτερή τους φάση.
– Υπάρχουν και κάποιοι καλεσμένοι, που θεωρούνται εύκολοι; Π.χ. αν κάτι συμβεί με κάποιον που αναβάλλει την παρουσία του να αναπληρώσουν το κενό;
Υπάρχουν και συνήθως είναι φίλοι της εκπομπής και του Θέμου, ο οποίος τους γνωρίζει προσωπικά και έχει το θάρρος να τους καλέσει αυτοπροσώπως. Αυτό συμβαίνει κυρίως με δημοσιογράφους.
– Τυχαίνει να έχει απαντήσει κάποιος θετικά και να μην έρθει;
Φυσικά. Αν τύχει σε κάποιον κάτι σοβαρό βέβαια δεν το συζητάμε, όμως έχω αρχίσει να καταλαβαίνω ποιοι είναι αυτοί που προφασίζονται ότι τάχα τους έτυχε κάτι για να το αποφύγουν. Θεωρώ επίσης πολύ αντιεπαγγελματικό το να λέει κάποιος ότι θα έρθει στην εκπομπή και να μην ειδοποιεί καν ότι δε θα τα καταφέρει. Δυστυχώς μας έχει συμβεί κάποιες φορές.
– Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου καλεσμένοι;
Μπορώ να ξεχωρίσω την Ελένη Μενεγάκη, τον Γιώργο Καπουτζίδη και τον Αλέξη Γεωργούλη.
– Και από συνεντεύξεις στην εφημερίδα;
Του Γιάννη Πάριου, του Αντώνη Κανάκη, ο οποίος πολύ σπάνια δίνει συνεντεύξεις και της Ελένης Ράντου η οποία με άγγιξε με την αμεσότητά της. Μου μιλούσε σα να με ήξερε χρόνια.
– Ποιοι είναι οι καλεσμένοι που λες θα έρθουν και θα περάσουμε όλοι καλά;
Μέσα στην καλή χαρά είμαστε με τον Ηλία Ψινάκη. Είναι η χαρά της εκπομπής. Επίσης έχουμε περάσει πολύ καλά με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Τάκη Ζαχαράτο.
– Και οι πιο βαρετοί;
Είναι αυτοί που φοβούνται να εκτεθούν, που δεν ανοίγονται, δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ, ή δε δέχονται την πλάκα, αλλά και κάποιοι οι οποίοι έρχονται στην εκπομπή μόνο και μόνο για να επιτεθούν σε τρίτους και να ξεκινήσουν κόντρες μέσω της εκπομπής. Επίσης μια δική μου κατηγορία είναι αυτή που αποτελείται από ωραίες γυναίκες, οι οποίες πασχίζουν να αποδείξουν ότι είναι και έξυπνες με αποτέλεσμα να γίνονται αφόρητα βαρετές.
– Μίλησες για γυναίκες. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ σας;
Υπάρχει και ειδικά στην τηλεόραση, όπου το καθεστώς είναι διαφορετικό από την εφημερίδα. Επειδή, όμως, δεν έχω μπει στο παιχνίδι της διεκδίκησης, αυτό προς το παρόν με προστατεύει.
– Έχεις νιώσει απογοητεύσεις γενικά;
Επειδή τυχαίνει λόγω της δουλειάς να επικοινωνώ με πολλούς επώνυμους ή πιο σωστά με ανθρώπους γνωστούς από την τηλεόραση, δεν σου κρύβω ότι έχω απογοητευθεί από κάποιους, τους οποίους θαύμαζα για την δουλειά τους και την τηλεοπτική τους επιτυχία. Ήμουν πολύ ρομαντική, πετούσα σ’ ένα ροζ σύννεφο και νόμιζα ότι όλοι είναι καλοί άνθρωποι, αλλά ευτυχώς προσγειώθηκα απότομα. Υπάρχουν πολλοί που συμπεριφέρονται μ΄ έναν συγκεκριμένο τρόπο για το θεαθήναι. Για να φαίνονται κάπως. Τώρα έχω αποκτήσει πλέον αυστηρά κριτήρια για να αντιλαμβάνομαι την ποιότητα των ανθρώπων. Δύσκολα συναντάς αυθεντικούς ανθρώπους μέσα στα τηλεοπτικά στούντιο και στα πλατό.
– Ένα παράδειγμα;
Ορισμένοι για παράδειγμα συμπεριφέρονται σνομπίστικα ενώ μόλις εμφανίζεται ο Θέμος δείχνουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Γίνονται καλοί και δεκτικοί.
– Αρα επιβεβαιώνεται και αυτό που λένε ότι στην τηλεόραση δεν μπορείς να κάνεις φίλους;
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν δημόσιες σχέσεις, όμως κι αυτό είναι θεμιτό. Βέβαια όταν είσαι χρόνια στον χώρο, είναι λογικό να έχεις και κάποιους φίλους που κάνουν την ίδια δουλειά με σένα. Το καλύτερο όμως είναι να διατηρείς τους παιδικούς σου φίλους. Αυτοί δε θα σε προδώσουν ποτέ, ούτε θα σε δουν ανταγωνιστικά.
– Εσύ, όμως, πρέπει να έχεις φίλους από την TV. To τηλέφωνό σου, χτυπάει συνέχεια από την αρχή της συνέντευξης.
Είναι μέρος της δουλειάς. Έχω λίγους φίλους από την τηλεόραση και πολλούς γνωστούς. Είμαι τυχερή γιατί έχω παιδικούς φίλους, οι οποίοι ξέρω ότι θα είναι δίπλα μου σε μια δύσκολη στιγμή.
– Έχεις κρατήσει επαφές με τις προηγούμενες κοπέλες που ήταν στον Θέμο;
Όχι, οι σχέσεις μας ήταν καθαρά επαγγελματικές. Από την εκπομπή η στενή μου φίλη είναι η Γεωργία Ευσταθίου με την οποία βρισκόμαστε στα ίδια γραφεία και περνάμε μαζί πολλές ώρες. Παλιότερα έβγαινε και εκείνη στην εκπομπή, όμως τώρα είναι πίσω από τις κάμερες αφού την ενδιαφέρει περισσότερο το ενημερωτικό κομμάτι. Εγώ μάλλον το έχω ρίξει πιο πολύ στο ψυχαγωγικό (σ.σ. γέλια).
– Η Σίσσυ Χρηστίδου, πάντως, έχει κερδίσει το στοίχημα.
Για τη Σίσσυ το περίμενα. Ήταν πολύ φρέσκια και έξυπνη. Ήμουν σίγουρη ότι θα πάει καλά.
– Στα μέσα της περασμένης σεζόν φύγατε ομαδικά από τον ΑLPHA και μετακομίσατε στον ΑΝΤ1. Νιώσατε προδομένοι;
Όχι καθόλου. Νομίζω ότι έπρεπε να γίνει αυτή η αλλαγή. Υπήρχε μια προδιάθεση. Δεν γίνεται ξαφνικά να σου κόβουν την εκπομπή από το πουθενά. Άλλωστε ο Θέμος με τον Νίκο Χατζηνικολάου δεν έκρυψαν ποτέ ότι οι σχέσεις τους δεν ήταν και οι καλύτερες. Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Θέμος προϋπήρχε στον Alpha}.
– Δεν είναι, όμως, υπερβολική η επίθεση που του κάνει ακόμα και τώρα;
Όχι, εγώ την βρίσκω φυσιολογική. Το αντίθετο θα μου κακοφαινόταν.
– Πραγματικά ο Θέμος είναι το πρότυπο σου.
Είναι λογικό να τον έχω εξιδανικεύσει. Η συνεργασία μας είναι άψογη και έχουμε ελευθερία κινήσεων. Αυτό ξεκινάει και από τον ίδιο. Είναι αδιαπραγμάτευτος σ’ αυτό που κάνει και κανείς δεν επεμβαίνει στην εκπομπή του. Το ίδιο κάνει και με μας στην εφημερίδα. Δεν λογοκρίνει τα κείμενά μας. Και αν διαφωνεί μαζί μας σε κάτι, μπορεί με ισχυρά επιχειρήματα να μας κάνει να αναθεωρήσουμε χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Αυτό είναι χάρισμα.
– Φέτος έκανες για λίγο ραδιόφωνο.
Ήμουν στo ΜΑD 106,2 και παρουσίαζα μία δίωρη εκπομπή 10 με 12 το πρωί. ?Ήταν φοβερή εμπειρία, αλλά κάποια στιγμή είπα «σταματάω». Δεν τα προλάβαινα όλα και έπρεπε να ασχοληθώ και με τον εαυτό μου. Πέρασα πολύ καλά και έχω πολλούς φίλους στον σταθμό.
– Πλην της δημοσιογραφίας έχεις κάνει και μόντελινγκ.
Στα 16 μου. Ήμουν πολύ απαιτητική όταν ήμουν πιο μικρή. Ήθελα να ξοδεύω τα δικά μου χρήματα χωρίς να επιβαρύνω οικονομικά τον πατέρα μου, ο οποίος ποτέ δεν υπήρξε πλούσιος. Έτσι το είδα ως μια καλή ευκαιρία. Έκανα καλές δουλειές. Μου άρεσαν οι διαφημίσεις και η αγαπημένη μου ήταν αυτή της ΙΟΝ, η οποία είχε γυριστεί στα Καλάβρυτα.
– Πώς ήταν γενικά η εμπειρία;
Χρήσιμη. Είναι σημαντικό να μαθαίνει κάποιος να δουλεύει από μικρός. Εγώ μόλις έγινα 18+1 ημέρα πήρα το πρώτο μου αυτοκίνητο με τα δικά μου χρήματα. Ενα Cinquecento, ήταν πολύ της μόδας τότε. Την επόμενη μέρα σταμάτησα και το μόντελινγκ.
– Συνήθως πολλά μοντέλα γίνονται μετά ηθοποιοί. Θα σ’ ενδιέφερε και η υποκριτική;
Είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά και την εκτιμώ πολύ, όμως δεν θα μπορούσα να την κάνω. Ο ηθοποιός πρέπει να είναι γυμνός μπροστά στον κόσμο, να κλαίει και να γελάει όποτε το απαιτεί το σενάριο και μάλιστα να πείθει το κοινό ότι το κάνει στ’ αλήθεια. Έχω βέβαια μια καλλιτεχνική τάση και ίσως το επόμενο μου βήμα να είναι σεμινάρια σκηνοθεσίας που μου αρέσει πολύ (γέλια). Πιάσε τέχνη κι άστηνα!.
– Η ελληνική τηλεόραση μπορεί να λέει ότι στα τόσα χρόνια στο ΟΛΑ, έχεις κάνεις και μια μεγάλη ανακάλυψη.
Είμαι τυχερή γιατί ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που είδε τα DVD που μας είχε στείλει η συνεργάτιδά μας από την Θεσσαλονίκη. Τότε είχα δει ένα πρόγραμμα από τη Βεργίνα TV. Μου έκανε εντύπωση, λοιπόν, η προφορά του τότε άγνωστου Παναγιώτη Τόκου, ο οποίος ήταν άψογος και πωρωμένος με την περιγραφή ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Διέκρινα κάτι στον Παναγιώτη και πίστεψα σε αυτόν. Δε με διέψευσε νομίζω (σ.σ. γέλια).
– Πράγματι. Δικαιώθηκες και με το παραπάνω.
Ε, εντάξει, έτυχε να τα δω εγώ τα DVD. Θα μπορούσε να ήταν άλλος στη θέση μου.
– Εδώ είσαι μάλλον μετριόφρων.
Μας αγαπάει πολύ όλους. Προχθές μου έστειλε ένα μήνυμα: “Δεσποινιώ, έτσι με λέει, το καλοκαίρι θα πάω Ιαπωνία, διότι Τόκος και Τόκιο πάνε μαζ”. Πώς μετά να μην λατρεύω αυτόν τον άνθρωπο; (σ.σ. γέλια)
– Άλλους που ανακάλυψες;
Την Όλγα Φαρμάκη που είναι μαζί μας φέτος. Την είχα δει στα Playmate και κάποια στιγμή ήρθε καλεσμένη στην εκπομπή. Τότε είπα, να το κορίτσι που θέλαμε. Ήταν αυτό που ψάχναμε.
– Ποιες εκπομπές είναι οι αγαπημένες σου;
Το ΌΛΑ!! Γενικά θέλω να βλέπω τα πάντα, για να έχω άποψη από την στιγμή που βγαίνω και στην εκπομπή. Δεν μπορώ να είμαι απροετοίμαστη. Μ’ αρέσουν πολύ οι εκπομπές του Ηλία Μαμαλάκη. Σύντομα θα τον έχουμε και στο ΌΛΑ. Κάνει πολλά ταξίδια συνεχώς και είναι δύσκολο να συγχρονιστούμε στις ημερομηνίες. Από ξένες σειρές, έχω μια εμμονή με το Lost. Να σκεφτείς ότι τα επεισόδια που βλέπω είναι αυτά που προβλήθηκαν πριν μία εβδομάδα στην Αμερική. Και μια συνέντευξη που θα είχα όνειρο να πάρω θα ήταν του Σόγιερ ο οποίος πρωταγωνιστεί κιόλας.
– Ασχολείσαι και τώρα με τον αθλητισμό;
Δυστυχώς όχι, διότι είχα συνηθίσει πάντα να παίζω σε ομάδα και βαριέμαι την ατομική γυμναστική. Επίσης δεν μπορώ το γυμναστήριο. Είναι βαρετό, όπως και οι τύποι του γυμναστηρίου, που κάθονται και κοιτάνε τον εαυτό τους στον καθρέφτη!.
– Δε φαίνεται, πάντως, να έχεις πρόβλημα κιλών.
Είναι μάλλον θέμα μεταβολισμού από τότε που έκανα βόλεϊ. Κάνω καλές καύσεις, γιατί διαφορετικά τώρα θα έπρεπε να είμαι τουλάχιστον είκοσι κιλά παραπάνω με αυτά που τρώω! Τρελαίνομαι να φτιάχνω γλυκά και να τα τρώω!.
– Στο Ζαΐρ έχεις ξαναπάει;
Όχι, αλλά κάποια στιγμή θα το κάνω, όπως και σε κάποιες άλλες χώρες της Αφρικής, όπου είχα πάει μικρή και δε θυμάμαι πολλά πράγματα. Τα λατρεύω τα ταξίδια. Έχω αποφασίσει να ταξιδέψω σε όλον τον κόσμο. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω μέχρι τα βαθιά μου γεράματα. Είναι εμπειρίες που δεν πάνε χαμένες. Βλέπεις άλλα πράγματα, ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα. Μία από τις αγαπημένες μου πόλεις είναι η Ρώμη. Αν ήξερα καλά ιταλικά θα μπορούσα να ζήσω μόνιμα εκεί. Την Πρωτομαγιά θα πάω στο Άμστερνταμ, όπου είναι η γιορτή λουλουδιών και πραγματικά δεν βλέπω την ώρα. Φέτος έκανα πολλά ταξίδια! Πήγα στο Ντουμπάι, στη Μαδρίτη, στο Μιλάνο, στο Σαρμ Ελ Σέιχ στην Αίγυπτο. Στην Ερυθρά Θάλασσα έκανα και καταδύσεις, που μ’ αρέσουν πολύ. Ήταν πολύ ωραία και όταν βρίσκω ελεύθερο χρόνο, προσπαθώ να φεύγω όσο το δυνατόν πιο μακριά…
Toυ Κυριάκου Κουρουτσαβούρη, 22/04/2007