21.3 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Περί..πλανητικά: (Προβλέψεις 1 – 15 Ιανουαρίου)

Μη ξεχνάς να διαβάζεις εκτός από το Ζώδιο και τον ωροσκόπο σου.
Περισσότερα άρθρα στο: https://www.facebook.com/periplanitika

Κριός

Η καλή χρονιά από την αρχή φαίνεται, γι’ αυτό κι εσύ τη ξεκινάς με ενθουσιασμό! Η Αφροδίτη, ο πλανήτης της Αγάπης θα βρεθεί στον οίκο της παρέας και της διασκέδασης κι έτσι μαζί με τον Δία υπόσχονται ένα άκρως ερωτικό δεκαπενθήμερο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, την ακολουθεί κατά πόδας και ο άτακτος Ερμής προσθέτοντας το αλατοπίπερο που χρειάζονται οι νέες γνωριμίες, η διασκέδαση, αυτό που χρειάζεσαι το ’15 τέλος πάντων! Μπορεί να απουσιάζει η σταθερότητα αλλά μαζί απουσιάζουν και οι υποχρεώσεις που είναι ικανές να καταστρέψουν ότι απομένει από τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Απόλαυσε λοιπόν την αρχή του νέου έτους με χαλάρωση, μακριά από κανόνες και την ξεφτισμένη κοινωνική ηθική που οι άλλοι επιβάλουν.

Ταύρος

Είναι αυτή η ανάγκη σου να ζητάς και να έχεις, που όσο σε βοηθάει, άλλο τόσο μπορεί να σε καταστρέψει. Να, πάρε τη δουλειά σου για παράδειγμα, ο τομέας που ευνοείται πλήρως αυτό το δεκαπενθήμερο με αναγνώριση των προσπαθειών σου, σωστές κινήσεις από μέρους σου κι επιτυχίες! Εκεί πραγματικά αξίζει τώρα να κάνεις τον απολογισμό σου, να κυνηγήσεις όσα σου αναλογούν! Στην άλλη κατηγορία τώρα, πάρε για παράδειγμα την ερωτική σου ζωή. Εκεί που οι προσδοκίες σου αυξάνονται επικίνδυνα, σε σημείο που ο σύντροφός σου αδυνατεί να ικανοποιήσει. Τώρα που ο έρωτας μπλέκεται με την ανάγκη για κοινωνική διασκέδαση και η Πανσέληνος πιέζει να επιλέξεις μεταξύ της παρόρμησης για εξερεύνηση και την ευκολία της συνήθειας. Την απάντηση θα δώσει για μια ακόμη φορά η καρδιά. Γιατί ο έρωτας δεν ήταν ποτέ σταυρόλεξο ή γρίφος. Ήταν και παραμένει ο υπέρτατος στόχος και πηγή ικανοποίησης.

Δίδυμος

Η χρονιά ξεκινά με ταξίδια, αποδράσεις, εξερευνήσεις. Η ενεργοποίηση του 9ου οίκου, δείχνει την ένωση του παρελθόντος με το μέλλον και την ανάγκη για αυτό το διαφορετικό που παραμένει όμως γνώριμο. Με το Κρόνο στον Τοξότη πλέον, μιλάμε για την αρχή μιας περιόδου 2μιση χρόνων (και όχι μόνο για την αρχή του έτους) κατά την οποία οι σχέσεις διαθέτουν μια σταθερότητα κι εκπέμπουν μια σιγουριά που αναζητούσες καιρό τώρα, ακόμη κι αν δε το είχες αντιληφθεί. Ακόμη και για τα ελεύθερα Διδύμια που ακόμη πετούν από λουλούδι σε λουλούδι, η Πανσέληνος στις 5 Γενάρη είναι ένδειξη πως ο Χειμώνας έχει μπει για τα καλά (γιατί σιγά μην έδινε σημασία ο Δίδυμος στη θερμοκρασία) και αξίζει να τον περάσουν στα ζεστά, αγκαλιά με αυτόν/αυτήν που έχουν αληθινά ανάγκη.

Καρκίνος

Τι ζητάς στη τελική; Έναν άνθρωπο να μοιράζεστε τα όμορφα και τα δύσκολα της ζωής. Η προσοχή στρέφεται στις σχέσεις από την αρχή του έτους κιόλας. Κάτι η Πανσέληνος στο Ζώδιό σου, κάτι ο Ήλιος που κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα… πολύ θέλει ο άνθρωπος; Κι ενώ σεξουαλικά, ακόμα και συναισθηματικά υπάρχει ικανοποίηση, εσένα κάτι σου λείπει.. Οι προσδοκίες σου δεν ικανοποιούνται ακριβώς όπως τις περίμενες κι εσύ φαίνεται να προσπαθείς λίγο περισσότερο να τα διορθώσεις όλα να ταιριάξουν στην έναρξη του 2015 που πρόσμενες. Έτσι, στρέφεις στη προσοχή σου σε αυτά που μπορείς όντως να ελέγξεις, στη δουλειά, σε νέα οικονομικά έσοδα που ευνοούνται. Οι άνθρωποι είναι αρκετά πολύπλοκοι, κι εσύ είσαι τρανό παράδειγμα της πολυπλοκότητας αυτής. Δώσε την υπόσχεση στον εαυτό σου φέτος, πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε καινούργιο να έχεις τακτοποιήσει τυχόν ανοικτούς λογαριασμούς του παρελθόντος. Διαφορετικά το μέλλον θα παραμείνει μάλλον..

Λέων

Καλή Χρονιά!! Και με τον Δία στο πλευρό σου, δε βρίσκω λόγο να μην είναι δηλαδή! Ξέρω… έχεις κουραστεί Δία να ακούς και τα θετικά του Δία να μη βλέπεις, αλλά πες μου τώρα… στο τέλος του ’14 σίγουρα κάτι παρατήρησες.. Κάτι έφτιαξε, κάτι διορθώθηκε, σίγουρα από κάπου σε έσωσε.. Ίσως είναι αυτή η αισιοδοξία που σου δίνει, δίκοπο μαχαίρι. Ίσως πάλι είναι οι προσδοκίες σου αυξημένες ακόμη και για εκείνον. Αλλά το πρώτο δεκαπενθήμερο είναι ζεστό κι ερωτιάρικο. Αν μη τι άλλο με τέτοιο κρύο εκεί έξω, είναι ευχάριστο οι καρδιές να ζεσταίνονται, να έχουν κάποιον να αγκαλιάζουν. Με την Αφροδίτη να κάνει θεαματική είσοδο στις 3 του Γενάρη στον 7ο οίκο των σχέσεων, μοιάζουν όλα να διορθώνονται. Ο Κρόνος σε κάνει να ξέρεις τι θέλεις και ο Άρης είναι εκεί να σε βοηθήσει αποφασιστικά να το αποκτήσεις!

Παρθένος

Το 2015 σε βρίσκει να σκέφτεσαι το μετά ως προνοητικό Ζώδιο που είσαι. Αυτό το αύριο στο οποίο δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Εκεί που αγωνιάς και πληγώνεσαι όταν τα σχέδια καταρρέουν λόγω των υψηλών προσδοκιών σου. Το λάθος που κάνεις όμως Παρθένε δεν είναι η προνόηση – αυτό ανήκει στα αξιοζήλευτα θετικά σου. Ούτε η εμπιστοσύνη που δείχνεις. Το λάθος είναι πως φτάνεις στο σημείο να αγαπάς τον μέλλοντα, τη πιθανότητα να πραγματοποιηθεί αυτό που έχεις αναλύσει. Ενώ την ίδια στιγμή χάνεις το παρόν και τις εμπειρίες που αυτό περιλαμβάνει. Και είναι ένα παρόν περίεργο, ανακατεμένο. Έχεις πλούσιο πρόγραμμα μα και πολλές ευκαιρίες για απολαύσεις. Διχασμένος μεταξύ των υποχρεώσεων και της γυμνής διασκέδασης βρίσκεται κάτι υπέροχο που αποκαλούνε το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2015!

Ζυγός

Ερωτική καλή χρονιά Ζυγέ για το 2015! Που από τώρα κιόλας δείχνει τη τάση του αυτή με τον κυβερνήτη του σεξ, τον Άρη, στον ασυμβίβαστο Υδροχόο, να τον ακολουθεί ο κυβερνήτης του, η σαγηνευτική Αφροδίτη, για να ολοκληρωθεί το μίγμα με τον άτακτο και παιχνιδιάρη Ερμή από τις 5 Ιανουαρίου κι έπειτα. Φλερτ, νέες γνωριμίες, αναζωπύρωση της σχέσης σου και η έλξη στα καλύτερά της! Η παγίδα του όλου σκηνικού είναι ο δικός σου παρορμητισμός, θα είναι ο ίδιος όμως που θα σου δείξει τον κατάλληλο δρόμο να επιλέξεις. Γιατί βλέπεις, μπορεί να αγαπάς την Αγάπη, αλλά ο ενθουσιασμός ενός νέου ξεκινήματος παραμένει ανεκτίμητος. Γνώριζε πως, αν όταν είσαι μακριά από τον άνθρωπό σου θες να παραμείνεις έτσι, μα όταν βρίσκεστε όλα μοιάζουν να διορθώνονται, τότε δεν είναι αυτός που αγαπάς, αλλά τη συνήθεια.

Σκορπιός

Η θέρμη μέσα στο Χειμωνιάτικο κλίμα των ημερών ανήκει δικαιωματικά σε σένα, που απελευθερωμένος πλέον από τα δεσμά του Κρόνου (ναι – έφυγε! έφυγε!) μπορείς να απολαύσεις το πρώτο δεκαπενθήμερο του χρόνου με τα αγαπημένα σου κοντινά πρόσωπα σε άνετες και ιδιωτικές στιγμές. Ως Ζώδιο του Νερού βέβαια και με ενεργοποιημένο τον 4ο οίκο κινδυνεύεις να παρασυρθείς από τις αναμνήσεις του έτους που έφυγε παρά από την προτροπή να κάνεις σχέδια, να επικεντρωθείς στο μέλλον. Αλλά ευελπιστώ πως αυτό θα συμβεί από το επόμενο δεκαπενθήμερο, όταν ο Ερμής γυρίσει ανάδρομος. Αν είναι να επικεντρωθείς κάπου αλλού πάντως, σε περίπτωση που νιώθεις απομακρυσμένος από τα άτομα που βρίσκονται δίπλα σου, ας είναι η καριέρα αυτή που θα σε τραβήξει, γιατί ο Δίας, ο Ουρανός και ο Κρόνος προσφέρουν οικονομικές και επαγγελματικές επιτυχίες στους προνοητικούς και τολμηρούς Σκορπιούς.

Τοξότης

Γέρε Χρόνε φύγε τώρα γιατί ήρθε η σειρά του Κρόνου.. που θα σε βοηθήσει Τοξότη να οικοδομήσεις ένα σταθερό και ανθεκτικό στο χρόνο μέλλον, επαγγελματικά και προσωπικά. Με τη προϋπόθεση φυσικά πως θα έχεις υπομονή και θα προσπαθείς σε κάθε ευκαιρία. Η πειθαρχία πάει πακέτο με τον Κρόνο, μια λέξη που απουσιάζει από το λεξιλόγιο αρκετών Κενταύρων, μα θα χρειαστεί να τη μάθουν στα επόμενα χρόνια που αυτός θα παραμείνει στο Ζώδιό σου. Αυτά είναι καλά νέα όσο κι αν στην αρχή ο δρόμος φαντάζει εξαντλητικός. Καλά νέα είναι επίσης πως αυτό το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2015 η επικοινωνία είναι στα φόρτε της και σου λύνει τα χέρια και τη γλώσσα, γλιτώνοντάς σε από πολλά προβλήματα. Στη θέση σου θα το αξιοποιούσα πριν γυρίσει ο Ερμής ανάδρομος στις 22 Γενάρη. Αααα μη ξεχάσω να αναφέρω επίσης πως οι πρώτες μέρες του έτους σε ευνοούν οικονομικά. Όλα αλλάζουν. Το προς ποια κατεύθυνση εξαρτάται όπως πάντα από τη στάση που θα κρατήσεις.

Αιγόκερως

Μπορεί μέχρι τις 2 Ιανουαρίου να είσαι υπό τη προστασία της Αφροδίτης, αλλά το σημαντικό γεγονός του δεκαπενθήμερου είναι η Πανσέληνος με τον Ήλιο στο Ζώδιό σου. Αυτό που αναζητάς Αιγόκερε από τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου, είναι σιγουριά. Υλική και συναισθηματική μαζί. Ο Ήλιος βέβαια, εκτός από ημέρες γενεθλίων, σηματοδοτεί και επιτυχίες στην εργασία. Είναι το λαμπερό αστέρι που στέκεται στο πλευρό σου, φωτίζοντας τις ηγετικές και οργανωτικές σου ικανότητες. Και όλα αυτά με σκοπό το κέρδος –έτσι για να μη ξεχνιόμαστε κιόλας. Να θυμάσαι πως όπως συμβαίνει συνήθως, όταν αυξάνονται τα έσοδα, αυξάνονται και τα έξοδα. Και τώρα δε θα έχεις τη δικαιολογία των εορτών να δώσεις στον εαυτό σου.

Υδροχόος

Το 2015 ξεκινά δυναμικά, με το πρώτο δεκαπενθήμερο να υπόσχεται ένα όμορφο έτος! Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός δε λένε; Με την ερωτευμένη Αφροδίτη να μπαίνει στο Ζώδιό σου στις 3 του μήνα, με τον παιχνιδιάρη Ερμή να ακολουθεί, ενώ ο τολμηρός Άρης βρίσκεται ήδη εδώ, δε χρειάζεται να είσαι αστρολόγος για να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα! Είσαι ακαταμάχητος, ασταμάτητος, δημιουργικός! Και αρέσεις Υδροχόε, πως το λένε; Η ενέργειά σου αυξάνεται, αφήνοντας σιγά –σιγά την απραξία να απομακρυνθεί όπως κάνει ο παλιός ο χρόνος. Σίγουρα, η Πανσέληνος στις 5 του μήνα δεν είναι από τα ευτυχέστερα σημάδια, αλλά οι αποθήκες σου είναι γεμάτες δώρα, γλυκά κι ευχάριστες εκπλήξεις, κάνοντας τον Ιανουάριο κάθε μέρα και καλύτερο!

Ιχθύς

Ευτυχισμένο το νέο έτος να ευχηθούμε στα ψαράκια, γιατί τώρα που ο Κρόνος βρίσκεται στον 10ο οίκο τα πράγματα σοβαρεύουν. Και αυτό το πρώτο δεκαπενθήμερο που ενεργοποιείται ο σκοτεινός 12ος οίκος του υποσυνείδητου, των φόβων, της ενδοσκόπησης, δε βοηθά και πολύ.. Θα περιμένεις όμως Ιχθύ μέχρι τις 12 του μήνα που ο Άρης θα σε επισκεφθεί χαρίζοντάς σου αυτοπεποίθηση και ενέργεια ξανά. Ο Κρόνος θα αναζητήσει από ‘σένα λογική, υπομονή και θα ανατρέξει στο παρελθόν σου ψάχνοντας να βρει οποιοδήποτε παράπτωμα τιμιότητας, επιπολαιότητας ή απραξίας. Αν δεν έχεις τίποτε να κρύψεις από τον πατέρα Κρόνο, αυτός θα σε ανταμείψει πλουσιοπάροχα τα επόμενα 2μιση χρόνια. Θα σε εκτοξεύσει στη κορυφή επαγγελματικά και προσωπικά. Και αυτό ξεκινάει να συμβαίνει ήδη από τώρα.

Φαίδρα 1 Ιανουαρίου 2015

Οι προβλέψεις αυτές πρέπει να θεωρούνται απλά μετάφραση των θέσεων των πλανητών. Σε καμία περίπτωση οι προβλέψεις του periplanitika δεν αποτελούν νόμιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε προσωπικό ή επιχειρηματικό επίπεδο ή κάποιου είδους καθοδήγηση, διάγνωση ή βοήθεια σε κανένα επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα