37.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

“Σωσίβια”: Μια συν-παράσταση για τους πρόσφυγες στο Rabbithole

Ανταποκρινόμενοι στην πιο ισχυρή μεταναστευτική ροή που έχει δεχθεί η χώρα τα τελευταία χρόνια, μια ομάδα χορευτών και μουσικών υπό την αιγίδα του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού (Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ.), διοργανώνουν σε μια βραδιά 3 παραστάσεις αυτοσχεδιασμού με τον τίτλο «Σωσίβια» στο Rabbithole (Γερμανικού 20, Μεταξουργείο) με στόχο την οικονομική ενίσχυση των δομών που λειτουργούν υποστηρικτικά για το πλήθος προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί σε σημεία εισόδου-εξόδου της χώρας .

Αρθρωμένη σε τρία μέρη η βραδιά, θα περιλαμβάνει τρεις διαδοχικές παραστάσεις αποτελούμενες από 9 χορευτές και 3 μουσικούς. Κάθε παράσταση πατάει σε μια συγκεκριμένη αυτοσχεδιαστική δομή, είναι in situ διαμορφώσιμη και έχει διάρκεια 45 λεπτών. Η είσοδος γίνεται με κουπόνια ενίσχυσης των 4€ και 5€ αντίστοιχα, ενώ μπορεί κανείς να εκδώσει παραπάνω από ένα κατά την είσοδό του. Το πρώτο μέρος ξεκινάει στις 20.00, το δεύτερο στις 21.00 και το τρίτο στις 22.00.

Τα έσοδα της βραδιάς θα συγκεντρωθούν και θα διατεθούν ανάλογα με την περιοχή που εκείνη τη περίοδο θα έχει ανάγκη. Την έρευνα γύρω από τη χαρτογράφηση των δομών υποστήριξης που μέχρι τώρα υπάρχουν έχουν αναλάβει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ. από κοινού με την ομάδα της διοργάνωσης.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο θέατρο Rabbithole κατόπιν ευγενούς παραχώρησης στην ομάδα της διοργάνωσης.

Σημείωμα από την ομάδα διοργάνωσης:

Μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση έχει δημιουργηθεί μετά από την μεγαλύτερη προσφυγική ροή των τελευταίων  25 χρόνων, τη μεγαλύτερη που έχει επιφέρει μια και μόνο σύρραξη.

Στα σημεία εισόδου- εξόδου της χώρας  μας πλήθος οργανώσεων και ιδιωτών  δρουν παρά τη διαρκή  πρόκληση εμποδίων των ευρωπαϊκών χωρών και αναπληρώνουν, όσο μπορούν, την έλλειψη υποδομών και την συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση.

Μετά από σκέψη, αποφασίστηκε μία ακόμα δράση, ανάμεσα σε πλήθος δράσεων που πραγματοποιούνται για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές. Σίγουρα η δράση αυτή δεν θα είναι η αιτία για τεράστιες αλλαγές.

Σίγουρα προσφέρεται από μια θέση ασφαλείας καθώς συμβαίνει στην Αθήνα. Συμβαίνει εδώ, και μέσα από ό,τι χορευτές και μουσικοί  γνωρίζουν  να κάνουν: να δημιουργούν.  Συμβαίνει και είναι προϊόν συλλογικής στράτευσης. Συμβαίνει και σας παροτρύνει  να προτείνετε και εσείς μια.

Συντελεστές:

Συμμετέχουν οι χορευτές (με αλφαβητική σειρά): Camilo Bentancor, Νάντυ Γώγουλου, Τάσος Καραχάλιος, Αναστάσιος Καραχανίδης, Κάντυ Καρρά, Εμμανουέλα Κορκή, Χαρά Κότσαλη, Ειρήνη Κουρουβάνη, Χάρης Κούσιος, Πωλίνα Κρεμαστά, Βιτορια Κωτσαλου, Εντι Λαμέ, Άρτεμις Λαμπίρη, Ερμής Μαλκότσης, Κωνσταντίνος Μίχος, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Κική Μπάκα, Γιάννης Νικολαιδης, Λουτσιάνα Παπαδάκη, Άρης Παπαδόπουλος, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Ελισάβετ Πλιακοστάθη, Δημόκριτος Σηφάκης, Σταυρούλα Σιάμου, Ευγενία Σιγαλού, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Έλενα Σταυροπούλου, Ιωάννα Τουμπακάρη, Μαργαρίτα Τρίκκα, Ειρήνη Τσιμπραγού, Αχιλλέας Χαρίσκος, Ηλίας Χατζηγεωργίου.  

Συμμετέχουν οι μουσικοί (με αλφαβητική σειρά): Εύη Κανέλλου, Αλέξανδρος Κασαρτζής, Γιώργος Παπαδόπουλος, Χρήστος Ροζάκης, Χρήστος Σαγιεντ, Αντώνης Σταυρινός, Γιώργος Ταμιωλάκης, Πάνος Τσίγκος.

Οργάνωση: Ανδρονίκη Μαραθάκη
Συντονισμός χορευτών: Ανδρονίκη Μαραθάκη, Χρυσάνθη Μπαδέκα
Συντονισμός μουσικών: Χρήστος Ροζάκης
Αυτοσχεδιαστικές δομές: Ανδρονίκη Μαραθάκη, Σταυρούλα Σιάμου
Φωτισμός: Ηλίας Δημητρόπουλος
Σχεδιασμός αφίσας: Χρυσάνθη Μπαδέκα

Συντονισμός χώρου διεξαγωγής: Εμμανουέλα Κορκή
Έκδοση  κουπονιών: ΣΕ.ΧΩ.ΧΟ, Γιάννης Καρούνης
Έρευνα εγχειρημάτων βοήθειας των προσφύγων για την χορήγηση του οικονομικού ποσού που θα μαζευτεί: Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ., Ελένη Λαγουδά, Βασίλης Σερέτης
Υπεύθυνοι τελικής απόφασης χορήγησης: Δ.Σ. Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ

Πληροφορίες:
RABBITHOLE
Γερμανικού 20, Μεταξουργείο
rabbitholespace@gmail.com
Τηλ: 210 52 49 903

Πρόσβαση:
Μετρό: Στ. «ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ», «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ»

Ημέρα & Ώρες παραστάσεων:
Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015
Α’ Μέρος: 20.00 / Β’ Μέρος: 21.00 / Γ’ Μέρος: 22.00

Τιμές κουπονιών
4€ & 5€Διάρκεια παράστασης:

45 λεπτά κάθε μέρος

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/1632193683669630/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα