37.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Η ομάδα “SAB-Cult” μιλάει στο All4fun για το “Γνωριζόμαστε;”

Το 11ο Off-Off ξεκινάει στο Επί Κολωνώ και το All4fun συνομιλεί με τις συμμετέχουσες ομάδες.

Η ομάδα “SAB-Cult” μιλάει για το “Γνωριζόμαστε;”

Ποιο είναι το όνομα της ομάδας σας; Τι σημαίνει και πώς προέκυψε;

Βασιλική Κίσσα: Είναι ένα παιχνίδι λέξεων. Subcult: μια αίρεση που είναι μέρος μιας μεγαλύτερης αίρεσης. Αστειευόμενοι οι improvisers ανά τον κόσμο αναφέρονται στο Ιmprov σαν αίρεση, λόγω του κοινού κώδικα επικοινωνίας όλης της παγκόσμιας κοινότητας και του τρόπου δουλειάς της. Μιας και τα αρχικά των τριών κοριτσιών είναι SAB και παράλληλα έχουμε δημιουργήσει αυτή την υπό-ομάδα μέσα στην κοινότητα βρήκαμε πολύ ταιριαστό το όνομα SAB-cult.

Πότε και πως δημιουργήθηκε ομάδα σας;

Σουζάνα Βαρτάνη: Έχοντας ο καθένας από εμάς προσωπικά, τη δική του εμπειρία στο θέατρο και στο Improv μας προέκυψε μια τυχαία συνεργασία, όπου μέσω εκείνης ανακαλύψαμε ότι είχαμε στιγμές «κοινού νου». Εκείνη τη στιγμή, αποφασίσαμε «από κοινού», ότι αυτό το ταξίδι θέλουμε να συνεχιστεί.

Τι είναι για εσάς το Off-Off Athens Festival;

Σουζάνα Βαρτάνη: Το φεστιβάλ OFF-OFF Athens του θεάτρου Επί Κολωνώ, έχει ήδη χαράξει μια ξεχωριστή πορεία στο χώρο του θεάτρου τα τελευταία χρόνια. Αρπάξαμε λοιπόν την ευκαιρία και δηλώσαμε συμμετοχή, διότι θέλαμε μέσω αυτού να παρουσιάσουμε την ομάδα αλλά και το project μας. Παρουσιάζεται ως μια εκπληκτική πλατφόρμα να επικοινωνήσουμε, οχι μόνο εμείς αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν, το μήνυμα που μας αφορά.

60961154_392169461385036_6985260339776454656_n.jpg

Τι είναι εκείνο που θα θέλατε πάνω από όλα να επικοινωνήσετε στον κόσμο μέσω της δικής σας παράσταση;

Βασιλική Κίσσα: Η παράστασή μας έχει τίτλο “Γνωριζόμαστε;”. Δεν ανήκει στο συμβατικό θέατρο μιας και δεν έχουμε σενάριο ή προκαθορισμένους χαρακτήρες. Ανήκει στο είδος Improv Theater. Κάθε φορά η παράσταση είναι τελείως διαφορετική, με διαφορετικές ιστορίες που εκκίνηση έχουν μια ερώτηση από το κοινό. Ο μόνος κοινός παρονομαστής είναι η δομή της παράστασης που θα σας αποκαλυφθεί στην σκηνή. Δημιουργήθηκε μέσα από μια κοινή ανάγκη που είχαμε οι τρεις γυναίκες της ομάδας. Ο Θάνος, μαζί με το πιάνο του, ήρθε και κούμπωσε υπέροχα το συναισθηματικό του παίξιμο στους αυτοσχεδιασμούς μας. Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτή την παράσταση. Η απλότητά της μας επιτρέπει να εστιάσουμε στα θέματα που μας απασχολούν, χωρίς να αποπροσανατολιζόμαστε ούτε εμείς, ούτε το κοινό μας.

Τι γνώμη έχετε για τις υπόλοιπες ομάδες του Φεστιβάλ; Γνωρίζετε καλλιτεχνικά κάποιες από αυτές;

Θάνος Παπαχρήστου: Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε κάποια από τις ομάδες που συμμετέχουν. Στην Ελλάδα, ευτυχώς, είναι πολλά τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το θέατρο. Δυστυχώς, η κοινότητα των ηθοποιών του improv και αυτή του συμβατικού θεάτρου, δεν συνεργάζονται συχνά ώστε να γίνονται οι απαραίτητες γνωριμίες-συνεργασίες. Ήταν κι αυτός ένας από τους λόγους που επιλέξαμε να συμμετάσχουμε σε ένα φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων σαν αυτό του Off-Off Athens.

Φεύγοντας από αυτή τη διαδικασία – εμπειρία τι πιστεύετε θα μείνει αξέχαστο στην ομάδα σας;

Άννα Πατρικίου: Μετά το Off-Off έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Το Improv δεν είναι ιδιαίτερα ακόμα διαδεδομένο. Στόχος μας είναι μέσα από τις παραστάσεις μας να αναδείξουμε τις δημιουργικές πλευρές αυτής της τέχνης. Μέσα από δυνατές ιστορίες που πηγάζουν από την άμεση πραγματικότητα και επικαιρότητα, και αγγίζουν θέματα που μπορούν να αφορούν όλους μας, είτε πολύ προσωπικά είτε όχι. Όλα εξαρτώνται από τον θίασο, και τη συναισθηματική εμπλοκή τους σε αυτό που συμβαίνει επί σκηνής. Δεν είναι τυχαίο που όσους μας έχει αγγίξει μια παράσταση αυτοσχεδιασμού την κουβαλάμε μαζί μας, γιατί οι άνθρωποι που στήνουν μια τέτοια παράσταση δεν ασχολούνται επιδερμικά με το θέμα. Αυτό δεν σημαίνει πως η λύση και οι κοινωνικές αλλαγές έρχονται μέσα από την παράσταση, αλλά γεννούν ιδέες, συναισθήματα και φυτεύουν την αλλαγή στους ανθρώπους. Το μόνο που θέλουμε μέσα και μετά από το Off-Off είναι να δώσουμε άλλη μια φωνή απέναντι στην πραγματικότητα.

Τρίτη 28 Μαΐου στις 20:15 & Τετάρτη 29 Μαΐου στις 22:00

Γνωριζόμαστε;

1 Gnorizomaste_m.jpg

Ένα αυτοσχεδιαστικό project για τρεις ηθοποιούς και ένα πιάνο. Τρία γυναικεία πρόσωπα. Τρεις πολύ διαφορετικές ιστορίες. 

Το κοινό θέτει τα ερωτήματα. Οι απαντήσεις, χτίζουν τις τρεις ηρωίδες που θα ξεδιπλώσουν πτυχές της προσωπικότητας τους, καθώς διηγούνται τη δική τους ιστορία. 

Η παράσταση “Γνωριζόμαστε;” των SAB-Cult (Βασιλική Κίσσα, Σουζάνα Βαρτάνη και Άννα Πατρικίου) είναι ένα αυτοσχεδιαστικό project, στο οποίο οι ηθοποιοί καλούνται να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους ήρωα και την ιστορία του, μέσα από τις ερωτήσεις που θα τους θέσει το κοινό. Χαρακτήρες που γεννιούνται εκείνη τη στιγμή και αλληλεπιδρούν με μοναδικά εργαλεία το σώμα, τη φωνή και τη μουσική του Θάνου Παπαχρήστου (πιάνο).

Συντελεστές:

Θεατρική ομάδα: SAB-Cult
Πιάνο: Θάνος Παπαχρήστου

sabcult.jpg

Αυτοσχεδιάζουν: Βασιλική Κίσσα, Σουζάνα Βαρτάνη, Άννα Πατρικίου

Το trailer της παράστασης: www.youtube.com/watch?v=h3-2rpkJKUI 

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα