36 C
Athens
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου 2019

ΚΡΙΟΣ ♈
Καλό μήνα! Αν και δύσκολος ο Οκτώβρης, εσύ Κριέ δεν χρειάζεται να φοβάσαι τίποτα! Βρίσκεσαι σε ένα μεταβατικό στάδιο που αν το αξιοποιήσεις σωστά, θα μπορέσεις να βγεις και πάλι νικητής, εξυμνώντας τον κυβερνήτη σου, τον Άρη! Όμως γενικά έχε υπόψιν σου πως πρόκειται για έναν έντονο μήνα κατά τον οποίον δημιουργούνται ανησυχίες και φόβοι που σχετίζονται με την ασφάλεια και την προσωπική σου αξία. Ταυτόχρονα θέλεις να αλλάξει κάτι στο τοπίο, προκειμένου να καταφέρεις να κερδίσεις περισσότερα χρήματα. 
Όμως οι διελεύσεις του μήνα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τις σχέσεις. Αν αναζητάς έναν σύντροφο η τύχη σου αυξάνεται, ενώ και οι ήδη υπάρχουσες μακροχρόνιες σχέσεις έχουν την τάση να γίνουν πιο έντονες, αυξάνοντας τον ερωτισμό και την οικειότητα μέσα στο ζευγάρι. Γενικά η σεξουαλικότητα βρίσκεται στο ζενίθ της και εδώ που τα λέμε – δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταπιέσεις την ευχαρίστησή σου! 
Η Πανσέληνος του μήνα συμβαίνει στο ζώδιό σου Κριέ στις 14.10 και μπορεί να πυροδοτήσει ορισμένες διαφωνίες με συναδέλφους ή να φέρει τα πάνω – κάτω στην καριέρα. Αλλά στην ουσία της, η Πανσέληνος σε ευνοεί, όσο διατηρείς ανοιχτή καρδιά, στο να έχεις βοήθεια και υποστήριξη από συγγενείς, φίλους ή και τον σύντροφό σου. Ειδικά σε ζητήματα που σχετίζονται με την δουλειά και τα χρήματα. 
Μην επιτρέψεις σε κανέναν να υποσκάψει την αυτοπεποίθησή σου! Αν οι άλλοι πάνε να σε ρίξουν, παίζοντας κάποιο διεστραμμένο παιχνίδι εξουσίας για να νιώσουν καλύτερα (ή να νομίζουν πως θα νιώσουν καλύτερα), εσύ αναγνώριζε την αξία σου, να θυμάσαι πως έχεις καταφέρει πολλά, έχεις ανθρώπους που σε στηρίζουν και μπορείς να καταφέρεις ακόμα περισσότερα αν τα βέλεις στόχο. Το έχεις αποδείξει άλλωστε!

ΤΑΥΡΟΣ ♉
Ήδη από τις 03 Οκτώβρη ο Ερμής περνά στον οίκο των σχέσεων, ενώ ο κυβερνήτης του αντίστοιχου ζωδίου, ο Πλούτωνας, επανέρχεται σε ορθή πορεία. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε σχετίζεται με τις σχέσεις γίνεται πιο ξεκάθαρο και ευνοείται. Στον ίδιο οίκο βρίσκεται και η Αφροδίτη μετά τις 09.10, οπότε παρατηρείς πως σκέφτεσαι πιο σοβαρά την δέσμευση. Κι όμως, επειδή στο ζώδιό σου βρίσκεται ο Ουρανός σχηματίζοντας όψεις αντιθέσεων με τα πλανητικά σώματα στον απέναντι οίκο των σχέσεων, την ίδια στιγμή σκέφτεσαι την ατομικότητά σου, την αυτονομία και την ανεξαρτησία. Όταν αισθάνεσαι πως αυτά περιορίζονται ή καταπατούνται, δημιουργούνται ευκολότερα διαφωνίες και νεύρα. Αυτό δεν σχετίζεται μόνο με τις συντροφικές σχέσεις. Τα νεύρα είναι γενικό χαρακτηριστικό του μήνα και εκφράζονται επίσης μέσα στην οικογένεια και με συναδέλφους.
Η αστρολόγος σου προτείνει, για να διαχειριστείς αυτά τα ανάμεικτα συναισθήματα, να πάρεις χρόνο πριν δεσμευτείς σε οτιδήποτε μακρόχρονο. Επίσης, όταν καταφέρνεις να προσαρμοστείς, να συμβιβαστείς στις ανάγκες του άλλου προκειμένου να βρεθεί μια μέση λύση, είναι πιο πιθανό να καταφέρεις να είσαι ευτυχισμένος, ενώ διατηρείς την ελευθερία να κάνεις αυτά που θες. Η χρυσή τομή λένε πως είναι δύσκολο να βρεθεί, όμως τώρα με την ενέργεια του ισορροπιστή Ζυγού αυξημένη και την διάθεση για συμβιβασμούς από την μεριά σου, έρχεται εύκολα και φυσικά. Για τους αδέσμευτους Ταύρους, η νέα Σελήνη στις 28.11 φέρνει νέες γνωριμίες και νέα ξεκινήματα με την τάση να διαρκέσουν.
Εξακολουθείς να ευνοείσαι επαγγελματικά, οπότε αν αναζητάς εργασία ή καλύτερη δουλειά, ο Οκτώβρης είναι καλός μήνας να διεκδικήσεις εκείνα που θες. Όμως, επειδή οι μέρες έχουν αρκετό τρέξιμο και άγχος, μην αμελείς τις ανάγκες του σώματος για ξεκούραση. Και μια προσοχή στην απότομη αλλαγή του καιρού που φέρνει κρυωματάκια και γρίπες, ναι; Κρίμα είναι να αγχωθείς μετά ακόμα περισσότερο επειδή θα μείνουν πίσω οι υποχρεώσεις. Καλά νέα για τα οικονομικά σου όμως Ταύρε, η επιτυχίες έρχονται ευκολότερα καθώς και βοήθειες είναι διαθέσιμες αν τις χρειαστείς.

ΔΙΔΥΜΟΙ ♊
Είναι γεγονός πως όταν κανείς είναι αποφασιστικός χαρακτήρας -καλή ώρα εσύ Δίδυμε- παίρνει συχνά αποφάσεις που πονάνε. Αλλά όταν αυτές λαμβάνονται με την λογική – κι εσύ είσαι φυσικά ο βασιλιάς της ορθολογιστικής σκέψης- τότε ξέρεις πως έπρεπε να γίνουν, η ζωή προχωρά και χρειάζεται να προχωράς κι εσύ μαζί της. Η στασιμότητα είναι ο χειρότερος εχθρός. Εσύ προχώρησες;
Μέσα στους δύο προηγούμενους μήνες, και ειδικά μέσα στον Σεπτέμβρη κλίθηκες να κάνεις μία επιλογή που σε τραβούσε προς την προσωπική σου εξέλιξη, σε φέρνει πιο κοντά στην ζωή που επιθυμείς. Οι αλλαγές συχνά πονάνε, αλλά τώρα ο Άρης βρίσκεται στο φιλικό Αέρινο ζώδιο του Ζυγού, οπότε σε τροφοδοτεί με περίσσια ενέργεια, ακόμα περισσότερο δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Η περίοδος της θλίψης για εκείνο που άφησες πέρασε. Τώρα πάμε για άλλα, για καινούργια, για καλύτερα!
Μέσα στον Οκτώβρη ευνοείται το φλερτ, οι νέες γνωριμίες, ο ρομαντισμός, το πάθος, οι κατακτήσεις. Ο φόρτος εργασίας παραμένει αυξημένος αλλά εσύ είσαι πιο έτοιμος στο να τον αντιμετωπίσεις. Ο οργανωτικός εαυτός σου βγαίνει στην επιφάνεια ειδικά όσο ο μήνας προχωρά και η δουλειά έχει λιγότερο άγχος, ενώ προσφέρει περισσότερο κίνητρο για ακόμα μεγαλύτερο εισόδημα στο προσεχές μέλλον.
Η νέα Σελήνη στις 28.10 είναι μία άριστη ευκαιρία να ξεκινήσεις έναν πιο υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Αλλά μην πιστεύεις στα γρήγορα θαύματα Δίδυμε. Αυτά τα πράγματα (διατροφή, άσκηση, διαλογισμός) θέλουν επιμονή και χρόνο. Αλλά αξίζουν τον κόπο. Η κλίση προς έναν πιο τεμπέλικο τρόπο ζωής παραμένει, αλλά μπορείς να φτάσεις στον στόχο σου ένα βήμα την φορά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ♋
Για τα Παρορμητικά ζώδια (είσαι ένα από τα 4), ο Οκτώβρης είναι ένας μήνας γεμάτος προκλήσεις. Αυτό οφείλετε κυρίως στην Πανσέληνο που πραγματοποιείται 14.10 στον Κριό, που συνδυαστικά με τις όψεις που σχηματίζει αλλά και τις γενικότερες διελεύσεις του μήνα, φαίνεται πως σε επηρεάζει σε όλους τους τομείς. Πάμε να τα δούμε όμως ένα – ένα:
· Ενώ η δουλειά έχει προοπτικές εξέλιξης, δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο να αφιερώσεις εκεί, αφού η οικογένεια ή η προσωπική σου ζωή απαιτούν τώρα περισσότερο την προσοχή σου.
· Τα οικονομικά είναι ένα φλέγον ζήτημα, ειδικά όταν αναφερόμαστε στα έξοδα. Η συμβουλή της αστρολόγου σου είναι να περιορίσεις τις αγορές και να βάλεις προτεραιότητες.
· Γιατί αν χρειαστεί να βασιστείς σε κάποιον άλλον οικονομικά, δίνεις ένα ενδεχόμενο πάτημα να ανακατευτεί στην ζωή σου.
· Ο συναισθηματισμός σου αυξάνεται, κάτι απαιτητικό και αρκετά κουραστικό για εσένα να διαχειριστείς.
· Οι πιθανότητες για νέες γνωριμίες είναι πολλές, ενώ ταυτόχρονα εκπέμπεις έναν ερωτισμό, έναν μαγνητισμό τον οποίον δεν γίνεται να αγνοήσουν οι γύρω σου.
· Αυτό είναι υπέροχο όμως επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, έχε στο νου σου πως αν βρίσκεσαι σε σχέση με κάποιον πιο ανασφαλή ή κτητικό σύντροφο, εκείνος/η μπορεί να ζηλέψει την προσοχή που λαμβάνεις. Ένα ξεκάθαρο καμπανάκι έλλειψης εμπιστοσύνης προς το άτομό σου, το οποίο καλό είναι να σταματήσεις να αγνοείς αν συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση.
· Αν θες να κάνεις κάτι διαφορετικό, να γνωρίσεις έναν διαφορετικό άνθρωπο, να ξεκινήσεις μία διαφορετική συνεργασία ή φιλία, χρειάζεται να ξεκινήσεις να φέρεσαι διαφορετικά, να δοκιμάσεις νέες εμπειρίες που να προσελκύσουν το φρέσκο, το καινούργιο όπως το έχεις οραματιστεί!

Η Νέα Σελήνη στις 28.10 μπορεί πράγματι να φέρει κάτι νέο στην ζωή σου που σε ενθουσιάζει! Αλλά έχει υπόψιν σου πως ήδη από 01.11 ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, οπότε σοφό είναι η οποιαδήποτε αρχή να συμβεί τώρα, μέσα στον Οκτώβρη.

ΛΕΩΝ ♌
Ένας καλός μήνας να διευθετηθούν υποθέσεις τις καθημερινότητας ο Οκτώβριος. Να προλάβεις προθεσμίες, να είσαι παραγωγικός στην εργασία, να τακτοποιήσεις ζητήματα που έχουν μείνει πίσω. Πολλές φορές συμβαίνει να αφήνεις πράγματα, να συσσωρεύονται υποχρεώσεις και αυτό δημιουργεί άγχος και αγωνία. Μα πότε να προλάβεις; Και μετά όταν μαζεύονται είναι χειρότερα γιατί, τι να πρωτοκάνεις; Βάλε τα πράγματα σε μια σειρά και ξεκίνα. Η πλανητική ενέργεια σε βοηθά να κάνεις ακριβώς αυτό.
Εν τω μεταξύ, ο μήνας ευνοεί τα επαγγελματικά σου και πάλι. Το λέγαμε Λιοντάρι πως το 2019 θα σε βοηθήσει να επιτύχεις τους στόχους καριέρας. Η επέκταση, οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται και ο επαγγελματισμός ρέουν άπλετα. Κι όμως, εσύ θέλεις να αφιερώσεις χρόνο στην οικογένεια ή στα αγαπημένα σου πρόσωπα πιο γενικά. Οτιδήποτε σε γεμίζει συναισθηματικά και προσφέρει δύναμη είναι αυτό που σε κάνει τώρα ευτυχισμένο. Το Φθινόπωρο πάντοτε είναι πιο χουχουλιάρικο. Κι αν γίνεται μελαγχολικά συχνά, μπορείς τώρα να το αποφύγεις όσο βεβαιώνεσαι πως εξηγείς στους άλλους πως νιώθεις. Το να ξέρεις πως σε καταλαβαίνουν διώχνει ένα μεγάλο βάρος ανασφάλειας από τους ώμους και την καρδιά σου.
Στα ερωτικά, αν αναζητάς σχέση να θυμάσαι πως χρειάζεται υπομονή, να μην τα παρατάς με την πρώτη (ή την δεύτερη) αναποδιά. Διαθέτεις πάθος, ερωτισμό και μία έμφυτη αισιοδοξία που οι γύρω σου την έχουν τόσο πολύ ανάγκη! Αυτή είναι που χρειάζεται να εκφράσεις. Αν βρίσκεσαι ήδη σε σχέση, προσπάθησε να μην είσαι ανυποχώρητος στις απόψεις σου και να παίρνεις πρωτοβουλίες. Είσαι πύρινο ζώδιο, γεμάτος ενέργεια και νέες ιδέες! Πράξε ανάλογα!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ♍
Πριν μιλήσουμε για τον Οκτώβρη, θα πάμε τις προβλέψεις ακόμα πιο μπροστά και θα σε προετοιμάσω για το γεγονός πως ο κυβερνήτης σου, ο Ερμής, θα είναι ανάδρομος από 1η έως 21η του Νοέμβρη. Σχεδόν ολόκληρο τον μήνα δηλαδή! Αυτό στο λέω Παρθένε καθώς τότε θα “παγώσουν” αρκετά σχέδια και η επικοινωνία θα αντιμετωπίσει δυσκολίες. Οπότε αν θες να συζητήσεις σοβαρά μέσα στην σχέση σου, τώρα με τον Ερμή ορθόδρομο και την Αφροδίτη στον Σκορπιό είναι οι κατάλληλες μέρες να το κάνεις. Αν θες να ξεκινήσεις κάτι νέο στην καριέρα, προτίμησε τις εβδομάδες του Οκτώβρη και γενικά, μπορείς να αξιοποιήσεις τον μήνα ώστε να προνοήσεις αρκετά, πριν έρθουν οι δυσκολίες του Νοέμβρη. Consider yourself warned.
Στα θέματα των σχέσεων φαίνεται πως δίνεις αρκετή ενέργεια και προσοχή στις ανάγκες του συντρόφου σου – αν υπάρχει. Σε σημείο που σπαταλάς πολύ χρήσιμη σε εσένα ενέργεια και υπάρχει ο “κίνδυνος” να γίνεις χρήσιμος και απαραίτητος, αντί να παραμείνεις ερωτικός και μυστηριώδης. Αν είσαι single Παρθένος που ψάχνεται, μέσα στον μήνα προσελκύεις ρομαντικές ψυχές, μιας που αυτό κι εσύ ακτινοβολείς.
Τα χρήματα είναι το θέμα όμως που κυρίως σε προβληματίζει μέσα στον Οκτώβρη. Ο 2ος οίκος των οικονομικών παίρνει φωτιά και αισθάνεσαι πνιγμένος. Σε πρώτο στάδιο, επειδή ο μήνας είναι πράγματι δύσκολος ως προς αυτό, προσπάθησε να μην δημιουργήσεις (επιπλέον) χρέη, να περιορίσεις τα έξοδά σου, να κάνεις καλύτερη διαχείριση και φυσικά, να μην απομονώνεσαι από τους φίλους και τους γνωστούς. Δεν σου λέω πως θα σε στηρίξουν οικονομικά, αλλά η βοήθεια σχετικά με ιδέες ή ευκαιρίες για επιπλέον εισόδημα, έρχονται από εκεί. Κοινώς, οι συναναστροφές τώρα βοηθούν όχι μόνο την ψυχολογία σου, αλλά και τα εισοδήματα με έμμεσο τρόπο.
Και μην ξεχνάς να βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου! Η ζωή μπορεί να τρέχει και να αισθάνεσαι πως δεν προλαβαίνεις, όμως σε όλους αξίζει να τρώνε με ηρεμία, να απολαμβάνουν ένα μπάνιο, να κοιμούνται όσο έχουν ανάγκη!

 ΖΥΓΟΣ ♎
Οκτώβρης, ο μήνας που απέβαλλε το “μ” και τόσο ξεχωρίζει, δεν θα μπορούσε να μην κυβερνάται από το ζώδιό σου Ζυγέ – αφού κι εσύ ξεχωρίζεις μέσα στον ζωδιακό! Γι’αυτό κι εγώ έκανα βίντεο-αφιέρωμα μόλις ο Ήλιος πέρασε στο ζώδιό σου κατά την Φθινοπωρινή Ισημερία λίγες μέρες νωρίτερα. Εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκε η Νέα Σελήνη στις 28.10 – που αλλού; στο ζώδιό σου φυσικά! – και άρα κάτι νέο ξεκινά για εσένα Ζυγέ, η νέα αυτή Σελήνη σε επηρεάζει σε πάρα πολλά επίπεδα, και ειδικά αν έχεις γενέθλια πριν τις 05 Οκτώβρη, τότε σε παροτρύνω να διαβάσεις το αντίστοιχο άρθρο.
Επειδή είναι και γενέθλιες ημέρες, για εσένα Ζυγέ, το νέο προσωπικό σου έτος ξεκινά και έχε υπόψιν σου πως μπορείς εύκολα να μάθεις τι να περιμένεις μέσα από μια Ηλιακή Επιστροφή ή αστρολογικές προβλέψεις. Έτσι θα είσαι προετοιμασμένος για το τι θα ακολουθήσει και το πως καλύτερα να αξιοποιήσεις τα πλανητικά δώρα που έρχονται! Επικοινώνησε μαζί μου ΕΔΩ για να μάθεις περισσότερα. Το να γνωρίζεις εξ αρχής τι προβλέπεται, σε βοηθά τόσο να αποφύγεις τα χειρότερα, όσο και να απολαύσεις τα καλύτερα!
Μετά τις 09.10 ο κυβερνήτης σου, η Αφροδίτη, περνά στον Σκορπιό, κάτι που αυξάνει την τάση για αλόγιστα έξοδα, αλλά ταυτόχρονα σε βοηθά να κερδίσεις και περισσότερα, φέρνει ιδέες για νέους τρόπους εισοδήματος και σε καλεί να πάρεις αποφάσεις και να βάλεις προτεραιότητες σχετικά με τις ανάγκες και τις επιδιώξεις σου.
Στις 14.10, η Πανσέληνος του μήνα στο απέναντί σου ζώδιο ενεργοποιεί τον άξονα των σχέσεων, κάτι που σημαίνει τώρα πως μπορεί είτε να βιώσεις χαρά και ολοκλήρωση από τις συντροφικές σου σχέσεις, είτε να κλείσεις ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή σου. Να θυμάσαι πως ό,τι κι αν συμβεί θα είναι για καλό. Αν κάτι αξίζει είναι καλό να υμνείτε και να γιορτάζετε. Αν κάτι έχει όμως σαπίσει, είναι καλό να το ξεφορτώνεσαι πριν μολύνει κι άλλους τομείς της ζωής σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ♏
Προηγήθηκε ένας δύσκολος και απαιτητικός Σεπτέμβρης για εσένα Σκορπιέ. Η αλήθεια είναι πως ο Άρης στον Ζυγό τώρα θα φέρει νέες προκλήσεις. Σε καλώ να διαβάσεις το άρθρο για τον Άρη στον 12ο οίκο, ειδικά αν έχεις ωροσκόπο Σκορπιό. Έτσι θα ξέρεις περίπου τι έρχεται. Καλό είναι να είσαι προετοιμασμένος. Η ενέργεια είναι αυτή που είναι, φέρνει εμπόδια, επόγειες τρικλοποδιές, ξεσπάσματα, γκρίνια, ανάγκη για απόσυρση, ανησυχίες και φοβίες. Το θέμα είναι τι θα κάνεις εσύ για αυτό.
Όπως το βλέπω έχεις δύο επιλογές: Μπορείς να την αφήσεις να σε παρασύρει σε συναισθήματα απελπισίας και μεμψιμοιρίας (κάτι που δεν ταιριάζει καθόλου με το στυλ σου) ή να το δεις λίγο διαφορετικά. Το κλειδί βρίσκεται στον τρόπο που σκέφτεσαι και αναλύεις τις καταστάσεις. Βλέπεις, η σκέψη λειτουργεί ως διακόπτης ανάμεσα στην ανοχή του πόνου και στην νίκη αυτού. Όταν μεταβάλλεις λίγο την νοοτροπία επικεντρώνοντας σε όσα έχεις κερδίσει, παρά σε όσα χάνεις, τότε αντιλαμβάνεσαι ευκολότερα τα δώρα της ζωής. Μπορείς να κατανοείς την προσπάθεια που έχεις κάνει και πως -ας μην γελιόμαστε- δεν υπάρχει πραγματικά κάτι που μπορεί να σταματήσει την θέληση ενός Σκορπιού!
Σε άλλα νέα, ο Ερμής και η Αφροδίτη στο ζώδιό σου, ευνοούν νέες γνωριμίες, την σύσφιξη της συντροφικότητας, τις φιλικές επαφές, αυξάνουν ακόμα και το ένστικτο ώστε να σε κατευθύνει στο οικονομικό κέρδος. Επίσης, να ξέρεις πως τώρα, λίγο πριν ξεκινήσουν οι γενέθλιες μέρες σου, είναι καλή περίοδος να κάνεις μία ανασκόπηση των μακροπρόθεσμων σχεδίων, να στρίψεις το τιμόνι προς τον προορισμό σου, αν βλέπεις πως έφυγε λίγο από την σωστή λωρίδα. Μετά τις 23 Οκτώβρη, ξεκινάς να έχεις περισσότερη ενέργεια και η διάθεσή σου βελτιώνεται. Η νέα Σελήνη στο ζώδιό σου στις 28.10 σηματοδοτεί μια στιγμή προσωπικής ανανέωσης, ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου και γενικά μιλά για νέα ξεκινήματα. Τόσο επαγγελματικά, όσο και προσωπικά.

ΤΟΞΟΤΗΣ ♐
Φαινομενικά μπορεί να συμβαίνουν πολλά γύρω σου, αλλά είναι γεγονός πως η προσοχή σου στρέφεται εσωτερικά. Εκεί παραμένεις περισσότερο ενεργός. Καθώς έχει ξεκινήσει να ενεργοποιείται ο 12ος οίκος, αυξάνεται το ένστικτο – κρίμα να μην το αξιοποιείς. Είναι γνωστό πως μπορείς να καταλάβεις το ποιόν ενός ανθρώπου πολύ γρήγορα και τώρα η ακρίβεια της αίσθησης είναι ακόμα μεγαλύτερη! Αυτό σε βοηθά στις επαγγελματικές αποφάσεις αλλά σου γλιτώνει επίσης χρόνο ώστε να μην μπλέκεις με αμφίβολης ηθικής άτομα.
Έχε υπόψιν σου πως τα μυστικά έρχονται αργά ή γρήγορα στο φως. Είτε δικά σου, είτε άλλων, αυτή η ενέργεια της συγκάλυψης και της αποκάλυψης είναι έντονη μέσα στον Οκτώβρη. Αυτό σημαίνει πως είναι πιο πιθανό να κάνεις κάτι μακριά από τα μάτια του κόσμου (ειδικά στα μέσα του μήνα) ή αντίστοιχα να αποκτήσεις γνώση για ένα περιστατικό του παρελθόντος.
Επαγγελματικά δεν κινούνται πολλά, είναι περισσότερο μήνας προετοιμασίας, αν και μέσα στον Νοέμβρη, ο ανάδρομος Ερμής θα φέρει καθυστερήσεις. Καλό είναι να είσαι προετοιμασμένος για αυτό, να προνοήσεις όσο γίνεται τώρα μέσα στον Οκτώβρη, να μην αφήνεις μισοτελειωμένο τίποτα. Περισσότερα για τον ανάδρομο Ερμή θα πούμε στην επόμενη πρόβλεψη, αλλά επειδή θα διανύσει τις ίδιες μοίρες όπως και μέσα σε αυτόν τον μήνα, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.
Νιώθεις κουρασμένος τις επόμενες εβδομάδες, έχεις ανάγκη να μένεις σπίτι και να απομονώνεσαι. Όχι πως δεν διαθέτεις ενέργεια, αλλά έτερον – εκάτερον. Ναι, δώσε χρόνο στον εαυτό σου να φορτίζει τις μπαταρίες, αλλά μην επαναπαύεσαι και κλείνεσαι πολύ, διότι αυτό θα έχεις ως αποτέλεσμα να πέσεις ψυχολογικά – κάτι που είναι το τελευταίο που χρειάζεσαι. Βγες με φίλους ή κάλεσέ τους στο σπίτι σου αν δεν έχεις όρεξη για έξω. Έχεις τόσα άτομα γύρω σου άλλωστε που ζητούν και απολαμβάνουν την παρέα σου!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ♑
Δεν υπάρχει λόγος να σου χρυσώσω το χάπι Αιγόκερε, ο Οκτώβρης θα είναι ένας ταραχώδης μήνας, πολλά συμβαίνουν που απαιτούν την προσοχή σου, αποφάσεις χρειάζεται να παρθούν. Η Πανσέληνος του μήνα στον Κριό (14.10) δεν είναι παίξε – γέλασε καθώς σχηματίζει ένα ταυ τετράγωνο (όπως ονομάζεται η τοποθέτηση αυτή αστρολογικά) με εξοδικούς τον κυβερνήτη σου, Κρόνο, και τον Πλούτωνα, ενώ και τα δύο αυτά πλανητικά σώματα βρίσκονται στο ζώδιό σου. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να βρεις μια ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες σου και στις υποχρεώσεις απέναντι σε άλλους, να αφιερώνεις χρόνο στην οικογένεια και στις σχέσεις, ενώ διατηρείς τον επαγγελματισμό σου. Μιας που ο Οκτώβρης είναι ο μήνας του Ζυγού, προσπάθησε κι εσύ να κρατήσεις τις ισορροπίες. Το να χρησιμοποιήσεις την δουλειά ως δικαιολογία για να απομονωθείς δεν θα σε βοηθήσει πουθενά.
Ο Οκτώβρης είναι ένας μήνας όμως γεμάτος διαφορές, σαν αυτή η σκάλα του Ζυγού να μπορεί να γείρει είτε από την μία, είτε από την άλλη. Από την μία ορισμένοι Αιγόκεροι θα αντιμετωπίσουν το τέλος μιας προβληματικής σχέσης και κάποιοι άλλοι θα αποφασίσουν να κάνουν το επόμενο βήμα ώστε να παντρευτούν/δεσμευτούν περισσότερο αγοράζοντας ένα σπίτι από κοινού για παράδειγμα. Η οικογένεια προσφέρει ιδιαίτερη στήριξη αλλά οι διαφωνίες και ο εκνευρισμός που σου δημιουργούν είναι επίσης έντονος.
Εκεί που χρειάζεται να είσαι αποφασιστικός όμως και να κοιτάξεις μπροστά, είναι το επάγγελμα, η καριέρα σου Αιγόκερε. Μέσα στον μήνα τονίζεται ιδιαίτερα και υπάρχουν ευκαιρίες βελτίωσης και επέκτασης. Μπορείς τώρα να ωφεληθείς μέσα από τις γνωριμίες σου, διεκδικώντας κάτι καλύτερο. Αυτό απλώς επιβεβαιώνει τις δύσκολες αποφάσεις που λέγαμε στην αρχή. Είναι όμως πραγματικά τόσο δύσκολες; Όσο έχεις ως πυξίδα εκείνο που θα σε φέρει πιο κοντά στα όνειρά σου, θα σε γεμίσει, θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα και τελικά θα σε εξελίξει, νομίζω πως θα δεις πως η απόφαση σχετικά με το τι να κάνεις, είναι σχεδόν μονόδρομος.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ♒
Καλό μήνα Υδροχόε! Και σίγουρα μπορεί να είναι αρκετά παραγωγικός και απολαυστικός ο φετινός Οκτώβρης, όσο κι εσύ έχεις ήδη στραμμένο το βλέμμα σου μπροστά. Η ζωή είναι μία μεγάλη περιπέτεια και όσο την αντιμετωπίζεις με αυτόν τον τρόπο, τόσο πιο περιπετειώδης θα γίνεται! Κι αν νιώθεις κουρασμένος και θέλεις απλά λίγο να χαλαρώσεις, ξέρω πως ο Κρόνος με τον Πλούτωνα στον 12ο οίκο σε έχουν κουράσει απίστευτα πολύ όλα αυτά τα χρόνια, όμως η λύση δεν κρύβεται στην απομόνωση, μα στον δυναμισμό, στους νέους στόχους, στο να μην σταματήσεις να προσδοκάς και να επιδιώκεις.
Είναι μια καλή ιδέα μέσα στον μήνα να κάνεις ένα ταξίδι (κάτι που ευνοούταν και τον Σεπτέμβρη αλλά ίσως δεν τα κατάφερες). Να ξεφύγεις και να ανανεωθείς. Αυτό χρειάζεσαι ουσιαστικά για να αυξήσει την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητά σου που λίγο κλονίστηκαν. Μια ανανέωση.
Τα καλά νέα του μήνα επίσης είναι πως ευνοούνται τα επαγγελματικά. Οι προσπάθειές σου καρποφορούν, έχεις ενέργεια και είσαι τυχερός στις επιδιώξεις σου. Το όμορφο είναι πως τώρα σε προσέχουν σε ζητήματα καριέρας, τραβάς τα θετικά βλέμματα, κάτι που βοηθά ιδιαίτερα αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή έχεις τα μάτια σου στραμμένα σε μια προαγωγή. Αν σκέφτεσαι να αλλάξεις εντελώς δουλειά ή να ξεκινήσεις μια νέα συνεργασία, η Νέα Σελήνη 28.10 σε ευνοεί αλλά χρειάζεται να βιαστείς, καθώς στον οίκο του επαγγέλματος θα έχουμε τον επόμενο μήνα ανάδρομο τον Ερμή, κάτι που σημαίνει πως αν επιλέξεις τότε να ξεκινήσεις κάτι νέο, δεν θα έχει την τάση να διαρκέσει.
ΥΓ. Στις σχέσεις χρειάζεται να αφήσεις τις φαντασιώσεις που βασίζονται σε παρελθοντικές (ερωτικές ή φιλικές) ώστε να επικεντρωθείς σε αυτά που έχεις ή θες στο μέλλον να αποκτήσεις.

ΙΧΘΥΕΣ ♓
Το σημαντικό είναι τώρα να αισθάνεσαι πως οι σχέσεις σου διαθέτουν οικειότητα. Αν είναι να νιώθεις στις στενές σου επαφές αποξενωμένος ή να αισθάνεσαι την ανάγκη να υποκρίνεσαι κάτι που δεν είσαι, τότε άσ’ τα – βράσ’ τα.
Η ενεργοποίηση του 8ου οίκου σου από τον Ήλιο, τον Άρη και την ισχυρή Πανσέληνο στις 14.10 σε κάνει πιο συναισθηματικό, αυξάνει λίγο τις ανασφάλειες και την ανάγκη σου για προσοχή. Είναι αναμενόμενο να χρειάζεσαι συχνά φροντίδα και υποστήριξη, αλλά οι άλλοι ίσως δεν μπορούν να καταλάβουν πως τώρα είναι μία τέτοια περίοδος. Χρειάζεται να τους το πεις και να δείξεις κατανόηση σε περίπτωση που δεν μπορούν για δικούς τους λόγους να σου προσφέρουν όσα θες.
Ταυτόχρονα τα οικονομικά είναι καυτό ζήτημα του Οκτώβρη και φαίνεται πως χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο στον υπολογισμό. Το θέμα είναι πως έχεις ανάγκες οι οποίες χρειάζεται να ικανοποιούνται γιατί διαφορετικά επηρεάζεται η ψυχική σου υγεία. Οπότε όπως το βλέπω υπάρχουν δύο λύσεις. Είτε προσαρμόζεις τις ανάγκες σου και παίρνεις απόφαση πως έτσι έχει η κατάσταση αποφασίζοντας πως δεν θα σε επηρεάζει στον ίδιο βαθμό, είτε κάνεις ό,τι μπορείς ώστε να αυξήσεις τα έσοδα.
Στα καλά νέα του μήνα, η ενεργοποίηση του φιλικού Υδάτινου Σκορπιού από Ερμή (μετά τις 03.10), Αφροδίτη (μετά τις 09.10), Ήλιο (μετά τις 23.10) και νέα Σελήνη (28.10) δείχνουν πως η διάθεσή σου βελτιώνεται, ευνοούνται τα ταξίδια, οι εκδρομές, η αυτοέκφραση και η πλήρης ανανέωση ειδικά από όσα δεν είναι πλέον χρήσιμα. Συνήθειες, δουλειές, όσα έκανες μόνο από την καλή σου την καρδιά χωρίς ανταπόδοση, άνθρωποι.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Οι προβλέψεις αυτές πρέπει να θεωρούνται απλά μετάφραση των θέσεων των πλανητών. Σε καμία περίπτωση οι προβλέψεις του AstrologyHat δεν αποτελούν νόμιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε προσωπικό ή επιχειρηματικό επίπεδο ή κάποιου είδους καθοδήγηση, διάγνωση ή βοήθεια σε κανένα επίπεδο.

ΠΗΓΗ: https://astrologyhat.com/oktovrios-2019/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα