29.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Letters to Juliet, 21/2/2012

Καλησπέρα Juliet…

Δεν ξέρω πως καταφέρνω κάθε φορά και μπερδεύω τόσο πολύ τη ζωή μου.. Είμαι μόνη μου εδώ και ενάμιση χρόνο. Γνώρισα κάποιον πριν δύο μήνες και αμέσως ένιωσα κάτι δυνατό, όμως είχε κοπέλα.. έγινε κάτι παρόλα αυτά όμως μετά ξεκαθάρισα τη θέση μου και απομακρύνθηκα.. Στο διάστημα αυτό μου μίλαγε στο facebook σε φιλικό πλαίσιο και μου χε πει να είμαστε κ ”φίλοι με προνόμια” … Φυσικά το έκοψα κ μιλάγαμε σπάνια..

Κάπου εκεί έτυχε και ξεκίνησα να μιλάω με ένα παλιό συμμαθητή που πάντα υπήρχε έλξη όμως ή ήμασταν μικροί ή ήμασταν δεσμευμένοι.. Και ξεκίνησε μια όμορφη ιστορία.. Βολτίτσες, ψιλοφλέρτ αλλά αρχή ήταν ακόμα. Μ’ άρεσε πολύ, ήταν πολύ ευγενικός και δεν ήταν σαν όλους τους άλλους κατευθείαν στο ψητό. Και πάνω που ήμουν καλά εμφανίζεται ο άλλος και μου λέει οτι θα χωρίσει γιατί τελικά εμένα θέλει και το πάλευε τόσο καιρό με την κοπέλα του αλλά εγώ είμαι καλύτερη γι αυτόν και θέλει λέει να ξεκινήσουμε κάτι σοβαρό. Δεν το πολυπίστεψα λέω χώρισε και τα λέμε.. Την επόμενη μέρα είχε ήδη χωρίσει. Ήταν να βρεθούμε αλλά αρρώστησε και δε βρεθήκαμε. Μετά από μερικές μέρες πήγα σπίτι του και ήμασταν μια χαρά, σα ζευγάρι. Δεν ξέρω όμως κάτι με σπρώχνει.. Κάτι δε μ’ αφήνει να χαλαρώσω. Οκ δεν είναι επειδή κεράτωσε την κοπέλα του μαζί μου γιατί και μένα μου χε τύχει στο παρελθόν δεν έχει να λέει.. Αλλά δεν ξέρω..

Πολύ λέει ”σε μαθαίνω σιγά σιγά, είμαι κοινωνικός και οι άλλες ζήλευαν, θέλω να δω αν είσαι περίεργη” κ κάτι τέτοια.. Σαν να περνάω τεστ προσπαθώ να μην είμαι περίεργη κλπ.. Αλλά αν με θέλει μόνο για το σεξ και είπε απλά το να είμαστε μαζί έτσι γιατί ξέρει ότι αλλιώς δε θα γινόταν κάτι;; και ο άλλος είναι τόσο ευγενικός και πάνω που έχει πάρει θάρρος και μου λέει όμορφα πράγματα με μέτρο. Δεν τον έχω ξαναδεί όμως μιλάμε. Τι να κάνω;; Είναι του Αγίου Βαλεντίνου κ θα έρθει να κοιμηθούμε μαζί και εγώ σκέφτομαι μήπως κάνω λάθος και διαλέγω αυτόν και όχι τον άλλον. Όμως θέλω να δείξω ότι μια σχέση για να ξεκινήσει δεν έχει λάθος και σωστό. Μπορεί να ξεκινήσει κ από σεξ και να τα βρούνε μια χαρά δυο άνθρωποι. Τι να κάνω;;; 🙁

Χριστίνα

Αγαπητή Χριστίνα,

Η κατάσταση σου δεν είναι τόσο μπερδεμένη όπως νομίζεις. Ένιωσες κάτι δυνατό για έναν άνθρωπο ο οποίος τότε ήταν δεσμευμένος. Κατανοητό, συμβαίνουν και αυτά!!! Έκανες κάτι μαζί του αλλά το μετάνιωσες και από τότε του το ξέκοψες ότι δεν θες κάτι με δεσμευμένο άνθρωπο. Με λίγα λόγια του είπες και με τη στάση σου έδειξες ότι «αν θες να κάνουμε κάτι, μόνο σε σχέση». Και στην ουσία μετά από κάποιον καιρό έρχεται και σου λέει ακριβώς αυτό που θες να ακούσεις «Σε θέλω για κάτι σοβαρό» και ότι χωρίζω για σένα. Με τη μόνη διαφορά ότι δεν σε ξέρει και δεν τον ξέρεις. Σε βάζει, λοιπόν στο τριπάκι ότι «θέλω να δω αν είσαι περίεργη ή ζηλιάρα γιατί οι άλλες ζήλευαν και είμαι πολύ κοινωνικός κλπ.».

Και εδώ έχω μια ερώτηση… «Δεν είχε βάση η ζήλια της πρώην, σε έναν άνθρωπο ο οποίος ξέρουμε ότι ήδη την απάτησε μία φορά τουλάχιστον, μαζί σου – ποιος σου λέει ότι δεν το έχει κάνει και με άλλες;» Αλλά ας τον αφήσουμε αυτόν και ας πάμε σε σένα. Θες μία σχέση, σοβαρή, άσχετα με το πόσο διαρκέσει να είναι καλή. Μία σχέση για να πετύχει θα πρέπει και οι δύο να είναι ο εαυτός τους και να μην κρύβονται. Σίγουρα όταν ξεκινάει κάτι δεν ξέρεις τον άλλον και δεν σε ξέρει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δείξεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι για να κάνεις εντύπωση….(είναι το μεγαλύτερο και πιο συνηθισμένο λάθος στις σχέσεις). Από την αρχή πρέπει να δείξεις ποια είσαι, ποια πράγματα σε ενοχλούν, ποια όχι, να βάλεις κατά κάποιον τρόπο τους όρους σου (με την καλή έννοια).

Με λίγα λόγια να είσαι αυθεντική και να θες και ο άλλος να είναι αυθεντικός απέναντι σου (γιατί μόνο έτσι θα τον γνωρίσεις πραγματικά). Είσαι μία και μοναδική και αυτό πρέπει να δείξεις, τον πραγματικό σου εαυτό. Εάν σε ενοχλεί που είναι «πολύ κοινωνικός» τότε δεν είναι για σένα, τουλάχιστον όχι αυτή τη στιγμή, δεν χρειάζεται να καταπιέζεσαι για κάτι το οποίο δεν σου πάει, απλά γιατί ένιωσες κάτι δυνατό την πρώτη φορά… πίστεψε με θα ξανανιώσεις δυνατά συναισθήματα, μπορεί και πιο δυνατά από αυτό. Δεν θα σου πω ποιον από τους δύο να διαλέξεις. Εσύ θα αποφασίσεις, αλλά κοίτα με ποιον μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, ο πραγματικός εαυτός σου. Και ποιος μπορεί να κάνει την κάθε μέρα, «μέρα του Αγίου Βαλεντίνου».

Με αγάπη

Juliet  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα