24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το Βυθισμένο Βασίλειο

«Σε αυτή τη νήσο της Ατλαντίδος ήταν μια  μεγάλη και απίστευτη αυτοκρατορία…»

«Όμως αργότερα έγιναν δυνατοί σεισμοί και πλημμύρες, και σε μια μόνο δεινή ημέρα και νύχτα όλοι οι πολεμιστές βυθίστηκαν μέσα στη γη, και ομοίως η νήσος της Ατλαντίδας χάθηκε στα βάθη της θάλασσας».
Διάλογοι Τίμαιος & Κριτίας,  του Πλάτωνα

Ελληνικό αρχιπέλαγος, πριν από τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια…

Η Μινωική Αυτοκρατορία κυριαρχεί στη Μεσόγειο. Ένας προηγμένος πολιτισμός, τόσο ισχυρός όσο και μυστηριακός. Οι ανακαλύψεις του σε τεχνολογία και φιλοσοφία πρωτόγνωρες. Όμως για όλα τα πράγματα έρχεται ένα τέλος. Μετά από την αλαζονική εκστρατεία ενάντια στην Αθήνα, η Αυτοκρατορία αντιμετωπίζει μια τρομερή φυσική καταστροφή. Ένας σοφός βασιλιάς σηκώνει στους ώμους του έναν ολόκληρο κόσμο. Ένας νεαρός αξιωματικός καλείται να θυσιάσει τα πάντα προκειμένου να αποτρέψει την εκπλήρωση μιας προφητείας. Ο χρόνος αποδεικνύεται αμείλικτος για τους πιστούς του.

Σαντορίνη, σημερινή εποχή…

Ο Νικόδημος είναι ένας παθιασμένος καθηγητής που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο κυνήγι ενός θρύλου. Μετά από πολλά χρόνια έρευνας κάνει μια συγκλονιστική ανακάλυψη. Μια ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει την ιστορία του πολιτισμού για πάντα. Ζητάει τη βοήθεια του μοναδικού ανθρώπου που μπορεί να εμπιστευτεί, του παλιού φοιτητή του Αλέξανδρου. Εκείνος σπεύδει στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων όχι μόνο για να εξερευνήσει το μακρινό παρελθόν, αλλά και για να έχει μια δεύτερη ευκαιρία σε έναν ανεκπλήρωτο έρωτα.

Οι δυο αρχαιολόγοι επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν μια ξεχασμένη γλώσσα και να βρουν το μίτο που θα τους βοηθήσει να εξηγήσουν το μεγαλύτερο αίνιγμα της ιστορίας. Ποτέ όμως δεν θα μπορούσαν να υποψιαστούν ότι η αρχαία προφητεία έχει αρχίσει να ξυπνάει. Και όλοι οι οιωνοί δείχνουν απειλητικά προς το μέρος τους.

Η θεωρία της  Σαντορίνης

Αν  και οι αρχαιολογικές αποδείξεις είναι λίγες, η ύπαρξη της Ατλαντίδας αποτελεί το πιο πολυσυζητημένο αίνιγμα της ιστορίας. Τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι η καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού, και ειδικά της αρχαίας Θήρας, ταυτίζεται με τη χαμένη Ατλαντίδα.

Τίτλος ΤΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Συγγραφέας Γιώργος Κουκουλάς
ISBN 978-960-364-634-1
Τιμή  με ΦΠΑ 15,5 €
Σελίδες 432
Κατηγορία Ελληνική πεζογραφία

Εκδόσεις Διόπτρα
Αγ. Παρασκευής 40, 121 32 Περιστέρι-Αθήνα
Τ.: 210 330 2828, F.: 210 330 2882
sales@dioptra.gr, marketing@dioptra.gr
www.dioptra.gr

Ο συγγραφέας

Ο Γιώργος Κουκουλάς γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα και τα τελευταία έξι χρόνια ζει στην Σαντορίνη, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.  Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός και ακολούθησε Μεταπτυχιακές σπουδές σε Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα Η/Υ στο Πανεπιστήμιο Μπρουνέλ της Αγγλίας. Έχει εργαστεί στο Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΒΕΑ) και ως καθηγητής στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο ΞΥΝΗ. Σήμερα εργάζεται στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης ως Ηλεκτρονικός Μηχανικός Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας. Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί την πρώτη του συγγραφική απόπειρα.

Και εδώ το βιβλίο για ηλεκτρονική αγορά:
http://www.dioptra.gr/page.aspx?itemID=PPG179_1444

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα