26.3 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Σούπα με κάστανο και λάδι τρούφας

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

? 1.200 γρ. κάστανα.
? 3 Λίτρα ζωμό (Βλέπε ξεχωριστή συνταγή παρακάτω).
? Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
? 2 κουταλάκια λάδι τρούφας (Στα μεγάλα σουπερμάρκετ και ντελικατέσεν).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χαράζουμε τα κάστανα σταυρωτά και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό. Τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε. (Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα κάστανα προβρασμένα, γευστικά είναι εξίσου καλά). Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με 1½ λίτρο ζωμό. Τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-35 λεπτά να μαλακώσουν αρκετά. Όταν είναι έτοιμα τα περνάμε όπως είναι με τα υγρά τους από το μπλέντερ να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα. Βάζουμε την κρέμα αυτή ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε ακόμα λίγο για 6-7 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Τη διατηρούμε ζεστή μέχρι το σερβίρισμα. Μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας, ένα ολόκληρο μικρό κάστανο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ/ΚΡΕΑΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ

? 1,5 Kgr. Φτερούγες κοτόπουλου ή 1 ολόκληρο μεγάλο κοτόπουλο ή κόκαλα κρέατος.

 Βασικά χορταρικά
? 1 Κρεμμύδι.
? 1 Καρώτο.
? 1 Πράσο.
? Σέλινο.

Βασικά μυρωδικά

? 1 Φύλλο δάφνη,
? Θυμάρι.
? Κόκκους πιπεριού.
? Αλάτι + Πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα τοποθετούμε το κοτόπουλο ή το κρέας και νερό, 1 προς 6 ή 7, ανάλογα το πόσο δυνατό θέλουμε τον ζωμό μας προσθαφαιρούμε νερό. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για νερό, μακαρονόζουμο. Προσθέτουμε τα χορταρικά και τα μυρωδικά και σιγοβράζουμε σε σιγανή  φωτιά για 50? με 60?. Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε και έχουμε τον δικό μας ζωμό. Μπορούμε να τον καταψύξουμε για 1 μήνα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα