21.9 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κρυσταλλοθεραπεία η εναλλακτική!

Κάθε ένας από εμάς είναι ξεχωριστός. Κάθε τι γύρω μας έχει ενέργεια. Ένας πολύτιμος λίθος, μια πέτρα, ένας κρύσταλλος, κρύβει τις δικές του δυνάμεις. Μια ενέργεια που απευθύνεται και ταιριάζει μοναδικά σε κάθε έναν από εμάς. Εδώ και αρκετά χρόνια η μέθοδος της κρυσταλλοθεραπείας έχει αναγνωριστεί ως μια ήπια εναλλακτική μέθοδος ίασης πολλών, κυρίως ψυχοσωματικών, παθήσεων.

Πρόκειται για ?ια μορφή ενεργειακής θεραπείας η οποία εφαρμόζεται από την περίοδο της αρχαιότητας. Αυτό που προσφέρει είναι κυρίως χαλάρωση και μπορεί ακόμη να συμβάλει βοηθητικά σε προβλήματα άγχους, κατάθλιψης ή συναισθηματικού σοκ. Βοηθά το άτομο να αποκτήσει ή να ξαναβρεί αυτοπεποίθηση και να καταπολεμήσει πολλά προβλήματα της καθημερινότητάς του, ακόμα και να αλλάξει τρόπο ζωής προς το καλύτερο. Πάνω από όλα προέρχεται από τη φύση, όπως, π.χ. η αρωματοθεραπεία, η βοτανοθεραπεία, κλπ.

Οι εναλλακτικές θεραπείες έχουν στόχο την καλυτέρευση της υγείας μας σε πολλά επίπεδα. Χρησιμοποιούνται προληπτικά ή συμπληρωματικά στην αγωγή που μπορεί ήδη να ακλουθεί κάποιος από τον γιατρό του, ενώ υπάρχουν άλλες εναλλακτικές τεχνικές, που συνιστώνται καλύτερα όταν η θεραπευτική αγωγή έχει ολοκληρωθεί. Φυσικά, θα πρέπει να θυμάστε, ότι πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους!

Τι προσφέρουν και πως λειτουργούν οι κρύσταλλοι;

Όπως προαναφέραμε τα πάντα έχουν ενέργεια. Και φυσικά και οι κρύσταλλοι και μάλιστα θεραπευτική. Ο κάθε κρύσταλλος δέχεται διαφορετικά την ενέργεια του περιβάλλοντος του, ανάλογα με τη δομή του. Οι ευεργετικές του ιδιότητες διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος, το σχήμα, τη δομή, τα χρώματα και τη χημική του σύσταση και μεταφέρονται στα κύτταρα του ανθρώπου. Όλη η ευεργετική δύναμη των κρυστάλλων βασίζεται στο ότι, όπως το ίδιο το ανθρώπινο σώμα, έτσι και αυτοί αποτελούνται από ανόργανα άλατα, όπως σίδηρο, ασβέστιο, ψευδάργυρο κ.α.

Η επίδρασή στον οργανισμό μοιάζει σαν να παίρναμε αυτά τα στοιχεία σε χάπι. Το κατά πόσο η θεραπεία θα έχει αποτέλεσμα, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη δύναμη της πέτρας, όσο με τη σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ του άνθρωπου και αυτής. Κάθε ένας έχει την πέτρα που του ταιριάζει. Η θετική της ενέργεια εκλύεται όταν ταιριάζει με την ενέργεια του ατόμου που την χρησιμοποιεί. Έτσι, σύμφωνα με τους κανόνες της κρυσταλλοθεραπείας, έρχεται πολύ φυσικά η αίσθηση του αποτελέσματος και η διαφορά προς το καλύτερο, στην ψυχοσύνθεσή του ατόμου. Ερχόμενοι σε επαφή, κρατώντας μια πέτρα κλεισμένη στο χέρι μας για λίγο, είναι αρκετό για να νιώσουμε τη διαφορά. Αν όμως η πέτρα αυτή δεν κάνει για μας, δεν θα νιώσουμε καμία διαφορά. Μια σκέψη, ένα συναίσθημα, μια εικόνα που θα έρθει στο μυαλό μας την ώρα που κρατάμε τον κρύσταλλο είναι αρκετά για να μας δώσουν την απάντηση.

Οι κρύσταλλοι δίνουν ενέργεια, όπως και την αποδέχονται. Το δεύτερο συμβαίνει μέσα από επιρροές σκέψεων, συναισθημάτων, ιδεών, συμπεριφορών, δηλαδή, ενεργειών που πηγάζουν από μέσα μας. Τίποτα από αυτά δεν είναι απτό, ορατό, δεν έχει υλική υπόσταση, μπορεί όμως να κυκλώσει την ύλη που βρίσκεται γύρω του και κατ? επέκταση την ενέργεια του κρυστάλλου, προκαλώντας ακόμα και μερικές ανεπαίσθητες αλλαγές στη μορφή του. Ανάλογα με τις πληροφορίες που δέχεται ο κρύσταλλος και ενώ χρησιμοποιείται στις διάφορες πρακτικές, μπορεί να αλλάξει το χρώμα του, το σχήμα κλπ.

Όλα εξαρτώνται από τον κρύσταλλο που έχει επιλεχθεί, τη δόνησή του, το πώς, για πόσο διάστημα και υπό ποιες συνθήκες θα γίνει η χρήση του. Ο σωστά επιλεγμένος κρύσταλλος έχει τη δυνατότητα να ξεμπλοκάρει την «κοιμισμένη» ενέργεια, η οποία είναι η αιτία των σωματικών ή ψυχικών/συναισθηματικών προβλημάτων που έχουν εμφανιστεί στο άτομο και να φέρνει πίσω τη χαμένη ισορροπία και αρμονία. Η επίδρασή του είναι πάντα θετική. Μπορεί όμως να φτάσει στο υψηλότερο δυνατό σημείο με σωστή χρήση και τοποθέτηση του στο χώρο και στο χρόνο.

Η κρυσταλλοθεραπεία επικεντρώνεται στα ενεργειακά κέντρα του ανθρώπινου σώματος και με τις δικές της διαγνωστικές μεθόδους αναζητά το πρόβλημα και στη συνέχεια βοηθά στη λύση του.

Πως χρησιμοποιούνται

Στην κρυσταλλοθεραπεία συνήθως επιλέγονται κρύσταλλοι φυσικοί, που να έχουν υποστεί όσο το δυνατόν λιγότερη επεξεργασία, καθώς και ορυκτά. Βασικό ρόλο παίζει το σχήμα του, που μπορεί να είναι στρογγυλεμένο ή με αιχμή, ώστε να δίνουν στην ενέργεια μια ορισμένη κατεύθυνση. Πολλοί από εσάς έχετε ακούσει για τα τσάκρα που υπάρχουν στο σώμα μας και τις σημασίες που έχει το κάθε ένα από αυτά. Οι κρύσταλλοι, λοιπόν, τοποθετούνται είτε πάνω στα τσάκρα που θέλουμε να ενεργοποιήσουμε ή και να αποφορτίσουμε ή πάνω σε ζωτικά όργανα και περιοχές που εμφανίζεται ενόχληση, π.χ. μυοσκελετικοί πόνοι, αναπνευστικά, γαστρεντερικά, ενδοκρινολογικά προβλήματα, αυτοάνοσα νοσήματα, πεσμένο ανοσοποιητικό κ.α.

Ο ειδικός τοποθετεί κρυστάλλους πάνω ή γύρω από το σώμα δημιουργώντας ένα συμβολικό σχήμα, που ονομάζεται μάνταλα. Δημιουργείται η επιθυμητή ενεργειακή ατμόσφαιρα, ώστε να αρχίσει να λειτουργεί η θεραπευτική διαδικασία.

Ακόμη, οι κρύσταλλοι, τα διάφορα ορυκτά κλπ, χρησιμοποιούνται και σε πιο απλές περιπτώσεις. Το κρυσταλλικό μασάζ, χαλαρώσει το σώμα, φέρνει ευεξία και θετική ενέργεια. Το ενεργειακό λίφτινγκ ξεκουράζει τους μυς του προσώπου και αναζωογονεί, με κρυστάλλινες σφαίρες που γλιστρούν απαλά πάνω στο δέρμα. Οι μασαζοκρύσταλλοι μπορούν, επίσης, διεισδύσουν στα μεσοσπονδύλια διαστήματα, τονώνοντας όλα τα εσωτερικά όργανα του σώματος. Βλέπουμε, ακόμη, συχνά κρυστάλλους ως κόσμημα, που φοριέται καθημερινά για εντατική θεραπεία.

Οι κρύσταλλοι, γενικότερα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για διαλογισμό, αλλά και για καθαρισμό ενός χώρου που νομίζουμε ότι το έχει ανάγκη.

Κρύσταλλοι και σπίτι

Μελετήστε τις σημασίες των κρυστάλλων και τοποθετήστε τους κατάλληλα σε διάφορα μέρη του χώρου σας. Η απελευθέρωση της ενέργειάς τους βοηθά στη δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας, καθώς επίσης και στο να «φυλακίσουν» όλες τις αρνητικές επιδράσεις που υπάρχουν. Επιλέξτε τις πέτρες που είναι κατάλληλες για εσάς.

Μελετώντας τους κρυστάλλους

Η κρυσταλλοθεραπεία είναι μια μέθοδος που έχει γοητεύσει και προσελκύσει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο για τις ιαματικές της ιδιότητες, αλλά και ως μια ευχάριστη και χαλαρωτική ενασχόληση, που ξεκινάει από την απλή συλλογή και μελέτη κρυστάλλων μέχρι και την εκμάθηση του ίδιου του αντικειμένου. Για το λόγο αυτό υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος βιβλίων, σχετικών με τα κρύσταλλα και την κρυσταλλοθεραπεία και μάλιστα γραμμένα από έλληνες συγγραφείς. Στην Ελλάδα έχει γίνει προσπάθεια διάδοσης της μεθόδου και αρκετές μελέτες σε επιστημονικό επίπεδο. Μέσα από τα βιβλία αυτά, θα μάθετε πώς να επιλέγετε κρυστάλλους και τις σημασίες τους, τις διαδικασίες καθαρισμού και ανανέωσης ενέργειας που είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, πως γίνεται η ενεργοποίηση και ο προγραμματισμός τους, ώστε να τους χρησιμοποιείτε σωστά και να έχετε αποτέλεσμα.

Η κρυσταλλοθεραπεία έχει αφήσει καλές εντυπώσεις σε πολλούς ανθρώπους, σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίοι μιλούν για μια πολύ όμορφη εμπειρία με ευεργετικά αποτελέσματα. Μπορεί να ταιριάζει και σε εσάς. Ποτέ, όμως, να μην ξεχνάτε πως καμία εναλλακτική τεχνική ή άλλη συμπληρωματική μέθοδος δεν αντικαθιστά την επίσκεψη στον γιατρό. Συμβουλευτείτε τον.

Της Έλενας Αρώνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα