24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τίποτα δεν πάει χαμένο, ανταλλάξτε το ή δωρίστε το

Τη διπλή δυνατότητα της οικειοθελούς προσφοράς και της ανταλλαγής, προσφέρει απλά και εύκολα η πλατφόρμα tradeordonate.com.  Εκεί  μπορείτε να ανταλλάξετε αντικείμενα και υπηρεσίες της αρεσκείας σας ή να δωρίσετε κάτι αντίστοιχο σε κοινωφελή ιδρύματα ανάλογα με τη ζήτηση που έχουν εκδηλώσει.

Ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, η προσφορά και η επαναχρησιμοποίηση αχρείαστων πραγμάτων από άλλα άτομα, ενισχύει την ιδέα της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Για το συγκεκριμένο τρόπο ανταλλαγής και δωρεάς, μιλάει στο flowmagazine.gr ο συνιδρυτής της, κ. Δώρος Αντωνιάδης.

Η λειτουργία της είναι αρκετά απλή και το κυριότερο ΔΩΡΕΑΝ. Οι επιλογές για το χρήστη είναι δύο. Να ανταλλάξει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία, ή να δωρίσει και να προσφέρει σε συλλόγους. «Το μόνο που χρειάζεται και για τα δύο είναι μια απλή εγγραφή του χρήστη», αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης.

Αφού γίνει κάποιος μέλος, αποκτά τη δυνατότητα να ανεβάσει τη δικιά του προσφορά για ανταλλαγή. Εκτός όμως αυτού, μπορεί να δει τα προφίλ άλλων χρηστών, τα στοιχεία και τις προσφορές τους καθώς και τις ανάγκες, που έχουνορισμένες ΜΚΟ που έχουν απευθυνθεί στο tradeordonate.com. Ο κ. Αντωνιάδης, τονίζοντας τον πρωταρχικό στόχο της σελίδας του, λέει: «Πρόκειται για ένα μέσο που θα βοηθήσει να φέρουμε πιο κοντά τους ανθρώπους με τους συλλόγους». Εάν κάποιος επισκεφθεί το site αυτές τις μέρες, που πλησιάζουν οι γιορτές, μπορεί να δει ανάγκη για προσφορά από μη κερδοσκοπικούς συλλόγους, όπως «Η ΚαρδιάΤου Παιδιού», «Νοσηλεία» και άλλους.

Εκτός αυτού όμως οφείλουμε να σκεφτούμε τη λογική της ανταλλαγής. Ξεφορτώνεσαι πράγματα που πλέον δεν χρησιμοποιείς και βοηθάς άλλους να αποκτήσουν αντικείμενα, που μπορεί να θεωρούν χρήσιμα. Μπορείτε να βρείτε προϊόντα διάφορων κατηγοριών, όπως ηλεκτρονικά, βιβλία, ρούχα, τηλέφωνα, είδη σπιτιού και άλλα.

Η αναζήτηση για ανταλλαγή μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά κατηγορία ή εναλλακτικά επιλέγοντας περιοχή κοντά στη δικιά σας. Σημαντικό είναι πως η πλατφόρμα δεν εμπλέκεται καθόλου στη διαδικασία συμφωνίας, παραλαβής ή παράδοσης των ανταλλαγέντων. Είναι σημαντικό όμως το σύστημα rating που έχει ο κάθε χρήστης. Ο κ. Αντωνιάδης δεν παραλείπει να εξηγήσει στοflowmagazine.gr την ονομασία της σελίδας και την κατάληξη που έχει η ηλεκτρονική διεύθυνση: «Δεν θέλουμε να περιοριστούμε σε ελληνικά δεδομένα, γι αυτό το site εκτός των άλλων, είναι αγγλόφωνο και ιταλόφωνο».

Ο κάθε χρήστης, αποφασίζει με δικά του κριτήρια για το αντικείμενο που θα επιλέξει να ανταλλάξει με το δικό του. Για το λόγο αυτό το κάθε προφίλ διαθέτει πεδίο, στο οποίο μπορεί να καταγράψει τις ανάγκες του. Σε γενικές γραμμές, αυτού του είδους τα site από τη στιγμή που ξεκίνησαν, έχουν ανοδική πορεία. Ωστόσο ο κ. Αντωνιάδης επισημαίνει: «Είμαστε λίγο πίσω ως κουλτούρα για δωρεές. Ο κόσμος το αντιμετωπίζει επιφυλακτικά όπως και οι σύλλογοι». Επιθυμία βέβαια του ίδιου, είναι να αγαπήσει ο κόσμος τη συγκεκριμένη πλατφόρμα και να γίνει ευτυχισμένος, δίνοντας και λαμβάνοντας μόνο θετικά πράγματα.

Πηγή: http://www.kala-nea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα