37.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Ζαρντινιέρες 550 ευρώ – Αναβολή στις αιτήσεις για τα 534 ευρώ στον τουρισμό

Κι ενώ η Αθήνα γεμίζει με ζαρντινιέρες κόστους 550 ευρώ έκαστη και λαμαρίνες κόστους 5.000 ευρώ, ο κυβερνητικός εμπαιγμός απέναντι στους εποχικά εργαζομένους του Τουρισμού είναι πρωτοφανής καθώς όπως φαίνεται αναβάλλεται η έναρξη των αιτήσεων για το μηδαμινό επίδομα των 534 ευρώ!

Για την αναβολή της έναρξης των αιτήσεων από τους εποχικά εργαζομένους στον τουρισμό με δικαίωμα επαναπρόσληψης που είναι δικαιούχοι του επιδόματος των 534 ευρώ, μίλησε στον RealFm ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου.

Εμπαιγμός δίχως τέλος για τους εργαζομένους
“Η κατάσταση είναι δραματική” είπε ο κ. Χότζογλου και πρόσθεσε ότι “αν και έως χθες νωρίς γνωρίζαμε από τον υπουργό Εργασίας ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει κανονικά, στη συνέχεια δεχόμασταν καταγγελίες από συναδέλφους ότι δεν άνοιξε. Το μεσημέρι ενημερωθήκαμε ότι δεν θα ανοίξει η πλατφόρμα 1η Ιουλίου, αλλά 7 Ιουλίου από τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσο. Και σήμερα κυκλοφορεί μια φήμη που λέει ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 7 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου. Πότε άραγε θα γίνει η πληρωμή;”.

Γιατί να μην μπούνε όλοι λοιπόν σε μια πλατφόρμα;
Όπως ανέφερε ο κ. Χότζογλου “χθες το πρωί πάνω από 200 άτομα που δεν κατέχουν την τεχνολογία είχαν μαζευτεί έξω από τα σωματεία μας σε Ρόδο, Κέρκυρα, Κρήτη, όπου έχουμε στήσει δομές για να τους κάνουν τις αιτήσεις. Φοβόμουν να τους πω ότι δεν ανοίγει η πλατφόρμα”. Σύμφωνα με τον ίδιο, “η άλλη πλατφόρμα του ΟΑΕΔ γι’ αυτούς που δεν έχουν υποχρεωτική επαναπρόσληψη, παρανόμως, άνοιξε κανονικά και δέχεται αιτήσεις. Πρόκειται για τους εργαζομένους σε εστίαση, επισιτισμό, δηλ. σε καφέ – μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες beach bar κλπ. που έχουν κλείσει ή δεν έχουν επαναπροσληφθεί. Όλοι στον κλάδο έχουμε δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και αυτό απορρέει από δύο νόμους τον 1346/83 άρθρο 8 και το 1545/85 άρθρο 18 παράγραφο 6 που εντάσσει και όλους τους υπολοίπους στον 1346. Γιατί να μην μπούνε όλοι λοιπόν σε μια πλατφόρμα”;

Σχετικά με την πορεία του τουρισμού φέτος, ο κ. Χότζογλου είπε “θέλουμε το καλό του τουρισμού και της χώρας. Μακάρι να έχουμε επισκεψιμότητα. Δυστυχώς όμως την πρώτη μέρα η κίνηση ήταν τρομερά μειωμένη. Πέρυσι 1η Ιουλίου είχαμε 650 αφίξεις πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια ενώ χθες 130. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ανοίξει. Στο κομμάτι των προσλήψεων δεν έχει αλλάξει κάτι. Παραμένει η εικόνα όπως ήταν. Ο Ιούνιος είχε 225.000 προσλήψεις λιγότερες και καταλαβαίνουμε όλοι από ποιον τομέα είναι οι περισσότερες απώλειες. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόβλημα και με τον κοινωνικό τουρισμό. Μόνο το 4% των ξενοδοχειακών καταλυμάτων δέχεται να συνεργαστεί με τον κοινωνικό τουρισμό”.

Η κυβερνητική αναλγησία δεν είναι γενικευμένη. Είναι εστιασμένη ξανά στους εργαζομένους. Σε εκείνους που θα πληρώσουν το μάρμαρο και αυτής της κρίσης.

Η πολιτική της κυβέρνησης στα εργασιακά είναι πια τιμωρητική. Η κυβέρνηση αδιαφορεί για όσους έχασαν τη δουλειά τους και πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα. Δεν δείχνει κανένα σεβασμό στους ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια.

Φτωχοποιεί το λαό, ο οποίος όποτε και αν λάβει το επίδομα, θα πρέπει να ζήσει με λιγότερα απ’όσα κοστίζει μία μεγάλη γλάστρα στο κέντρο της Αθήνας! Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση βάζει φίμωτρο στην κοινωνική αντιπολίτευση με το χουντικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Πάντως, υπάρχει σίγουρα οργάνωση.

Πηγή: rosa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα