35.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Εύη Δόβελου – Ηθοποιός

Συνήθως στην κωμωδία ταυτίζεσαι περισσότερο με άντρες ηθοποιούς. Βλέποντας την Εύη Δόβελου μπορείς εύκολα ν’ αλλάξεις γνώμη.

Μαθήτρια του Βασίλη Μαυρογεωργίου, όπως και τα δύο υπόλοιπα μέλη (Ελένη Ευταξοπούλου, Αγγέλικα Σταυροπούλου) της ανερχόμενης θεατρικής ομάδας Cheek Bones η Εύη είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της.

Μετά το “Αγόρι που κλώτσαγε” και τον “Κόμη στον Άδη” εμφανίζεται στο Bios μαζί με την ομάδα της στους “Παίκτες” οι οποίοι βασίζονται στο θεατρικό έργο του Ν.Γκόγκολ. Οσοι την έχουν δει θεατρικά ευκαιρία να το πράξουν ξανά. Οσοι δεν τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα, να η ευκαιρία!!!

* Απο το λύκειο και μετά άρχισε να ωριμάζει η ιδέα να ασχοληθώ με το θέατρο. Αφού πρώτα φοίτησα στη σχολή λογιστικής ξεκίνησα να πηγαίνω σε θέατρικο εργαστήρι στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζούσα. Μετά από ένα χρόνο αποφάσισα να δώσω εξετάσεις για να μπω στη δραματική σχολή. Έτσι ήρθα στην Αθήνα το 2006, πέρασα στη δραματική σχολή ”Αρχή” της Νέλλης Καρρά και όλα ξεκίνησαν…

* Με την είσοδο μου στη δραματική ανοίχτηκε μπροστά μου ένας εντελώς καινούριος κόσμος όπου ένιωθα σαν παιδί που τον ανακαλύπτει. Είχα όρεξη για γνώση και παρατήρηση αλλά και άγνοια για το τι μπορώ να κάνω και πως να το κάνω. Χρόνο με το χρόνο αυτό άλλαζε. Μάθαινα όλο και περισσότερα όμως ερχόμουν αντιμέτωπη με τη σκληρή πλευρά της δουλειάς. Αυτές όμως οι δυσκολίες δεν με ώθησαν να παραιτηθώ. Αντίθετα ακόμα αγαπώ την υποκριτική και ονειρεύομαι την πορεία μου σ’αυτή.

* Υποκριτική είναι φαντασία, δημιουργικότητα, παρατήρηση, εμβάθυνση. Με ωθεί να έχω στην καθημερινότητα μια πιο διεισδυτική ματιά.

* ‘Ενας νέος ηθοποιός πρέπει να έχει πάνω απ’όλα υπομονή, να μην χάνει την πίστη του σ’αυτό που κάνει. Το ξέρω οτι το μέλλον διαφαίνεται δύσκολο αλλά με το να μεμψιμοιρούμε δεν κερδίζουμε τίποτα. Στην δική μου περίπτωση δημιούργησα με την Ελένη Ευταξοπούλου και την Αγγέλικα Σταυροπούλου τη θεατρική ομάδα Cheek Bones.

* Θεωρώ πως η τέχνη δεν μπορεί να λύσει άμεσα τα προβλήματα που ύπαρχουν στην Ελλάδα αλλά μπορεί και οφείλει να προτείνει, να προβληματίσει και να ανοίξει διάλογο.

* Εδώ και τρία χρόνια που βρίσκομαι σ’ αυτόν τον χώρο νιώθω αρκετά ικανοποιημένη και τυχερή με ό,τι έχω κάνει. Οι συνεργασίες που προσδοκώ για το μέλλον δεν έχουν να κάνουν με συγκεκριμένα ονόματα αλλά με προτάσεις που θα μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Απ’τη σχολή μου πήρα πολλά εφόδια και σ’αυτό βοήθησαν οι καθηγητές μου, ο καθένας με τον τρόπο του. Όντως έχουμε επηρεαστεί σαν ομάδα απο τις δουλειές και το μάθημα του Βασίλη Μαυρογεωργίου αλλα εξίσου σημαντική επιρροή είχε πάνω μας η Λένα Φιλλίποβα και η Νέλλη Καρρά.

* Θεωρώ πως μου ταιριάζει περισσότερο η κωμωδία αν και οι άντρες κερδίζουν ευκολότερα το γέλιο του κοινού. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορούν να τσαλακώσουν την εικόνα τους, ενώ οι γυναίκες εγκλωβίζονται μέσα σ’αυτήν. Όντως οι μεγαλύτεροι κωμικοί στον κόσμο είναι άντρες αλλά τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες παίρνουν την σκυτάλη…

* “Οι Παίκτες”βασισμένο στο θεατρικό έργο του Ν.Γκόγκολ είναι η νέα μας παράσταση. Αποδίδεται σύμφωνα με τον χαρακτήρα της ομάδας. Δεν είναι τόσο γκροτεσκ το παίξιμο μας, υπάρχει όμως σωματικότητα και εναλλαγή ρόλων. Είναι ένα διαχρονικό έργο που μιλάει για τον τζόγο, την κομπίνα, τη διαφθορά. Του ταιριαζει η λαϊκη ρήση’ ‘Ο κλέψας του κλέψαντος”.

* Η συνεργασία μου με τα κορίτσια απο την ομάδα είναι πολύ καλή. Υπάρχουν φορές που διαφωνούμε αλλά το γεγονός ότι γνωριζόμαστε από τη σχολή βοηθάει Έχουμε ένα κοινό λεξιλόγιο και κώδικα οπότε αυτο καθιστά ευκολότερη την επικοινωνία και εντός και εκτός της σκηνής.

* Στο Αll4fun μου αρέσει ότι είναι μέσα σε όλα!

Αναλυτικές λεπτομέρειες για την παράσταση “Οι Παίκτες” ακολουθούν στον σχετικό σύνδεσμο: http://www.all4fun.gr/fun/theater/5661-cheek-bones–.html

Του Κυρ. Κουρουτσαβούρη, 26/2/2013

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα