22.7 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Αμαλία Νίνου – Ηθοποιός

Από τον ενθουσιασμό και την επιθυμία της για δημιουργικότητα διακρίνεις το νεαρό της ηλικίας της. Σε άλλες στιγμές, βέβαια, η Αμαλία Νίνου δείχνει πιο ώριμη από μια 22χρονη ηθοποιό, η οποία έχει τελειώσει πρόσφατα την σχολή της. Στην πρώτη της επαγγελματική δουλειά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τη παρακολουθήσει για δεύτερη σεζόν ως Λώρα στον «Γυάλινο Κόσμο» στο θέατρο Χορν.

Στη συγκεκριμένη παράσταση, μάλιστα, η Κατερίνα Ευαγγελάτου μελέτησε 300 βιογραφικά, βλέποντας 100 κοπέλες πριν τελικά την επιλέξει. 

* Θυμάμαι ότι οι γονείς μου με πήγαιναν από μικρή στο θέατρο και σε παραστάσεις μεγάλων όχι μόνο παιδιών.  Θυμάμαι τα παιδικά που πήγαινα, αλλά όχι τόσο έντονα, σαν τις άλλες παραστάσεις, όπως ήταν για παράδειγμα ο Μισάνθρωπος του Λευτέρη Βογιατζή. Θυμάμαι πως είχαμε πάει και στον Γυάλινο Κόσμο και ήθελα να μπω στην σκηνή. Και για έναν περίεργο λόγο, μια φοβερή σύμπτωση αυτή έμελλε να είναι και η πρώτη μου παράσταση! Από το γυμνάσιο ήμουν πλέον αποφασισμένη στο τι θα κάνω. Έλεγα, βέβαια, πως θέλω να γίνω ηθοποιός και δικηγόρος ή ηθοποιός και κάτι άλλο. Πέρασα απ’ αυτήν τη φάση. Στο σχολείο είχα φοβερούς καθηγητές και είχαμε θεατρική ομάδα.

* Οι γονείς μου με ενθάρρυναν πάρα πολύ στο να ασχοληθώ με την υποκριτική. Αν δε με υποστήριζαν, όμως, ήταν σαν να μην υποστήριζαν τον εαυτό τους. Ας μη με έσερναν από μικρή στο θέατρο (σ.σ. γέλια). Του πατέρα μου του άρεσε η κόρη του να κάνει κάτι δυναμικό. Ήθελε να με κάνει και πιλότο, αλλά τελικά πιλότος έγινε ο αδερφός μου! Πάντα το είχε με τα μαθηματικά και συνειδητοποίησε πως ήταν αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή του. Αλλά δεν του άρεσε η ιδέα να γίνει στρατιωτικός. Πήγε στην Οξφόρδη, έγινε πιλότος και νιώθω περήφανη για εκείνον.

* Έχω κάνει μπαλέτο και ταε κβο ντο. Δε θέλαμε να χάνουμε ώρες ο ένας από τον άλλο και επειδή πήγε ο αδερφός μου πήγα και εγώ. Εκείνος φυσικά δεν πήγε στο μπαλέτο, αλλά πήγε γαλλικά για χάρη μου (σ.σ. γέλια) Μπαλέτο έκανα συνολικά οκτώ χρόνια, όμως δεν ήμουν καθόλου καλή μπαλαρίνα και σταμάτησα στο γυμνάσιο. Έλεγαν ότι έχω πολύ μυαλό, αλλά καθόλου ευλυγισία. Τότε, όμως, κατάλαβα ότι έπρεπε να βάλω προτεραιότητες στη ζωή μου και ότι άλλες κοπέλες μπορούσαν να τα πάνε καλύτερα εκεί. Δε θα μπορούσα να γίνω χορεύτρια, όμως κέρδισα πράγματα. Νομίζω πως όποιο εφόδιο αποκτάς, μπορεί να σου κάνει καλό κάπου αλλού. Ο χορός σου δίνει και μια καλύτερη αίσθηση για το σώμα σου. Μπορεί να μην ήταν γραφτό μου να ασχοληθώ επαγγελματικά, αλλά ήταν ένα εφόδιο στη μετέπειτα ζωή μου. Όπως είναι οι καλές και οι κακές εμπειρίες.

* Στα τρία χρόνια στο Ωδείο Αθηνών πέρασα τα τρία πιο ωραία της ζωής μου. Στην πρώτη μου χρονιά μόλις τελείωσα έπαιξα στον Γυάλινο Κόσμο σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Η Λώρα προέκυψε μετά από οντισιόν. Νομίζω πως σε όλα τα μεγάλα έργα θα βρεις τον εαυτό σου σε κάθε ρόλο. Φαντάζομαι πως έτσι είναι και με τη Λώρα. Και εγώ π.χ. με την κοινωνική ζωή ακόμα το ψάχνω. Μπορώ να πω ότι και εγώ είμαι συχνά τόσο κλειστή. Είναι κάτι που προσπαθώ να το αντιμετωπίσω. Όλοι περνούν σε κάποια φάση που δυσκολεύονται να μοιραστούν τις δικές τους σκέψεις με άλλα άτομα. Όλο το έργο έχει μια απίστευτη τρυφερότητα. Και σκληρότητα μαζί. Έχει και από τα δύο.

* Ήταν πολύ καλή η ανταπόκριση του κόσμου και έτσι θα συνεχίσει για δεύτερη σεζόν. Ήταν μια εξαιρετική συνεργασία σε μια υγιή ομάδα και χαίρομαι που θα συνεχίσουμε και φέτος.

* Το «Σσς…Κάποιος έρχεται» είναι μια παράσταση που δοκιμάσαμε να φτιάξουμε με παιδιά από το έτος μου. Συμμετείχαμε στο φεστιβάλ του Νέου Κόσμου «Επινοώντας την παράσταση» και κερδίσαμε! Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε ξανά την παράσταση μας στο θέατρο του Νέου Κόσμου για όλο τον Οκτώβριο κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη. Εκεί κάνω την σκηνοθεσία με τον Θανάση Ζερίτη. Είναι μια πολιτική επινοημένη κωμωδία.

* Ήμουν πολύ τυχερή μέχρι τώρα στα πρώτα μου βήματα στον χώρο, αλλά ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη ανεργία και πολύ μεγάλος φόβος. Γνωρίζω π.χ. από τα περισσότερα παιδιά της ομάδας ότι δεν έχουν δουλειά. Όλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Να πούμε ότι εγώ θα προσπαθήσω να δημιουργήσω, να σταθώ στα πόδια μου και να το παλέψω με κάθε μέσο που έχω. Και γενικά θεωρώ στη ζωή πως είναι σημαντική η ενεργητικότητα. Είναι πολύ καλύτερο από το να είσαι παθητικός. Ναι μεν φυσικά να εκτιμάς τους παλιούς ηθοποιούς και να μπορείς να είσαι σε δουλειές τους, όμως αν δε σου τύχει κάτι να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις κάτι δικό σου. Να εκτιμάς το παρελθόν, αλλά να φτιάχνεις εσύ το παρόν σου. Ή τουλάχιστον να βοηθάς ώστε να φτιάχνεις εσύ το παρόν σου.

* Η Αθήνα μου αρέσει, γιατί έχει ζωή και επιλογές. Τη μέρα περισσότερο, διότι δεν πολυβγαίνω το βράδυ. Δε μου αρέσει ότι ζούμε με τόσο άγχος, όπως και το ότι δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τον χρόνο για να πάμε από το ένα μέρος στο άλλο.

* Ενημερώνομαι περισσότερο από το ίντερνετ, αλλά και από την τηλεόραση. Κυρίως από τη ΝΕΤ. Μπορείς να πεις ότι είμαι και λίγο μαζοχίστρια (σ.σ γέλια). Επίσης από συζητήσεις με φίλους, αλλά και με τον πατέρα μου.

* Μου αρέσει που το All4fun ασχολείται με πολλά και διάφορα θέματα. Δεν είναι κολλημένο μόνο μ’ ένα θέμα και πάει ντουγρού. Επίσης δείχνει μια ευαισθησία σε ανθρώπους που έχουν να πουν ενδιαφέροντα πράγματα και δεν ασχολείται με κάποιον για να πουλήσει. Είναι εξίσου σημαντικό…

Aναλυτικές λεπτομέρειες για τον Γυάλινο Κόσμο, στον οποίο συμμετέχει η Αμαλία: http://www.all4fun.gr/fun/theater/4655——-2-.html

Αναλυτικές λεπτομέρειες για το “Σσς…Κάποιος έρχεται”, το οποίο συνσκηνοθετεί με τον Θανάση Ζερίτη:

http://www.all4fun.gr/fun/theater/4522-2012-09-17-12-07-02.html

Του Κυρ. Κουρουτσαβούρη, 1/10/2012

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα