21.9 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Ιωάννης Παπαζήσης – Ηθοποιός

Οι ερμηνείες του είναι από εκείνες που σου μένουν στο μυαλό και όταν τελειώνει μια παράσταση. Οι δυνατότητες του στη σκηνή μοιάζουν ανεξάντλητες. Ο Ιωάννης Παπαζήσης είναι κατά την άιποψη μας ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Το υποστηρίζουμε με βεβαιότητα.

Και αν η τηλεοπτική του μέχρι τώρα παρουσία δεν του έχει επιτρέψει να δείξει τόσο πολύ το ταλέντο του μια επίσκεψη στο θέατρο μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο για τη μεγάλη του υποκριτική γκάμα.

 
Η αλήθεια είναι πως πριν τον πρωτοδούμε στον «Συλλέκτη» δύο χρόνια πριν είχαμε και εμείς μια διαφορετική άποψη για τον Ιωάννη. Η εικόνα που είχαμε για εκείνον άλλαξε άρδην.

Έκτοτε δηλώνουμε θαυμαστές του!

 
Την περίοδο αυτή υποδύεται τον Αντουάν Αρτώ στο θέατρο Σημείο σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. 
 
“Ήθελα πολύ να κάνω σε κάποια φάση έναν μονόλογο και τη δεδομένη στιγμή αυτός ο χαρακτήρας είναι τα πάντα μου. Ο θεατής εισπράττει κυρίως την γνωριμία με δύο μεγάλους καλλιτέχνες, τον Βαν Γκογκ και τον Αρτώ. Είναι τρομακτικό να παίζεις μόνος σου, αλλά νιώθω ότι σε πάει πολύ παρακάτω στην υποκριτική, η οποία είναι για μένα ο μοναδικός τρόπος να επικοινωνήσω με τον κόσμο», παραδέχεται στο All4fun, αποκαλύπτοντας και σε ποια σειρά θα ήθελε να παίξει στην τηλεόραση…
 
* Η υποκριτική προέκυψε στην ζωή μου πριν από 15 χρόνια όταν μια φίλη μου και ένας φίλος μου από τη Δράμα μου είπαν ότι θα έπρεπε οπωσδήποτε να δώσω εξετάσεις στο εθνικό θέατρο. Έδωσα και πέρασα, τόσο απλά.
 
* Υποκριτική είναι ο μοναδικός τρόπος να επικοινωνήσω με τον κόσμο.
* Ένας ηθοποιός αντιμετωπίζει την κρίση όπως πάντα. Με υπομονή και αγάπη για αυτό που κάνει.
* Πιστεύω ότι η τέχνη δεν δείχνει την ζωή αλλά τη συνεχίζει. Όλες οι αλλαγές καλές μου φαίνονται.ακόμα και του καναπέ.
* Η παράσταση μας βασίζεται στο δοκίμιο του Αρτώ /Βαν Γκογκ ο αυτόχειρας της κοινωνίας.. Μιλάει για την αυτοκτονία του Βαν Γκογκ και γιατί η κοινωνία κλείνει τα μάτια της σε οτιδήποτε ξεχωριστό και μεγαλύτερο από αυτήν. Ο κόσμος μας λέει να συνεχίσουμε με τη μεγάλη προσέλευση του.
 
* Το έργο μου το πρότεινε η σκηνοθέτης Ιόλη Ανδρεάδη. Ήθελα πολύ να κάνω σε κάποια φάση έναν μονόλογο και είπα ναι. Τη δεδομένη στιγμή αυτός ο χαρακτήρας είναι τα πάντα μου. Ο θεατής εισπράττει κυρίως την γνωριμία με δύο μεγάλους καλλιτέχνες, τον Βαν Γκογκ και τον Αρτώ.
* Είναι τρομακτικό να παίζεις μόνος σου, αλλά νιώθω ότι σε πάει πολύ παρακάτω στην υποκριτική. Έχει πλάκα που παίζω παράλληλα την παράσταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη είναι ένα υπέροχο κοινό και μία κούκλα πόλη. Την αγαπώ!
* Ο κινηματογράφος είναι η άλλη μεγάλη αγάπη μου μετά το θέατρο. Ξεχωρίζω από τις ταινίες που έχω κάνει το “Hardcore” του Ντένη Ηλιάδη, “Τις σειρήνες στο Αιγαίο” του Νίκου Περράκη και το «Ένας χορός ακόμη» του Σίμου Κορεξενίδη
* Η τηλεόραση είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι για τον ηθοποιό, αλλά πολλές φορές αναγκαίο. Θα ήθελα πολύ να κάνω ένα επεισόδιο στη 10η εντολή γιατί δεν έχω δουλέψει με τον Πάνο Κοκκινόπουλο και μου αρέσει πολύ η δουλειά του.
* Με το γράψιμο δεν έχω καμία σχέση. Το σιχαίνομαι! Η σκηνοθεσία είναι κάτι που θα προκύψει τα επόμενα χρόνια Το έχω ανάγκη.
* Τον “Συλλέκτη”, που παίχθηκε στο 104 με συμπαίκτρια την Ειρήνη Φαναριώτη τον αγάπησα πολύ. Κρίμα που τον είδε ένα μικρό κομμάτι του κόσμου. Νομίζω ότι σε κάποια φάση μπορεί να ξαναγίνει. Αυτό που μου έμεινε εμένα είναι η καταπληκτική συνεργασία που είχα με όλους τους συντελεστές αυτής της δουλειάς.
* Αγαπάω όλες τις δουλειές μου το ίδιο! Και για το μέλλον πραγματικά δεν το σκέπτομαι. Ζω το σήμερα και το σήμερα ειναι ο Αρτώ.
* Στην Αθήνα μου αρέσει που αγαπώ να τη σιχαίνομαι. Είναι μια σχέση μίσους και πάθους, αλλά μου έδωσε και μου πήρε τα πάντα. Γι’ αυτό τη σέβομαι και την φροντίζω.
* Η Δράμα είναι τα παιδικά μου χρόνια. Είναι αναμνήσεις, είναι φίλοι και φυσικά γονείς. Πηγαίνω πολύ συχνά.
* Στο All4fun μου αρέσει η επιλογή των παραστάσεων τις οποίες στηρίζετε και η αγάπη που νιώθω ότι έχετε για τους νέους ανθρώπους….
 
& Αναλυτικές πληροφορίες για τους συντελεστές και το πότε παίζεται η παράσταση “Αρτώ / Βαν Γκογκ, avec un pistolet” ακολουθούν στον σχετικό σύνδεσμο: http://www.all4fun.gr/fun/theater/9920-q-avec-un-pistolet-q-.html
 
Του Κυριάκου Κουρουτσαβούρη, 7/2/2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα