16.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

2α θεατρικά βραβεία κοινού All4fun

Hταν μια ακόμη υπέροχη βραδιά σ’ έναν πολύ ατμοσφαιρικό και φιλόξενο χώρο όπως η Afrikana. Η Ελένη Σταμουλακάτου και ο Βασίλης Τσιγκριστάρης έκλεψαν τις εντυπώσεις με το καλημέρα, δημιουργώντας ένα αχτύπητο δίδυμο στην παρουσίαση των 2ων θεατρικών βραβείων κοινού Αll4fun, τα οποία προέκυψαν από τη συμμετοχή 492 αναγνωστών μας.
 
Η απονομή ξεκίνησε με το βραβείο για το πρόσωπο της χρονιάς για το 2013, που δόθηκε στον καλλιτέχνη με τις περισσότερες αναγνώσεις στην στήλη του σάιτ μας «πρόσωπο της εβδομάδας» για τον προηγούμενο χρόνο. 
 
Νικήτρια ήταν φυσικά η Πηνελόπη Τσιλίκα, η πρωταγωνίστρια της «Μικράς Αγγλίας» σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο από την βραδιά των βραβείων στο σχετικό link: https://www.youtube.com/watch?v=oZyX7OJdzNk

 
 
BΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το βραβείο της καλύτερης παιδικής παράστασης δόθηκε στο “Μαγικό ταξίδι της Ευγενίας”, που συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία για 2η σεζόν στο θέατρο 104.

Κείμενο – Σκηνοθεσία, Ντίνα Σταματοπούλου με τους Ρωμανό Καλοκύρη, Ιωάννα Μάντζαρη, Προμηθέα Νεραττίνι – Δοκιμάκι και την Ουρανία Φουρλάνου στον ρόλο της Ευγενίας.

 
Συνολικά από τις 115 παραστάσεις που ήταν χορηγός επικοινωνίας το σάιτ μας οι 9 ήταν παιδικές. 

2η καλύτερη παιδική παράσταση αναδείχθηκε το Αίσωπος + Αδερφοί Γκριμ=Παιχνίδι στο Studio Mαυρομιχάλη σε κείμενο – σκηνοθεσία Δημήτρη Πλειώνη με τους Χριστίνα Δενδρινού, Μαρία Μπρανίδου και Δημοσθένη Φίλιππα.

3η καλύτερη παιδική παράσταση αναδείχθηκε το “Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης” στο θέατρο Πορεία σε συνσκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι, Λίλλυ Μελεμέ. Με τους Πολυξένη Ακλίδη, Γιώργο Δάμπαση, Βασίλη Κουκαλάνι, Ηρώ – Ελένη Μπέζου, Πέτρο Σπυρόπουλο και Μιχάλη Τιτόπουλο.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ

Συνεχίστηκε για 3η σεζόν και όπως όλα δείχνουν μπορεί να παίζεται για πολλά ακόμα χρόνια. Το Ελίζαντεθ κέρδισε αρκετές θέσεις από πέρσι, που ήταν 19ο συνολικά και ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του All4fun ως η κωμωδία που βρέθηκε ψηλότερα από κάθε άλλη στην κατάταξη (συνολικά βρέθηκε 6η).
Σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά με τους Σαράντο Γεωγλερή, Δήμητρα Κολλά, Αναστάση Κολοβό, Παντελίτσα Λοϊζου, Παναγιώτη Μπρατάκο, Αλκμήνη Σταθάτου, Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη, Τάσο Τζιβίσκο, Φωτεινή Τσακίρη.

Το Ελίζαντεθ πήρε παράταση και μετά το Πάσχα στο Vault (Σαββάτο-Κυριακή) και στο καστ υπήρξαν κάποιες αλλαγές με την προσθήκη των Νίκου Αξιώτη, Ερμόλαιου Ματθαίου και Αυγουστίνου Ρεμούνδου

2η καλύτερη κωμωδία και 7η συνολικά ήταν το Mistero Buffo σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου στο θέατρο Θησείον με τους Άννα Καλαϊτζίδου, Άννα Μάσχα, Κώστα Μπερικόπουλο, Αργύρη Ξάφη, Θάνο Τοκάκη και Γιώργο Χρυσοστόμου.

3η καλύτερη κωμωδία και 22η συνολικά ήταν το Rebeeecca στο Επί Κολωνώ σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη με τον ίδιο και τους Χάρη Ασημακόπουλο, Άννα-Μαρία Κολιοφώτη και Κλεοπάτρα Τολόγκου.
 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ  
 
Οι ηθοποιοί συχνά επιδίδονται σε κοινωνικές δραστηριότητες και εκτός σκηνής, προσφέροντας με κάθε δυνατό τρόπο στο κοινωνικό σύνολο. Σε μια εποχή, όπου χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη και ομαδικότητα, θεσπίσαμε αυτό το βραβείο για τους καλλιτέχνες εκείνους, οι οποίοι βοηθούν με κάθε τρόπο και όχι μόνο με την σκηνική τους παρουσία.
 
Το 1ο σχετικό βραβείο, λοιπόν, δόθηκε σε μια ηθοποιό, η οποία έκανε φέτος με επιτυχία και το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στο Ψέματα ή αλήθεια. Πρόκεται φυσικά για τη Δήμητρα Σύρου, η οποία συμμετείχε στο “Ιράκ – 9 Τόποι επιθυμίας” σε σκηνοθεσία της Μαρίας Τσαρούχα.
 
ΒΡΑΒΕΙΟ KAΛΥΤΕΡΗΣ SHORT TERM ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 
  
Για τις παραστάσεις που παίχθηκαν μέχρι 20 φορές προβληματιστήκαμε αρχικά για τον τίτλο, αλλά τελικά επιλέξαμε το Short term.
 
Καλύτερη της σχετικής κατηγορίας και με τεράστια διαφορά απ’ όλες υπόλοιπες μια παράσταση που προγραμματίστηκε αρχικά για 10 εμφανίσεις, όμως πήρε παράταση, παίχθηκε συνολικά 20 φορές και ελπίζουμε να τη δούμε ξανά και την ερχόμενη σεζόν. Άλλωστε μια τέτοια δουλειά 4 ωρών δεν μπορεί να παιχθεί για τόσο μικρό χρονικό διάστημα. 
 
Καλύτερη short term παράσταση αναδείχθηκε το Αρμαντέιλ στο Σύγχρονο θέατρο. Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Ασπιώτης με τον ίδιο και τους Χάρη Αττώνη, Λάζαρο Βαρτάνη, Ελένη Κάκκαλου, Ζωή Καραβασίλη, Μαρία Κίτσου, Μάριο Μακρόπουλο, Σύνθια Μπατσή και Φάνη Παυλόπουλο.
 
2η καλύτερη short term παράσταση αναδείχθηκε το Τζακ εντ Τζιλ στο Vault σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη με τους Δημήτρη Κάτση, Μαργαρίτα Παπαντώνη. 
 
Στην 3η θέση ισοβάθμησαν δύο παραστάσεις. Το “Ψυχολογία συριανού συζύγου” επίσης στο Vault σε σκηνοθεσία της Σοφίας Καραγιάννη με τους Ιωσήφ Ιωσηφίδη, Ειρήνη Μουρελάτου, το οποίο μάλιστα πήρε παράταση και μετά το Πάσχα (Τετ-Πεμ.). 
 
Και το «Όταν ο ήλιος», σε διασκευή της Βένιας Σταματιάδη και σκηνοθεσία του Δημοσθένη Φίλιππα στο Τζένη Καρέζη. Επαιξαν οι: Γιάννης Δεγαϊτης, Κατερίνα Ζιώγου, Αναστασία Γεωργοπούλου, Αρτεμις Γρύμπλα, Γιάννης Δαμάλας, Αντιγόνη Δούμου, Αμαλία Καβάλη, Ηλίας Λάτσης, Εκτορας Λιάτσος, Σοφία Μαράθου, Θανάσης Πατριαρχέας, Γιώργος Τσακνής, Γιάννης Χαντέλης και η Βασιλική Κίσσα που ερμήνευσε την έφηβη Ζωρζ Ζαρή. 
 
4η καλύτερη παράσταση στην σχετική κατηγορία το Ψέματα ή αλήθεια που παίχθηκε στο Φάμπρικα. Σκηνοθεσία Δήμητρα Σύρου: Στην ερμηνεία Νίκος Αξιώτης, Νίκη Κατσαρού, Ελεάννα Σταθοπούλου.
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 
  
Η σχετική κατηγορία αφορά στις παραστάσεις εκείνες που παίχθηκαν πάνω από 20 φορές.
 
Μετά το «Η μαμά μου ποτέ δεν πεθαίνει» που πήρε πέρσι την πρώτη θέση, η ομάδα του Δημήτρη Καρατζιά σχεδόν με το ίδιο καστ φέτος πήρε ξανά την πρώτη θέση, αυτήν τη φορά με τη Πνιγμονή. Με τις Νίκη Αναστασίου, Κική Μαυρίδου, Μελισσάνθη Μάχουτ, Αλεξάνδρα Ούστα, Θεοδώρα Σιάρκου, Ειρήνη Σταματίου, Γιάννα Σταυράκη και Αθηνά Τσιλύρα
 
Στη 2η θέση βρέθηκε το Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2 στο 104 του Κώστα Γάκη, που το συνσκηνοθέτησε με τους πρωταγωνιστές του Κωνσταντίνο Μπιμπή και Αθηνά Μουστάκα.
3η καλύτερη παράσταση, που παίχθηκε σεζόν η Γέρμα στο Vault σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. Τη Γέρμα ερμήνευσαν σε διπλή διανομή οι Μυρτώ Γκόνη, Ειρήνη Κουμπαρούλη. Μαζί τους στην σκηνή οι Σωτήρης Μεντζέλος, Μαρουσώ Βαϊούλη, Μάγδα Κόρπη, Σεβίνα Μαραγκού, Θέμης Μητρόπουλος, Δήμητρα Μπαλή, Νάντια Πυθαρά, Σάββας Σωτηρόπουλος και Μαρίνα Τσουμπρή. 
 
4η καλύτερη παράσταση στην σχετική κατηγορία, οι Αλεπούδες σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη στο Επί Κολωνώ. Με τους Ιωάννα Κολλιοπούλου, Δημήτρη Λάλο, Ιωάννα Παππά και Χάρη Χιώτη.
 
5η καλύτερη παράσταση στην σχετική κατηγορία ο Ρινόκερος σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Θησείον. Με τους Θανάση Δήμου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Μανώλη Μαυροματάκη, Ηρώ-Ελένη Μπέζου, Γιώργο Παπαγεωργίου και Γιώργο Χρυσοστόμου. 
 
Ακολούθησαν κατά σειρά:
 
6. Εlizadeth, 7. Mistero Buffo, 8. Γιοι και Κόρες, 9. Τίρζα, 10. Ιράκ – 9 τόποι επιθυμίας, 11. Ηταν κάποτε, 12.Μελίνα Μ./2012, 13. Ο Μουνής, 14 Κάρβουνο/Θέατρο Κωφών, 15 Dreamville, 16. Αρχιμάστορας Σόλνες, 17.Πατριδογνωσία ή τίποτα δεν είναι πια για συγγνώμη, 18. Σε θέλω δίπλα μου, 19. Αφροδίτη με τη γούνα, 20. Man from Earth, 21. Καλώς ήρθατε Ντετέκτιβ Πουαρό. 22. Rebeeecca 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ 
  
Στη συγκεκριμένη κατηγορία θα μπορούσαν να δοθούν δύο βραβεία, όμως δόθηκε ένα, αφού η σκηνοθεσία μιας short παράστασης βρέθηκε πρώτη και από τις 115 συνολικά παραστάσεις. 
 
Καλύτερη σκηνοθεσία της σεζόν, λοιπόν, Κωνσταντίνος Ασπιώτης και Αρμαντέιλ στο Σύγχρονο θέατρο.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το “Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο” στο θέατρο 104. Μία ακόμα πρωτοπορία του Κώστα Γάκη, που το συνσκηνοθέτησε μαζί με τους Κωνσταντίνο Μπιμπή, Αθηνά Μουστάκα.
3η καλύτερη σκηνοθεσία, Δημήτρης Καρατζιάς και Πνιγμονή στο Vault.
4η καλύτερη σκηνοθεσία, εκείνη του Θωμά Μοσχόπουλου στο θέατρο Θησείο στον Ρινόκερο. Με τους Θανάση Δήμου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Μανώλη Μαυροματάκη, Ηρώ Μπέζου, Γιώργο Παπαγεωργίου και Γιώργο Χρυσοστόμου. 
 
Στο νούμερο 5 βρέθηκε ο Βαγγέλης Λάσκαρης για το Τζακ εντ Τζιλ στο Vault. Αν μη τι άλλο η έκπληξη της κατάταξης! Ακολούθησαν οι εξής σκηνοθεσίες:
6. Λίλλυ Μελεμέ – Γέρμα, 7. Μαρία Τσαρούχα – Ιράκ – 9 Τόποι επιθυμίας, 8. Χρήστος Πίτσας/Στέλιος Χλιαράς/Βάσια Χρήστου – Ήταν κάποτε, 9. Κώστας Φιλίππογλου – Τίρζα, 10. Παντελής Δεντάκης – O Μουνής, 11. Γιάννης Καλαβριανός – Γιοι και Κόρες, 12. Θωμάς Μοσχόπουλος – Mistero Buffo, 13. Ελένη Σκότη – Αλεπούδες, 14. Κωνσταντίνος Ασπιώτης – Μελίνα Μ/2013, 15. Γρηγόρης Χατζάκης – Rebeeecca, 16. Δήμητρα Σύρου – Ψέματα ή αλήθεια, 17. Έφη Μεράβογλου – Ισμήνη και Καλυψώ, 18. Δημήτρης Καρατζιάς – Elizadeth, 19. Σταύρος Τσακίρης – Δαιμονισμένοι, 20. Ντίνα Σταματοπούλου – Το μαγικό ταξίδι της Ευγενίας, 21. Βασίλης Μαυρογεωργίου – Μπετονένια παραλία
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΑΝΤΡΙΚΩΝ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ 

Οι πολύ καλές αντρικές ερμηνείες ήταν πραγματικά πολλές φέτος, όμως από την αρχή της ψηφοφορίας είχε ξεχωρίσει εκείνος που θα κατακτούσε την πρώτη θέση.
 
Όπως και πέρσι που νικητής ήταν ο Δημήτρης Μακαλιάς ένας ηθοποιός, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Κώστα Γάκη στην “Κατσαρίδα” έτσι και φέτος ο νικητής ήταν από παράσταση του Κώστα Γάκη.
 
Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Μπιμπή, ο οποίος πρώτευσε για το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο» στο θέατρο 104, σε μια ερμηνεία που του χάρισε φέτος υποψηφιότητα και για το βραβείο Δημήτρης Χορν.
 
Οι ηθοποιοί που παίζουν αμιγώς σε κωμωδίες δεν ψηφίζονται εύκολα από τον κόσμο, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι, οι οποίοι έχουν φανατικούς υποστηρικτές.
 
Όπως ο Αναστάσης Κολοβός, που πήρε το βραβείο της 2ης καλύτερης αντρικής ερμηνείας της σεζόν για την παρουσία του στο «Ελίζαντεθ» στο Vault και στο παιδικό «Από εδώ πάνε για τα αστέρια;» στο Αγγέλων Βήμα.
Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο φετινός νικητής του βραβείου Δημήτρης Χορν Γιώργος Χρυσοστόμου για την ερμηνεία του στον «Ρινόκερο» και στο Mistero Buffo (αμφότερα στο θέατρο Θησείον σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου)
 
4η καλύτερη αντρική ερμηνεία ψηφίστηκε εκείνη του Στέλιου Μάινα στο Τίρζα σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου στο Θέατρο Ιλίσια – Βολονάκη.
Την απονομή στον Κωνσταντίνο Μπιμπή έκανε ο περσινός νικητής Δημήτρης Μακαλιάς.Οι 80 πρώτοι σε κατάταξη ήταν οι εξής:
 
1. Κ. Μπιμπής (Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο) 581, 2. Αν. Κολοβός (Ελίζαντεθ) 238, 3. Γ. Χρυσοστόμου (Ρινόκερος – Mistero Buffo) 236, 4. Σ. Μάινας (Τίρζα) 214, 5. Γ. Γεννατάς (Πατριδογνωσία ή τίποτε δεν είναι πια για συγγνώμη) 204, 6. Ι. Ιωσηφίδης (Ψυχολογία Συριανού συζύγου) 203, 7. Λ. Φισφής (Να ένας σοφός) 198, 8. Χ. Αττώνης (Αρμαντέιλ) 194 , 9. Κ. Ασπιώτης (Αρμαντέιλ) 191, 10. Μ. Μακρόπουλος (Αρμαντέιλ – Μελίνα Μ.) 181, 11. Δ. Λάλος (Αλεπούδες) 159. 12. Λ. Βαρτάνης (Αρμαντέιλ – Μελίνα Μ.) 158, 13. Ι. Παπαζήσης (Δαιμονισμένοι) 152, 14. Δ. Κάτσης (Jack & Jill) 150, 15. Σ. Χλιαράς (Ήταν κάποτε) 144, 16. Χ. Χιώτης (Αλεπούδες) 141, 17. Μ. Μαυροματάκης (Ρινόκερος) 126, 18. Γ. Παπαγεωργίου (Αφροδίτη με τη γούνα – Ρινόκερος) 111, 19. Μ. Καρατζογιάννης (Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα) 108, 20. Τ.Τζιβίσκος (Ελίζαντεθ) 107, 21. Δ. Μακαλιάς (Μούτρα – Σε θέλω δίπλα μου) 105, 22. Ν. Αξιώτης (Ψέματα ή αλήθεια) 102. 23. Θ.Τοκάκης (Mistero Buffo) 101, 24. Γ. Ιωάννου (Brilliant Traces – Kάρβουνο) 97, 25. Π. Ζαχαριάδης (Διδώ & Αινείας – Λόρκα από μπαλκόνι) 96, 26. Αλ. Ζουριδάκης (Ρωμαϊκό Λουτρό) 90, 27. Φ. Παυλόπουλος (Αρμαντέιλ) 89, 28. Ακ. Βλουτής (Αρχιμάστορες Σόλνες) 85, 29. Π. Νεραττίνι – Δοκιμάκης (Το μαγικό ταξίδι της Ευγενίας) 84, 30. Δ. Αλεξανδρής 81 (Μan from earth), 31. Θ. Ζερίτης (Μουνής – Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας – Φάουστ) 78, 32. Απ. Γιαννόπουλος (Κάρβουνο) 70, 33. Β. Τσιγκριστάρης (Θύμισε μου γιατί ήρθαμε εδώ) 68, 34. Ο.Τρίκας (Bloom) 67, 35. Σ. Γεωγλερής (Ελίζαντεθ) 65, 36. Κ. Μούτσης (Dreamville) 64, 36. Ηλ. Παρασκευόπουλος (Μαζί ποτέ) 64, 38. Σ. Παπαδόπουλος (Μου λες αλήθεια;) 52, 39 M. Παπαδάς (Dreamville) 51, 40. Φ. Μουρατίδης (Μούτρα) 50, 41. Δ. Νικολόπουλος 49 (Dreamville), 41. X. Πίτσας (Ήταν κάποτε) 49, 43. Κ. Καραμούσαλης (Mein Complex) 46, 44. Μ. Γεωργιάδης (2 Οριζοντίως) 43, 44. Αλ. Σταύρου (Δαιμονισμένοι) 43, 44. Δ. Φίλιππας (Αίσωπος + Αδερφοί Γκριμ=Παιχνίδι) 43, 47. Γ. Σαρακατσάνης (I will survive) 41, 47. Θ. Αντωνιάδης (California Dreaming) 41, 49. X. Ασημακόπουλος (Rebeeecca) 40, 49. Αρ. Ξάφης (Mistero Buffo) 40, 51. Γ. Χατζάκης (Rebeeecca) 38, 52. Λ. Κακούρης 37 (Bloom), 53. N. Γεωργάκης (Kάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα) 36, 54. Απ. Κουτσιανικούλης (Εκτός εαυτού – Ονειρο καλοκαιρινής νυχτός – Φάουστ) 35, 55. Αυγ. Ρεμούνδος (Συνένοχοι) 34, 55. B. Μαυρογεωργίου (Μπετονένια παραλία) 34, 57. K. Μπερικόπουλος (Mistero Buffo) 33, 57. Γ. Κοντοπόδης (Α.Ρ.Ν.Υ) 33, 59. Σ. Γιαννουλάδης (Αύξηση – Μουνής – Ονειρο Καλοκαιρινής νυχτός – Φάουστ) 31, 59. Σ. Παζιώτης (Dreamville) 31, 61. Aν. Αλμπάνης (I will survive) 30, 61. X. Λούλης (Παραλλαγές θανάτου) 30, 63. Μ. Καλαντζής (Μein Complex) 29, 63. Σ. Μεντζέλος (Γέρμα) 29, 65. Π. Σπυρόπουλος (Ήταν κάποτε – Λουλούδια στην κυρία – Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης) 28, 65. Θ. Αλεξίου (Νησί) 28, 65. Μ. Οικονόμου (Cleansed) 28, 68. Ν. Ζιάζαρης (Διδώ & Αινείας) 24, 68. K. Καζανάς (Μπάρλτεμπι ο Γραφιάς) 24, 68. Γ. Κατινάς (Man from earth) 24, 68. Π. Μπρατάκος (Ελίζαντεθ) 24, 68. Σ. Λύκος (California Dreaming) 24, 73. Γ. Τσιάλος (Καλώς ήρθατε ντετέκτιβ Πουαρό)  22, 73. Χ. Μπόσινας (Λευτεριά στη Μήδεια) 22, 75. Μ. Θεοχάρης (Σε θέλω δίπλα μου) 21. 76. Σ. Κοβλακάς (Νησί) 21, 77. Δ. Ξυλαρδιστός (Ρωμαϊκό λουτρό), 20, 77. Β. Λάσκαρης (Γαϊτανάκι) 20, 79. Γ. Παπαπαύλου (Γιοι και κόρες) 19, 80. Δ. Λιακόπουλος (Connected) 18.

Επίσης ψηψίστηκαν ακόμα κατά αλφαβητική σειρά οι εξής ηθοποιοί: Αλατζάς, Ακίνολα, Ασκάρογλου, Βέρδης, Βλάχος, Βογιατζιδάκης, Γεωργαλάς, Γιαννακόπουλος, Τ. Γιαννόπουλος, Γλάστρας, Δαμάλας, Δάμπασης, Δεγαϊτης, Δημητρακόπουλος, Δημητρόπουλος, Δήμου, Διαμαντής, Εμμανουηλίδης, Εξαρχόπουλος, Ευθυμίου, Ευστρατιάδης, Ζέκος, Καινός, Καλετσάνος, Καλοκύρης, Καράμπελας, Καστανάς, Κατσιμίρης, Κατσώλης, Καψοράχης, Κέλερης, Κουκαλάνι, Κυπαρισσόπουλος, Κυριακού, Κωστόπουλος, Λάτσης, Λιάτσος, Λιγνάδης, Λίτσης, Μαύρος, Μποστατζόγλου, Μωραϊτης, Μωρόγιαννης, Νιάρχος, Οικονομίδης, Παντελίδης, Παπαθεοδώρου, Ν.Παρασκευόπουλος, Παπασωτηρίου, Πατσίκας, Πατριαρχέας, Περδίου, Περλέγκας, Πολυζωίδης, Πούλης, Ράγιας, Ράδης, Σακελλαρίου, Σαμιώτης, Σέρμπος, Σκαφίδας. Σουξές, Σπυριδάκης, Στυλιανού, Σωπύλης, Σωτηρόπουλος, Τσακομίδης, Τοψίδης, Τσακίρης, Τσακνής, Τσάκωνας, Τσαμπουράκης, Τσιάμης, Τσούκας, Τσουρής, Φάις, Φερεντίνος, Φράγκος, Φριντζήλας, Χανιωτάκης, Χατζής, Ψυχογιός.
 

* Η πρώτη θέση στη ψηφοφορία έδινε 7 βαθμούς, η δεύτερη 5, η τρίτη 4, η τέταρτη 2 και η 5η 1.
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ

Πριν από δύο χρόνια είχε κατακτήσει το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» για την καθηλωτική ερμηνεία της ως Έλεν στα «Ορφανά» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωροπούλου.

Φέτος η Μαρία Κίτσου συγκλόνισε για μία ακόμη φορά παίζοντας με αριστοτεχνικό τρόπο την σκοτεινή και μυστηριώδη «Λύντια Γκουίλτ» στο Αρμαντέιλ στο Σύγχρονο Θέατρο (σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Ασπιώτης). Και παρά το γεγονός ότι η παράσταση παίχθηκε μόλις 20 φορές συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις από κάθε άλλη γυναίκα ηθοποιό.
2η καλύτερη γυναικεία ερμηνεία ψηφίστηκε εκείνη μιας σπουδαίας ηθοποιού με μακροχρόνια και πολύ επιτυχημένη παρουσία στο ελληνικό θέατρο. Ο λόγος για την Αθηνά Τσιλύρα που ερμήνευσε με απόλυτη επιτυχία δύο ρόλους, αμφότερους στο Vault, στην Πνιγμονή (σκηνοθεσία Δημήτρης Καρατζιάς) και στο “Αρκετά πια με την Αντέλα” (σκηνοθεσία Λίλλυ Μελεμέ)». Και οι δύο παραστάσεις πήραν παράταση και μετά το Πάσχα. 
 
Στην τρίτη θέση ψηφίστηκε μια νέα ηθοποιός που ακούστηκε τόσο πολύ φέτος για την ερμηνεία της. Κατάφερε να γίνει talk of the town και να θεωρείται από τα νέα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού θεάτρου. Ξεχώρισε ως Γέρμα στο Vault σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ στην πρώτη της επαγγελματική σεζόν. Μυρτώ Γκόνη, λοιπόν, μια από τις πιο φρέσκιες παρουσίες της ελληνικής θεατρικής σκηνής με φωτεινό παρόν και λαμπρό μέλλον.
 
Και στις γυναίκες, πάντως, είδαμε φέτος πολύ καλές ερμηνείες. Οι 80 πρώτες σε κατάταξη ήταν οι εξής:
 
1.Μ. Κίτσου (Αρμαντέιλ) 594, 2. Αθ. Τσιλύρα (Πνιγμονή – Αρκετά πια με την Αντέλα 445, 3. Μ. Γκόνη (Γέρμα) 342, 4. Αθ. Μουστάκα (Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο) 317, 5. Ι. Παππά (Αλεπούδες) 248, 6. Δ. Σύρου (Ιράκ – 9 Τόποι επιθυμίας) 194, 7. Ζ. Καραβασίλη (Αρμαντέιλ – Mελίνα Μ./ 2013) 168, 8. Β. Τρουφάκου (Αρχιμάστορας Σόλνες – Η αληθινή ταυτότητα της Τζίνα Ντέιβις) 157, 9. Αν. Μάσχα (Mistero Buffo – Τίρζα) 153, 10. Μ. Παπαντώνη (Τζακ εντ Τζιλ) 152, 11. Β. Παπαδοπούλου (Αφροδίτη με τη γούνα) 133, 12. Σ. Μπατσή (Αρμαντέιλ) 128, 13. Β. Χρήστου (Ήταν κάποτε – Γαϊτανάκι) 116, 14. Χ. Δενδρινού (Αίσωπος + Αδερφοί Γκριμ=Παιχνίδι – Ιράκ – 9 Τόποι επιθυμίας) 95, 15. Ε. Κάκκαλου (Αρμαντέιλ – Μελίνα Μ./2013) 90, 16. Θ. Σιάρκου (Πνιγμονή) 89, 17. Ε. Μεράβογλου (Iraq – 9 Τόποι Επιθυμίας) 86, 18. Κ. Μπουζάνη (Ισμήνη και Καλυψώ) 85  19. Δ. Κολλά (Ελίζαντεθ) 84, 20) E. Τυρέα (Iraq – 9 Τόποι Επιθυμίας) 83, 21. Ε. Μουρελάτου (Ψυχολογία Συριανού Συζύγου) 82, 22. Σ. Κεκέ (Περσινή αρραβωνιστικιά) 81,  23. Ι. Μαυρομάτη (Τίρζα) 80, 24. Χ. Τσιώλη (Η θεωρία της θετικότητας) 67, 24. Φ. Τσακίρη (Ελίζαντεθ) 67, 26. Λ. Τσάνα (Μαζί ποτέ) 64, 27. Ασ. Τζάνου (Βrilliant Traces) 62, 28. B. Καρά (Μein Complex), 58, 28. Φ. Κρόκου (Χελώνα του Δαρβίνου) 58, 30. Σ. Φιλιππίδου (Μπάρτλεμπι ο γραφιάς) 57, 31. Ν.Μαϊστράλη (Αύξηση – Μουνής) 54, 32. Κ. Μαυρίδου (Πνιγμονή) 50, 32. Φ. Παλιούρα (Θύμισε μου γιατί ήρθαμε εδώ) 50, 34.  Δ. Βαμβακάρη (Ιράκ – 9 Τόποι Επιθυμίας) 47, 35. Ε.Σταθοπούλου (Ψέματα ή αλήθεια) 46, 36. Κ. Τολόγκου (Rebeecca) 45. 37. M. Πρωτόπαπα (Παραλλαγές θανάτου) 44, 38. Β. Κίσσα (Όταν ο ήλιος) 42, 39. Μ. Σοντάκη (Ορλάντο) 41, 40. Ν. Γιαννακοπούλου (Κουλοχέρης του Σποκέιν), 40, 41. Αλ. Σταθάτου (Ελίζαντεθ) 39, 42. Ε.Σταματίου (Πνιγμονή) 38, 43. Μ. Κουμπάνη (Βρες τον) 36, 44. Ο. Φουρλάνου (Μαγικό ταξίδι της ευγενίας) 35, 44. Σ. Μαραγκού (Αρκετά πια με την Αντέλα – Γέρμα) 35, 44. Αν. Μιχαλοπούλου (Loop) 35, 47. Ε. Κουμπαρούλη (Γέρμα) 34, 48. Μ. Μάχουτ (Πνιγμονή) 32, 48. Μ. Βουλογιάννη (Διδώ και Αινείας) 32, 50. Μ. Σαμάρκου (Νησί) 31, 51. Αλ. Μπεζίκη (Γιοι και κόρες) 30, 52. Δ.Χατούπη (Δαιμονισμένοι) 29, 52. Αν. Ψυχράμη (Σε θέλω δίπλα μου) 29, 54. Ε. Σιορέντα (Dreamville) 28, 54. I. Σταυράκη (Πνιγμονή) 28, 56. Αθ. Αλεξοπούλου (Λευτεριά στη Μήδεια) 27, 56. Δ. Αργυροπούλου (Ισμήνη και Καλυψώ) 27, 56. Σ. Δρογγίτη (Ιράκ – 9 Τόποι Επιθυμίας) 27, 56. Ελ. Κουτσιούμπα (Αύξηση – Μουνής – Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας – Φάουστ) 27, 60. Η. Μπέζου (Ρινόκερος – Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης) 26 60. Τ. Πίττα (Περσινή Αρραβωνιστικιά)  26, 62. Ελ. Ζιώγα (Το μυστικό της κυρίας Έλεν) 25, 62. Π. Λοϊζου (Ελίζαντεθ) 25, 64. Αν.Ανδριανού (Πιο δυνατές) 24, 64. Αρ. Σταφυλαράκη (Αύξηση – Μουνής – Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας – Φάουστ) 24, 64. Ι.Μάρα (Τίρζα) 24, 67. Ι. Αναστασίου (Dreamville) 23, 67. E.Δαφνή (Mikrasia) 23, 67, M. Koσκινά (Γιοι και Κόρες) 23, 70. Ε.Αποστόλου (Ποιος ανακάλυψε την Αμερική) 21, 70. Αλ. Ούστα (Πνιγμονή) 21, 70. Β. Πέτση (Αύξηση) 21, 73. Α.Καβάλη (Όταν ο ήλιος) 20, 74. Κ. Κυριάκη (Τρεις αδερφές μόνο) 19, 74. Ξ.Θέμελη (Περσινή αρραβωνιαστικιά) 19, 76. Ν. Κατσαρού (Ψέματα ή αλήθεια) 18, 76. Β.Κοντομάρη (Ποιος ανακάλυψε την Αμερική) 18, 76. Ε. Συριοπούλου (Καλώς ήρθατε Ντετέκτιβ Πουαρό) 18, 80. Μ. Ανδρέου (Κλέφτικο – Ωραίοι σαν Βερολινέζοι) 17, 80. Ε. Γεροντάκη (Σε θέλω δίπλα μου) 17, 80. Ε. Γιαννάκη (Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης) 17, 80. Αν. Καζάκου (Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων) 17, 80. Μ.Μπαϊρακτάρη (Κροκόδειλος) 17
 
Ψηφίστηκαν ακόμα οι: Ν. Αναστασίου, Αναστασοπούλου, Ανδρούτσου, Αντουλινάκη, Βλάχου, Βογιατζή, Βουκουβαλίδου, Βούρτση, Γαλάτη, Γερμανού, Γιατζίδου, Γιαννάτου, Γκούβερου, Γουλιελμάκη, Γρύμπλα, Γύρα, Δαρμουσλή, Δελιαλή, Δεληγιάννη, Δούκα, Δούμου, Δωροπούλου, Ελεφάντη, Εμμανουήλ, Επιθυμιάδη, Ευθυμίου, Θεοδουλίδου, Θρασυβουλίδου, Ζαραφίδου, Ζιάφρα, Ζιώγου, Καλαϊτζίδου, Καλαντζοπούλου, Ι. Κανελλοπούλου, Καρακατσάνη, Καρατζή, Καρτσάνα, Κατσικιάν, Κολιοφώτη, Κολλιοπούλου, Κόρπη, Κοτσαηλίδου, Κουρτάκη, Κουτρούμπα, Λιώνα, Λούπη, Μαλτέζου, Μακρίδη, Μαμασούκα, Μάντζαρη, Μαραγκάκη, Μαράθου, Μαρκοπούλου, Ματσσάγου, Μαυρέα, Μαυρογεώργη, Μηλιώνη, Μιχαήλ, Μουτάφη, Μπάντιου, Μπερδέκα, Μπούρα, Νικηφόρου, Ντουμάνη, Μ. Παλιούρα, Παληκαράκη, Φ.Παναγιωτοπούλου, Παπανδρέου, Παπαχαραλάμπους, Παπαχριστοπούλου, Παπούλια, Πασχαλίδη, Περιστεροπούλου, Πιτυχούτη, Πλαχούρα, Πουλοπούλου, Πυθαρά, Ραμπαούνη, Ρευματά, Σαμαρά, Σαμπανίκου, Σολωμού, Σουρρή, Σπερελάκη, Στάβαρη, Συμεωνίδου, Τζερμάνη, Τσάβαλου, Τσάφου, Τσίπρα, Τσούτσουβα, Τσουμπρή, Ευτ. Φαναριώτη, Φινοκαλιώτη, Φρυδά, Φωτοπούλου, Χαϊδεμένου, Χατζάρα.

* Η πρώτη θέση στη ψηφοφορία έδινε 7 βαθμούς, η δεύτερη 5, η τρίτη 4, η τέταρτη 2 και η 5η 1.

 

& Οι 115 παραστάσεις στις οποίες υπήρξε το σάιτ μας χορηγός επικοινωνίας από τον Οκτώβριο έως την Κυριακή των Βαϊων βρίσκονται στον σχετικό σύνδεσμο:http://all4fun.gr/various/events-happenings/8456–all4fun-2013-14.html

&& Οι φωτό που χρησιμοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο άρθρο είναι του Δημήτρη Κοτσίφη και τον ευχαριστούμε που μας τις παραχώρησε.

&&& Ευχαριστούμε τους συντελεστές και των 115 παραστάσεων, τους υπεύθυνους επικοινωνίας για την αρμονική μας συνεργασία, τους αναγνώστες μας, που αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο τους για να μας στείλουν τις προτιμήσεις τους, καθώς και όσους και όσες βρέθηκαν στην χθεσινή βραδιά. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου και τα 3α θεατρικά βραβεία κοινού All4fun…

&&&& Ολες οι φωτό του event περιλαμβάνονται στο εξής άλμπουμ στο προφίλ μας στο f.b: https://www.facebook.com/all.forfun.16/media_set?set=a.634164250001260.1073741838.100002230725554&type=1

Επιμέλεια: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης, 16/5/2014

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα