PS: Προφανώς μέχρι να μου απαντήσεις το ginger μου θα έχει πεθάνει 🙂 αλλά θα ξέρω για την επόμενη φορά που θα παραγγείλω…
Χοιν Τοϊοϊοοοονγκ!
Αν και δε θέλω να προτρέχω, νομίζω ότι αυτή θα είναι η απορία του μήνα, αν όχι της χρονιάς.
Φίλε της γιαπωνέζικης κουζίνας, μάθε πως το τζίντζερ που σου φέρνουν μαζί με το sushi σου και τη σόγια δεν είναι φρέσκο, αλλά σε τουρσί. Δηλαδή έχει υποστεί μία επεξεργασία με σκοπό να διατηρηθεί για μήνες. Αν θέλεις να αποθηκεύσεις το περισσευούμενο θα πρέπει να το τοποθετήσεις πίσω στο βαζάκι με τα άλλα τζίντζερ που βρίσκεται στο μαγαζί που στο έφερε. Άρα προτείνω:
1. Να το ψιλοκόψεις σε σαλάτα λάχανο/καρότο
2. Να παραγγείλεις και σήμερα sushi και να φας το υπόλοιπο
3. Να το βάλεις όλο κρυφά σε μίνι μπριός και να το δώσεις να το φάει κάποιος που αντιπαθείς πολύ!!
4. Να μάθεις να φτιάχνεις μόνος σου.
[via]
Πώς θα φτιάξουμε τζίντζερ τουρσί.
250γραμμ. φρέσκο τζίντζερ
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι ρυζιού
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Πλένουμε, καθαρίζουμε το τζίντζερ και το κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα πασπαλίζουμε με το αλάτι, τα ανακατεύουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα βάζο με καπάκι.
2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ξύδι με τη ζάχαρη και το ζεσταίνουμε μέχρι να λειώσει η ζάχαρη.
3. Περιχύνουμε τα κομμάτια του τζίντζερ με το καυτό ζουμί.
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, κλείνουμε καλά το βαζάκι με το καπάκι του και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Εάν αλλάξει χρώμα, μη πανικοβληθείτε, είναι φυσιολογική αντίδραση του ξυδιού.
Όταν το σερβίρετε θα κόψετε το κάθε κομμάτι του τζίντζερ, σε λεπτές φετούλες.
Έχω απορία ποια από τις συμβουλές μου θα ακολουθήσεις. Ελπίζω την 4 αλλά για να είμαι ειλικρινές θα χαιρόμουνα και με την 3.
dt