27.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Ginger lover

Χρόνια πολλά Dt
 
Σήμερα το βράδυ όπως και τα τελευταία του Δεκεμβρίου και πρώτα του Ιανουαρίου, αποφάσισα να κάτσω μέσα και να δω ταινία…η ανατρεπτική διαφορά της αποψινής μου βραδιάς που θα ξεσήκωνε και τον πιο δεινό συνταξιούχο από τον καναπέ του με την καρό κουβέρτα, είναι ότι παρήγγειλα sushi και μάλιστα ζήτησα να μου βάλουν extra ginger. Ήρθε η παραγγελία λοιπόν (έδωσα και tip), και μετά μεγάλης μου έκπληξης και χαράς συνειδητοποιώ ότι αδειάσανε το βαζάκι με το ginger μέσα στο Sashimi sushi μου. Μιας και το ginger λοιπόν μου αρέσει και μιας και η κοπέλα μου μου έλεγε ότι έχω σημαντικό θέμα μνήμης, πως μπορώ να το αποθηκεύσω? μέσα σε νερό σε βαζάκι? σκέτο? με κάποιο άλλο υγρό?

 

PS: Προφανώς μέχρι να μου απαντήσεις το ginger μου θα έχει πεθάνει 🙂 αλλά θα ξέρω για την επόμενη φορά που θα παραγγείλω…

 

thanks,
 
DiΤitoukimaaaaaaAAAAA TSA!

Χοιν Τοϊοϊοοοονγκ!

Αν και δε θέλω να προτρέχω, νομίζω ότι αυτή θα είναι η απορία του μήνα, αν όχι της χρονιάς.

Φίλε της γιαπωνέζικης κουζίνας, μάθε πως το τζίντζερ που σου φέρνουν μαζί με το sushi σου και τη σόγια δεν είναι φρέσκο, αλλά σε τουρσί. Δηλαδή έχει υποστεί μία επεξεργασία με σκοπό να διατηρηθεί για μήνες. Αν θέλεις να αποθηκεύσεις το περισσευούμενο θα πρέπει να το τοποθετήσεις πίσω στο βαζάκι με τα άλλα τζίντζερ που βρίσκεται στο μαγαζί που στο έφερε. Άρα προτείνω:

1.     Να το ψιλοκόψεις σε σαλάτα λάχανο/καρότο
2.    Να παραγγείλεις και σήμερα sushi και να φας το υπόλοιπο
3.    Να το βάλεις όλο κρυφά σε μίνι μπριός και να το δώσεις να το φάει κάποιος που αντιπαθείς πολύ!!
4.    Να μάθεις να φτιάχνεις μόνος σου.

[via]

Πώς θα φτιάξουμε τζίντζερ τουρσί.

250γραμμ. φρέσκο τζίντζερ
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι ρυζιού
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Πλένουμε, καθαρίζουμε το τζίντζερ και το κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα πασπαλίζουμε με το αλάτι, τα ανακατεύουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα βάζο με καπάκι.
2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ξύδι με τη ζάχαρη και το ζεσταίνουμε μέχρι να λειώσει η ζάχαρη.
3. Περιχύνουμε τα κομμάτια του τζίντζερ με το καυτό ζουμί.
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, κλείνουμε καλά το βαζάκι με το καπάκι του και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Εάν αλλάξει χρώμα, μη πανικοβληθείτε, είναι φυσιολογική αντίδραση του ξυδιού.

Όταν το σερβίρετε θα κόψετε το κάθε κομμάτι του τζίντζερ, σε λεπτές φετούλες.

Έχω απορία ποια από τις συμβουλές μου θα ακολουθήσεις. Ελπίζω την 4 αλλά για να είμαι ειλικρινές θα χαιρόμουνα και με την 3.

dt

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα