19.2 C
Athens
Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Αστρολογικές Προβλέψεις Οκτωβρίου 2021

ΚΡΙΟΣ ♈

Καλό μήνα Κριέ με τον Ήλιο να βρίσκεται στο ακριβώς απέναντί σου ζώδιο, στον Ζυγό! Αυτό είναι υπέροχο αφού μπορείς να αξιοποιήσεις -ίσως καλύτερα κι από όλους- την παραμονή του εδώ ώστε να εξομαλύνεις μια εργασιακή συνεργασία αλλά και τις πιο κοντινές σου σχέσεις. Σκοπός να παραμένουμε ήρεμοι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, χωρίς εντάσεις ή εκνευρισμούς. Η κατανόηση είναι αυτή που προάγεται τον Οκτώβρη που όχι μόνο ο Ήλιος, αλλά και ο ίδιος σου ο κυβερνήτης (ο Άρης) παραμένουν στον Ζυγό.

Ήλιος στον Ζυγό

Στον Ζυγό επίσης βρίσκουμε τον Ερμή ανάδρομο, κάτι που δείχνει πως παρεξηγήσεις, παρανοήσεις και γενικά δυσκολία στην επικοινωνία. Άλλα θέλουν να πουν, άλλα καταλαβαίνεις και τούμπαλιν. Φυσικά ο Ερμής ανάδρομος δεν θέλει να σε κουράσει, σε καλεί να δουλέψεις τυχόν τραύματα που κουβαλάς από παρελθοντικές σου σχέσεις και φτάνουν να επηρεάζουν αυτές που τώρα έχεις. Βήμα πρώτο: να τα αναγνωρίσεις.

Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό

Μετά ένα – ένα τα πλανητικά σώματα ξεκινούν να ορθοδρομούν. Ο Πλούτωνας στις 08.10 ανανεώνοντας τον φιλικό σου κύκλο. Ο Κρόνος στις 10.10 για να στρώσουν τα πράγματα στην δουλειά. Ο Δίας με τον Ερμή μετά τις 18.10 ξεμπερδεύοντας την σκέψη. Γενικά ίσως νιώθεις πως σε επισκιάζουν, πως δεν μπορείς να αποδώσεις στο 100% των δυνατοτήτων σου. Σαν κάτι να σε κρατάει πίσω. Είναι ο Οκτώβρης τελικά ένας μήνας που παρά τις ευκαιρίες, φτάνει συχνά να σε κουράζει.

Στις 20.10 έχουμε πανσέληνο στο ζώδιό σου και γενικά το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα είναι γεμάτο με Πλουτώνια τετράγωνα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν εκνευρισμό και ανησυχίες. Αλλά ουσιαστικά είναι σημάδι αλλαγής. Βρίσκεσαι σε ένα κρίσιμο σημείο της ζωής σου. Οι αποφάσεις που παίρνεις τώρα θα καθορίσουν αρκετά τους επόμενους μήνες.

ΤΑΥΡΟΣ ♉

Καλό μήνα Ταύρε! Το χαρακτηριστικό του Οκτώβρη είναι η σπάνια τριπλή σύνοδος σε καζίμι, Ήλιου, Άρη και ανάδρομου Ερμή η οποία συμβαίνει στον Ζυγό, το άλλο ζώδιο (εκτός από εσένα) που κυβερνά η Αφροδίτη. Αυτό δείχνει πως και με την νέα Σελήνη (06.10) αλλά και όλο το πρώτο δεκαήμερο ουσιαστικά, παραμένεις συγκεντρωμένος, εκφράζεσαι με αποφασιστικότητα και δίνεις σε όλους να καταλάβουν πως δεν είσαι θύμα κανενός. Ταιριαστό με την πλανητική ενέργεια θα ήταν επίσης να υπάρξει επανασύνδεση ή απλά επαφή με ανθρώπους που έχεις χάσει τελευταία επαφή. O Ερμής ανάδρομος δεν είναι τόσο ενοχλητικός. Η έντονη ενεργοποίηση του Ζυγού απαλύνει λίγο την ενέργεια, την κάνει να επικεντρωθεί περισσότερο στην διαχείριση των σκέψεων. Σε τρόπους που μπορείς να αξιοποιήσεις τον ανάδρομος δηλαδή.

Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό

Η ορθοδρόμηση του Κρόνου και του Δία στον Υδροχόο, είναι υπέροχα νέα, αφού δείχνει πως θέματα τα οποία είχαν παγώσει στην δουλειά, ξεκινούν να παίρνουν μπροστά. Έτσι σιγά – σιγά (και σίγουρα μετά τις 19.10 πλέον ολοκληρωτικά που θα έχει επιστρέψει και ο Ερμής) οι πλανήτες θα κινούνται ορθά και βελτιώνεται η παραγωγικότητα, τα οικονομικά αλλά και η γενικότερη οργάνωση. Έτσι ευνοείται επίσης η εύρεση εργασίας, η ολοκλήρωση κάποιου project και το κλείσιμο συμφωνίας.

Η πανσέληνος του μήνα (20.10) συμβαίνει στον Κριό, στο προηγούμενο από εσένα ζώδιο, πίσω από την πλάτη σου σα να λέμε. Το χαρακτηριστικό είναι τα τετράγωνα που σχηματίζει ο Πλούτωνας και έτσι εκείνες τις μέρες γύρω από την πανσέληνο αντιμετωπίζεις μια ανισορροπία. 

Ο κυβερνήτης σου, η Αφροδίτη, περνά στον Τοξότη από τις 07.10 για να βοηθήσει την οικειότητα των σχέσεων, το βαθύτερο δέσιμο με όσους επιλέγεις να εμπιστεύεσαι. Στα καλύτερά της η ενέργεια αυτή εκφράζεται μέσα από το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα (26.10). Έτσι λοιπόν ο μήνας κλείνει ρομαντικά, σχεδόν ονειρικά θα έλεγα. Το καλύτερο αντίδοτο για τις Πλουτώνιες δυσκολίες που προηγήθηκαν είναι τελικά η φαντασία, η θεραπεία και ο ερωτισμός.

ΔΙΔΥΜΟΙ ♊

Καλό μήνα Δίδυμε με τον κυβερνήτη σου, τον Ερμή, να είναι ανάδρομος στον Ζυγό, εκεί που συναντάμε επίσης την νέα Σελήνη (06.10), τον Ήλιο και τον Άρη. Που σημαίνει πως η έμπνευση είναι στα ύψη, έχεις ανάγκη να δημιουργήσεις, να ασχοληθείς με πράγματα που ξέρεις πως σε χαλαρώνουν και σε γεμίζουν. Και καλά κάνεις δηλαδή, γιατί έτσι μπορείς να πάρεις τον χρόνο σου, να ρίξεις τους ρυθμούς, να αναλογιστείς πραγματικά τι είναι αυτό που θες.

Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό

Η ορθοδρόμηση του Δία συμβαίνει μαζί με εκείνη του κυβερνήτη σου (γύρω στις 17.10) και υπόσχεται θετικά νέα. Κάτι που περίμενες καιρό και είχε καθυστερήσει σχετικά με την δουλειά, θα μπορούσε να είναι κι ευχάριστα μηνύματα από τ@ν σύντροφό σου ή από κάποιον φίλο. Νέα όμως που επηρεάζουν κι εσένα και επιμένω πως είναι ευχάριστα! 

Η Αφροδίτη εν τω μεταξύ βρίσκεται ήδη από τις 07.10 στο ακριβώς απέναντί σου ζώδιο (τον Τοξότη), οπότε ευνοούνται νέες γνωριμίες αλλά και βελτίωση της συντροφικής σου ζωής, ειδικά αν τελευταία αισθάνθηκες πως απειλούταν από το δαίμονα της ρουτίνας (πολύ καλές μέρες ειδικά στο τέλος του μήνα, γύρω στις 26.10).

Στις 22.10 (αμέσως μετά από την πανσέληνο) κορυφώνεται το τετράγωνο Άρη – Πλούτωνα που σε καλεί να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στην ζωή σου, να την ανατρέψεις ο ίδιος ώστε να ταιριάζει περισσότερο με εκείνο που επιθυμείς. Ή εκείνο που πρέπει. Από το να προσαρμόσεις την καθημερινότητά σου, μέχρι το να ξεφορτωθείς ανθυγιεινές συνήθειες και ανθρώπους. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι τελικά λυτρωτικό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ♋

Καλό μήνα Καρκίνε σε έναν Οκτώβρη που σε προσκαλεί να πάρεις μιαν ανάσα, να κάνεις ένα διάλειμμα. Δεν υπονοώ πως οι καταστάσεις είναι εύκολες ή πως δεν έχεις αρκετή δουλειά και τρέξιμο, απλώς πως θα σε βοηθήσει να ρίξεις λίγο τους ρυθμούς σου. Συχνά έτσι καταφέρνεις εν τέλη περισσότερα. Ο Ερμής ανάδρομος μέχρι τις 17.09 είναι δείγμα που αρκετά σημεία χρειάζονται αναθεώρηση. Σε κανέναν δεν αρέσει να επιστρέφει και να ασχολείται ξανά με κάτι που θεωρούσε τελειωμένο, αλλά στην προκειμένη φαίνεται πως κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο. Και στην τελική, ίσως δεις πως οι αλλαγές δεν είναι τόσο μεγάλες. Πολλές φορές είναι μια απλή προσαρμογή που βελτιώνει το τελικό αποτέλεσμα. 

Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό

Η σύνοδος του Άρη με τον Ήλιο διαρκεί ολόκληρο τον Οκτώβρη και δείχνει πως η αποφασιστικότητά σου καταπιέζεται, το πιο πιθανό για χάρη του κέρδους. Δηλαδή προκειμένου να κερδίσεις κάτι μακροπρόθεσμα, είτε χρήματα, είτε ασφάλεια, είναι τώρα πιθανότερο να βάλεις σε παύση το νεύρο που σε παρακινεί. Θέλει όμως προσοχή, καθώς αν καταπιέσεις αρκετά τον πολεμιστή μέσα σου (γιατί το συναίσθημα του Καρκίνου παιδιά δεν είναι μόνο αγαπούλες, είναι και ένταση, πάθος) θα φτάσει στο τέλος του μήνα με το τετράγωνο Άρη – Πλούτωνα να εκτονωθεί απότομα και να δημιουργήσει έκρηξη. 

Έτσι, τις μέρες γύρω από την πανσέληνο (20.10) αλλά και μετά, τυχόν υποβόσκουσα επιθετικότητα ή εκνευρισμός, βλέπουμε πως αναδύεται. Και μπορεί να γίνει μεγάλο μπαμ. Πως το προλαβαίνεις; Μα με το να εκδηλώνεις ανασφάλειες, σκέψεις και ιδέες. Η επικοινωνία μπορεί να βραχυκυκλώνεται με τον Ερμή ανάδρομο, αλλά είναι καλύτερα ακόμα κι έτσι να μιλάμε, από το να κλεινόμαστε και να μην επικοινωνούμε καθόλου.

ΛΕΩΝ ♌

Καλό μήνα λιοντάρι, με τον κυβερνήτη σου (τον Ήλιο φυσικά!) να βρίσκεται στον Ζυγό και σε σύνοδο με τον Άρη ολόκληρο τον Οκτώβρη. Αυτό σημαίνει πως: 

1. εμφανίζεσαι αποφασιστικός – ακόμα κι αν δεν είσαι.  
2. είσαι έξτρα ελκυστικός και  
3. γίνεσαι ευκολότερα απότομος – ειδικά αν νιώσεις αδικία. 

Κοινώς, ο Άρης στον Ζυγό σε επηρεάζει ιδιαίτερα:

Άρης στον Ζυγό (βίντεο)

Στον Ζυγό συναντάμε επίσης τον Ερμή ανάδρομο, οπότε να είσαι προετοιμασμένος για παρεξηγήσεις, λάθος συνεννόηση και γενικές καθυστερήσεις. Ο Ερμής μπορεί όταν αναδρομεί να μην προκαλεί συνήθως αρκετά προβλήματα, όμως μέσα στον Οκτώβρη, σε συνδυασμό και με το υπόλοιπο πλανητικό σκηνικό, μπορεί πράγματι να κουράσει. 

Ανάδρομος Ερμής

Η Αφροδίτη στον επίσης πύρινο Τοξότη μετά τις 07.10 απαλύνει την ενέργεια των σχέσεων και ενθαρρύνει τις νέες γνωριμίες, το φλερτ και γενικά όσα σε γεμίζουν ενέργεια, ζωή. Ίσως ένα χόμπι, συχνά ένα άθλημα. Ό,τι κι αν είναι, η Αφροδίτη ομορφαίνει τον Οκτώβρη και απαλύνει αρκετά τυχόν δυσκολίες που ακολουθούν τον ανάδρομο Ερμή.

Μα και το τρίτο πύρινο ζώδιο ενεργοποιείται μέσα στον μήνα, ο Κριός με την πανσέληνο στις 20.10 που όμως προκαλεί μια δυσφορία τις τελευταίες μέρες του μήνα. Ευτυχώς πρόκειται για κάτι προσωρινό αν και έχει την δύναμη να προκαλέσει αφορμή για σημαντικές αλλαγές στην ζωή σου. Στην καθημερινότητά σου. Ακόμα και τα πιο μικρά, φτάνουν να έχουν τεράστια απήχηση αν επαναλαμβάνονται. Με τον ίδιο τρόπο που μια κακιά συνήθεια μπορεί να μας καταστρέψει, φαντάσου τι μπορεί μια θετική να κάνει! Ταιριαστό να γραφτείς σε ένα μάθημα που πάντα ήθελες (ξένη γλώσσα, πολεμική τέχνη, οδήγησης κλπ). Είναι κατάλληλη ευκαιρία να κάνεις μικρές αλλαγές που αλλάζουν την ζωή σου προς το καλύτερο. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ♍

Καλό μήνα! Ο κυβερνήτης σου, ο Ερμής, είναι ήδη ανάδρομος στον Ζυγό από τις 28.09 και θα ορθοδρομήσει εντελώς στις 19.10. Ο Ερμής ανάδρομος εκεί φέρνει καθυστερήσεις στα οικονομικά αλλά και σε συμφωνίες. Εντάσεις δημιουργούνται ευκολότερα, γενικά θέλει μια προσοχή γιατί ο εκνευρισμός είναι διάχυτος στην ατμόσφαιρα και δεν θέλει πολύ για τα πιο νευρικά ζώδια (καλή ώρα) να τα πάρουν στο κρανίο. Πάντως ο Ερμής, ακόμα και ανάδρομος που είναι, μπορεί να σε βοηθήσει. Το πως μπορείς να αξιοποιήσεις τον ανάδρομο κυβερνήτη σου, μπορείς να δεις στο παρακάτω άρθρο:

Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό

Γενικά σε βλέπω αποφασιστικό και με βλέψεις μέσα στον Οκτώβρη, απλά όσο ακόμα υπάρχει έντονη η ενέργεια των ανάδρομων, σου κόβουν την φόρα οι καταστάσεις. Η ορθοδρόμηση του Ερμή συμβαίνει ταυτόχρονα με εκείνη του Δία (που είναι ανάδρομος από τον Ιούνιο) και έτσι παρατηρείται μια βελτίωση τις τελευταίες μέρες του μήνα που σχετίζεται με την κατάσταση του σπιτιού, τις συντροφικές σχέσεις και τα επαγγελματικά που με απλά λόγια να το πω, “στρώνουν”. 

Η Πανσέληνος του Οκτώβρη (20.10) δεν σε επηρεάζει τόσο από μόνη της, αλλά η ενέργεια που παραμένει όλο το δεύτερο μισό του μήνα, εκείνη του τετραγώνου Άρη – Πλούτωνα, τονίζεται τότε εκ νέου, και σε καλεί να καθίσεις πίσω από το τιμόνι, να κατευθύνεις εκεί που ΕΣΥ θέλεις την ζωή σου. Τις σχέσεις, την καριέρα, που αφιερώνεις χρόνο. Και χωρίς το φρένο των ανάδρομων πλέον, είσαι ελεύθερος να εκφράσεις τις επιθυμίες. Να κοιτάξεις εκείνα που ζητούσαν την προσοχή σου εδώ και λίγο καιρό. Και να προχωρήσεις μπροστά. Οι ανάδρομοι πλέον στο τέλος του μήνα, μας τελείωσαν. Μαζί τους οι καθυστερήσεις και οι οπισθοχωρήσεις. 

ΖΥΓΟΣ ♎

Καλό μήνα Ζυγέ και όλα τα βλέμματα στρέφονται πάνω σου! Αυτό γιατί ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιό σου (φυσικά και βρίσκεται εδώ, αφού είναι γενέθλιες μέρες για εσάς μέχρι και τις 23.10), επίσης εδώ συμβαίνει η νέα Σελήνη του μήνα (07.10) που ευνοεί τα νέα ξεκινήματα – ευκαιρία τώρα που ξεκινά η νέα προσωπική σου χρονιά! 

Στο ζώδιό σου επίσης συναντάμε τον Άρη, ο οποίος είναι μόνιμα κολλημένος στον Ήλιο κατά τον Οκτώβρη. Ο Άρης από εδώ σου δίνει ενέργεια, αυτοπεποίθηση, σε κάνει δυνατό και μπορεί να διαλύσει τυχόν αναποφασιστικότητα. Ο Άρης εδώ είναι ένα υπέροχο δώρο. Ευνοεί τις σχέσεις, με την έννοια πως μπορείς να εκφράζεις όσα ακριβώς θες, δεν έχει πλέον ζάχαρες στα λόγια και τις πράξεις ώστε να μην πληγώσεις τους άλλους. Κάπου έφτασε η στιγμή να βάλεις τις δικές σου ανάγκες πιο ψηλά.

Άρης στον Ζυγό (βίντεο)

Και ναι, ο ανάδρομος Ερμής είναι επίσης αποκλειστικά στο ζώδιό σου Ζυγέ, ο οποίος προκαλεί καθυστερήσεις, εκνευρισμό και ορισμένες ατυχίες. Είναι ένα καλό τεστ να δεις κι εσύ κατά πόσο είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες που έρχονται. Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει και δεν φταίει ο ανάδρομος γι’αυτό. Ίσα – ίσα, αυτός θέλει να βεβαιωθεί πως θα είσαι προετοιμασμένος. Είναι η προσωπική ανασκόπηση που κάνεις. Είναι το μέτρημα των βημάτων σου και η προετοιμασία για τα επόμενα. 

Η πανσέληνος του μήνα στον Κριό (20.10), ακολουθείται από το τετράγωνο Άρη – Πλούτωνα και ζητά μια ριζική αναδιαμόρφωση. Ορισμένες πιθανές εκφράσεις είναι: χωρισμός, νέα σχέση, μετακόμιση, νέα δουλειά. Κι εντάξει, καταλαβαίνω πως ανέφερα μεγάλες αλλαγές, αλλά το ζήτημα εδώ περισσότερο είναι πως υπάρχει η ευκαιρία να φέρεις τούμπα εκείνο το κάτι που περισσότερο σε ταλαιπωρεί. Ειδικά αν εξαρτάται από εσένα το να σταματήσει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ♏

Καλό μήνα Σκορπιέ που όμως είναι δύσκολος για εσένα από αρκετές απόψεις. Βλέπεις, υπάρχει ενεργοποίηση του Ζυγού, του προηγούμενου από εσένα ζωδίου. Εκεί συναντάμε τον Ήλιο, εκεί την νέα Σελήνη, εκεί τον Άρη κι εκεί τον Ερμή (ανάδρομος ως τις 17.10). Όλα αυτά δείχνουν πως ευκολότερα σε παίρνει από κάτω, δεν έχεις αρκετή ενέργεια, οι σκέψεις είναι πολλές και συχνά χαοτικές – δεν οδηγούν σε κάποιο αποτέλεσμα. Νιώθεις καταβεβλημένος και γενικά έχεις ανάγκη από ξεκούραση. Είναι κάτι φυσικό. Μια απαραίτητη περίοδος ηρεμίας και ανασυγκρότησης. Σύμφωνοι, προβλήματα τείνουν να εμφανίζονται ευκολότερα όταν μας επιτρέπουμε να χαλαρώσουμε. Οπότε ναι, δεν θα σου χρυσώσω το χάπι, είναι ένας μήνας δύσκολος. Αλλά φυσικά μπορείς να τον αξιοποιήσεις ώστε να ρίξεις τους ρυθμούς σου και μετά από Νοέμβρη (ή από όταν είναι τα γενέθλιά σου – ίσως και τέλη Οκτώβρη) με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να προχωρήσεις μπροστά. 

Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό

Ως Σκορπιός, είσαι το μόνο ζώδιο που διαθέτεις δύο κυβερνήτες. Τον Άρη και τον Πλούτωνα. Ο Άρης παραμένει όλο τον μήνα σε σύνοδο με τον Ήλιο, που με την φωτεινότητά του, τον επισκιάζει. Έτσι κι εσύ αισθάνεσαι πως δεν αναγνωρίζεσαι, πως δεν ακούγεσαι όσο θα ήθελες. Και μετά, στις 20.10 συμβαίνει η πανσέληνος του μήνα, η οποία σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Σαν να μην έφτανε αυτή η πίεση, ο Άρης ακολουθεί και σχηματίζει επίσης τετράγωνο με τον Πλούτωνα, φέρνοντας τους δύο κυβερνήτες σου σε ένα είδους σύγκρουσης. Αυτό δείχνει πως έχεις την ανάγκη να αναλάβεις πρωτοβουλία, αλλά χρειάζεται να είσαι συνειδητός ως προς το τι σε παρακινεί. Είναι το κίνητρο για κάτι καλύτερο ή μήπως είναι ο φόβος; Γιατί ό, τι ξεκινά από φόβο, δεν έχει διάρκεια. 

Σε άλλα νέα, στις 07.10 η Αφροδίτη αφήνει το ζώδιό σου αλλά περνά στον Τοξότη, κάτι που σημαίνει πως εμφανίζονται ευκαιρίες για αύξηση του εισοδήματος. Την ενέργεια αυτή ακολουθεί και μια τάση υπερκατανάλωσης όμως, μιας που οι αγορές φαίνεται πως σε κάνουν να νιώθεις για λίγο καλύτερα. Μετά τις 23.10 που θα έχεις και τον Ήλιο πλέον στο ζώδιό σου, θα μπορείς ευκολότερα να αξιοποιήσεις την Αφροδίτη, να αρπάξεις τις ευκαιρίες και γενικά ο μήνας κλείνει πολύ καλύτερα από ότι ξεκινά.

ΤΟΞΟΤΗΣ ♐

Καλό μήνα! Ο Ερμής για εσένα συμβολίζει τις σχέσεις και την καριέρα και είναι ήδη ανάδρομος. Ίσως έχεις αισθανθεί αυτή την πίεση, την δυσκολία στην επικοινωνία απλών πραγμάτων. Ο ανάδρομος Ερμής γενικώς δυσκολεύει, αν και δεν μπορεί να αναβάλει τα σχέδια, δεν μπορεί πραγματικά να σε σταματήσει από το να θες να προχωρήσεις μπροστά. Και όντως να το κάνεις. 

Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό

Βέβαια είναι και ο Δίας, ο κυβερνήτης σου, ανάδρομος ακόμα. Θα ορθοδρομήσει όμως στις 17.10 μαζί με τον Ερμή, οπότε από εκεί και ύστερα ο Οκτώβρης θα είναι σαφώς βελτιωμένος. Δηλαδή τότε ξεκινούν να μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά. Σχέσεις, οικονομικά, ζητήματα καθημερινά, απλές δουλειές που έχουν μείνει πίσω. Ακόμα κι ευκαιρίες παρουσιάζονται ευκολότερα τις επόμενες εβδομάδες αφού (ειδικά μετά τις 17.10) υπάρχει τύχη, όρεξη, καλά νέα και γενικά σε βλέπουν όλοι πιο θετικά. Φυσικά και μπορείς να το αξιοποιήσεις!

Η Αφροδίτη θα περάσει το ζώδιό σου στις 07.10 ευκολύνοντας την κατάσταση σε όλους τους τομείς. Πως να στο πω Τοξότη; Σαν να φεύγει από πάνω σου ένα βάρος. Ο Οκτώβρης είναι η ανάσα που περίμενες να εισπνεύσεις.

Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα χρειάζεται μια προσοχή σε θέματα οικονομικής αξίας ή και θέματα αυτοαξίας ακόμα, αυτοεκτίμησης. Κοινώς, να προσέξεις να μην ρίξεις τον εαυτό σου. Κάτι η πανσέληνος, κάτι το τετράγωνο Άρη – Πλούτωνα, βρίσκω πιθανό να χάσεις τον προσανατολισμό ως προς εκείνα που είναι όντως σημαντικά. Για αρχή εσένα. Δεν θα κρύψω πως ο Νοέμβρης θα είναι ένας δύσκολος μήνας (θα έχουμε και έκλειψη). Οπότε απόλαυσε όσο μπορείς τον Οκτώβριο και διεκδίκησε εκείνα που επιθυμείς. Τώρα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ♑

Καλό μήνα Αιγόκερε, με τον Ερμή ανάδρομο στον Ζυγό, να σχηματίζει σύνοδο με τον Άρη. Στο ίδιο ζώδιο επίσης συμβαίνει η νέα Σελήνη του μήνα (06.10). Η ενεργοποίηση του Ζυγού για εσένα σημαίνει άγχος με την δουλειά, επιπλέον υποχρεώσεις και μια δυσκολία να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά – όπως τα θες. Η αναστάτωση που προκαλεί ο ανάδρομος Ερμής είναι εντονότερη λόγω των επίσης ανάδρομων Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα. Ευτυχώς ένας ένας ορθοδρομούν και ειδικά μετά τις 17.10 υπάρχει σαφής βελτίωση. Ξεκαθαρίζουν τα οικονομικά, ισορροπούν τα πράγματα και στην καριέρα. Είναι όλα πλέον πιο ξεκάθαρα.

Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό

Το γεγονός πως όλο τον μήνα ο Άρης παραμένει σε σύνοδο με τον Ήλιο δείχνει πως έχεις ανάγκη από ασφάλεια. Την ασφάλεια όμως εκείνη που παρέχουν όχι τα χρήματα, αλλά η αγάπη των πολύ δικών σου ανθρώπων. Είναι αυτό το απαραίτητο συστατικό στην ζωή μας που όταν το έχουμε καταφέρνουμε να ανεβούμε ένα σκαλί, είναι η βάση που χρειαζόμαστε ώστε να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζουμε, εκείνο το “ακόμα καλύτερο”.

Άρης στον Ζυγό (βίντεο)

Η Πανσέληνος του μήνα (20.10) σου ζητά να βάλεις ορισμένες προτεραιότητες όσον αφορά τον χρόνο που περνάς στην δουλειά και την προσωπική σου ζωή. Συχνά οι κοντινοί μας άνθρωποι νιώθουν παραμελημένοι, και κάτι ο ανάδρομος Ερμής, κάτι η ελπίδα πως είναι προσωρινό, δεν το επικοινωνούν σε σημείο να το καταλάβουμε. Το ίδιο μπορεί να συμβεί φυσικά και να βρεθείς από την αντίπερα όχθη, δηλαδή να είσαι εσύ εκείνος που νιώθεις ξεχασμένος. Ό,τι κι αν είναι τελικά, τα πράγματα δεν χρειάζεται να πάρουν άσχημη τροπή. Κι αυτό το αναφέρω καθώς η πανσέληνος δημιουργεί τετράγωνο με τον Πλούτωνα και στις 22.10 κορυφώνεται το τετράγωνο Άρη- Πλούτωνα, μια εκρηκτική ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει ανατροπές, ειδικά αν αισθάνεσαι αδικημένος. Από την άλλη, η ενέργεια του τετραγώνου μπορεί να αξιοποιηθεί ώστε να διεκδικήσεις περισσότερα για εσένα τ@ν ίδι@.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ♒

Καλό μήνα!Ο Ερμής είναι ανάδρομος. Ορίστε, ας το πούμε πρώτο – πρώτο να φύγει από την μέση. Δεν σε επηρεάζει και τόσο πολύ άλλωστε η αναδρόμησή του(συγκριτικά με άλλες φορές). Το ιδιαίτερο του Οκτώβρη είναι το ταυτόχρονο Καζίμι του Ερμή και του Άρη (07-09/10). Εξαιρετικά σπάνια και δυνατή σύνοδος. Αυτό δείχνει πως μπορείς να υλοποιήσεις αρκετά πράγματα τόσο νοητικά, όσο και πρακτικά. Είναι μια δυναμική στιγμή αποφάσεων, στρατηγικής, σχεδιασμού. Είναι καλή στιγμή να οριοθετήσεις νέους κανόνες, να ασχοληθείς με την γραφειοκρατία (παρά τον ανάδρομο Ερμή). Επίσης, αν έχεις κάτι να πεις το οποίο είναι άβολο, θα είναι ευκολότερο να το κάνεις εκείνες τις μέρες αφού τότε κυριαρχεί το τακτ και η ευγένεια του Ζυγού.

Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό

Στο ζώδιό σου βρίσκονται εδώ και καιρό ο Δίας και ο Κρόνος, οι οποίοι είναι ανάδρομοι. Καλά νέα Υδροχόε, αφού μέσα στον Οκτώβρη ορθοδρομούν και οι δύο (ο Κρόνος στις 10.10 και ο Δίας 17.10) οπότε νιώθεις μια ανάταση. Άρα εκεί που ένιωθες μια έλλειψη κινήτρου, σε οποιονδήποτε τομέα κι αν ήταν, τώρα βρίσκεις τον δυναμισμό. Εκεί που ζητήματα είχαν μείνει στάσιμα, τώρα γίνεται επανεκκίνηση. Γενικά, θα παρατηρήσεις πως τα πράγματα ξεμπλοκάρουν.

Η πίεση έρχεται το δεύτερο μισό του μήνα που παραμένει ενεργό το τετράγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα (και ειδικά τις μέρες γύρω από την πανσέληνο 20.10). Εκείνες τις μέρες αισθανόμαστε όλοι σαν να είμαστε έτοιμοι να εκραγούμε. Κι εσύ ειδικά αν έχεις συσσωρεύσει παράπονα που ένιωσες αδικημένος. Η εκτόνωση της ενέργειας είναι αυτό που όντως θέλεις να κάνεις και σε αναζωογονεί εν τέλει, απλώς θέλει προσοχή να γίνει σταδιακά. Με τρόπο που σε ενδυναμώνει, που λυτρώνεσαι επειδή ακριβώς λες εκείνα που σε ενοχλούν και οι άλλοι καταλαβαίνουν. Η εναλλακτική μοιάζει περισσότερο με το να μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και να τα διαλύεις όλα. Ίσως νιώσεις για λίγο καλύτερα, αλλά τελικά γίνεται απλά ζημιά. 

Θέλει σωστό χειρισμό (το τακτ που λέγαμε για την αρχή του μήνα), ειδικά αν η σύγκρουση προκύψει με κάποιον γονέα, αφεντικό κλπ – κάτι που για εσένα είναι το πιο πιθανό.

ΙΧΘΥΕΣ ♓

Καλό μήνα Ιχθύ! Μία ανακατάταξη συμβαίνει τον Οκτώβρη. Υπάρχει μεγάλη ενεργοποίηση του 8ου οίκου αλλά και του Πλούτωνα. Τώρα, ξέρω πως ο Πλούτωνας συνδέεται συχνά με τον θάνατο, την απώλεια και γενικά άσχημα πράγματα. Όμως ο Πλούτωνας είναι στην ουσία του φέρνει ζωή, εμψυχώνει – για να χρησιμοποιήσω το ρήμα με την κυριολεκτική του έννοια. Φέρνει βέβαια ζωή, ανανέωση, αλλά το κάνει συνήθως μέσα από την καταστροφή. Φαντάσου μια μεγάλη καταιγίδα που διαλύει αρκετά πράγματα, τα σπίτια μπάζουν για λίγο νερό, όσο κρατάει. Όμως μετά βλέπουμε πόσο ανάγκη είχε η φύση το νερό. Πως ουσιαστικά την αναγέννησε.

Το πρώτο δεκαήμερο ειδικά που συμβαίνει και η νέα Σελήνη (06.10) αλλά και η τριπλή σύνοδος Ήλιος – Άρης – ανάδρομος Ερμής, φαίνεται πως κάτι θέλεις να αλλάξει στην ζωή σου, έτσι καλωσορίζεις την εν λόγω Πλουτώνια ενέργεια. Ο ανάδρομος Ερμής σε καλεί να στραφείς στο παρελθόν, να εξετάσεις μήπως άφησες εκκρεμότητεςΚαι ακόμα περισσότερο να δεις τυχόν τραύματα που κουβαλάς, και το πως αυτά επηρεάζουν όσα τώρα ζεις. Περισσότερα θα δεις και στο αντίστοιχο άρθρο, το οποίο σε ενδιαφέρει ένα τσακ παραπάνω καθώς ο Ερμής είναι κυβερνήτης των σχέσεων για εσένα.

Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό

Σε άλλα νέα, η Αφροδίτη στον Τοξότη από τις 07.10 και μετά,δείχνει πως οτιδήποτε στην εργασία κυλά ομαλά, εμφανίζονται ευκαιρίες για να βρεις κάτι καινούργιο (ειδικά μετά τις 17.10 που ορθοδρομούν Δίας και Ερμής) και αύξηση πελατείας για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το δεύτερο μισό του μήνα, και με την πανσέληνο (20.10), έχουμε απανωτά τετράγωνα με τον Πλούτωνα που δείχνουν αέρα αλλαγής στο σκηνικότων φίλων. Φίλοι που δεν σε αποδέχονται για αυτό που είσαι, είναι καιρός να φεύγουν. Ακόμα και αν ήταν στην ζωή σου για χρόνια, το θέμα είναι αν τώρα βρίσκεστε στο ίδιο επίπεδο. Κοινώς, είναι απαραίτητο ώστε να νιώθεις καλά μέσα σου, να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που μπορούν να σε καταλάβουν, να συμβαδίσουν μαζί σου και σε εκτιμούν. Τόσο απλά. 

Οι προβλέψεις αυτές πρέπει να θεωρούνται απλά μετάφραση των θέσεων των πλανητών. Σε καμία περίπτωση οι προβλέψεις του AstrologyHat δεν αποτελούν νόμιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε προσωπικό ή επιχειρηματικό επίπεδο ή κάποιου είδους καθοδήγηση, διάγνωση ή βοήθεια σε κανένα επίπεδο.

Αγάπη & Φως, 

Φαίδρα Θεολόγη

ΠΗΓΗ: https://astrologyhat.gr/miniaies-provlepseis/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα