37.9 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Σεμινάρια στο Θέατρο Άλφα Ιδεα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΑΛΦΑ ΙΔΕΑ 2019-2020

1.Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού και Χορευτικού αυτοσχεδιασμού με τη Νάντια Παλαιολόγου Nadia Palaiologou (2 τμήματα) και

2. Σεμιναριο Δραματοποίησης Διηγήματος & Μουσικής Αφήγησης με τον Άκη Φιλιό Akis Filios

1.ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ OPEN
LEVEL
“Όλοι μπορούν να χορέψουν”
“Άφησε και εσύ τα χνάρια σου στα σανίδια του Θεάτρου Άλφα.”

Η σταθερή πλέον συνεργάτιδα του Θεάτρου Άλφα, Νάντια Παλαιολόγου με σύνθημα “Όλοι μπορούν να χορέψουν”, συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σεμινάριο σύγχρονου χορού και χορευτικού αυτοσχεδιασμού στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα.

Λίγα Λόγια για το σεμινάριο
Το σεμινάριο έχει σαν στόχο να φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες με αυτό που ονομάζεται σύγχρονος χορός, τόσο σε τεχνικό όσο και σε αυτοσχεδιαστικό επίπεδο.
Η πλέον κατάλληλη σκηνή του Θεάτρου Άλφα, υποδέχεται όλες και όλους που έχουν τη διάθεση να γνωρίσουν και να γνωριστούν με τον σύγχρονο χορό, μέσα από μια διαδικασία που εκτός από διδασκαλία τεχνικής περιλαμβάνει και πολλά χορευτικά πρότζεκτ (σόλο, ντουέτα, partnering) πάντα υπό την καθοδήγηση της Νάντιας Παλαιολόγου και των συνεργατών της.
Οι συμμετέχοντες μέσα από το σεμινάριο αυτό θα έρθουν σε επαφή με δομημένες ασκήσεις του συγχρόνου χορού (Limon, release ) και θα μάθουν έτσι να ελέγχουν το σώμα τους και να αναπτύσσουν τις κινητικές τους δυνατότητες, την αίσθηση του
βάρους και του χώρου. Στη συνέχεια θα επιχειρήσουμε όλες και όλοι μαζί να αναμείξουμε διαφορετικές καταστάσεις κίνησης, μέσα από καθοδηγούμενες τεχνικές και αυτοσχεδιαστικές ασκήσεις και με ενεργό χρήση της φαντασίας /διαίσθησης, να μάθουμε να χρησιμοποιούμε το σώμα μας σε σχέση με τα σώματα των άλλων και το
χώρο/χρόνο, δημιουργώντας τελικά μικρές ατομικές και ομαδικές χορευτικές συνθέσεις.
Αυτή τη χρονιά θα δημιουργηθούν δύο τμήματα. Ένα τμήμα αρχαρίων και ένα τμήμα που θα αποτελείται από όλους εκείνους που έχουν ήδη μια επαφή με τον σύγχρονο χορό ή που συμμετείχαν στο σεμινάριο της προηγούμενης χρονιάς. Στόχος και των δύο τμημάτων είναι στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς να παρουσιάσουν όλα όσα θα έχουν δομηθεί και προκύψει από το μάθημα σε μια ανοιχτή παρουσίαση στη σκηνή του Άλφα κάτι που έγινε και την προηγούμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία φέρνοντας έτσι και τους συμμετέχοντες σε επαφή με αυτό που ονομάζουμε χτίσιμο μιας ανοιχτής χορευτικής παρουσίασης -παράστασης.

Λίγα Λόγια για τη Νάντια Παλαιολόγου
Η Νάντια Παλαιολόγου είναι καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού και για περισσότερο από 10 χρόνια έχει τη δική της σχολή στο Ίλιον στην οποία διδάσκονται όλα τα είδη χορού. Έχει υπάρξει μέλος της χοροθεατρικής ομάδας ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ και από το 2017 έχει ιδρύσει τη δική της χορευτική ομάδα, τους NEWTON COMPANY, που την περασμένη χρονιά παρουσίασαν μια σειρά παραστάσεων της νέας τους παραγωγής στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα, με τίτλο FOURNOREASON βασισμένη σε πίνακες του Μαγκρίτ, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Εδώ και ένα χρόνο
είναι σταθερή συνεργάτιδα του Θεάτρου Άλφα πραγματοποιώντας το σεμινάριο σύγχρονου χορού και χορευτικού αυτοσχεδιασμού.

Οδηγίες Συμμετοχής στο Σεμινάριο
Η επιλογή και η κατάταξη στα τμήματα θα γίνει μέσα από την αποστολή σύντομων βιογραφικών.
Για τη συμμετοχή στο τμήμα των αρχαρίων δεν απαιτείται κάποια πρότερη χορευτική εμπειρία για αυτό τολμήστε το.
Το σεμινάριο και στα δύο τμήματα έχει ετήσια διάρκεια ξεκινώντας από το Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2019 μέχρι και το Σάββατο 06 Ιουνίου 2020.
Μετά το τέλος των μαθημάτων το σεμινάριο θα ολοκληρώσει τον κύκλο του με μια ανοιχτή παρουσίαση – παράσταση στη σκηνή του θεάτρου Άλφα.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται κάθε Σάββατο και τα δύο τμήματα έχουν διάρκεια 2.5 ωρες.
Τμήμα Αρχαρίων: Κάθε Σάββατο 13:00 με 15:30
Τμήμα Προχωρημένων: Κάθε Σάββατο 16:00 με 18:30
Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ το μήνα
Αποστολή σύντομων βιογραφικών στο seminarsalfatheater@gmail.com

2.Σεμινάριο Δραματοποίησης Διηγήματος & Μουσικής Αφήγησης
Με τον Άκη Φιλιό
Ο Άκης Φιλιός συνεχίζει την εκπαιδευτική του δραστηριότητα στο Θέατρο Άλφα για 2η χρονιά με ένα νέα σεμινάριο.
Πώς μπορεί ένα διήγημα να μεταφερθεί στη θεατρική σκηνή;
Πώς μπορεί η μουσική να αφηγηθεί μία ιστορία;

Λίγα Λόγια για το Σεμινάριο
H μετατροπή ενός διηγήματος σε θεατρικό κείμενο και η χρήση της μουσικής ως βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της αφήγησης είναι το θέμα του φετινού θεατρικού σεμιναρίου που διοργανώνει το Θέατρο ΑΛΦΑ με καθηγητή τον Άκη Φιλιό.
Με μοναδικό εφόδιο τα βασικά εργαλεία του ηθοποιού, φωνή, σώμα και φαντασία, μέσα από ασκήσεις υποκριτικής, φωνητικής, κίνησης και αυτοσχεδιασμού, οι μαθητές θα μπουν στη διαδικασία να ζωντανέψουν πάνω στη σκηνή επιλεγμένα
πεζά κείμενα, με σκοπό να συνθέσουν μία σπονδυλωτή μουσικοθεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί στο τέλος της χρονιάς στο θέατρο “ΑΛΦΑ”.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο συντονισμό, στη ρυθμική και στη μελωδική ακρίβεια της ομάδας. Ο βασικός στόχος είναι η δημιουργία ενός καλοκουρδισμένου χορού, ευέλικτου και ικανού να αναπαράγει
κάθε είδους ηχητικής ατμόσφαιρας είτε μονοφωνικά, είτε πολυφωνικά.
Το μάθημα είναι ανοιχτό για νέους ηθοποιούς (σπουδαστές ή απόφοιτους), μουσικούς, εκπαιδευτικούς και γενικά για όσες και όσους θέλουν να γνωρίσουν τις βασικές αρχές τις υποκριτικής και της μουσικής τέχνης.

Λίγα Λόγια για τον Άκη Φιλιό
Ο Άκης Φιλιός γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Από το 2003 εργάζεται στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου μεταξύ άλλων σκηνοθετεί και ανεβάζει μουσικοθεατρικές παραστάσεις για εφήβους. Ως ηθοποιός – μουσικός έχει εμφανιστεί σε πολλές παραστάσεις όπως στα Λιοντάρια (2010) – Θέατρο Νέου Κόσμου (Σκην.: Βασίλης Μαυρογεωργίου – Κώστας Γάκης), Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2 – Θέατρο 104 (Σκην. Κώστας Γάκης), Υπηρέτης 2 Αφεντάδων – Θέατρο Άλφα
(Σκην. Κώστας Γάκης). Επίσης έχει σκηνοθετήσει και έχει γράψει μουσική για τις παραστάσεις “Θα σου πω μια ιστορία που τη λένε Ικαρία” (Θέατρο Αλφα – Σεμινάριο Documentary Theater), “Σαμοθράκης Νήματα” (Θέατρο Άλφα – Σεμινάριο
Documentary Theater) Η τελευταία του δουλειά ήταν το “Ημερολόγιον Express”, μια θεατρική performance σε σύλληψη, σκηνοθεσία και μουσική δική του που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.

Οδηγίες Συμμετοχής στο Σεμινάριο
Η επιλογή θα γίνει μέσα από την αποστολή σύντομων βιογραφικών.
Οποιεσδήποτε υποκριτικές, μουσικές και φωνητικές δεξιότητες καλό θα ήταν να αναφερθούν.
Το σεμινάριο έχει ετήσια διάρκεια ξεκινώντας από το Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2019 μέχρι και το Σάββατο 06 Ιουνίου 2020.
Μετά το τέλος των μαθημάτων το σεμινάριο θα ολοκληρώσει τον κύκλο του με μια ανοιχτή παρουσίαση – παράσταση στη σκηνή του θεάτρου Άλφα.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται κάθε Σάββατο και εχει διάρκεια 3 ώρες
Συναντήσεις: Κάθε Σάββατο 10:00 με 13:00
Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ το μήνα
Αποστολή σύντομων βιογραφικών στο seminarsalfatheater@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα