21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το μεγάλο μπουμ του Μπρίλη

Θέατρο για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα

Ο Μπρίλης, το τολμηρό μικρό αστεράκι, γεννιέται σ’ έναν μακρινό γαλαξία. Του λείπει όμως η μία του αχτίδα. Αυτό δεν τον εμποδίζει να δραπετεύσει απ’ την ουράνια κούνια του και να βουτήξει στο άγνωστο. Σ’ αυτό το ταξίδι, που θα τον οδηγήσει ως το βυθό της θάλασσας, θα γνωρίσει φίλους ακριβούς που θα του προσφέρουν ό,τι πολυτιμότερο: ελπίδα για ζωή και μια καινούργια αχτίδα! Ο Μπρίλης επιστρέφει στο γαλαξία του πιο δυνατός από ποτέ κι έτοιμος για νέες περιπέτειες.

Για 11ο χρόνο συνεχίζουμε τη δράση μας για θέατρο σε νοσοκομεία και ιδρύματα για παιδιά, ενώ η παράσταση θα παίζεται κάθε Κυριακή στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. 

Αυτό το πρόγραμμα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που γίνεται από επαγγελματικό θέατρο ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια σε σταθερή και καθημερινή βάση. Η ιδέα μας είναι να προσφέρουμε τη χαρά του θεάτρου σε παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα ή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκεί δηλαδή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ψυχαγωγία. Οι παραστάσεις δίνονται σε διαδρόμους ή σε δωμάτια ασθενών παιδιών που δεν μπορούν να μετακινηθούν, ακόμα κι αν χρειάζεται να παίξουμε το έργο για ένα μόνο παιδί. Κάθε χρόνο δίνουμε 150-160 παραστάσεις, οι οποίες προσφέρονται δωρεάν.

Τα έργα γράφονται ειδικά γι’ αυτό το σκοπό, παίρνοντας υπόψη τις συνθήκες και τους χώρους όπου δίνονται αυτές οι παραστάσεις. O εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός χαρακτήρας αυτών των παραστάσεων, που παράλληλα προσφέρουν ψυχολογική στήριξη στα παιδιά, είναι αναπόσπαστα δεμένος με το καλλιτεχνικό τους αποτέλεσμα. Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου πιστεύουμε στον κοινωνικό ρόλο του θεάτρου, θέλουμε να παρεμβαίνουμε στην κοινωνία, και θεωρούμε πως αυτή μας η δραστηριότητα το κάνει με τρόπο ουσιαστικό.

Οι παραγωγές αυτές είναι επαγγελματικές και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού οι ηθοποιοί επισκέπτονται αυτούς τους χώρους καθημερινά. Τα προηγούμενα χρόνια, με τη βοήθεια των θεατρικών επιχορηγήσεων από το ΥΠΠΟΤ αλλά και κάποιων ιδιωτικών χορηγιών, το πρόγραμμα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Τα δύο τελευταία χρόνια όμως, με την κατάργηση των επιχορηγήσεων και την ανυπαρξία ιδιωτών χορηγών, φτάσαμε στα όριά μας. Ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε στη ζωή αυτή τη δραστηριότητα είναι να την αγκαλιάσουν οι θεατές, ενισχύοντας με ένα συμβολικό εισιτήριο στις παραστάσεις της Κυριακής τη δράση σε νοσοκομεία και ιδρύματα τις υπόλοιπες μέρες.

Σκηνοθεσία

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια

Μαρία Χανιωτάκη

Μουσική

Δημήτρης Μαραγκόπουλος

Επιμέλεια κίνησης

Σεσίλ Μικρούτσικου

Παίζουν οι ηθοποιοί

Ντίνη Ρέντη

Κατερίνα Μαούτσου

Μάνος Στεφανάκης

ΠΑΝΩ ΧΩΡΟΣ από 2.12.2012 μέχρι 28.4.2013

Παραστάσεις

Κάθε Κυριακή 17:00

Τιμή εισιτηρίου: 5€

Διεύθυνση:

Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 117 43 Αθήνα

(Απέναντι από το κτίριο του ΦΙΞ από την πλευρά της Καλλιρρόης)

Στάση Μετρό-Τραμ «Συγγρού-Φιξ»

Τηλέφωνο: 210 9212900 Φαξ: 210 9212901

Ώρες λειτουργίας ταμείου:

Καθημερινά 16:00-22:00

e-mail: desk@theatroneoukosmou.gr

Πηγή: http://www.theatroneoukosmou.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα