21.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

«Οι Λύκοι» της Σάρα Ντελάπ από το Φανταστικό Θέατρο σε περιοδεία

Το Φανταστικό Θέατρο παρουσιάζει -στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστική Αποκέντρωση, Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού»- το εξαιρετικά πρωτότυπο έργο «Οι Λύκοι» της Σάρα Ντελάπ, με θέμα μια μαθητική γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα, μια σύγχρονη ιστορία ενηλικίωσης που είναι ταυτόχρονα οικουμενική και ιδιαίτερη.

Οι παίκτριες βιώνουν τις χαρές και τις τραγωδίες της νεότητας καθώς προπονούνται για τα ματς της σεζόν, όπου διακυβεύονται πολλά. Το συγγραφικό ντεμπούτο της Σάρα Ντελάπ γνώρισε τα τελευταία χρόνια τεράστια επιτυχία στην Αμερική και σε άλλες χώρες, και ανεβαίνει για πρώτη φορά στα ελληνικά. 

Μια δίνη από δυναμισμό, ένταση, αγωνία, άγχος και εφηβικές ορμόνες δημιουργείται από τον διάλογο σε συνάρτηση με τη συνθήκη του έργου: το ζέσταμα πριν από ένα ποδοσφαιρικό αγώνα με την εκρηκτική ενέργεια μιας ομάδας νεαρών γυναικών. Το έργο παρασέρνει τον θεατή μέσα από χιούμορ, ευαισθησία και απρόσμενη τραγικότητα, χωρίς φίλτρα συντηρητισμού. 

Το οικείο θέαμα μιας ποδοσφαιρικής προπόνησης είναι το όχημα που χρησιμοποιεί η συγγραφέας για να αναπτύξει μια ευρεία θεματολογία, από την ενηλικίωση μέχρι τη θνητότητα, την αποξένωση μέχρι τη συλλογικότητα, καθώς και κοινωνικά-πολιτικά ζητήματα μας αφορούν όλους, μιας και το έργο γράφτηκε πολύ πρόσφατα, το 2016.

Πάνω απ’ όλα, ο γυναικείος αθλητισμός παρουσιάζεται σαν ένας χώρος που ευνοεί την ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης, της ανθρωπιάς, της αποδοχής της διαφορετικότητας. Κι αυτό γιατί οι παίκτριες δεν αγωνίζονται μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω απ’ αυτό, για να απαιτήσουν τα αυτονόητα. Μέχρι το τέλος του έργου και μετά από φοβερές απώλειες, οι παίκτριες δεν είναι πια κοριτσάκια, είναι «Οι Λύκοι». 

Φιναλίστ για το βραβείο Πούλιτζερ καλύτερου θεατρικού έργου, 2017
Βραβείο Relentless
New York Times Critics’ Pick

«Λαμπρό… Η τρομακτική, μεθυστική λάμψη της τρυφερής, ακατέργαστης νιότης πηγάζει από κάθε σκηνή αυτού του απίστευτα δυναμικού πρώτου έργου.»
-Ben Brantley. The New York Times

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία – Μετάφραση: Μαγδαλένα Ζήρα
Ποδοσφαιρική προπόνηση και κίνηση: Ανδρέας Λουκά 
Σκηνικά – Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη
Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Αντωνίου
Σχεδιασμός φωτισμού: Σεσίλια Τσελεπίδη
Φωτογραφίες: Σωκράτης Σωκράτους
Παραγωγή: Φανταστικό Θέατρο

Ηθοποιοί: Βάρσια Αδάμου, Αλεξία Αλέξη, Νέδη Αντωνιάδη, Στυλιάνα Ιωάννου, Νάγια Τ. Καρακώστα, Μάρθα Κωνσταντίνου, Ήβη Νικολαΐδου, Θέκλα Φλουρή, Μαρίλια Χαριδήμου, Χρυστάλλα Χατζηαδάμου

Πρόγραμμα περιοδείας: 

02 Αυγούστου: Ορμήδεια, Γήπεδα Κοινοτικού Αθλητισμού στις 8:30 μμ
03 Αυγούστου: Σαλαμιού, Πλατεία Κοινότητας στις 8:30 μμ
04 Αυγούστου: Άρσος, Κέντρο Παραδοσιακών Γεύσεων και Πληροφόρησης Άρσους στις 7:30 μμ
05 Αυγούστου: Πλατανιστάσα, Αυλή Κοινοτικών Κτιρίων Πλατανιστάσας στις 8:30 μμ 

Είσοδος: Δωρεάν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα