30.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Απάντηση του ΚΘΒΕ σε συκοφαντικά δημοσιεύματα

Το ΚΘΒΕ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει το χυδαίο, ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας thePresident.gr, το οποίο αναπαρήγαγε μετέπειτα η εφημερίδα Δημοκρατία καθώς και η ιστοσελίδα Kουλτουρόσουπα.

Τόσο το περιεχόμενο, όσο και η χρονική αλληλουχία της αναπαραγωγής καταδεικνύουν ότι δημοσιεύματα τέτοιου τύπου είναι υποβολιμαία, οι συντάκτες τους εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία και έχουν προφανή μικροκομματική στόχευση και ενδεχομένως ιδιοτελή σκοπιμότητα.

Η διοίκηση και η διεύθυνση του ΚΘΒΕ έχουν ήδη δρομολογήσει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αξιώνοντας, πέρα από την αποκατάσταση της αλήθειας, την επιβολή των προβλεπόμενων από τον Νόμο αστικών και ποινικών κυρώσεων σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων και Μέσων.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζονται για άλλη μία φορά τα εξής:

1. Στις 31/8/2015 που αναλάβαμε καθήκοντα, τα συσσωρευμένα χρέη του ΚΘΒΕ ανέρχονταν στο ποσό των 8.618,585 ευρώ, στο ταμείο του Θεάτρου υπήρχαν 8.010 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι επί τρεισήμισι μήνες.

Σε 3,5 χρόνια θητείας μας, αυτά τα χρέη μηδενίστηκαν, με την αμέριστη βοήθεια των Υπουργείων Πολιτισμού, Οικονομικών και Εργασίας, καθώς και με την καλλιτεχνική αναβάθμιση του Θεάτρου και τη χρηστή διαχείριση (περιστολή δαπανών και αύξηση εσόδων).

Η ετήσια κρατική τακτική επιχορήγηση προς το ΚΘΒΕ όλα τα τελευταία χρόνια παρέμεινε σταθερή στο ποσό των 5.800.000 ευρώ, ποσό μειωμένο δραστικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι έκτακτες επιχορηγήσεις που έλαβε το Θέατρο για τα τέσσερα χρόνια της παρούσας διοίκησης ανήλθαν στο συνολικό ποσό των 10.561.034 ευρώ, το οποίο αφορούσε στην κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών και χρεών του παρελθόντος, στην καταβολή αποζημιώσεων σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων μιας δεκαετίας περίπου, σε αποπληρωμή προστίμων υπερημερίας, σε πληρωμή εξαιρέσιμων αποδοχών και λοιπών εκκρεμοτήτων που διατηρούνταν επί πολλά έτη, λόγω της αδιαφορίας και της κακοδιαχείρισης προηγούμενων διοικήσεων.

2. Σε ότι αφορά τον περίφημο «στρατό ημετέρων συμβασιούχων» και την υποτιθέμενη μεγάλη αύξηση του προσωπικού του ΚΘΒΕ, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

Δεκέμβριος 2013 (Λυσαρίδου – Βούρος): 384 εργαζόμενοι
Δεκέμβριος 2014 (Λυσαρίδου – Βούρος): 373 εργαζόμενοι
Δεκέμβριος 2015 (Στυλιανού – Αναστασάκης): 345 εργαζόμενοι
Σήμερα 23 Ιουλίου 2019 (Στυλιανού – Αναστασάκης): 355 εργαζόμενοι

3. Όσο για τις δήθεν «υπέρογκες αυξήσεις 27% εν μία νυκτί» στις αποδοχές της Αναπληρώτριας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας κ. Μαρίας Τσιμά, πρόκειται απλώς για την εφαρμογή απόφασης των συναρμόδιων Υπουργείων για τους εκάστοτε Αναπληρωτές Καλλιτεχνικούς Διευθυντές και των δύο Κρατικών Θεάτρων (Εθνικό Θέατρο και ΚΘΒΕ).

4. Οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί κλίματος τρομοκρατίας και bullying στο Θέατρο στερούνται οποιασδήποτε σοβαρότητας όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένα και με πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις.

5. Τέλος, το τι περιλαμβάνει η επικοινωνία των εποπτευόμενων φορέων με το αρμόδιο Υπουργείο και την πολιτική ηγεσία του, δεν αφορά τρίτους.

Από τα παραπάνω καθίσταται προφανές ότι όχι μόνο καμία οσμή σκανδάλου δεν υφίσταται, αλλά αντίθετα το ΚΘΒΕ βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία σε όλους τους τομείς, γεγονός που αναγνωρίζεται ευρέως. Τα τελευταία 4 χρόνια το Θέατρο έχει θωρακιστεί θεσμικά, εφαρμόζοντας τις νόμιμες και για πρώτη φορά αξιοκρατικές διαδικασίες λειτουργίας του. Αυτή ακριβώς η επιτυχία του ΚΘΒΕ είναι που ενοχλεί τους ολίγιστους νοσταλγούς του φαύλου παρελθόντος.

Σήμερα, το μόνο χρέος του ΚΘΒΕ είναι απέναντι στο κοινό της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας που στηρίζει το Θέατρο και έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει την αλήθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα