37.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Υποτροφία €1,000 σε ηθοποιούς/performers για την παρακολούθηση του KaDISS 2019

Ο Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του για το 2019, γύρω από την Εκπαίδευση στην Τέχνη και το Θέατρο, αποφάσισε να στηρίξει τη δυνατότητα συγκεκριμένου αριθμού μαθητών για την παρακολούθηση του πρώτου Διεθνούς Σχολείου Θεάτρου Καλαμάτας / Kalamata Drama International Summer School – KaDISS 2019.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Αποφοίτων, θα καλύψει μέρος του αρχικού κόστους συμμετοχής (το 50% της αρχικής συμμετοχής των €2,000) για συγκεκριμένο αριθμό θέσεων παρακολούθησης στο πρώτο Διεθνές Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας (19/08 – 07/09)

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι επαγγελματίες ή σπουδαστές του χώρου των Παραστατικών Τεχνών (Θέατρο, χορός, μουσικό Θέατρο κλπ), ηλικίας από 18 έως και 30 ετών και Έλληνες υπήκοοι.

Με τον τρόπο αυτό, στηρίζουμε πραγματικά τους Έλληνες νέους καλλιτέχνες να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό για τη χώρα, εντατικό σχολείο θεάτρου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που βρίσκεται στο site της διοργάνωσης (www.kalamatadrama.com) και να τη στείλουν έως και την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 στο e-mail: info@kalamatadrama.com συμπληρώνοντας ως τίτλο: «Υποτροφία Συλλόγου Μαρία Κάλλας».

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν απαντητικό e-mail για το εάν έγινε δεκτή η αίτησή τους η όχι.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα:
tel: +030 695 5933407
site: www.kalamatadrama.com
Fb page: Kalamata Drama International Summer School
Twitter: Kalamata_Drama
Instagram: Kalamata_drama

Τι είναι το Διεθνές Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας / Kalamata Drama International Summer School – KaDISS 2019;

Ένας νέος διεθνής θεατρικός θεσμός εγκαινιάζεται φέτος το καλοκαίρι στην Καλαμάτα, με διακεκριμένους καθηγητές διεθνούς φήμης και μαθητές από όλο τον κόσμο!

Το Διεθνές θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας, (Kalamata Drama International Summer School / KaDISS) είναι ένα νέο, εντατικό πρόγραμμα διδασκαλίας 3 εβδομάδων, με γλώσσα διδασκαλίας τα αγγλικά, το οποίο εγκαινιάζεται φέτος το καλοκαίρι -από τις 19 Αυγούστου έως τις 07 Σεπτεμβρίου 2019- και θα διεξάγεται ετησίως στην πόλη της Καλαμάτας.

Επικεφαλής είναι ο πρωτοποριακός βρετανός σκηνοθέτης Andrew Visnevski, καθηγητής στη Βασιλική Ακαδημία Θεάτρου του Λονδίνου (RADA) έως και το 2017 και συνεργαζόμενος καθηγητής, σήμερα, στη νεοσύστατη σχολή Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας.

Το Kalamata Drama International Summer είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας και σύμπραξης με βάση την εκπαίδευση του δημοφιλούς Βρετανικού Οργανισμού Theatre Alive! και του Συλλόγου Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

KaDISS works in collaboration with the Maria Callas Alumni Association of the Music School of Kalamata and Theatre Alive!

Το καλοκαιρινό αυτό σχολείο απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο.

Στόχος του KaDISS είναι επαγγελματίες ηθοποιοί, απόφοιτοι δραματικών σχολών και νέοι που έχουν ήδη επαγγελματική εμπειρία στο θέατρο, καθώς και σε άλλους τομείς των παραστατικών τεχνών όπως η όπερα και το μιούζικαλ όπου απαιτούνται υποκριτικές ικανότητες, να θέσουν σωστές βάσεις για το θέατρο ή να αναπτύξουν/βελτιώσουν τις μεθόδους και τις ικανότητές τους στην υποκριτική.

Αυτό το θερινό σχολείο διάρκειας τριών εβδομάδων, αποτελεί μια ανεκτίμητη πηγή, για σπουδαστές δραματικών σχολών ή ηθοποιούς που βρίσκονται σε ένα πρώιμο στάδιο της καριέρας τους, καθώς και για όσους επιθυμούν μια “αυστηρή” επανεκτίμηση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων τους.

Στόχος είναι να αναπτυχθεί η ευελιξία της ερμηνείας του ηθοποιού μέσα από τη συνάντηση των δύο θεμελιωδών ειδών του ευρωπαϊκού θεάτρου.

Μέσω της εμβάθυνσης και της εξερεύνησης της δραματικής γλώσσας του Σαίξπηρ (Scene Study) και του Ελληνικού Κλασικού Θεάτρου (Classical Theatre Lab) ως των δύο θεμελίων της παγκόσμιας δραματουργίας, καθώς και μέσω των Physical Performance και Vocal Performance, το εντατικό αυτό θερινό σχολείο, στοχεύει στην πλήρη επανεξέταση του “υλικού” του κάθε ηθοποιού μέσα από αιτιολογημένη προετοιμασία, εστιασμένη ενέργεια, τόνωση της φαντασίας, καθώς και ενίσχυση των δεξιοτήτων του, στο πλαίσιο της ερμηνείας.

Τα καθημερινά μαθήματα Vocal and Physical performance (Μαθήματα Φωνής και Κίνησης) ενισχύουν την αυτοπειθαρχία του μαθητή και απελευθερώνουν το σώμα του ηθοποιού παρέχοντας του δεξιότητες που τον οδηγούν στην προοπτική της σύγχρονης θεατρικής πρακτικής μέσω σωματικής ευελιξίας (flexibility) και έκφρασης (expression).

Τα μαθήματα θα διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα από μια ομάδα διακεκριμένων καθηγητών διεθνούς φήμης.

Andrew Visnevski / Course Leader KaDISS and Scene Study

Visnevski.jpg

Ο Andrew Visnevski σπούδασε υποκριτική στο “Central School of Speech and Drama” (1973-76) και ξεκίνησε τη σκηνοθετική του καριέρα στο Young Vic Theatre του Λονδίνου. Το 1978 δημιούργησε το The Cherub Company London, ένα πρωτοποριακό ανσάμπλ, στο οποίο είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση μέχρι και το 2003. Επανέφερε στην επιφάνεια παραμελημένα κλασικά έργα, εισήγαγε το ευρωπαϊκό δράμα στο ρεπερτόριο του Ηνωμένου Βασιλείου και ταξίδεψε τις παραγωγές του σε 3 ηπείρους. Επισκέφθηκε πολλά φεστιβάλ στη Βρετανία και το εξωτερικό και παρουσίασε επτά πρεμιέρες στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Το ανεξάρτητο έργο του περιλαμβάνει παραγωγές στην Ολλανδία, την Πολωνία και την Ελλάδα. Το ευρύ έργο της διδασκαλίας του, περιλαμβάνει μαθήματα στο Μεταπτυχιακό Τμήμα της Βασιλικής Ακαδημίας Θεάτρου του Λονδίνου (RADA MA) όπου ήταν επικεφαλής μέχρι και το 2017, πολλές παραγωγές κλασικών και νέων έργων, μαθήματα και έργα ως φιλοξενούμενος σκηνοθέτης της Βασιλικής Ακαδημίας Θεάτρου του Λονδίνου (RADA) και άλλων κορυφαίων σχολών θεάτρου στο Λονδίνο, καθώς και επίβλεψη σχεδίων σχεδίασης για το Slade School of Fine Arts. Σήμερα είναι συνεργαζόμενος Καθηγητής στη νεοσύστατη σχολή Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας.

Ioli Andreadi / Classical Theatre Lab

Andreadi.jpg

Η Ιόλη Ανδρεάδη σπούδασε Σκηνοθεσία στη Βασιλική Ακαδημία Θεάτρου του Λονδίνου (RADA) και στο King’s College του Λονδίνου, όπου έλαβε και τον Διδακτορικό της Τίτλο στα Αγγλικά το 2014, με υποτροφία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Η διατριβή της εξερευνά τελετουργίες που συνδέονται με την αρχαία λατρεία του Διονύσου. Είναι πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Πάντειο Πανεπιστήμιο καθώς και διπλώματος Hatha & Vinyasa Yoga. Εργάστηκε ως σκηνοθέτης στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη για επτά χρόνια, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Fulbright (Fulbright Foundation Greece), του Ιδρύματος Ωνάση, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ιδρύματος Ιωάννη Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ. Έχει σκηνοθετήσει 28 θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα, το Λονδίνο, το Εδιμβούργο, τη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο και τη Ρώμη. Το 2013 και το 2015 υπήρξε Καλλιτεχνική Διευθύντρια της διεθνούς πλατφόρμας θεατρικών σκηνοθετών “The World Wide Lab”, που δημιουργήθηκε στο Watermill Center από τους Αποφοίτους του Lincoln Centre Theatre Director’s Lab.

Gabrielle Moleta / Physical Performance and Transformation

Moleta.jpg

Η Gabrielle Moleta είναι καθηγήτρια υποκριτικής και κίνησης με εμπειρία μεγαλύτερη των είκοσι ετών. Έχει παρουσιάσει εργαστήρια για την κίνηση στη Royal Shakespeare Company, το θέατρο Shakespeare’s Globe και κορυφαία εκπαιδευτικά προγράμματα σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό. Είναι καθηγήτρια του μεταπτυχιακού τμήματος της Βασιλικής Ακαδημίας Θεάτρου του Λονδίνου (RADA) και Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Κεντ (Visiting Lecturer University of Kent).

Adrienne Thomas / Vocal Performance and Verse

Thomas.jpg

Η Adrienne Thomas σπούδασε Σύγχρονη Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στη συνέχεια σπούδασε υποκριτική στο The Central School of Speech and Drama. Έχει εμφανιστεί σε πολλά έργα τόσο σύγχρονα όσο και κλασσικά στο West End καθώς και σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης και της παραγωγής του Stephen Daldry στο Royal Court Theatre. Έχει παίξει επίσης στην ταινία του Charlton Heston, “A Man for All Seasons” στην αμερικανική τηλεόραση.

Το αποτέλεσμα του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Θεάτρου Καλαμάτας (KaDISS) για τον σπουδαστή, είναι μια ενισχυμένη καλλιτεχνική ευελιξία στους δύο θεμελιώδεις τομείς του θεάτρου και η επίτευξη ενός νέου επαγγελματικού επιπέδου για τον ίδιο. Η συναναστροφή με δασκάλους διεθνούς κύρους και σπουδαστές από διαφορετικό πολιτισμικό, κοινωνικό και καλλιτεχνικό υπόβαθρο, προσφέρει στον σπουδαστή μια διαφορετική οπτική στην υποκριτική και το θέατρο, αλλά και γενικότερα στον κόσμο. Ειδικότερα μέσα από την εμπειρία της ομαδικής συμμετοχής στο πρόγραμμα, αλλά και της διαμονής του στην Καλαμάτα.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 έως 16:00 και Σάββατο 9:00 έως 13:00 από τις 19 Αυγούστου έως τις 07 Σεπτεμβρίου 2019 στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας.

Πληροφορίες και αιτήσεις:
– στο +30 695 5933407
– στο https://kalamatadrama.com
– Fb page: Kalamata Drama International Summer School
– Twitter: Kalamata_Drama
– Instagram: Kalamata_drama

Λίγα λόγια για τους συνδιοργάνωνες του KaDISS

THEATRE ALIVE! είναι ένας οργανισμός που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι αφοσιωμένος στην προώθηση νέων έργων, νέων ιδεών και νέων δημιουργικών ταλέντων σε όλους τους κλάδους που σχετίζονται με το θέατρο. Το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα μεταδευτεροβάθμιας και μαθητείας, το πρώτο του είδους, βοήθησε το έργο των νέων επαγγελματιών του θεάτρου. Πολλοί νέοι καλλιτέχνες, σχεδιαστές, συνθέτες και τεχνικοί έχουν κάνει το ντεμπούτο τους κάτω από το THEATRE ALIVE! Το THEATRE ALIVE! κατά την ίδρυσή του το 1995, έλαβε υποστήριξη και έγκριση από επαγγελματίες τέχνης όπως: Λόρδος Attenborough, ο Alan Bennett, Sir Kenneth Branagh, Sir Michael Caine, η Dame Judi Dench, ο Sir John Gielgud, ο Hugh Grant, ο Sir Nigel Hawthorne, η Dame Wendy Hiller, η Glenda Jackson PM, ο Sir Derek Jacobi, η Dame Cleo Laine, ο John Dankworth, ο Tom Stoppard. To THEATRE ALIVE! εξελίχθηκε μέσα από το ενδιαφέρον για καθοδήγηση στον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τομέα για νέους επαγγελματίες που ξεκίνησε από το The Cherub Company London το 1995. Περισσότερα στο: www.andrewvisnevski.com

Ο Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, είναι ένας ΜΗ κερδοσκοπικός Σύλλογος που ιδρύθηκε το 2007. Μέλη μπορούν να γίνουν μόνο όσοι αποφοίτησαν από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας”. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του έως και σήμερα έχει συμμετάσχει, στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Καλαμάτας αλλά και ευρύτερα. Ο Σύλλογος αποφοίτων, έχει διοργανώσει και παρουσιάσει μέχρι σήμερα, περισσότερες από 300 ώρες ανοιχτών σεμιναρίων (φωνητικής, κλασικών κρουστών, γλυπτικής, θεάτρου κ.ά.). Περισσότερες από 15 θεατρικές παραγωγές -Αρχαίο Δράμα με παραστάσεις Τραγωδίας και Κωμωδίας, σύγχρονο ρεπερτόριο μα και κλασικό- τόσο σε νέα όσο και σε αρχαία θέατρα της χώρας και στο εξωτερικό. Κορυφαίες στιγμές, η παράσταση της Μήδειας του Ευριπίδη στο αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης και η performance Aristoφanes στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία. Ο Σύλλογος μας, είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια πολιτισμού, και στηρίζει με κάθε τρόπο αντίστοιχες προτάσεις. Περισσότερα στο: www.mariacallas.gr

Ευχαριστίες

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας (Kalamata Drama International Summer School KaDISS) θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για τη συνεργασία και την ευγενική υποστήριξη το μη κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού MATAROA, τους φωτογράφους Νίκο Ηλιόπουλο, Αντώνη Σκλιβάγκο, Μαριάννα Φουρναράκου και Στράτο Πανταζίδη για τη συνεισφορά των δεξιοτήτων και του χρόνου τους για το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας (Kalamata Drama International Summer School KaDISS), καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας “ΦΑΡΙΣ” και τον Πρόεδρο της κ. Ιωάννη Δούζη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα