14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέο σεμινάριο αφηγηματικού θεάτρου με την Άννα Βαγενά με θέμα «Ο Τσέχωφ μέσα από τα διηγήματά του» στο Θέατρο Μεταξουργείο

Νέο σεμινάριο αφηγηματικού θεάτρου με την Άννα Βαγενά με θέμα «Ο Τσέχωφ μέσα από τα διηγήματά του» στο Θέατρο Μεταξουργείο

Η Άννα Βαγενά, μια σπουδαία κυρία του θεάτρου, μεταλαμπαδεύει την πολύτιμη γνώση της στη νέα γενιά μέσα από το σεμινάριο που θα κάνει την ερχόμενη σεζόν στο θέατρό της.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με θέμα το αφηγηματικό θέατρο, που πραγματοποίησε η Άννα Βαγενά στο θέατρο «Μεταξουργείο», στο πλαίσιο του Θεατρικού Εργαστηρίου, που λειτουργεί από φέτος εκεί.

Η παράσταση που προέκυψε από το σεμινάριο αυτό πάνω σε διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου, θα παρουσιαστεί στο θέατρο Μεταξουργείο στις 3 και τις 4 Φεβρουαρίου. Ο τίτλος της παράστασης είναι «Είμαι απών» και συμμετέχουν όσοι πήραν μέρος στο σεμινάριο.

Νέος κύκλος

Μετά την ολοκλήρωση, λοιπόν, αυτού του σεμιναρίου, η Άννα Βαγενά θα πραγματοποιήσει νέο σεμινάριο με θέμα: «Ο Τσέχωφ μέσα από τα διηγήματά του». Η ίδια λατρεύει τον Τσέχωφ και τον θεωρεί έναν από τους μεγαλύτερους ψυχογράφους της ανθρώπινης ύπαρξης. Τα δε διηγήματά του είναι υπέροχα προπλάσματα των θεατρικών του έργων.

Πρόκειται για ένα σεμινάριο υποκριτικής αλλά και δραματουργίας και βασίζεται σε εμπνευσμένες ιδέες της κυρίας Βαγενά, εφαρμόσιμες στο ονομαζόμενο «αφηγηματικό θέατρο». Στόχος του οι νέοι καλλιτέχνες να εκπαιδευτούν στον δύσκολο αυτόν τομέα, ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν εκείνες τις τεχνικές, που στο μέλλον θα τους δώσουν τη δυνατότητα να εκφραστούν σωστά.

Το αφηγηματικό θέατρο είναι ένα μικτό είδος θεάτρου με αφήγηση και δράση. Έρχεται από πολύ παλιά και θα μπορούσε να αναζητήσει κανείς τις ρίζες του στα Ομηρικά Έπη, στους τροβαδούρους του Μεσαίωνα, στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, στα Δημοτικά ποιήματα, στους λαϊκούς παραμυθάδες, ακόμα και στα παραμύθια και τις αφηγήσεις των γιαγιάδων μας, που είναι ένα εξαιρετικό δείγμα αυτού του είδους.

Η Άννα Βαγενά έχει τεράστια εμπειρία σε αυτό το είδος θεάτρου και τους θεατρικούς μονολόγους. Είναι η πρώτη ηθοποιός, μαζί με την Άννα Κοκκίνου, που ασχολήθηκε ήδη από το 1999 με τον αφηγηματικό θεατρικό μονόλογο, κυρίως πάνω σε λογοτεχνικά κείμενα.

Ερμήνευσε την «Αγγέλα Παπάζογλου» του Γιώργη Παπάζογλου (η μακροβιότερη παράσταση στην Ελλάδα με τον ίδιο πρωταγωνιστή, που παίζεται 24 συναπτά χρόνια), τον «Γάμο» της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη, τη «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου, το «Τσέρνομπιλ: Ένα χρονικό του μέλλοντος» της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς, «Το Θεσσαλικό μου Θέατρο» με την υπογραφή της ίδιας, καθώς και «Το μπουφάν της Χάρλεϋ» του Βασίλη Κατσικονούρη.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Σεμινάριο Αφηγηματικού Θεάτρου «Ο Τσέχωφ μέσα από τα διηγήματά του»

Εισηγήτρια: Άννα Βαγενά

Έναρξη σεμιναρίου: 10 Φεβρουαρίου 2024

Διάρκεια: 3 μήνες (έως και 27 Απριλίου 2024)

Διεξαγωγή: Κάθε Σάββατο από τις 12:00 έως και τις 16:00

Πού: Στο Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Τ.Κ: 104 36

Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ/μήνα, πλέον ΦΠΑ. Πληρωμή διδάκτρων σε 3 ισόποσες δόσεις. Με την εγγραφή καταβάλλεται η πρώτη δόση, 100 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Οι εγγραφές έχουν αρχίσει.

Δηλώσεις συμμετοχής:
– τηλεφωνικά στο τηλέφωνο του θεάτρου Μεταξουργείο: 2105234382 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00)
– μέσω email στο: diadromi@otenet.gr

Περισσότερες πληροφορίες για το Σεμινάριο θα βρείτε στη συνέντευξη της κ. Βαγενά, που δημοσιεύθηκε στο https://www.monopoli.gr/2023/09/21/stin-poli/seminaria-dialexeis/716257 με αφορμή τον πρώτο κύκλο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Θέατρο Μεταξουργείο θα βρείτε εδώ: www.metaxourgeiotheatre.gr

Το αποτέλεσμα του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί σε μορφή παράστασης στο τέλος των μαθημάτων. Επίσης, εκδίδεται βεβαίωση συμμετοχής.

Ας σημειωθεί ότι το Θέατρο «Μεταξουργείο» διαθέτει για τις ανάγκες του σεμιναρίου και των παραστάσεων, εκτός από πλήρη τεχνικό εξοπλισμό, πλούσιο βεστιάριο, φροντιστήριο και σκηνικά, για την αρτιότερη και επαγγελματική παρουσίαση των παρατάσεων.

 

Καταχώριση άρθρου: Πλάτων Σέρρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα