31.4 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας 2021

Οι σκέψεις μας συνεχίζουν να είναι κοντά σε όλους όσους πλήττονται από την πανδημία του Covid-19,ειδικά σε εκείνους που έχουν φύγει, σε εκείνους που είναι ευάλωτοι και σε εκείνους που έχουν βρεθεί εκτός εργασίας. Η τελευταία ομάδα περιλαμβάνει σχεδόν όλους όσους εργάζονται στις παραστατικές τέχνες.

Περιλαμβάνει επίσης τους σπουδαστές του θεάτρου και του χορού, των οποίων η εκπαίδευση και πρακτική βασίζονται στη φυσική παρουσία με άλλους καλλιτέχνες “επί σκηνής” και των οποίων η σπουδή έχει σταματήσει ή τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Η ομάδα του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Καλαμάτας, σέβεται και υιοθετεί όλα τα τρέχοντα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Τον Αύγουστο, το KaDISS επαναφέρει το πλήρες πρόγραμμα μαθημάτων, σε διεθνές επίπεδο, για νέους ηθοποιούς και performers και θα συνεχίσει να συμβάλλει στις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής.

Όπως όλοι, ευελπιστούμε ότι μέσω του εμβολίου, θα μπορέσουμε να δούμε μια πραγματική διαφορά στη καθημερινότητά μας και σύντομα την επιστροφή στην κανονικότητα.
vnjseu5_426x640.jpg

Ο Κύκλος της Τέχνης / Circle of Art:
Φέτος, λαμβάνοντας υπόψιν τους περιορισμούς και τις πολιτικές για την καταπολέμηση της πανδημίας,παρουσιάζουμε ένα νέο πρόγραμμα που ονομάζεται «Κύκλος της Τέχνης / Circle of Art».

Ο κύκλος αυτός, είναι μια σειρά δημιουργικών, καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών συνομιλιών με τη συμμετοχή διεθνώς καταξιωμένων επαγγελματιών καλλιτεχνών και εκπαιδευτών του θεάτρου.

Οι “συναντήσεις” αυτές θα πραγματοποιούνται στην πόλη της Καλαμάτας και θα παρουσιάζονται ζωντανά και δωρεάν μέσω πλατφόρμας στο διαδύκτιο.

Ο «Κύκλος της τέχνης / Circle of Art» θα ανοίξει τον Μάιο και θα διαρκέσει μέχρι το φθινόπωρο του 2023.
Ο «Κύκλος της Τέχνης / Circle of Art» χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Bareva του Λίχτενσταϊν.KaDISS 2021
Το τρίτο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας επιστρέφει με το πλήρες πρόγραμμά του, τον Αύγουστο στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας για τρεις εβδομάδες με μια διεθνή ομάδα καταξιωμένων καθηγητών.

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας 2021, τελεί Υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και έχει λάβει τη στήριξη του Ιδρύματος Bareva του Λίχτενσταϊν και του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 16 Αυγούστου έως το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου,από τις 09:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Φέτος προσφέρουμε θέσεις για έως και 12 μαθητές.Αυτός ο αριθμός θα μας επιτρέψει να σχηματίσουμε ένα σύνολο συνεργατών/ μαθητών, επιτρέποντας συγχρόνως στους καθηγητές να δώσουν εξατομικευμένη προσοχή σε κάθε συμμετέχοντα.

Το μάθημα διδάσκεται στα αγγλικά από μια ομάδα καθηγητών με διεθνή φήμη.

Αιτήσεις θα γίνουν δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 16 Ιουλίου.
*Αιτήσεις που θα γίνουν μετά την 16η Ιουλίου δε θα γίνουν δεκτές.

Επιπλέον, έχουμε τη μεγάλη χαρά να ανακοινώσουμε δύο θέσεις με πλήρη υποτροφία παρακολούθησης του KaDISS 2021, για δύο Μεσσήνιους του χώρου των παραστατικών τεχνών. Θέσεις που προσφέρθηκαν με τη στήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου.
Αιτήσεις για τις δύο θέσεις θα γίνουν αυστηρά δεκτές έως και Παρασκευή 2 Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι-ες για τις υποτροφίες θα πρέπει να έχουν σχέση με τη Μεσσηνία (τόπο κατοικίας,επαγγελματικής παρουσίας, καταγωγή κλπ) και να είναι σε θέση να αποδείξουν την σχέση αυτή.

Η διαδικασία για την αίτηση είναι ίδια με των άλλων υποψηφίων (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, www.kalamatadrama.com  / κατηγορία / αίτηση).

Oι υποψήφιοι-ες για τις υποτροφίες θα πρέπει να συμπληρώσουν ως θέμα στο Mail:
Αίτηση υποτροφίας Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη / KaDISS 2021

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του KaDISS είναι ο Βρετανός σκηνοθέτης Andrew Visnevski. Το εκτεταμένο εκπαιδευτικό του έργο περιλαμβάνει την διεύθυνση των μαθημάτων του μεταπτυχιακού τμήματος στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου έως το 2017, περισσότερες από εκατό παραγωγές θεατρικών έργων τόσο κλασσικού μα και σύγχρονου ρεπερτορίου, μαθήματα, projects και έργα ως προσκεκλημένος διευθυντής της RADA και άλλων κορυφαίων δραματικών σχολών στο Λονδίνο, καθώς και την επίβλεψη προγραμμάτων (σχεδιαστικών έργων) για τη Σχολή Καλών Τεχνών Slade.

Ο Andrew Visnevski ήταν Αναπληρωτής καθηγητής στο νεοσύστατο τμήμα σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας (2018/19).

Οι καθηγητές που θα διδάξουν φέτος στο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας είναι οι:
Andrew Visnevski – Scene Study / KaDISS Course Leader, Gabrielle Moleta – Physical Performance and Transformation, Adrienne Thomas – Vocal Performance and Verse και η Αργυρώ Χιώτη – Greek Classical Theatre.(τα βιογραφικά των καθηγητών είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.kalamatadrama.com  κατηγορία βιογραφικά)

Το Διεθνές Σχολείο Θεάτρου απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο.Στόχος είναι επαγγελματίες ηθοποιοί, απόφοιτοι Δραματικών σχολών και νέοι που έχουν ήδη επαγγελματική εμπειρία στο Θέατρο, καθώς και εκείνοι που χρειάζονται ικανότητες / θεμέλια σε άλλους τομείς των τεχνών, όπως η όπερα και το μουσικό Θέατρο, και θέλουν να αναπτύξουν τη μεθοδολογία και τις δεξιότητές τους στην υποκριτική.

Το καλοκαιρινό σχολείο- διάρκειας 3 εβδομάδων- αποτελεί μια ανεκτίμητη πηγή για τους σπουδαστές ή επαγγελματίες ηθοποιούς που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της καριέρας τους καθώς και για όσους επιθυμούν μια αυστηρή επανεκτίμηση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων τους.Σκοπός, να αναπτυχθεί η ευελιξία της ερμηνείας του ηθοποιού μέσα από τη συνάντηση δύο θεμελιωδών κλάδων/ειδών του ευρωπαϊκού θεάτρου.

Μέσω της εμβάθυνσης και της εξερεύνησης της γλώσσας του Σαίξπηρ (scene study) και του Ελληνικού Κλασικού Θεάτρου (Clasical Theatre Lab) ως δυο θεμελίων του Θεάτρου,καθώς και μέσω του σωματικού θεάτρου (Physical Performance) και του μαθήματος φωνητικής (Vocal Performance),το εντατικό αυτό μάθημα στοχεύει στην ολοκληρωμένη επανεξέταση της υποκριτικής δεινότητας του ηθοποιού μέσα από την προετοιμασία, την συγκέντρωση, την ενέργεια και τη φαντασία του, καθώς και την ενίσχυση των δεξιοτήτων του.

Τα καθημερινά μαθήματα φωνητικής και κίνησης (Voice and Movement) στοχεύουν στην απόκτηση αυτοπειθαρχίας και στην απελευθέρωση του σώματος,παρέχοντας δεξιότητες για τη διεύρυνση της προοπτικής της σύγχρονης θεατρικής πρακτικής μέσω της σωματικής ευελιξίας και έκφρασης.

Λίγα λόγια για τους συνδιοργάνωνες του KaDISS:

Το “THEATRE ALIVE!” είναι ένας οργανισμός που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι αφοσιωμένος στην προώθηση νέων έργων, νέων ιδεών και νέων δημιουργικών ταλέντων σε όλους τους κλάδους που σχετίζονται με το θέατρο. Το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα μεταδευτεροβάθμιας και μαθητείας, το πρώτο του είδους, βοήθησε το έργο των νέων
επαγγελματιών του θεάτρου. Πολλοί νέοι καλλιτέχνες, σχεδιαστές, συνθέτες και τεχνικοί έχουν κάνει το ντεμπούτο υπό την αιγίδα του “THEATRE ALIVE!”.

Κατά την ίδρυσή του το 1995, έλαβε υποστήριξη και έγκριση από επαγγελματίες τέχνης όπως: Λόρδος Attenborough, ο Alan Bennett, Sir Kenneth Branagh, Sir Michael Caine, η Dame Judi Dench, ο Sir John Gielgud, ο Hugh Grant, ο Sir Nigel Hawthorne, η Dame Wendy Hiller, η Glenda Jackson PM, ο Sir Derek Jacobi,η Dame Cleo Laine, ο John Dankworth, ο Tom Stoppard.

To THEATRE ALIVE! εξελίχθηκε μέσα από το ενδιαφέρον για καθοδήγηση στον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τομέα για νέους επαγγελματίες που ξεκίνησε από το The Cherub
Company London το 1995.

Περισσότερα στο: www.andrewvisnevski.com 

Ο Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, είναι ένας ΜΗ κερδοσκοπικός Σύλλογος που ιδρύθηκε το 2007. Μέλη μπορούν να γίνουν μόνο όσοι αποφοίτησαν από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας”.Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του έως και σήμερα συμμετάσχει, στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Καλαμάτας αλλά και ευρύτερα.

Ο Σύλλογος αποφοίτων, έχει διοργανώσει και παρουσιάσει μέχρι σήμερα, περισσότερες από 300 ώρες ανοιχτών σεμιναρίων (φωνητικής, κλασικών κρουστών, γλυπτικής,
θεάτρου κ.α.). Περισσότερες από 15 θεατρικές παραγωγές – Αρχαίο Δράμα με παραστάσεις Τραγωδίας και Κωμωδίας, σύγχρονο ρεπερτόριο μα και κλασικό, τόσο σε νέα όσο και σε αρχαία θέατρα της χώρας και στο εξωτερικό.

Κορυφαίες στιγμές, η παράσταση της Μήδειας του Ευριπίδη στο αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης και η performance Aristoφanes στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία. Ο Σύλλογος μας, είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια πολιτισμού, και στηρίζει με κάθε τρόπο αντίστοιχες προτάσεις.

Περισσότερα στο: www.mariacallas.gr 

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας (KaDISS) και ο “Κύκλος της Τέχνης / Circle of Art” είναι το αποτέλεσμα μιας δημιουργικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρίας Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και του Theatre Alive! Και οι δύο φορείς είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που έχουν δεσμευτεί να ενθαρρύνουν την καινοτομία και την κατάρτιση στις παραστατικές τέχνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα