33.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

On demand «Γυναίκα Loser – πονεμένες ιστορίες» της Βίλης Σωτηροπούλου

Μια πότε γλυκιά, πότε πικρή, πότε αστεία και πότε δραματική κομεντί.

Η πορεία της σύγχρονης γυναίκας. Από την εφηβεία στην ενηλικίωση, από τις φιλελεύθερες του ’80 στις μοναχικές καριερίστες του 2000, από τις μεσαίες επιτυχημένες του 2008 στις απελπισμένες του 2019.

Η θεατρική παράσταση «Γυναίκα Loser – πονεμένες ιστορίες» παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 08 Μαρτίου 2021 -ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας- έως τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, καθημερινά on demand από το viva.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η Γυναίκα Loser και οι πονεμένες ιστορίες της, παρουσιάστηκε την περασμένη σεζόν, με έναρξη την Ημέρα της Γυναίκας (08 Μαρτίου 2020), στη Θεατρική Σκηνή Καρόλου Κουν του Δήμου Αλίμου, η οποία στη συνέχεια έκλεισε λόγω της πανδημίας.

Οι γυναίκες του έργου μοιράζονται τις ιστορίες τους (οι τέσσερις ηθοποιοί παίζουν και τους ανδρικούς ρόλους) διατρέχοντας τρεις δεκαετίες και πολλά θέματα. Ο έρωτας, το σεξ, η φιλία, η ψυχανάλυση, η μοναξιά, η καριέρα, η ανεργία, η κλιμακτήριος, η άνοδος και η πτώση της μεσαίας τάξης, όλα επί τάπητος.

Η Γυναίκα Loser ακολουθεί την πορεία της σύγχρονης γυναίκας. Από την εφηβεία στην ενηλικίωση, από τις φιλελεύθερες του ’80 στις μοναχικές καριερίστες του 2000, από τις μεσαίες super επιτυχημένες του 2008 στις super απελπισμένες του 2019. Και φυσικά οι γυναίκες δεν είναι μόνες τους. Oι άνδρες, είτε μαζί είτε χώρια, βρίσκονται εκεί στο ίδιο ταξίδι, άλλοτε με γέλιο κι άλλοτε με κλάμα, σε μια διαδρομή προς τη γνώση.

Η διαδρομή της Γυναίκας Loser

Υπενθυμίζεται ότι τη Γυναίκα Loser έγραψε η Βίλη Σωτηροπούλου το 2000 (το έργο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Δωδώνη) και παρουσιάστηκε για δύο σεζόν στο Θέατρο της Ημέρας (σκηνοθεσία Γιάννης Μόρτζος). Το 2008 παρουσιάστηκε εκ νέου στο Θέατρο Χώρα (σκην. Δημήτρης Μπογδάνος). Το 2011 η συγγραφέας ‘‘πείραξε’’ το έργο κάνοντας προσθέσεις και αφαιρέσεις και ανέβηκε πάλι σε σκηνοθεσία του Δ. Μπογδάνου στο Θέατρο Eliart. Την άνοιξη του 2014 η Γυναίκα loser με τις πονεμένες ιστορίες της (‘’ας ανακεφαλαιώσω’’, ‘’ανδροδιώχτρα καριέρας’’ και ‘’το χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα’’), παρουσιάστηκε σε πολλούς εναλλακτικούς χώρους, ενώ τη σεζόν 2015-2016 παρουσιάστηκε στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα.

Στην online εκδοχή της παράστασης (2021) παρουσιάζονται δύο ιστορίες:
– Ιστορία πρώτη: ‘‘Ας ανακεφαλαιώσω’’ ή ‘‘Οι φίλες μου οι φιλελεύθερες’’
– Ιστορία δεύτερη: ‘‘H ανδροδιώχτρα καριέρας’’

Στην παράσταση ακούγονται τρία κομμάτια από την πρωτότυπη μουσική που έγραψε για τη Γυναίκα loser ο Χρήστος Θηβαίος το 2000, καθώς και δύο μουσικά κομμάτια του Δημήτρη Λαλούμη.

Τρέιλερ: https://youtu.be/pQf8ErTIyxU

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Βίλη Σωτηροπούλου
Μουσική: Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Λαλούμης
Σκηνογραφία: Oι LOSERS
Κινηματογραφική σκηνοθεσία – Μοντάζ: Kυρηναίος Παπαδημάτος
Οπερατέρ: Γιώργος Δανόπουλος, Ακριβή Κόλλια
Colourist: Ντίνος Βαμβακούσης
Ηχοληψία: Δημήτρης Κατσαρός
Γραφιστική επιμέλεια: epopsis.eu
Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα Μπουφάνοι
Με την υποστήριξη του Δήμου Αλίμου

Ηθοποιοί: Κατερίνα Γιωτάκη, Χαρά Κονταξάκη, Aννα Μακρή, Βίλη Σωτηροπούλου

Πληροφορίες:

On demand (24h), από τη Δευτέρα 08 Μαρτίου 2021 (Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας) έως τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Τιμή ηλεκτρονικού εισιτηρίου: €6,00

Πώληση ηλεκτρονικού εισιτηρίου: www.viva.gr/tickets/theater/streaming/gynaika-loser

Διάρκεια: 65 λεπτά

Διαδικασία παρακολούθησης της παράστασης:
1) Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς εισιτηρίου/κωδικού για την προβολή της παράστασης, θα μεταφερθείτε στη σελίδα της παραγγελίας σας, όπου θα φαίνεται ο κωδικός εισόδου σας.
2) Παράλληλα, θα λάβετε e-mail από τη Viva Services με θέμα “Viva Παραγγελία Νο ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ”, όπου θα βλέπετε επίσης τον κωδικό εισόδου [Αν δε βρίσκετε το e-mail στα εισερχόμενά σας, παρακαλούμε ελέγξτε και τους φακέλους Ανεπιθύμητα (spam) και Προσφορές].
3) Ο κωδικός εισόδου σας φαίνεται και στο PDF εισιτήριό σας (κάτω από το barcode του εισιτηρίου), το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τη σελίδα παραγγελίας σας.
4) Όταν έρθει η ώρα να παρακολουθήσετε την παράσταση, κλικάρετε το κουμπί ΔΕΙΤΕ ONLINE που θα βρείτε στη σελίδα προπώλησης, δίπλα από το κουμπί «Κράτηση», της ημέρας που έχετε επιλέξει. Το κουμπί ΔΕΙΤΕ ONLINE μπορείτε να το βρείτε και στη σελίδα της παραγγελίας σας.
5) Αφού μεταβείτε στη σελίδα προβολής, εισάγετε τον κωδικό σας και παρακολουθείτε την παράσταση. Καλή σας διασκέδαση!

Προσοχή: Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 στις 23:59. Από τη στιγμή που θα κάνετε login/είσοδο στη σελίδα προβολής, έχετε 3 ώρες στη διάθεσή σας για να παρακολουθήσετε την παράσταση.

Αποσπάσματα κριτικών:

«Απολαυστική βιντεοσκόπηση μιας παράστασης με μακρά σκηνική διαδρομή […] Με εξημμένη τη θεατρικότητα, κατάφεραν οι τέσσερις αυτές Κυρίες να σπάσουν το φράγμα της διαδικτυακής αποστασιοποίησης και να μας κάνουν να γελάσουμε, ακόμα και να συμμετέχουμε στα ερωτικά ταχυδράματά τους…».
Κωνσταντίνος Μπούρας, grafei.wordpress.com

«… Στην καλύτερη παράδοση της παλιάς, καλής “Ελεύθερης σκηνής” […] Τόσο άμεσο, τόσο καίριο κείμενο […] καιρό είχα να χαρώ [..] Μία πολύ καλή στιγμή του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου…».
Γιώργος Σαρηγιάννης, Εφημερίδα «Τα Νέα» (2000)

«…Στον μικρόκοσμο της Βίλης Σωτηροπούλου τα πρόσωπα αναπτύσσουν, βάσει ενός δεμένου και ταχύρρυθμου μέτρου, τις ενδόμυχες σκέψεις εκθέτοντας τα βιώματα και τα όνειρά τους […] Ένας πλούσιος σε συναισθήματα κόσμος, παράγοντας σύστημα ευαισθησίας χωρίς να αισθηματολογεί μετ’ ευτελείας…».
Νεκτάριος-Γεώργιος Κωνσταντινίδης, Εφημερίδα «Ελεύθερος» (2008)

«… Θα μπορούσε να θεωρηθεί εσωτερική υπόθεση των γυναικών, ωστόσο μάς αφορά όλους αφού έχουμε γίνει μάρτυρες της αναβίωσης σεξιστικών φαλλοκρατικών στερεοτύπων που φαίνονταν εξαφανισμένα […] Το έργο είναι καλογραμμένο, ισορροπεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος, όπως συμβαίνει στις πιο αξιόλογες κωμωδίες σε όλη την ιστορία του θεάτρου».
Σπύρος Πετρίτης, Εφημερίδα «Η Εποχή» (2014)

Επιμέλεια άρθρου: Σέρρας Πλάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα