37.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Re-Μicro μ 5 @ metamatic:taf

Το Micro μ Festival και το metamatic:taf  παρουσιάζουν και φέτος τις πέντε ταινίες που ξεχώρισαν στο 5ο Micro μ Festival σε μια μοναδική προβολή τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 στις 19.30.

Το Micro μ Festival είναι ένα ετήσιο διαγωνιστικό φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, όπου μόνος κριτής είναι το ίδιο το κοινό. Φιλοδοξεί να καλύψει την ανάγκη των νέων κινηματογραφιστών να βρουν έναν τρόπο προβολής του έργου τους αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της ταινίας μικρού μήκους στη χώρα μας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο για μία ημέρα, ταυτόχρονα στην Αθήνα και άλλες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και αποτελεί έναν ανοιχτό χώρο, μια γιορτή, βασισμένη στην έμπνευση και τη διάδραση μεταξύ ανθρώπων που αγαπούν τον κινηματογράφο.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, το κοινό δέκα πόλεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Χανιά, Πτολεμαΐδα, Ηράκλειο, Βέροια, Ξάνθη, Κέρκυρα και Παρίσι) έδωσε δυναμικά το «παρών» και ψήφισε για την ανάδειξη της αγαπημένης ταινίας μικρού μήκους του 5ου Micro μ Festival. 

Ήταν τόσο καλή η παρέα που αποφασίσαμε να μην περιμένουμε μέχρι το επόμενο φθινόπωρο για να ξαναβρεθουμε και έτσι τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στο metamatic:taf, θα απολαύσουμε και πάλι μαζί σε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, τις πέντε πρώτες ταινίες που προέκυψαν από την ψηφοφορία του κοινού των δέκα πόλεων κατά τη διάρκεια του 5ου Micro μ Festival.

Πρόκειται για τις ταινίες:

The Gift of the Magi της Ισμήνης Δασκαρόλη
Forever Young του Σπύρου Χαραλάμπους
Για Πάντα του Νίκου Μανδαράκα
Πέντε Τρόποι να Πεθάνεις της Νταιάνας Παπαδάκη
Στ’ Αλήθεια του Κωνσταντίνου Φραγκούλη

RE-MICRO μ 5: Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, 19.30

Είσοδος ελεύθερη

http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/Event/3359/RE-MICRO_m_5/

http://www.micromfestival.gr

Με την υποστήριξη

Σχετικά με το metamatic:taf

To metamatic:taf (The Art Foundation) είναι ένας οργανισμός ο οποίος από το 2009 λειτουργεί ως ανεξάρτητος φορέας με σκοπό την υλοποίηση και τη φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες σχετίζονται με κάθε μορφή τέχνης. Είναι ένας ανοιχτός τόπος συνεύρεσης και διαλόγου, προσιτός και προσβάσιμος στο κοινό όλο τον χρόνο, επτά ημέρες την εβδομάδα (min 200,000 επισκέπτες το χρόνο). Αποτελεί μια πλατφόρμα διακίνησης σύγχρονων ιδεών και πρακτικών, όπου η σκέψη δε διαχωρίζεται από την πράξη και ο πολιτισμός γίνεται αντιληπτός ως καθημερινή δράση και βίωμα, προσφέροντας μια συνολική καλλιτεχνική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία.

Από το Σεπτέμβριο του 2012, το TAF/The Art Foundation μετονομάστηκε σε metamatic:taf και συμπληρώνει τη δράση του με την παρουσία του και στο on-line περιβάλλον μέσω της διαδικτυακή πλατφόρμας www.metamatictaf.gr, το οποίο λειτουργεί ως προέκταση των πρακτικών του, τόσο στο ελληνόφωνο όσο και στο αγγλόφωνο κοινό. Το ηλεκτρονικό metamatic:taf διατηρεί τον προσανατολισμό του φυσικού χώρου της Νορμανού, την ίδια στιγμή όμως ανατροφοδοτείται από πολλά ακόμα σύνθετα ζητήματα που τίθενται στο δικτυακό εγχείρημα. H προβολή των εκδηλώσεων του χώρου αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος του περιεχομένου του website, ενώ το κύριο σκέλος αφορά στη συγκρότηση μίας δραστήριας πλατφόρμας επικοινωνίας και συνάντησης ετερόκλητων πρακτικών σε ψηφιακό περιβάλλον. Περισσότερες πληροφορίες για το metamatic:taf μπορείτε να βρείτε στο link http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/about_metamatic_taf/. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εκθεσιακό χώρο, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα, τη Χριστίνα Δηλάρη και τη Γιαλένα Κλειδαρά στο τηλέφωνο 210 3238757 και στο mail info@metamatictaf.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα