Tο Street Food and Tunes επιστρέφει!
Κάθε Τετάρτη, όλο το Μάρτιο, θα σερβίρουμε στο the bar project (Ηρακλειδών 52, Θησείο)
street food φαγητό κάθε φορά από διαφορετικό σημείο του πλανήτη, απολαυστικά happy hour cocktails και ανεβαστικά tunes.
Τη Τετάρτη 5 Μαρτίου σας παρουσιάζουμε:
ΠΕΡΟΥ από τις 19:00
Οι Son Latinos θα μαγειρέψουν Ceviche Lomo Saltado Arroz con pollo και θα ετοιμάσουν μουσικές εκπλήξεις.***
Είσοδος Δωρεάν όπως πάντα, οι τιμές στα – χορταστικά! – πιάτα 4 ευρώ και τα cocktail σε happy hour!
link (fb): https://www.facebook.com/events/268639149970717/268999273268038/?notif_t=plan_mall_activity
Πληροφορίες λοιπόν για το ταξίδι μας:
Οι Son Latinos, δηλαδή ο Carlos και ο Eduardo πάτησαν το πόδι τους στη χώρα μας 1η Μαρτίου του 1995. Είναι μουσικοι και μάγειρες, ή αλλιώς μάγειρες και μουσικοί, οπότε δε θα μπορούσαν να δέσουν καλύτερα με τον όρο Street Food and Tunes.
Ανήκουν σε αυτό το «κίνημα» ανθρώπων από το Περού που έκαναν τα τελευταία 15 χρόνια την κουζίνα της χώρας τους γνωστή παγκοσμίως. «Στη Λίμα», μας λένε, «οι σχολές μαγειρικής ήταν προ 10ετίας γύρω στις 50, πλέον είναι πάνω από 500 και οι άνθρωποι που φοιτούν έρχονται από όλο τον κόσμο για να γνωρίσουν τις γεύσεις και τα γαστρονομικά μυστικά της πατρίδας μας. Δεν είναι τυχαίο», συνεχίζουν, «πως στο λεγόμενο νούμερο 1 εστιατόριο στον κόσμο, το Peru Sabe, είναι ο σεφ Περουβιανός!».
Τα ξέρατε λοιπόν εσείς αυτά;
Τετάρτη 5 Μαρτίου θα σας μάθουμε τους λόγους για τους οποίους η κουζίνα του Περού λατρεύεται παγκοσμίως.
Τα πιάτα που θα μας σερβίρουν οι Son Latinos είναι τα εξής:
Ceviche: Με καταγωγή από τα βόρεια παράλια του Περού, το ceviche, είναι το εθνικό πιάτο του Περού, ένα είδος «περουβιανού σούσι» που τρώγεται καθημερινά εν είδει street food από τους Περουβιανούς. Το ψάρι (γλώσσα) «ψήνεται» από την οξύτητα του λεμονιού σε μία μαρινάδα από λεμόνι, σκόρδο, τσίλι, σέλινο, κόλιανδρο και κρεμμύδι. Στο Περού είναι καυτερό αλλά για εσάς θα έχουμε και μια πιο ήπια επιλογή!
Lomo Saltado:Ξέρατε ότι στο Περού ζουν γενιές επί γενεών Κινέζων; Η αλήθεια είναι αυτή, μιας και οι Κινέζοι ήρθαν από τη χώρα τους στο Περού για να καλλιεργήσουν ζαχαροκάλαμο και ρύζι. Με το μπλέξιμο των πολιτισμών προέκυψε αυτό το τυπικό πλέον πιάτο του Περού. Lomo είναι η ελιά του μόσχου που αποτελεί και το κύριο συστατικό του φαγητού, η οποία αφού μαριναριστεί σε ελαιόλαδο, κόλιανδρο και σκόρδο, φιλετάρεται και σωτάρεται μαζί με πατάτες. Τα κινέζικα στοιχεία; Μα φυσικά το ρύζι που προστίθεται στο τέλος και η soya sauce που δίνει μια πιο εξωτική γεύση στο πιάτο! Μιαμ!
Arroz con pollo: Δηλαδή; Ρύζι με κοτόπουλο κι όχι κοτόπουλο με ρύζι! Το πιο συνηθισμένο αλλά και αγαπημένο πιάτο της κάθε Περουβιανής οικογένειας που σερβίρεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα στο τραπέζι της. Το ρύζι βράζει σε νερό και κόλιανδρο, προστίθενται καρότα, γλυκές κόκκινες πιπεριές, αρακάς, κοτόπουλο και μια δόση μαγείας και ιδού οι λόγοι για τους οποίους αγαπάτε τόσο!
Αυτά λοιπόν! Δηλαδή θα χορτάσετε Περού και μόλις τα πιάτα τελειώσουν, ή κάπου στο μεσοδιάστημα, οι σεφ μας θα αφήσουν τις κουτάλες και θα πάρουν κιθάρες και κρουστά ανά χείρας για να μας παίξουν live μουσική, να μας τραγουδήσουν και να μας εισάγουν στο όλον της πατρίδας τους! Είστε μέσα; Αν αυτά δεν είναι αρκετά, σας λέμε ακόμη πως θα έχουμε μια ΜΕΓΑΛΗ παρουσία-έκπληξη, θα προβάλουμε εικόνες και ταινίες με θέμα το Περού, θα σερβίρουμε Περουβιανά cocktails σε τιμές happy hour και καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς τα Peruvian και latin tunes θα δίνουν και θα παίρνουν! Σας περιμένουμε να γίνουμε συνταξιδιώτες!
Διοργάνωση: deBόp (www.debop.gr), EKSO productions (www.ekso.gr) Δημιουργικό: Elia Laourda graphic designer Χορηγοί επικοινωνίας: Νηστικό Αρκούδι, Madame Ginger, Popaganda.gr, Ελculture, Pepper 96.6, savoir ville, MTV Greece, IcookGreek
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6977592727, 6957115107, 6932279431 και στο www.debop.gr