Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 20’, Χρόνος ψησίματος: 20’, Κόστος: 5 €
ΥΛΙΚΑ :
300 γρ. πέννες
2 μελιτζάνες
2 πιπεριές
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
½ φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό
3 φρέσκες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή πλένουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρά καρέ.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Σοτάρουμε τα λαχανικά μας μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Στο τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τις φρέσκες ντομάτες πολτοποιημένες και τον πελτέ ντομάτας και βράζουμε για ακόμη 2-3 λεπτά.
Μέσα σε μία γάστρα ή ένα πυρέξ ρίχνουμε τις πένες ωμές, τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, 1 ποτήρι ζεστό νερό και λίγο επιπλέον αλάτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά μας και να μείνει το φαγητό μας ζουμερό.