ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
400 γρ. αλεύρι
250 ml νερό χλιαρό
2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.τ.σ. νιφάδες πουρέ πατάτας
1 κ.τ.γ. αλάτι
1 κ.τ.γ. ζάχαρη
2 κ.τ.γ. μαγιά σκόνη
Για τη λαδένια:
1-2 κρεμμύδια από τη Βελανιδιά σε φέτες
2 ντομάτες σε φέτες
2 κουταλάκια ρίγανη
Αλάτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Επί τω έργω
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τον πουρέ και το λάδι. Ρίχνουμε το νερό και το δουλεύουμε λίγο με το χέρι.
Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και το ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική και ομογενοποιημένη. Την πασπαλίζουμε με αλεύρι και την καλύπτουμε με μια πετσέτα.
Την αφήνουμε για καμιά ώρα και μετά τη βάζουμε σε ένα ταψάκι το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.
Την ανοίγουμε με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Τη σκεπάζουμε με τις φέτες από το κρεμμύδι και τη τομάτα.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και προσθέτουμε αλάτι.
Ρίχνουμε πάνω από τη λαδένια το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 165ο – 180ο C για 45′ περίπου. Μετά από λίγη ώρα το σπίτι μοσχομυρίζει.
Τραγανή γευστικότατη και μυρωδάτη εκπλήσσει ευχάριστα τους λιγότερο μυημένους!
Καλή όρεξη!
Πηγή: http://www.sintagoulis.gr/