22.5 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μηνάς Εμμανουήλ: Είναι πολύ σπουδαίο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που σε γνωρίζουν χρόνια…

Αποτελεί συχνό φαινόμενο πλέον οι μουσικοί ν’ ασχολούνται επαγγελματικά με το θέατρο. Ο Μηνάς Εμμανουήλ, βέβαια, υπογράφει μέχρι τώρα 14 σχετικές συνεργασίες!
 
Αυτήν τη σεζόν είχε την ευκαιρία να συμπορευθεί ξανά με την αγαπημένη του ομάδα “Πλεύσις” στο “Δε με χωρά ο τόπος / Μήδεια”, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει τη συνεργασία του με την Άννα Κοκκίνου εν όψει της νέας της παράστασης στη Σφενδόνη.
 
– Πότε και πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τη μουσική; 
 
Από τότε που ήμουν στην κοιλιά της μητέρας μου. Πήγαινε σχεδόν κάθε βράδυ στη μπουάτ που τραγουδούσε ο Νταλάρας (!!!) μήπως και της έρθει να γεννήσει κατά την διάρκεια του προγράμματος και έτσι, κάνει τον Νταλάρα νονό μου…!
 
– Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τη συγκεκριμένη παράσταση; Είναι η πρώτη σου δουλειά στο θέατρο;
 
Με τη μουσική για το θέατρο ασχολούμαι από το 2004. Έχω κάνει από τότε περίπου δεκαπέντε συνεργασίες στον χώρο αυτό. Και με την ομάδα “Πλεύσις” έχω μια σταθερή και πολύ σημαντική για μένα συνεργασία, που κρατάει πολλά χρόνια. Με αυτή την ομάδα έκανα και την πρώτη μου θεατρική δουλειά άλλωστε…!
 
– Πόσο απόλαυσες και διασκέδασες αυτήν τη συνεργασία;
 
Είναι πολύ σπουδαίο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που σε γνωρίζουν χρόνια και σε εκτιμούν για το έργο σου και ως προσωπικότητα. Και η συνεργασία μου με την ομάδα “Πλευσίς” βασίζεται πάνω σε πολύ ισχυρούς φιλικούς δεσμούς που διαμορφώθηκαν με τα χρόνια, αλλά και στην αλληλοεκτίμηση ως προς την προσωπικότητα και το έργο του καθενός. Απολαμβάνω κάθε λεπτό που βρίσκομαι με τους ανθρώπους αυτούς!
 
– Γιατί θα συνιστούσες σε κάποιον να έρθει στην παράσταση;
 
Για να γνωρίσει μια εναλλακτική θεατρική και μουσική γλώσσα, μέσω μιας πολύ δυνατής παράστασης. Αλλά και οι”μυημένοι” πιστεύω πως θα ενθουσιαστούν από τις καταπληκτικές ερμηνείες των χορευτών και από την οπική της “Πλεύσις” πάνω στη Μήδεια.
 
– Σκέφτεσαι να το κάνεις ξανά στο μέλλον;
 
Για μια ζωή!
 
– Πολλοί μουσικοί δοκιμάζουν κάποια στιγμή να παίξουν και ως ηθοποιοί σε κάποια παράσταση. Είναι κάτι που έχεις σκεφτεί; Θα σ’ ενδιέφερε μια τέτοια προοπτική για το μέλλον;
 
Είναι αλήθεια πως το έχω σκεφτεί παλαιότερα και με ενδιαφέρει πολύ μια τέτοια προοπτική. Ελπίζω να έχω το ταλέντο…(χαχα)
 
– Γενικά θεωρείς πλέον πως οι μουσικοί έχουν στραφεί περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν σε συνεργασίες με θεατρικές ομάδες/παραγωγές;
 
Μέσα σε αυτά τα στενά οικονομικά πλαίσια που ζούμε σήμερα πολλοί καλλιτέχνες ψάχνουν να βρουν διάφορες διεξόδους για να σταθούν επαγγελματικά. Υπάρχει πολύ μεγάλη προσφορά από καλλιτέχνες και πολύ καλούς μάλιστα, αλλά δυστυχώς οι παραγωγές λιγοστεύουν και αυτό κάνει δύσκολη την κατάσταση για ολούς. Είναι αλήθεια πάντως, πως σήμερα ακούει κανείς στις θεατρικές παραστάσεις πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές δουλειές…
 
– Ποιες θα είναι οι επόμενες συνεργασίες σου; Ετοιμάζεις κάτι στα σκαριά;

Αυτή την εποχή συνεργάζομαι με την ηθοποιό/σκηνοθέτη Άννα Κοκκίνου, για την καινούρια της παράσταση που θα ανέβει στο θέατρο Σφενδόνη. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση, σε πολλά επίπεδα και με πρωτότυπες τεχνολογικές εφαρμογές. Σας περιμένω και εκεί!
 
& Αναλυτικά στοιχεία για την παράσταση “Δε με χωρά ο τόπος/Μήδεια” ακολουθούν στον σχετικό σύνδεσμο: http://www.all4fun.gr/fun/theater/7990-2014-01-09-18-33-19.html
 
Του Κυρ. Κουρουτσαβούρη, 28/2/2014

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα