17.2 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

“Ομάδα”: «Πρόκειται για μια κωμωδία άβολη, που εκφράζει τη βαθιά μας ανάγκη να μην παίρνουμε τον εαυτό μας στα σοβαρά»

H ομάδα “ΟΜΑΔΑ”, δηλαδή ο Απόστολος Καμιτσάκης, ο Χρήστος Καραβέβας και η Δάφνη Νικητάκη μιλούν στο All4fun με αφορμή την παράστασή τους, «Μονόκερως» που θα παρουσιάζεται στο Επί Κολωνώ στο πλαίσιο του ΜΠΙΖΖΖ από τις 10 έως και τις 30 Μαΐου.

Τι πραγματεύεται η παράσταση σας και τι πρόκειται να δούμε πάνω στη σκηνή;

Ομάδα: Πρόκειται για ένα παραμύθι με θέμα την πατριαρχία, και πιο συγκεκριμένα την τοξική αρρενωπότητα, και πώς  τη βιώνει ένα νεαρό αγόρι. Ένα παραμύθι με φόνους, βασανιστήρια και δημόσιες εκτελέσεις για παραδειγματισμό. Ένα παραμύθι με έναν βασιλιά, έναν μάγο, έναν ιεροεξεταστή, πολλούς φρουρούς, μία νεαρή παρθένα, μία απεγνωσμένη βασίλισσα, έναν βοηθό μάγου, έναν δήμιο, τον λαό της Μονοκερούπολης, έναν βοσκό, μια δεκατετράχρονη πριγκιποπούλα του γειτονικού βασιλείου, το νεαρό πριγκιπόπουλο και ένα ροζ πόνι μονόκερω. Ένα παραμύθι με ίντριγκες, δολοπλοκίες, αίμα, πολύ αίμα και πολύ αίμα. Και φυσικά  μονόκερους. Η παράσταση τα έχει όλα: ίντριγκες, δολοπλοκίες, περιπέτεια, δράση, αγωνία, έρωτα, πάθος, μαγεία, πολλή αδρεναλίνη και σκηνές που κόβουν την ανάσα. Δεν κρύβουμε τίποτα από τους θεατές. Όλες οι εναλλαγές ρόλων συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους κι αυτό γιατί αρνούμαστε κατηγορηματικά να υποτιμήσουμε τη νοημοσύνη του κοινού με ιδέες περί ψευδαίσθησης, μαγείας του θεάτρου και άλλα μεταφυσικά. Μία παράσταση devised που ερευνά την ανδρική ταυτότητα και το αρχέγονο μοτίβο που βαστάει γερά ανά τους αιώνες, αυτό του ανδρισμού. Μια κωμωδία άβολη, που εκφράζει τη βαθιά μας ανάγκη να μην παίρνουμε τον εαυτό μας στα σοβαρά.

Γιατί θα προτείνατε σε κάποιον να δει το έργο σας;

Ομάδα:  Εμείς είμαστε μέσα στη δημιουργική διαδικασία αυτήν τη στιγμή, οπότε μας είναι δύσκολο να πούμε εμείς γιατί να έρθει κάποιος να μας δει. Το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι η παράσταση τα έχει όλα: ίντριγκες, δολοπλοκίες, περιπέτεια, δράση, αγωνία, έρωτα, πάθος, μαγεία, πολλή αδρεναλίνη και σκηνές που κόβουν την ανάσα. Αυτό.

Μιλήστε μας ο καθένας για τον ρόλο του και την αξία του κειμένου

Ομάδα: Στην παράστασή μας και οι τρεις είμαστε αφηγητές και διάφοροι χαρακτήρες της ιστορίας. Οπότε έχουμε πολλούς ρόλους ο καθένας.  Στόχος μας είναι να αφηγηθούμε μαζί την ιστορία που γράψαμε και μας συγκινεί. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό και ανυπομονούμε να δούμε αν αυτή η ιστορία θα συγκινήσει και άλλους ανθρώπους πέρα από εμάς.

Μίλησε μας για το πώς βιώσατε τη συνεργασία σας μεταξύ σας και με και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης;

Ομάδα: Η ομάδα “Ομάδα” συστάθηκε το χειμώνα του 2023 από τους Απόστολο Καμιτσάκη,  Χρήστο Καραβέβα και  Δάφνη Νικητάκη. Αρχικά ξεκινήσαμε ως συγγραφική ομάδα με αφορμή μια ιστορία που έγραψε  ο Χρήστος. Γρήγορα, μέσω του κοινού κώδικα που προέκυψε ανάμεσά μας σε ό, τι αφορά την αισθητική και το χιούμορ, φτιάξαμε τον “Μονόκερω”. Στη συνέχεια, έπεσε η ιδέα να συμμετάσχουμε στο φεστιβάλ Off-Off Athens του Θεάτρου Επί Κολωνώ. Χάρη στον ανοιχτό του χαρακτήρα,  μας έδωσε τη δυνατότητα να πειραματιστούμε πάνω στο έργο μας και να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας στο κοινό. Η ανταπόκριση ήταν θετική και η παράστασή μας διακρίθηκε. Έτσι φέτος, έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενηθούμε στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Επί Κολωνώ στο πλαίσιο του ΜΠΙΖΖΖ. Οπότε, θα λέγαμε ότι το ένα έφερε το άλλο. Είναι μια πολύ δημιουργική διαδικασία για εμάς, που προέκυψε από κοινή μας ανάγκη. Πέρα από εμάς τους τρεις, συντελεστές της παράστασης είναι και η Δέσποινα Μοσχόφη που ανέλαβε την ενδυματολογία και η Κωνσταντίνα Ζιάκα που έκανε τη γραφιστική επιμέλεια.

Πόσο σημαντική θεωρείς για σένα αυτήν τη δουλειά και ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι τώρα (στο Off-Off 2023);

Ομάδα: Πρόκειται για μια παράσταση που εμπλεκόμαστε πολύ, καθώς είναι η πρώτη φορά και για τους τρεις μας που γράφουμε μόνοι μας το έργο που παίζουμε και συμμετέχουμε σε τέτοιο βαθμό στη δημιουργική διαδικασία. Χαρήκαμε πολύ που η ανταπόκριση στο φεστιβάλ Off-Off 2023 ήταν θετική και έχουμε την ευκαιρία να την ξαναπαίξουμε και να τη δουν περισσότεροι άνθρωποι.

του Κυριάκου Κουρουτσαβούρη, 25/4/24

Πληροφορίες παράστασης: https://all4fun.gr/psyxagogia/theatre/offathens/67272-monokeros-tis-omadas-omada-sto-theat

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα