34.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Η ομάδα “Odette&Vlasia” μιλάει στο All4fun για το Kraaou!

Το 11ο Off-Off ξεκινάει στο Επί Κολωνώ και το All4fun συνομιλεί με τις συμμετέχουσες ομάδες.

Η ομάδα “Odette&Vlasia” μιλάει για το Kraaou!

Ποιο είναι το όνομα της ομάδας σας; Τι σημαίνει και πώς προέκυψε;

Είμαστε οι Odette & Vlasia. Το όνομα της ομάδας μας είναι τα ονόματα των χαρακτήρων της παράστασης. Είναι δύο παλιακά και κάπως εκκεντρικά ονόματα, όπως είναι και οι δύο μάγισσες. Τα διαλέξαμε για να ταιριάζουν με τις προσωπικότητες καθεμιάς από τις μάγισσες που υποδυόμαστε.

Πότε και πώς δημιουργήθηκε η ομάδα σας;

Η ομάδα μας δημιουργήθηκε πριν από 3 χρόνια μέσα από την ανάγκη μας να εκφραστούμε καλλιτεχνικά φτιάχνοντας μία δική μας πρωτότυπη παράσταση που να συνδυάζει υποκριτική, χορό και τραγούδι. Στην συνέχεια αυτό εξελίχθηκε και με την βοήθεια του Χρήστου Καούκη προστέθηκαν στοιχεία θεατρικού κλόουν, ταχυδακτυλουργικά, τσίρκο και θέατρο αντικειμένων.

Τι είναι για εσάς το Off-Off Athens festival;

Είναι ένα καλά οργανωμένο και αξιόλογο φεστιβάλ που πραγματοποιείται σε έναν χώρο που μας εμπνέει και μας προκαλεί να “ζωγραφίσουμε” καινούριες σκηνοθετικές εικόνες, και φυσικά μια ακόμα ευκαιρία για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας.

8797.jpg

Τι είναι εκείνο που θα θέλατε να επικοινωνήσετε στον κόσμο μέσω της δικής σας παράστασης;

Συναισθήματα. Αυτό είναι το κυρίαρχο για εμάς και πιστεύουμε ότι είναι και το ζητούμενο γενικότερα στην επαφή με όλες τις τέχνες. Θεωρούμε ότι τα συναισθήματα είναι πολύ ισχυρή μορφή επικοινωνίας και ίσως η πιο ολοκληρωμένη και σίγουρα λυτρωτική. Θέλουμε να συνομιλήσουμε με τους θεατές μας και η βάση αυτής της μεταξύ μας συνομιλίας θέλουμε να είναι η χωρίς περιορισμούς έκφραση και η αλληλεπίδραση μέσα από την τεράστια ποικιλία δυνατοτήτων που προσφέρει η επικοινωνία μέσω της τέχνης του θεάτρου. Η πρόθεσή μας αυτή διευκολύνεται σημαντικά και από το “όχημά” μας, μιας και ουσιαστικά είμαστε κλόουν, γεγονός που εμείς τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία.
Στην παράστασή μας η επαφή του θεατή με τον θεατρικό κλόουν είναι η βασική συνθήκη. Η προσπάθειά μας μέσα από αυτό το βουβό θέαμα, με συμμάχους τα σώματά μας και τα αντικείμενα της παράστασης, επικεντρώνεται στο να δημιουργήσουμε συναισθήματα και εικόνες οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν το κοινό να δημιουργήσει τις δικές του ιστορίες και να βρει δικά του βαθύτερα νοήματα.

Τι γνώμη έχετε για τις υπόλοιπες ομάδες του Φεστιβάλ; Γνωρίζετε καλλιτεχνικά κάποιες από αυτές;

Δεν έτυχε να γνωριστούμε πιο πριν με τους άλλους ηθοποιούς και δημιουργούς του φεστιβάλ , αλλά ήδη από την πρώτη επαφή που είχαμε μαζί τους αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για αξιόλογους καλλιτέχνες με ταλέντο και πρωτότυπες ιδέες. Όπως κι εμείς έτσι κι αυτοί δίνουν την ψυχή τους στη σκηνή για να μεταφέρουν τις αγωνίες, τις ελπίδες και τα ιδεώδη τους και να εκφραστούν μέσα από την τέχνη τους.

Φεύγοντας από αυτή τη διαδικασία – εμπειρία τι πιστεύετε θα μείνει αξέχαστο στην ομάδα σας;

4 (1).jpg

Κατ’ αρχάς, και συνεχίζοντας την αμέσως προηγούμενη σκέψη, θα έχουμε συναντήσει και γνωρίσει τόσους και τόσους συναδέλφους, πράγμα που για τους καλλιτέχνες είναι ένα από τα σημαντικότερα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από τέτοιες διοργανώσεις. Αν για τους θεατές ενός φεστιβάλ η πρόκληση είναι η ψυχαγωγία και η εναλλαγή των ερεθισμάτων μέσω της ποικιλίας των δημιουργιών, για τους καλλιτέχνες είναι η συνύπαρξη με άλλους καλλιτέχνες και η δυνατότητα που τους προσφέρεται για ανταλλαγή ιδεών και τρόπων έκφρασης. Όμως, μην ξεχνάμε ότι οι καλλιτέχνες των φεστιβάλ είναι κι αυτοί θεατές, οπότε το όφελος είναι διπλό: Κάθε φεστιβάλ είναι μια μοναδική ευκαιρία και για τον καλλιτέχνη να απολαύσει το θέατρο ως θεατής και να γεμίσει εικόνες και συναισθήματα, να ευχαριστηθεί ποικιλία θεμάτων και έκφρασης. Και μόνο η επίσκεψη σε ένα τέτοιο καλλιτεχνικό γεγονός είναι μια αξέχαστη εμπειρία, πόσο μάλλον όταν συμμετέχεις σ’ αυτό σαν δημιουργός, ηθοποιός, ή περφόρμερ.

Παρασκευή 31 Μαΐου στις 20:15 & Σάββατο 1 Ιουνίου στις 22:00

Kraaou!

4.Κraou_m.jpg

Ένας «ύμνος» στον έρωτα, στην γυναίκα, και στην «κοινωνική ορνιθολογία» μέσα από την ποιητική ματιά ενός, ή μάλλον δύο, γυναικών… κλόουν.

Εκ διαμέτρου αντίθετες μα εξωφρενικά αλληλοεξαρτώμενες. Το μόνο ίσως κοινό τους χαρακτηριστικό τους, η συνεχής ΕΜΜΟΝΗ τους με ευτελή αντικείμενα, τα οποία πάντα πρωτοστατούν και τελικά αποκαλύπτουν τον αλλόκοτο χαρακτήρα τους και συνθέτουν την ιστορία τους. Το ‘’Kraaou!’’ είναι μια ωδή στα κοράκια, ένας ύμνος στα πουλιά, ένα ατέρμονο κυνήγι σε ό,τι τις τρομάζει, της υπνωτίζει, τις ορίζει, τις ξεσηκώνει και τελικά τις απογυμνώνει ,τις ενδυναμώνει και τις σκιαγραφεί.

Συντελεστές:
Θεατρική Ομάδα: Odette & Vlasia
Σκηνοθεσία/Κίνηση: Χρήστος Καούκης
Σκηνικά/Φωτισμοί: Χρήστος Καούκης
Κοστούμια: Εύα Πατραμάνη, Odette & Vlasia
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Καούκης
Φωτογραφίες: Νίκος Γεωργίου, Χρήστος Καούκης

Ερμηνεύουν: Χριστίνα Κωνσταντινίδου (Οdette), Κλαίρη Σαρρηκυριάκου (Vlasia)

Το trailer της παράστασης: www.youtube.com/watch?v=fGe1T8CF5AM 

Διάρκεια παράστασης: 35 λεπτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα