16.4 C
Athens
Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, 2025

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑ: Αν πιστεύεις κάτι πολύ και το αγαπάς μπορείς να το πετύχεις…

Αυτό που δεν περιμένεις έρχεται πάντα αναπάντεχα, λέει ο Σαίξπηρ στη 12η νύχτα. Για την Χριστίνα Δαλαμάγκα ο πρώτος της ρόλος στην τηλεόραση ήρθε κάπως έτσι. Αν και ήθελε πάντα να γίνει ηθοποιός δεν περίμενε ότι θα συστηνόταν στο τηλεοπτικό κοινό στέλνοντας μόνο ορισμένες φωτογραφίες σε μια εταιρεία παραγωγής…

Μετά από τέσσερις μήνες και ενώ και ίδια το είχε ξεχάσει ήρθε η πρόταση να παίξει στο Κάρμα. Και όπως η ίδια λέει ήταν μάλλον … καρμικό. Αν και δε δηλώνει μοιρολάτρης πιστεύει ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν έρχονται τυχαία στη ζωή μας. Το all4fun συνάντησε την Χριστίνα, που υποδύεται μια υπερβολικά φιλόδοξη δικηγόρο στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1.

Συμπτωματικά ήθελα να περάσω νομική, αλλά δε θεωρώ ότι μου ταιριάζει,  ούτε συμπαθώ τους δικηγόρους, μας εξομολογείται.. Η ίδια, πάντως, δε θυμίζει ό,τι υποδύεται. Οπως υποστηρίζει, όμως, είναι θετικό ο εκάστοτε ρόλος ενός ηθοποιού να μην σχετίζεται με το ποιος πραγματικά είναι…

– Η ηθοποιία ήταν κάτι που ήθελες πάντα στη ζωή σου;

Τελείωσα το σχολείο και το αποφάσισα. Είχα παίξει σε θεατρικές παραστάσεις του σχολείου από μια ομάδα που έκανε πολύ καλή δουλειά. Ανακάλυψα, λοιπόν, ότι δεν ήθελα να γίνω κάτι άλλο. Πάντα βέβαια ήμουν πολύ καλή μαθήτρια. Από την άλλη δεν προερχόμουν από οικογένεια με ισχυρές οικονομικές βάσεις. Επομένως θα έπρεπε να έχω το περιθώριο να κάνω και κάτι άλλο. Έπρεπε, λοιπόν, να έχω κάτι στα χέρια μου.

– Και έδωσες πανελλήνιες;

Ναι και πέρασα στην Πάντειο στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ. Ήμουν πάρα πολύ καλή μαθήτρια, αλλά ήμουν και κοπανατζού. Ήμουν απουσιολόγος, αλλά ήμουν και πρόεδρος του 15μελούς και πάντα μπροστά στις καταλήψεις. Υπάρχει νομίζω ένας νόμος ότι δεν μπορούν να σε κόψουν από απουσίες όταν βγάζεις πάνω από 18. Κάπως έτσι ήμουν και εγώ. Σιχαινόμουν τα μαθηματικά, αν και είχα 15-16. Την τελευταία χρονιά ο καθηγητής με είχε δει μια φορά στην τάξη του και αυτή τυχαία. Πήγαινα για καφέ στο σπίτι μιας φίλης και μπήκα κατά λάθος. Και με ρώτησε, βέβαια ποια είμαι. Με ήξερε, αλλά όχι από το μάθημα του (σ.σ. γέλια).

– Θα μπορούσες να ασχοληθείς και με τη δημοσιογραφία;

Ίσως, αν και δεν το βλέπω. Όχι ιδιαίτερα. Το τμήμα μας έχει τρεις κατευθύνσεις. Η μία είναι η δημοσιογραφία, η άλλη είναι η διαφήμιση και η τρίτη η πολιτιστική διαχείριση. Αυτός ήταν και ο κλάδος που επέλεξα. Ουσιαστικά έχει να κάνει με την οργάνωση παραγωγής. Σχετίζεται με γκαλερί, παραστάσεις και το πώς αξιοποιείς ένα πολιτιστικό προϊόν. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο ανάλογος καταρτισμός. Εμείς εκεί στην Πάντειο λέμε πάντα για την σχολή μας, κάτι από? τζατζίκι και επικοινωνία. Γενικώς όλα τα μαθήματα σχετίζονται  με την επικοινωνία. Θεωρητικά όμως?

– Επικοινωνίες και θέατρο βρίσκονται κοντά πάντως.

Όντως, Πολλοί συμφοιτητές μου φοιτούν παράλληλα σε δραματικές σχολές για να είναι κοντά στο αντικείμενο.

– Δε θεωρείς, όμως, ότι υπάρχουν περισσότεροι ηθοποιοί απ? όσους χωράει η Ελλάδα;

Άπειροι. Πολύ παραπάνω από ότι θα έπρεπε. Από την στιγμή που δεν ισχύει η άδεια επαγγέλματος έτσι συμβαίνει. Άλλωστε εδώ ό,τι δηλώσεις είσαι.

– Το Κάρμα πώς προέκυψε;

Α, μου συνέβη κάτι πολύ αστείο. Ήμουν στο 3ο έτος της δραματικής σχολής και το μόνο που δε με ενδιέφερε ήταν η τηλεόραση. Ήθελα να κάνω μόνο θέατρο. Το είχα λοιπόν, λίγο απορρίψει ως ενδεχόμενο. Κάτι που και να κυνηγούσα δε θα μου τύχαινε. Να σκεφτείς ότι δεν είχα βγάλει καν επαγγελματικές φωτογραφίες. Ένας φίλος μου τελικά με έπεισε να στείλω κάποιες φωτογραφίες που είχαμε βγάλει μαζί και τις έστειλα σε δύο εταιρίες παραγωγής. Δεν πίστευα, όμως, ότι θα μου απαντούσαν. Είχα στείλει τις φωτογραφίες τον Φεβρουάριο και σιγά-σιγά άρχισα να το ξεχνάω.

Είχε πάει Ιούνιος και είχα αποφασίσει ότι δεν θα έχω δουλειά. Και τότε ξαφνικά με πήραν τηλέφωνο από την PLD production. Πήγα, λοιπόν, όταν με κάλεσαν και ακόμα και τότε δεν πίστευα ότι θα έπαιρνα τη  δουλειά. Περισσότερο πήγα για τα μάτια του κόσμου. Με είδαν, όμως, έκανα δοκιμαστικό και με διάλεξαν για τον ρόλο της Έλλης. Είναι σαν αυτό στην 12η νύχτα του Σαίξπηρ και της φράσης, «αυτό που δεν περιμένεις έρχεται πάντα αναπάντεχα». Έτσι λοιπόν βρέθηκα στο Κάρμα.

– Και πώς βίωσες τους πρώτους σου μήνες στην τηλεόραση;

Μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πολύ τυχερή. Βρήκα δουλειά χωρίς να γνωρίζω κανέναν. Χαίρομαι πολύ. Το λένε όλοι ότι είναι πραγματικά μια πολύ καλή δουλειά και είμαι τυχερή διότι συνεργάζομαι με καλούς ανθρώπους. Ήμουν φοβισμένη στο τι θα συναντούσα. Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Υπάρχουν φορές που δεν είμαι καλά και με το που αρχίσω να δουλεύω αλλάζει η κατάσταση μου. Είναι προνόμιο να δουλεύεις έτσι. Συνήθως για τον πιο πολύ κόσμο συμβαίνει το αντίθετο.

– Θεωρείς καρμικό το ότι βρέθηκες στο Κάρμα μ? αυτόν τον τρόπο;

Είναι μάλλον. Μπορεί? Ηταν πολύ ελπιδοφόρο αυτό που μου συνέβη. Είναι σημαντικό να βρίσκεις με το καλημέρα μια καλή δουλειά. Εκτιμώ, πάντως, ότι αν πιστεύεις κάτι πολύ και το αγαπάς μπορείς να το πετύχεις. Πρέπει να επιμένεις πολύ, όμως. Ασταμάτητα.

– Η σειρά, πάντως, δεν έχει τα ανάλογα νούμερα με τη δουλειά που γίνεται.

Πρώτα απ? όλα θωρώ ότι είναι πολύ καλή. Όσο διαβάζω την εξέλιξη της, γίνεται όλο και καλύτερη. Ακόμη και εγώ που το ζω από μέσα, αγωνιώ και η ίδια για το τι θα συμβεί μετά. Δε βαριέμαι. Διαβάζω 5-6 σενάρια την εβδομάδα και όλα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ισως θα μπορούσε να προβάλλεται πιο βραδινές ώρες για να έχει μεγαλύτερη τηλεθέαση. Αυτή είναι τουλάχιστον η άποψη μου.

– Ποια είναι τα στοιχεία που το διαφοροποιούν από μια καθημερινή σειρά όπως την έχουν συνηθίσει οι Ελληνες τηλεθεατές;

Θα έλεγα ότι εκτός της συναρπαστικής πλοκής έχει πολύ αληθινές ανθρώπινες σχέσεις. Διαφορετικές απ? αυτές που έχουμε στο μυαλό μας για μια καθημερινή σειρά. Γενικά είναι μια δουλειά πολύ διαφορετική απ? αυτές που έχουμε δει. Και πραγματικά δε δουλεύουμε σαν να παίζουμε σε καθημερινό σίριαλ. Έχει φοβερή σκηνοθεσία, μουσική και φυσικά ηθοποιούς. Όταν μου έγινε η πρόταση δεν ήμουν σίγουρη ότι θα ήθελα να συμμετάσχω.

Είχα μιλήσει, βέβαια, με την σκηνοθέτιδα Ρέινα Εσκενάζυ, την οποία εκτιμώ πολύ ζύγισα τα πράγματα και απάντησα θετικά. Όταν άρχισε, μάλιστα, να μου λέει τα ονόματα της σειράς σιγουρεύτηκα. Είναι πολύ καλοί ηθοποιοί, που έχουν ψηθεί στο θέατρο και δεν έχουν «καεί». Και οι σκηνοθέτες φυσικά σε βοηθούν, όταν χρειάζεσαι χρόνο. Ειδικά αν έχεις να κάνεις κάτι δύσκολο, θα σε βοηθήσουν πολύ.

– Μιας και αναφέρθηκες σε ηθοποιούς είναι αλήθεια ότι συμμετέχει ένα πολύ καλό καστ.

Πραγματικά σπουδαίο. Ποιον να πρωτοπείς. Το περίεργο είναι πως από μικρή η Ελληνίδα ηθοποιός που θαύμαζα περισσότερο από κάθε άλλη ήταν η Μυρτώ Αλικάκη. Όταν, λοιπόν, μου είπαν τα ονόματα και έμαθα ότι θα έπαιζα στην πρώτη μου δουλειά μαζί της χάρηκα πολύ. Δυστυχώς δεν έχουμε πολλές σκηνές μαζί, αλλά είναι φοβερά. Και με έχει βοηθήσει πολύ.

– Όταν παίζεις με μία ηθοποιό που είχες πρότυπο σου, έχεις μεγαλύτερο κίνητρο απόδοσης ή, είναι κάτι που σε αγχώνει;

Στην περίπτωση μου σου δίνει ένα παραπάνω κίνητρο. Εγώ δεν είχα καθόλου άγχος. Βέβαια έχει να κάνει και με ποιον άνθρωπο έχεις απέναντι σου. Από το πρώτο γύρισμα η Μυρτώ με βοήθησε πολύ.

– Και έχεις και πολλές σκηνές με τη Βάσια Παναγοπούλου.

Όντως και είμαι τυχερή. Μου αρέσει πολύ και ο ρόλος της, η Μίρκα. Θεωρώ ότι είναι ο κορυφαίος της σειράς και έχει το μεγαλύτερο υποκριτικό ενδιαφέρον. Και η Βάσια έχει ταυτιστεί τόσο που είναι σαν ο ρόλος να φτιάχτηκε για εκείνη. Φυσικά δεν έχει καμία σχέση, το πώς  είναι η Βάσια στην πραγματικότητα. Και επίσης βγάζει και μια άλλη εικόνα για το ποια είναι ως ηθοποιός από το πώς την έχουν συνηθίσει ορισμένοι. Θα έλεγα πως έχει ενδιαφέρον τους λεγόμενους κακούς να τους υποδύονται άνθρωποι που είναι κόντρα σ? αυτό που παίζουν. Να είναι ήρεμοι, να μην προκαλούν φυσιογνωμικά. Όχι κάτι αντίστοιχο μ? αυτό που πραγματικά είναι.

– Όπως συμβαίνει με σένα δηλαδή.

Χαχα (σ.σ. γέλια) Τον έχω συμπαθήσει τον ρόλο μου. Τον έχω αποδεχθεί. Αν και τελικά πιστεύω ότι η Έλλη δεν είναι κακή. Όταν έχεις έναν τέτοιο ρόλο θα πρέπει να τον υποστηρίξεις. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα απ? όλα να τον καταλάβεις. Το γιατί τα λέει αυτά το γιατί λειτουργεί έτσι. Εκτιμώ, ωστόσο, πως δεν είναι κακός χαρακτήρας. Απλώς είναι υπέρμετρα φιλόδοξη και το πληρώνει. Όταν μπαίνεις στον χορό πρέπει και να χορέψεις. Η Έλλη προσπαθεί να σώσει τον εαυτό της.

– Και ο πρώτος σου ρόλος στην τηλεόραση είναι μιας δικηγόρου. Θα μπορούσες να εξασκήσεις το συγκεκριμένο επάγγελμα;

Αρχικά ναι το είχα σκεφτεί. Να περάσω στη νομική και παράλληλα να πάω στην δραματική σχολή. Στην τρίτη Λυκείου άρχισα να βλέπω τα πράγματα πιο καθαρά. Εξάλλου δε συμπαθώ και πολύ τους δικηγόρους. Οι άνθρωποι που με ξέρουν καλά, πάντως, όταν άκουσαν ότι η Έλλη είναι δικηγόρος γέλασαν πολύ. Ο 1ος μου ρόλος στην τηλεόραση δικηγόρος (σ.σ. γέλια)

– Μια που λέμε για Κάρμα, πιστεύεις ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία συμβαίνουν στη ζωή μας για κάποιο λόγο;

Ναι. Θα σου πω με ποια έννοια. Όχι όπως είναι στη σειρά, με την έννοια δηλαδή ότι έχουμε ζήσει παράλληλες ζωές. Αλλά ότι πρέπει να κλείνουν ορισμένα θέματα. Πιστεύω ότι οι σχέσεις των ανθρώπων είναι καρμικές ανεξάρτητα με το τι θέλουμε εμείς. Κάποιοι θα έρθουν στη ζωή σου και θα παίξουν τον δικό τους ρόλο. Δε θεωρώ δηλαδή τυχαίο το με ποιους ανθρώπους σχετιζόμαστε και σε επίπεδο φιλικό, αλλά και σε ερωτικό.

Πιστεύω ότι έρχονται στη ζωή μας για κάποιο λόγο και εμείς δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Από την άλλη, βέβαια, δεν βλέπω τα πράγματα μοιρολατρικά. Είμαι ανοιχτή σε όλα και δεν πιστεύω σε δεδομένα. Δεν πιστεύω ότι δεν έχουμε λόγο σε ό,τι μας συμβαίνει. Κάποιες αποφάσεις είναι καθαρά δικές μας. Προσωπικά δε φοβάμαι να συναντώ νέα άτομα και να γνωρίζω κάτι καινούριο. Π.χ. αν έχεις μια μακροχρόνια σχέση και κάποια στιγμή μπαίνει ένα τρίτο πρόσωπο δεν έχει να κάνει ότι σου λείπει κάτι. Απλώς γίνεται για κάποιο λόγο.

– Επομένως μάλλον δεν πιστεύεις στους αιώνιους έρωτες.

Είναι κάτι που το θεωρώ ουτοπικό. Ούτως ή άλλως, θεωρώ ότι είμαι πολύ μικρή για να πω ότι το έχω βρει. Μπορείς, βέβαια, να είσαι με κάποιον που νομίζεις ότι είναι ο άνθρωπος σου. Το έχω ζήσει αυτό και όχι μόνο ερωτικά. Το να πεις όμως ότι είναι δικός σου για πάντα, αλλάζει. Με το που το λες είναι σαν να συμβιβάζεσαι με κάποια πράγματα. Σαν να τα θεωρείς δεδομένα?

Του Κυρ. Κουρουτσαβούρη, 22/03/2010

* Για το φωτογραφικό υλικό ευχαριστούμε τη Μαργαρίτα Γερογιάννη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα