18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παύλος Πιέρρος: «Για μένα ο “Χαρτοπόλεμος” είναι ό,τι καλύτερο μου ΄χει συμβεί, ως τώρα, καλλιτεχνικά»

Συναντήσαμε  τον Παύλο Πιέρρο, έναν νέο ηθοποιό με πολύ μεγάλη όρεξη για δουλειά, καθαρό βλέμμα και έναν ευγενικό χαρακτήρα που σε κερδίζει αμέσως. Μας απάντησε με χαρά στις ερωτήσεις αλλά και με πολύ χιούμορ.

Τι πραγματεύεται η παράσταση σας και τι πρόκειται να δούμε πάνω στη σκηνή;

«Πραγματεύεται το νοσηρό σήμερα, απ’ τα λάθη του χθες. Μια οικογένεια, που θα μπορούσε να ‘ναι και η ίδια μας η χώρα, προσπαθεί να ξεφύγει απ την φορεμένη μιζέρια της, αλλά πηγαίνει στην μάχη με… χαρτοπόλεμο. Στην σκηνή ο θεατής παρακολουθεί δύο παράλληλες ιστορίες. Η μία του είναι φανερή κι η άλλη εξελίσσεται σε συνθήκες θρίλερ.»                                                                                                      

Γιατί θα πρότεινες σε κάποιον να δει το έργο σας;

«Γιατί παίζω εγώ. Ε τι? Δεν θα προμοτάρω την δουλειά μου μιλώντας σε κάποιον? (γέλια) Πέραν τούτου, γιατί είναι ένα νεοελληνικό έργο, που έχει κάτι να πει για το σήμερα, το αύριο και το χθες της ελληνικής κοινωνίας και αυτό που θα δει ο θεατής θα του φαίνεται “ενοχλητικά” οικείο. Επίσης, γιατί ερχόμενος στην παράστασή μας θα γελάσει (πολύ!), θα σκεφτεί, θα νοσταλγήσει, θα συγκινηθεί και θα φύγει γεμάτος.»

Μίλησε μας για τον ρόλο σου και την αξία του κειμένου.

«Ο ρόλος μου στο έργο, είναι ο μικρός αδελφός της οικογενείας, ο Βασίλης. Είναι ένα παιδί πολύ έξυπνο, χαβαλές, φαινομενικά στον κόσμο του, αλλά ουσιαστικά αρκετά ευαίσθητος. Μεγαλώνοντας σε μια νοσηρή οικογένεια, κλείστηκε στον εαυτό του κι έγινε αυτό που λέμε αντιδραστικός χρησιμοποιώντας το ως μηχανισμό άμυνας.»

«Το κείμενο που έγγραψε ο Βαγγέλης  Ρωμνιός μου έκανε εντύπωση απ΄την πρώτη στιγμή που το διάβασα και κατάλαβα εξ’ αρχής πως έχω ένα διαμάντι στα χέρια μου. Πρόβα στην πρόβα ο καθένας από μας έδωσε ζωή στον ρόλο του, πάντα υπό την εξαιρετική καθοδήγηση του Γιώργου Παλούμπη και όλοι μαζί συντελέσαμε ώστε να βελτιωθεί, όπου χρειαζόταν, παίρνοντας την τελική μορφή του.

Μίλησε μας για το πώς βίωσες τη συνεργασία σου με τον σκηνοθέτη και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης;

Πως την βίωσα ε; Με πολύ γέλιο (δόξα τον Θεό είμαστε όλοι νούμερα), πολύ φαΐ (να ΄ναι καλά η “μαμά” του θιάσου Βάλια Παπακωνσταντίνου), πηγαίνοντας εκστασιασμένος  στις πρόβες και μην θέλοντας να τελειώσουν (χάρη στον Γιώργο Παλούμπη που πραγματικά χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί του), είδα πως είναι να υπηρετείς ορθά κωμικές σκηνές (ναι Φοίβο Ριμένα για σένα λέω) και το να γνωρίζεις τον Βαγγέλη Ρωμνιό είναι εμπειρία από μόνο του, ένας υπέροχος άνθρωπος και ηθοποιός. Τέλος, αισθάνομαι πως απέκτησα πέραν από εξαιρετικούς συνεργάτες μέσα απ΄ αυτήν την δουλειά, αλλά και καλούς φίλους. (κι ας μην τον παραδέχεται ο Γιωργής Τσουρής)»

Πόσο σημαντική θεωρείς για σένα αυτήν τη δουλειά και ποίες είναι οι προσδοκίες σου συνολικά;

 «Για μένα ο “Χαρτοπόλεμος” είναι ό,τι καλύτερο μου ΄χει συμβεί, ως τώρα, καλλιτεχνικά. Εξελίχθηκα μέσα απ΄αυτόν, αναμετρήθηκα με διάφορες δυσκολίες και είχα την δυνατότητα να με μάθει σκηνικά αρκετός κόσμος και άνθρωποι του χώρου, φέρνοντάς μου διάφορες επαγγελματικές προτάσεις για την συνέχεια. Είναι εξίσου σημαντικό ότι πέραν του γεγονότος πως είναι δουλειά που χαίρεσαι να αποτελείς κομμάτι της, αγκαλιάστηκε ανέλπιστα πολύ κι απ΄τον κόσμο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά να παίζεις πάντα σε γεμάτο θέατρο. Επίσης, δεν θα ξεχάσω την ατάκα του πατέρα μου βλέποντάς με μετά την πρεμιέρα “Φίλε, είσαι ηθοποιός. Τέλος.”. Επί της ευκαιρίας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς  μου που ήταν και είναι δίπλα μου σ’ αυτό το ταξίδι που λέγεται «ηθοποιός».

Από δω και πέρα αυτό που προσδοκώ είναι μετά από κάθε δουλειά να βγαίνω καλύτερος ηθοποιός και καλύτερος άνθρωπος, γιατί στην τελική την “κάθαρση” στον μέγιστο βαθμό την βιώνουν οι ηθοποιοί μιας παράστασης, παρά οι θεατές. Τέλος, για όποιον stalker και fan μου υπάρχει εκεί έξω, να ξέρει πως μπορεί από 21 Οκτωβρίου να με δει και στην άλλη παράσταση που συμμετέχω  “Εδουάρδος Β’ “ όπου κάνω τον πρίγκιπα Εδουάρδο Γ’, στην Αθηναϊκή Σκηνή κάθε Σάββατο και Κυριακή 21:00 και 20:00 αντίστοιχα. Και για τους πιο σινεφίλ, τα Χριστούγεννα θα βγει στις αίθουσες η ταινία του Ανδρέα  Μορφονιού «Τζαμάικα», όπου είναι και η πρώτη μου συμμετοχή σε μεγάλου μήκους ταινία.»

Της Μαρίας Καραμάνη, 27/10/2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα