21.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η Δάφνη Μανούσου και η Γεωργία Σιακαβάρα μιλούν στο All4fun για την κωμωδία Tres

Τρεις καρδιακές φίλες από το σχολείο, που μόλις μπήκαν στα 40, η Ροθίο (Γεωργία Σιακαβάρα), η Νούρια (Ιωάννα Σταυροπούλου) και η Άντζελα (Δάφνη Μανούσου), βρίσκονται μετά από είκοσι τρία ολόκληρα χρόνια, σ’ ένα reunion με απρόβλεπτη εξέλιξη. Μέσα από μια τρελή βραδια με μπόλικο αλκοόλ, κους κους και λίγους…μπάφους…  συνειδητοποιούν μέσα από την επανασύνδεσή τους πως οι φίλοι είναι η οικογένεια που εμείς επιλέγουμε. Χωρίς λοιπόν να ‘χουν χρόνο για άλλο δράμα, αποφασίζουν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πραγματοποιήσουν τ’ όνειρό τους : Να γίνουν και οι τρεις μητέρες , πριν να είναι πολύ αργά! 
 
Επειδή όμως ο ιδανικός σύντροφος και πατέρας δεν έχει βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια, αποφασίζουν να βρουν οι ίδιες τον τέλειο άντρα και να τον πείσουν να τους χαρίσει μερικά… σπερματοζωάρια! 
 
Η αναζήτηση ξεκινά και o τέλειος άντρας εντοπίζεται. Όμορφος, ψηλός, μελαχρινός, έξυπνος, ο Κάρλος (Λευτέρης Δημηρόπουλος) έχει τον ιδανικό γενετικό συνδυασμό. Το μόνο που μένει είναι να μπορέσουν να τον πείσουν να τους δώσει τα σπερματοζωάρια του, χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις, ώστε να μείνουν έγκυες και οι τρεις και να μεγαλώσουν τα παιδιά οι τρεις τους σαν αδερφάκια!
 
Η Γεωργία Σιακαβάρα και η Δάφνη Μανούσου μιλούν στο ALL4FUN για την κωμωδία Tres σε μετάφραση Δημήτρη Ψαρρά και σκηνοθεσία Γιάννη Λασπιά στο θέατρο OLVIO.
 
-Tres στο θέατρο OLVIO. Πως προέκυψε η παράσταση και τί σας γοήτευσε στην ισπανική αυτή κωμωδία που έκανε τεράστια επιτυχία, όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής;
 
Δάφνη : H πρόταση έγινε απο το Γιάννη Λασπιά, έψαχνε να βρεί ενα έργο να γίνει απο την ομάδα μας τη Square Theatre Company , που αποτελείται πέρα από μένα και το Γιάννη και από την Ιωάννα Σταυροπούλου και τον Αργύρη Θανάσουλα, και μας πρότεινε το Τρες. Μας άρεσε πολύ το έργο και ως κείμενο και πλοκή (μια καλογραμμένη ατακαριστή ατόφια κωμωδία) και ως γκάμα ρόλων. Από κει και πέρα βρήκαμε την γεωργία και τον Λευτέρη Δημηρόπουλο και έτσι συμπληρώθηκε ο θίασος για το TRES.
Γεωργία : Ναι, το καλοκαίρι που μας πέρασε ενημερώθηκα για την ακρόαση του συγκεκριμένου εργου και για την οντισιόν που θα γινόταν. Το εψαξα, διάβασα την υπόθεση του και τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα. Θεώρησα ότι θα ταίριαζε στο ελληνικό κοινό κι ότι θα μπορούσα κι εγώ να ανταπεξελθω στις απαιτήσεις του. Έτσι αποφάσισα να πάω. Από την αρχή είχα την αίσθηση πως η ενέργεια μου ταίριαξε πολύ με αυτή της υπόλοιπης ομάδας, και απ’ότι φάνηκε εκ των υστέρων δεν ήμουν η μόνη που το αισθάνθηκε αυτό. Δέσαμε με τα παιδιά κι έτσι προέκυψε η συγκεκριμένη συνεργασία.
 
-Ποιός ο ρόλος σας και ποιες οι δυσκολίες στην προσέγγισή του;
 
Δάφνη: Παίζω την Άντζελα. Η Άντζελα είναι δημόσιος υπάλληλος, πατημένα σαράντα… χήρα και ίσως η πιο ρομαντική αλλά ταυτόχρονα και πονηρή απο τις τρείς φίλες. Συμβουλεύεται μονίμως τον ψυχολόγο της και προσέχει να μην κάνει καταχρήσεις και να τηρεί το μέτρο στη ζωή της χωρίς όμως να τα καταφέρνει με επιτυχία. Κουβαλάει μια ωραία τρέλα και θέλει να ξεφύγει από τη μιζέρια και το συντηρητισμό του περιβάλλοντός της. 
Η δυσκολία ήταν στο να φτιάξω έναν αληθινό χαρακτήρα αλλά με τη σωστή δόση υπερβολής.
Γεωργία: Εγώ έχω το ρόλο μιας σαραντάρας τηλεοπτικής περσονας,  η οποία σπούδασε μεν υποκριτική αλλά δεν έπαιξε τελικά ποτέ ούτε στο θέατρο ούτε στο σινεμά. Κατάφερε όμως να φτιάξει μια μεγάλη περιουσία και να είναι η πιο άνετη οικονομικά από τις παλιές της συμμαθήτριες, παίζοντας σε διαφημίσεις τύπου τηλεμάρκετινγκ και διαφημίζοντας κυρίως…μασαζοκαλτσόν. Έχει αποφασίσει όμως να κάνει μια νέα αρχή και μια στροφή στην ποιότητα…στο θέατρο και στο σινεμά που τόσο της έχουν λείψει…
Οι δυσκολίες που αντιμετώπισα στην προσέγγιση της, είναι ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έχει συνεχείς διακυμάνσεις στη διάθεσή της και τη χαρακτηρίζει μια υπερβολή για τα πάντα.
 
-Τελικά η κωμωδία είναι πιο δύσκολο είδος από το δράμα;
 
Δάφνη: Νομίζω η κωμωδία, γιατί η δυσκολία της έγκειται σε αυτό που έλεγα πρίν, στην ισορροπία ανάμεσα στην υπερβολή και την αλήθεια.
Γεωργία: Αν θεωρήσουμε ότι ισχύει αυτο που λενε , πως το ανθρώπινο πρόσωπο έχει 70% περισσότερες γκριματσες που δείχνουν τη στενοχώρια, νομίζω πως ναι, η κωμωδία είναι το δυσκολότερο είδος για τον ηθοποιό. Θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια να κάνεις τον κόσμο να γελάσει, ειδικά στην εποχή που διανύουμε. Μια άλλη δυσκολία στην κωμωδία είναι ότι πολλές φορές επηρεάζεται η ψυχολογία και κατ’επέκταση το παίξιμο του ηθοποιού, από το αν το κοινό δε γελάσει τελικά με κάτι που εσύ θεωρούσες αστείο. Φυσικά κάθε θεατρικό είδος έχει τις δικές του δυσκολίες, αλλά νομίζω πως οι παραπάνω λόγοι καθιστούν την κωμωδία το δυσκολότερο.
 
-Πιστεύετε ότι τελικά ένα παιδί μπορεί να μεγαλώσει φυσιολογικά και ομαλά μέσα σε μια μονογονεική οικογένεια;
 
Δάφνη: Όταν σπούδαζα στη Νεα Υόρκη, έκανα baby sitting σε παιδάκια και αυτό που θυμάμαι είναι όσο κλισέ και να ακούγεται οτι τα πιο ευτυχισμένα παιδάκια ήταν αυτά που έπαιρναν περισσότερη αγάπη είτε αν υπήρχε ένας γονιός μόνο, είτε αν οι γονείς ήταν ένα gay ζευγάρι, είτε αν ήταν κλασσική οικογένεια.  Αυτή η εμπειρία με έκανε να αναθεωρήσω πολλά πράγματα πάνω σε αυτό το θέμα.
Γεωργία: Σίγουρα το καλύτερο για όλα τα παιδιά του κόσμου είναι να μεγαλώνουν και με τους δύο γονείς. Στην περίπτωση όμως που, για τον οποίο λογο, υπάρχει μονογονεική οικογένεια νομίζω πως ένα παιδί μπορεί να μεγαλώσει φυσιολογικά αν υπάρχει γύρω από αυτό ένα περιβάλλον που να περιλαμβάνει κι άλλους συγγενείς,  όπως γιαγιάδες, παππούδες,  θείοι, ξαδέρφια κτλ. Αν όλοι αυτοί καταφέρουν και δημιουργήσουν ένα ζεστό κλίμα μέσα στο οποίο θα μεγαλώνει το παιδι, πιστεύω ότι θα νιώθει πολύ λιγότερο την έλλειψη του ενός γονέα. Στη συγκεκριμένη παράσταση έχουμε όμως τρεις μαμάδες , όχι μόνο μία, η κάθεμιά θ’ αγαπήσει το παιδί της άλλης σαν να ναι δικό της παιδί…
 
-Στην ανθρώπινη ιστορία, οικογένεια χτίζεται κατά κανόνα μεταξύ ερωτικών συντρόφων. Οι φίλοι μπορούν να γίνουν, τελικά, η οικογένεια όπου πραγματικά ανήκουμε;
 
Δάφνη: Γιατί όχι;  Άλλωστε οι φίλοι που διαλέγουμε είναι οι συγγενείς που επιλέγουμε στην ενήλικη,  συνειδητή ζωή μας.
Γεωργία: Ναι, συμφωνώ με τη Δάφνη. Κι αυτό το λέω με απόλυτη σιγουριά. Φυσικά αναφέρομαι σε φίλους με την ακριβή έννοια του όρου. Άτομα δηλαδή με τα οποία συνδέεσαι με σχέση αμοιβαίας αγάπης και αφοσίωσης,  χωρίς να υπάρχει πίσω από αυτό κάποιου τύπου συμφέρον. Στη ζωή εξάλλου ισχύει νομίζω το ότι οι φίλοι πολλές φορές αποδεικνύοντσι πολύ πιο χρήσιμοι και πιο σημαντικοί άνθρωποι από την οικογένεια,  κι αυτό γιατί τους διαλέγουμε μόνοι μας. Δεν μας έτυχαν. Είναι δική μας επιλογή.
 
-Ποια τα μελλοντικά σας καλλιτεχνικά σχέδια; 
 
Δάφνη: Όσον αφορά την υποκριτική θα συνεχίσω στο επόμενο διάστημα να εμφανίζομαι πέρα από το TRES ,στην παράσταση Camille Claudel Mudness του Γιάννη Λασπιά στο Vault, ερμηνεύοντας ένα πολύ αγαπημένο μου ρόλο αυτόν της Καμίλ Κλοντέλ. Συγγραφικά θα ήθελα να γράψω ένα μονόλογο με θέμα το alzheimer
Γεωργία: Έχω ήδη ξεκινήσει προβες για μια θεατρική παράσταση που θα ανέβει τον Γενάρη στο “Τσάι στη Σαχάρα “. Λέγεται “Ο συνοδός” και είναι ένα αγγλικό έργο του Rob Crowch. Επίσης μέσα στον Φλεβάρη ξεκινάω γυρίσματα για μια ταινία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία  του Παντελή Σκουρλά.
 
Της Αλεξίας Βλάρα
 
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
 
Συντελεστές
Κείμενο: Χουάν Κάρλος Ρούμπιο
Μετάφραση: Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία:  Γιάννης Λασπιάς
Παίζουν: Ιωάννα Σταυροπούλου, Δάφνη Μανούσου, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Γεωργία Σιακαβάρα.
Σκηνογραφία: Αιμιλία Κακουριώτη
Σχεδιασμός φωτισμού: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Επιμέλεια κίνησης:  Όλγα Σπυράκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Κουγιάς
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Λασπιάς
Φωτογράφιση Πορτραίτων- Αφίσας: Τάσος Βρεττός
Φωτογραφίες Παράστασης: Γιώργος Μαρινάκης
 
ΠΡΟΒΟΛΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:  Γκέλλυ Σαρηγιάννη
 
Διάρκεια 80′ χωρίς διάλειμμα.
OLVIO theater
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, 118 55 
Πρεμιέρα : Τετάρτη 23 Νοεμβρίου
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.30
Τηλ: (+30) 210 3414118 
Ωρες κράτησης εισιτηρίων: 17:00 – 21:00
e-mail: olvio.info@gmail.com
 
Τιμές εισιτηρίων : Γενική είσοδος 12 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ.
Προπώληση VIVA 10 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα