17.2 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο Χάρης Χιώτης και η Αγνή Χιώτη μιλούν στο All4fun

Εκτός από αδέρφια ο Χάρης Χιώτης και η Αγνή είναι ιδρυτικά μέλη της ομάδας Repente. Με αφορμή τη διάσημη ανά τον κόσμο ταινία “Αγάπα με αν τολμάς” του Yann Samuell η νέα τους παράσταση «Τολμάς» παίζεται από τον Νοέμβριο στο Θέατρο Μεταξουργείο.
 
Είχαμε, μάλιστα, την ευκαιρία να μιλήσουμε με τα δύο αδέρφια, με τον Χάρη να υπογράφει παράλληλα τη σκηνοθεσία και το κείμενο.
– Μιλήστε μας για την επιλογή του έργου. Γνωρίζουμε  πως η αφορμή ήταν το  ‘Jeux d’enfants’  του Yann Samuell.
 
Χάρης: Δεν ήταν απλά η αφορμή, ήταν η καθολική αιτία για να γίνει η παράσταση. Είναι αγαπημένη ταινία όλης της ομάδας, φέρει μία ιδιαίτερη κοσμοθεωρία που ταιριάζει σ’ εμάς σαν πρόσωπα και φαντάζομαι σε πολλά ακόμα εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο. Και έτσι, αποφασίσαμε να τολμήσουμε.
 
 – Επιδιώκετε να περάσετε κάποιο μήνυμα στους θεατές με το έργο;
Χάρης: Κάθε θεατής, ανάλογα με  τις εμπειρίες του και με το τρόπο ζωής του, λαμβάνει το δικό του προσωπικό μήνυμα. Αυτό γίνεται σε κάθε παράσταση και σε κάθε μορφή τέχνης. Αυτό επιδιώκουμε. Αν περνάμε τελικά κάποιο μήνυμα ή όχι, είναι υπόθεση του κάθε θεατή ξεχωριστά.
– Εσείς θα τολμούσατε να παίξετε αυτό το παιχνίδι στη ζωή σας;
Αγνή: Ναι! Ο έρωτας είναι ένα παιχνίδι που θέλει τρέλα και τόλμη. Δεν  θα ήθελα να φτάσω για τον έρωτα σε τόσο ακραίες καταστάσεις αλλά όλοι οι έρωτες μας φτάνουν στα άκρα. Όταν επιλέγεις κάποιον και είναι ο εκλεκτός σου για αυτόν μπορείς να ξεπεράσεις τα όρια.
– Είστε ιδρυτικά μέλη των Repente. Μιλήστε μας για την ομάδα σας.
Αγνή: Είναι η ευκαιρία μας. Είναι η δίοδος μας για να εκφραστούμε καλλιτεχνικά .Για να συνομιλήσουμε! Τα μέλη της ομάδας  εκτός από εμένα και τον Χάρη είναι η Μαριλού Νικολαίδη για την οποία είμαι ευγνώμων που υπάρχει. Έχει πάντα μια λύση για όλα τα προβλήματα, μια ψυχραιμία και αγάπη για όλους μας. Έχει φως. Το τέταρτο αναπόσπαστο μέλος της ομάδας είναι η Αναστασία  Μανιάτη. Είναι η μουσικός της παράστασης. Παίζει  αμέτρητα όργανα γράφει μουσικές  και είναι πάντα δίπλα μας στα πάντα. Χωρίς τα κορίτσια η ομάδα δεν θα υπήρχε!
– Πως επηρεάζεται η συνεργασία σας  στο θέατρο από το γεγονός ότι είστε αδέρφια;
Αγνή: Πολύ! Το να συνεργάζεσαι με έναν άνθρωπο που μπορείς να αποκωδικοποιήσεις  κάθε του αντίδραση και να αντιληφθείς κάθε του σκέψη είναι αρκετά δύσκολο. Επίσης δύσκολο είναι να τηρήσεις αυτήν την γραμμή ώστε η επαγγελματική επαφή να μην επηρεάζεται από την προσωπική σχέση. Ευτυχώς για εμάς η δική μας επικοινωνία είναι πολύ καλή. Και είναι σπουδαίο το ότι έχει ο ένας  τον άλλο. Μας δίνει μία άτυπη ασφάλεια. Σαφώς έχει πολλές εντάσεις αλλά πάντα καταλήγουμε να γελάμε στο τέλος. Έχει τη γλύκα του όλο αυτό.
– Είχα διαβάσει σε μια παλιότερη συνέντευξη του Χάρη πως ένας από τους λόγους που ακολούθησε την ηθοποιία ήταν η Αγνή. Ασχολείστε πολύ και με την σκηνοθεσία. Αυτό το «μικρόβιο» ποιος το μετέδωσε σε ποιον;
Χάρης: Η σκηνοθεσία, όπως και η ερμηνεία κάθε ρόλου κρύβει έναν ολόκληρο κόσμο από πίσω. Μία κατασκευή, μία ξεχωριστή κατασκευή κάθε φορά. Η διαφορά είναι ότι σε κάθε ρόλο κατασκευάζεις έναν κόσμο, ενώ σε κάθε σκηνοθεσία κατασκευάζεις ένα σύμπαν. Αυτό το μικρόβιο, προσπαθώ να το μεταδώσω στην Αγνή, σε κάθε έργο μας, σε κάθε κοινή μας προσπάθεια. Όπως καταλαβαίνετε, αλληλομεταδίδουμε “μικρόβια” ο ένας στον άλλο.
– Παρατηρώ ότι στα έργα που γράφετε, σκηνοθετείτε  αλλά και παίζετε (Στο ορφανοτροφείο, Δυο μεγάλες μύτες..), ασχολείστε με τη διαδρομή από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση και πως γεγονότα από την παιδική ηλικία καθορίζουν την ενήλικη ζωή. 
Χάρης: Όλοι μας, φέρουμε παντού και πάντα, ολόκληρη τη ζωή μας. Σε κάθε στιγμή μας. Σίγουρα τα παιδικά μας χρόνια καθορίζουν πολύ το μετέπειτα βίο μας. Σίγουρα στα χρόνια της ενηλικίωσης μας οφείλουμε μεγάλο μέρος της συνολικής μας πορείας. Σίγουρα σε κάθε μας συνομιλία όλοι μας κρύβουμε και ενίοτε φανερώνουμε το παιδί που φέρουμε μέσα μας. Διότι, κάποτε όλοι  μας ήμασταν παιδιά, και τότε ο κόσμος που βλέπαμε στον κόσμο ήταν διαφορετικός.
– Υπάρχουν ρόλοι ή συνεργασίες που ονειρεύεστε;
Αγνή: Σαφώς υπάρχουν συνεργασίες που θα ήθελα κάποια στιγμή να πραγματοποιηθούν. Εξάλλου δεν υπάρχει πιο μεγάλη τύχη για έναν καλλιτέχνη από το να κάνει αυτό που αγαπάει μέσα σ’ ένα περιβάλλον όμορφο με ανθρώπους που εκτιμά,θαυμάζει και σέβεται!
 
– Απ’ αυτά που έχετε ήδη κάνει τι ξεχωρίζετε;
Αγνή: Ευτυχώς για όλες τις συνεργασίες μου έχω όμορφες στιγμές να σκεφτώ και τις θυμάμαι με αγάπη! Αλλά νομίζω αυτό  που μέσα μου είναι πιο έντονο είναι η παράσταση «…στο ορφανοτροφείο». Ήταν η πιο έντονη εμπειρία που είχαμε να τρέχουμε όλοι για όλα και όλη αυτή η συλλογική προσπάθεια μαζί με το γεγονός ότι η παράσταση κράτησε τρία χρόνια με έκανε να δεθώ πολύ με αυτήν την περίοδο.
 
– Κάνετε κάτι άλλο παράλληλα με το «Τολμάς;»
Χάρης: Πολλά όνειρα! Είμαι στο παιδικό “Ζέβρα Πιτζάμα”, ετοιμάζουμε μία μουσικοθεατρική παράσταση, και εν αναμονή είναι ο Ταρτούφος για το Φεβρουάριο στο Beton 7.
– Σχεδιάζετε κάτι για το μέλλον; Όσο μπορούμε όλοι τέτοιες εποχές να κάνουμε σχέδια για το μέλλον.
 
Αγνή: Από όνειρα έχουμε πολλά αποθέματα! Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω ! 
– Τι σας αρέσει στο All4fun, το οποίο γιόρτασε πρόσφατα και τα 6α του γενέθλια;
Αγνή: Εμένα μου αρέσει που το Αll4fun είναι πάντα δίπλα στους νέους ανθρώπους  και ευχαριστούμε πολύ για αυτό! Κάτι επίσης που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι έχει επαφή με τους αναγνώστες του είτε μέσα από συναντήσεις είτε με επικοινωνία απευθείας! Αυτό το βρίσκω πολύ γλυκό!
Χάρης: Παρέχει στήριξη, και αυτό στις μέρες είναι πολύ σημαντικό να γίνεται. Όταν οι ανάγκες από παντού αυξάνονται, η στήριξη είναι σημαντική. Ευχαριστούμε All4fun…
 
Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο/Σκηνοθεσία: Χάρης Χιώτης
Β’ Σκηνοθέτις:  Μαριλού Νικολαϊδη
Μουσική /Μουσική Eπιμέλεια: Αναστασία Μανιάτη 
Σκηνικά /Κοστούμια: Ελένη Τσακιλτζή
Θεατρολόγος: Φραγκίσκος Σαργολόγος 
Video /Φωτογραφίες/Επιμέλεια Αφίσας: Λουκάς Ζιάρας
Γραφιστικά: Μάνος Ανδρουλιδάκης
Προβολή – Επικοινωνία: Νατάσα Μακρογιαννέλη 
Ηθοποιοί: Αγνή Χιώτη, Σήφης Μάινας, Ιωάννα Αγγελίδη, Απόστολος Αποστολόπουλος, Μαρία Θεοδωρίδου, Χάρης Χιώτης.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Διάρκεια: 70’
Είδος: αισθηματική κομεντί
Γενική Είσοδος: 10 € Η παράσταση είναι συμπαραγωγή με την Dominus Productions 
Θέατρο Μεταξουργείο
Ακαδήμου 14-16, Αθήνα.
Τηλ. 210 5234382 – 6906566073
Η ομάδα Repente στο facebook: https://www.facebook.com/theatrikiomadarepente 
Της Εύης Κράνη, 3/12/2014
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα