16.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Περί..πλανητικά: (Προβλέψεις 1 – 15 Δεκεμβρίου)

Μη ξεχνάς να διαβάζεις εκτός από το Ζώδιο και τον ωροσκόπο σου.

Περισσότερα άρθρα στο: https://www.facebook.com/periplanitika

Κριός
Η όλη άποψη που επικρατεί για τις σχέσεις είναι εντελώς λανθασμένη. Έρωτας δε σημαίνει συμβιβασμός, ανέμελες βόλτες πιασμένοι αλά μπρατσέτα κάτω από την ίδια ομπρέλα και αυτές τις άνοστες Αφροδίσιες ασυναρτησίες. Έρωτας είναι να μοιράζεσαι τα ίδια όνειρα, να στέκεστε ο ένας απέναντι από τον άλλον θαυμάζοντας, στηρίζοντας, αναγνωρίζοντας τα ελαττώματα, υμνώντας την αμοιβαία αποδοχή.

Έρωτας είναι να παρακινείς την εξέλιξη, και να έλκεσαι με πάθος τόσο που η λογική και η ανάγκη για συναίσθημα να γίνονται ένα. Ο κάθε έρωτας είναι μοναδικός και αυτό υπονοεί τη διατήρηση του εγώ προκειμένου να επιτευχθεί το εμείς. Το μπερδεύουν με την Αγάπη ενώ η ίδια η Αγάπη δεν έχει κανένα όριο, ούτε μπαίνει σε λέξεις που το μυαλό καταλαβαίνει. Όμως πρέπει πρώτα να περάσεις από τον έρωτα, είτε πρόκειται για σχέση, δουλειά, φιλία, δημιουργία. Είναι το πάθος αυτό που προκαλεί τη κίνηση.

Ταύρος
Όταν το παρελθόν μπλέκεται με το παρόν, υψώνετε ένας τοίχος που σε εμποδίζει να προχωρήσεις. Και όσο περισσότερο εμμένεις στο να εξετάζεις, να αναλύεις, να σκαλίζεις τις πιθανότητες για το τι θα μπορούσε, χάνεις αυτό που τώρα είναι. Και αυτό που είναι, χρειάζεται να σε ικανοποιεί ως προς αυτό που έρχεται. Και πες μου τώρα Ταύρε, είναι εντάξει όταν ονειρεύεσαι το μετά; Ή δημιουργεί μια σκοτοδίνη ικανή να διαλύσει κάθε υποψήφια πιθανότητα για ευτυχία; Όχι δα, ο Άρης στον Υδροχόο δε θα στο επιτρέψει. Θα σε ρίξει πάλι εκεί έξω, στον αγώνα, στο παιχνίδι, στο κυνήγι του δικού σου ιδεατού. Θυμήσου μόνο πως η εικόνα που έχεις όταν σκέφτεσαι τον εαυτό σου στο μέλλον εξαρτάται από τις ενέργειες που βλέπεις τον εαυτό σου να λαμβάνει στο σήμερα.

Δίδυμος
Η γιορτινή διάθεση έχει ήδη χτυπήσει τη πόρτα, τη καμινάδα και τη καρδιά σου. Συγνώμη, η ερωτική ήθελα να πω, αλλά έχει όντως μεγάλη διαφορά; Αν είσαι ήδη σε σχέση, το δεκαπνεθήμερο αυτό βιώνεις μια ολοκλήρωση. Αν είσαι μόνος, να περιμένεις γιατί δεν είναι ο Άγιος Βασίλης που θα σε επισκεφθεί φέτος μα ένας νέος έρωτας που θα χτυπήσει τη πόρτα, τη καμινάδα, τη καρδιά σου τέλος πάντων. Οι Πλανήτες θέλουν να σε αποζημιώσουν, θέλουν να χαρείς, πρεσβεύουν στο να γεμίσεις θετική Ενέργεια. Η συμβουλή της αστρολόγου: Οι Πλανήτες δε θα σε στήσουν κάτω από το γκι με το πρόσωπο που θέλεις αλλά μπορείς άνετα να εκμεταλλευτείς τη Πανσέληνο στις 6/12 για να κάνεις το σκεπτικό σου πράξη.

Καρκίνος
Λίγες μέρες πριν ο Κρόνος, ο αυστηρός κριτής που περιορίζει τον Καρκίνο, αφήσει τον οίκο του έρωτα, καλείσαι να πάρεις μια τελευταία ανάσα, να βουτήξεις στα βαθιά. Να εξετάσεις τι κέρδισες τα τελευταία δυο χρόνια. Τι αλλαγές χρειάστηκε να κάνεις, τι τραύματα να υποστείς, πόσο άλλαξες τη στάση που κρατούσες. Τι θεωρείς πλέον πιο σημαντικό, τη παράδωση ή τη παράδοση. Και αφού γράψαμε τα του Κρόνου, περνάμε στα καλά νέα του Άρη, που αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία από τον Υδροχόο, ζητάει προσοχή και συντροφικότητα. Δεν υποχωρεί στο σχεδόν, στο λίγο, στο περίπου. Τα θέλει όλα, ζητάει αληθινά συναισθήματα ή τίποτα. Σε καλεί να σταματήσεις να συμβιβάζεσαι. Να γνωστοποιήσεις αυτό που θέλεις και να απαιτήσεις να ακουστείς. Δεν έχει σημασία αν θα το κάνεις με λόγια, πράξεις ή σιωπή. Σημασία έχει ο άλλος να σε καταλάβει, να σε σεβαστεί και να σου ανταποδώσει την αξία που του δείχνεις.

Λέων
Μπορεί η θερμοκρασία να ισχυρίζεται πως είναι Χειμώνας, αλλά ο Δεκέμβρης είναι αρκετά… καυτός για τον Λέοντα. Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις να γκρινιάζεις γιατί 1ον δε ταιριάζει καθόλου στη βασιλική αύρα που εκπέμπεις και 2ον επειδή προκειμένου να αισθανθείς τη ζέστη, χρειάζεται να έχεις αποβάλλει τη μιζέρια και τη ψύχρα. Το δεύτερο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις δεν είναι τόσο δύσκολο. Λέγεται «αφήνομαι και το απολαμβάνω». Βλέπεις ενεργοποιείται ο οίκος του έρωτα από πολλές μεριές. Ο κυβερνήτης του (ο Δίας καλέ) είναι στο Ζώδιό σου από το καλοκαίρι και καιρός είναι να δράσει προς την κατεύθυνση που υποσχόταν εξ’ αρχής. Η Αφροδίτη, ο Πλανήτης του έρωτα θα βρεθεί επίσης εκεί, όπως και ο Ερμής του φλερτ, για να μην αναφέρω τον κυβερνήτη σου τον Ήλιο, τη πιο δυνατή πηγή Ενέργειας, φωτός και θερμότητας.. Θα έλεγα και για την Πανσέληνο που πρεσβεύει τα ίδια αλλά θα νομίζεις πως υπερβάλλω…

Παρθένος
Τα κρυφά πάθη έχουν τη φήμη πως προκαλούν δυνατούς έρωτες. Ο Δίας στον 12ο οίκο σίγουρα δε βοηθάει στο να μοιραστείς τις περιπέτειές σου, και ο κυβερνήτης σου Ερμής μαζί με τον Ήλιο στο ναδίρ του ωροσκοπίου σου ενθαρρύνουν την άποψη της ιδιωτικότητας στον έρωτα. Μα τα κυφά πάθη είναι γεμάτα μυστικά, καταπιεσμένες επιθυμίες. Κρύβουν ντροπή στο ξεγύμνωμα και εγκλωβίζουν την έξαψη που προσφέρουν οι προεόρτιες ημέρες. Έρωτας σημαίνει ενθουσιασμός, ορμή και δυνατή φωνή. Οτιδήποτε λιγότερο είναι καταπίεση, κρύβει φόβο και γνώση του απαγορευμένου. Απομακρύνει από τη σταθερότητα και την εξέλιξη. Απομακρύνει από ένα καλοσχεδιασμένο αύριο. Απομακρύνει τον Παρθένο από το στόχο του και τον αποσυντονίζει στη καθημερινότητά του. Θυμήσου πως ο φόβος είναι το αντίθετο της Αγάπης. Κι αν το ένα προκαλεί το άλλο, τότε κάτι δε γίνεται σωστά.

Ζυγός
Η Αφροδίτη (ο κυβερνήτης σου) είναι καταφερτζού. Μιλάει εκεί που πρέπει και μόνο όταν τη συμφέρει. Ενδιαφέρεται για τους άλλους, κυνηγάει τον έρωτα. Ο Άρης από τον Υδροχόο, σύμμαχός της στο πάθος, προμηνύει ένα δεκαπενθήμερο γεμάτο φίλους, ξενύχτια, έρωτα και περιπέτεια. Λέει ΝΑΙ στην έκφραση, στο σεξ και στη δύναμη της έξαψης. Δεν θα επιτρέψει να κλειστείς για μια ακόμη φορά θρηνώντας ένα παρελθόν που ποτέ δεν υπήρξε. Οι δυο μεγάλοι αιώνιοι Ζωδιακοί εχθροί κι εραστές θα σε βάλουν στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα με κίνητρο την ίδια τη ζωή, την αγάπη. Θα σε ρίξουν στο κυνήγι της ελπίδας, αδυνατώντας να βρεις μια λογική στις πράξεις σου. Το συναίσθημα υπερτερεί και μεταξύ μας – ήταν καιρός να το κάνει.

Σκορπιός
Οι έντονοι ρυθμοί στη καθημερινότητα σηματοδοτούν το τέλος μια δύσκολης περιόδου με τον Κρόνο στο Ζώδιό σου. Στα θετικά του δεκαπενθήμερου, η αύξηση του εισοδήματός σου. Το να μπορείς να είσαι ανέμελος, να μη πιέζεσαι να λογαριάζεις μίζερα το βάρος του πορτοφολιού σου. Στα θετικά επίσης παραμένει το επαγγελματικά άνοιγμα που έχεις κάνει τους τελευταίους μήνες. Αν θέλεις να προχωρήσεις Σκορπιέ, τώρα πριν τις γιορτές είναι καλή περίοδος να σχεδιάσεις και να κάνεις το πρώτο βήμα. Οι εκλείψεις σε έχουν προετοιμάσει, ο Δίας και ο Ουρανός δε στο προτείνουν απλώς – σχεδόν σε σπρώχνουν να το κάνεις. Αν επιμένεις όμως να σκέφτεσαι τον έρωτα μη παρασυρθείς από το κλίμα που φορτώνουν. Μη ακολουθήσεις την αγάπη χάριν της έξαψης και την έξαψη χάριν των εορτών.

Τοξότης
Λίγες μέρες μείνανε πριν ο Κρόνος κάνει τη είσοδό του στο Ζώδιό σου και σε γεμίσει με ευθύνες. Μέχρι να συμβεί αυτό στις 23 του μήνα, η προσοχή στρέφεται και πάλι σε εσένα βέβαια (που αλλού;), αφού ο Ήλιος, ο Ερμής και η Αφροδίτη βρίσκονται στο Ζώδιό σου. Αναπάντεχος έρωτας, κατανόηση, ερωτισμός. Μα Τοξότη, οι μέρες όπως κατάλαβες είναι κρίσιμες από πολλές απόψεις. Κι ενώ δε συνιστώ χρηματικές επενδύσεις, είναι ιδανική περίοδος να εκκινήσεις ένα σχέδιο που ονειρεύεσαι καιρό. Τώρα που δεν έχεις καμία αμφιβολία, κανένα εμπόδιο, τώρα είναι η ώρα να αναλάβεις δράση. Να προνοήσεις για ένα λαμπρότερο νέο προσωπικό έτος. Μην αναβάλλεις, μη περιμένεις ευνοϊκότερες συνθήκες. Απέδειξε πως είσαι παιδί του Δία και ταξίδεψε, επεκτάσου, εξερεύνησε, δοκίμασε, δημιούργησε.

Αιγόκερως
Παύση από τα δύσκολα σημαίνει ο Άρης που εγκαταλείπει το Ζώδιό σου στις 5/12. Η φιλοδοξία παραμένει (τι Αιγόκερως θα ήσουν άλλωστε;) και εστιάζει στην αύξηση του εισοδήματος, σε στιγμές που τα χρήματα ξοδεύονται εξίσου εύκολα. Ειδικά μετά τις 10 του μήνα, που η Αφροδίτη ο κυβερνήτης της καριέρας σου θα μπει στο Ζώδιό σου, έχεις ένα κίνητρο, επικεντρώνεσαι στην ελευθερία κινήσεων και εκφράζεις τα ηγετικά σου χαρίσματα. Μη ξεχάσω να επισημάνω νο1: Η δουλειά και η απόλαυση όχι απλώς μπορούν, βοηθάει τέτοιες μέρες να συνδυάζονται. Και όποιος είπε το αντίθετο, προφανώς δεν αντιμετωπίζει τα πράγματα με τη σοβαρότητα και τον σχεδιασμό σου. Μη ξεχάσω να επισημάνω νο2: όπου υπάρχει αποδοχή του εαυτού, εξαλείφεται η καταπίεση.

Υδροχόος
Με τον Δία να παραμένει υπομονετικά στον Λέοντα στον οίκο της αγάπης, με τον Άρη τον φλογερό, το σεξουαλικό Πλανήτη να μπαίνει στο Ζώδιό σου, με την Αφροδίτη (που όλοι ξέρουμε τι αντιπροσωπεύει) στον οίκο της κοινωνικότητας, με τον κυβερνήτη του πάθους σε στενές επαφές με τον κυβερνήτη της Αγάπης, με τον καυτό Ήλιο να ζητάει προσοχή φίλους και έξαψη από τον Τοξότη…. Ας μη τα πολυλογούμε Υδροχόε, ένα είναι το συμπέρασμα του δεκαπενθήμερου. Έρωτας. Το δεκαπενθήμερο ξεχειλίσει ευτυχία, οικειότητα, φλερτ κι ενθουσιασμό. Οποιοδήποτε πρόβλημα είναι προσωρινό. Όσο η καρδιά επιθυμεί και το σώμα αντέχει το εμείς συνεχώς αυξάνεται, επεκτείνεται, μεγαλώνει.

Ιχθύς
Την ώρα που η επαγγελματική σου ζωή καρποφορεί (και ναι Ιχθύ- αυτό συγκαταλέγεται στα θετικά του δεκαπενθήμερου), την ώρα που έχεις ευκαιρίες να φανείς κοινωνικά και να κάνεις σημαντικές γνωριμίες, τις μέρες που η δουλειά μοιάζει περισσότερο με διασκέδαση παρά με εξαντλητικά συνεχόμενα ωράρια, τώρα θα περίμενε κανείς τα πάθη σου να καταλαγιάσουν. Μα είναι μυστήριο αυτό που συμβαίνει με τα πάθη των ανθρώπων. Αυτοί που υποφέρουν από ένα δε μπορούν να το εξηγήσουν και αυτοί πάλι που ποτέ τους δε το ένιωσαν δε μπορούν ούτε καν να το φανταστούν. Η περίοδος είναι κρίσιμη Ιχθύ, έχεις τη δύναμη να καταστραφείς από τη συνήθεια, να χαθείς επειδή δεν έχεις τη δύναμη να αντισταθείς στις απολαύσεις, να θυμώσεις με τα όρια που οι άλλοι κοιτάνε να σου θέσουν. Και όλα αυτά με αντίτιμο να χαραμίσεις ίσως το πιο αποδοτικό δεκαπενθήμερο του χρόνου. Περίμενε κι αυτό μέχρι το τέλος να φανεί– το ξέρω, αλλά βρίσκεται εδώ. Μη το χάσεις.

-Φαίδρα 1 Δεκεμβρίου 2014
Οι προβλέψεις αυτές πρέπει να θεωρούνται απλά μετάφραση των θέσεων των πλανητών. Σε καμία περίπτωση οι προβλέψεις του periplanitika δεν αποτελούν νόμιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε προσωπικό ή επιχειρηματικό επίπεδο ή κάποιου είδους καθοδήγηση, διάγνωση ή βοήθεια σε κανένα επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα