16.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Περί…πλανητικά (Προβλέψεις 15- 30 Σεπτεμβρίου)

Κριός

Η κοινωνία που ζούμε καθώς φαίνεται δεν είναι Κριός-friendly.. Δεν εξηγείτε διαφορετικά αυτός ο μαζοχισμός ακόμη δεν επιστρέψαμε από τις διακοπές μας να χρειάζεται να ασχολείσαι τόσο πολύ με τράπεζες, εφορίες και ασφάλειες. Δε κάνει ουδεμία προσπάθεια να στα φέρει με το μαλακό. Συμπεριφέρεται λες και είσαι ‘κανας προσαρμοστικός χαρακτήρας. Καθόλου δε σε καταλαβαίνουν δηλαδή. Αφού λοιπόν ξεπεράσεις αυτό το πρώτο σοκ που σε περιμένει με τον Κρόνο να έχει στρογγυλοκαθίσει στον Σκορπιό θα μπορέσεις να απολαύσεις νέα ξεκινήματα, νέες γνώσεις ακόμη και τη δουλειά την ίδια, γιατί αυτή είναι που θα σε ξελασπώσει από τον μαζοχισμό που λέγαμε. Το πρόγραμμα ξεκινάει και πάλι, είσαι ευδιάθετος έως κι ενθουσιώδης, με πρωτότυπες ιδέες, έτοιμος να δείξεις τι σημαίνει να είσαι πρώτος όχι μόνο ως Ζώδιο αλλά παντού αν το θελήσεις.

 Ταύρος

Τι να σου πω Ταύρε μου; Πραγματικά μια προσοχή χρειάζεται, αυτοί οι χάρτες μπορούν να πέσουν και στα χέρια μικρών παιδιών. Και εντάξει, είσαι σεξουαλικό Ζώδιο από τη φύση σου, αλλά για όνομα! Τι είναι αυτό το πράγμα τούτο το δεκαπενθήμερο; Έχεις βέβαια αυτόν τον Κρόνο απέναντί σου, που όταν πας να ευχαριστηθείς κι εσύ κάτι ως σεξουαλικό ον, έρχεται να σε γεμίσει με ερωτήσεις, υποχρεώσεις, αγωνίες και πώς να το πω;; ΩΧΟΥ! Φτάνει πια! Δε γίνεται να του δώσεις ένα ρεπό λίγες μέρες να κάνει κι αυτός τις διακοπές του; Αυτός θα θέλει να σκέφτεσαι για το μέλλον, τη συγκατοίκηση, το γάμο, την εξέλιξη και τη «πορεία της σχέσης». Θα μου πεις σε ενδιαφέρει. Θα σου πω καλά κάνεις αλλά χελόου! Αφροδίτη και Άρης επιβάλλουν σκηνικό κλείνω τα πάντα εκτός από το στερεοφωνικό κι ευχαριστιέμαι τον έρωτα. Και το στερεοφωνικό δηλαδή ανοιχτό μόνο αν ζεις σε διαμέρισμα και σέβεσαι τους γείτονες.

Δίδυμος

Επειδή η ζωή δεν είναι μικρό σπίτι στο λιβάδι και η ψυχανάλυση παίρνει πολύ χρόνο, δοκίμασε την απλή τακτική της επικοινωνίας. Όσο παράλογα/ τεράστια/ ανυπέρβλητα/ τρομακτικά μπορεί να φαντάζουν τα προβλήματα που αφορούν δύο, μπορούν σχεδόν πάντα να λυθούν με διάλογο. Τι έχεις κυβερνήτη τον Ερμή καλό μου αν είναι να μην τον αξιοποιείς κάτι τέτοιες μέρες; Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου, ο Άρης μπήκε στον Τοξότη, καλός-χρυσός δε λέω, μα σου δημιουργεί ανακατέματα στις σχέσεις σου. Καλή διάθεση να υπάρχει, η σεξουαλική ούτως ή άλλως δε σου λείπει, πριν τον βάλεις τον άλλον κάτω, πάνω και ανάποδα πείτε δυο κουβέντες για ότι σε ενοχλεί. Άκουσέ τον και θυμήσου πως με τον Δία από τον Λέοντα δεν υπάρχει τίποτα που να μη μπορεί να ξεπεραστεί. Σοβαρά τώρα. Τίποτα.

Καρκίνος

Με τόσο τρέξιμο να τα προλάβεις όλα δουλειά, σπίτι, ψώνια, μήπως να μετακόμιζες προς Βραζιλία, γιατί η Ελλάδα αρκετό καφέ δεν έχει και η ζήτηση είναι ανάλογη των αναγκών. Δε λέω, αυτός ο Άρης, όπως και ο καφές, προσπαθεί να σε κάνει κάτι μεταξύ παλαιστή και στρατηγού, με περίσσια ενέργεια και δύναμη, αλλά τι να γίνει που αυτό έχει τη παρενέργεια των νεύρων και δε το ‘χεις σε τίποτα να τα ξεσπάσεις; Από τη μια άγχος, από την άλλη νεύρα, μάλλον θα χρειαστεί να βρεις μια μέση λύση γιατί θυμάσαι πως αντιδράει το σώμα σου σε τέτοια αδιέξοδα. Ούτε δημιουργώντας extra βιταμίνες ούτε εξαφανίζοντας τις άσπρες τρίχες.Στα goodnewsτου μήνα είναι τα οικονομικά, έτσι για να βλέπειςτους κόπους σου να αποδίδουν και να παίρνεις δύναμη!

Λέων

Ό,τι κι αν λένε, εγώ ο Λέων, αισθάνομαι καλύτερα. Όλα δρομολογούνται, παίρνουν τη σειρά τους. Οικονομικά, είναι αυτό που λένε τα άστρα μου χαμογελούν. Στον έρωτα δε με νοιάζει και τόσο τι λένε, όλα πηγαίνουν περίφημα και με τον Άρη στον Τοξότη πλέον νιώθω έτοιμος για όλα. Επαγγελματικά; Μα καλά.. δεν άκουσες πως τα οικονομικά ευνοούνται; Πως νομίζεις το πέτυχα αυτό; Κι αν τα θεμέλιά μου καμιά φορά ραγίζουν, εγώ, ο Λέων, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ. Ξέρω πως μπορώ να ονειρευτώ ξανά, να κάνω νέα αρχή αν χρειαστεί. Μπορεί να παραμένω βράχος σε ορισμένες απόψεις, αλλά ναι – δηλώνω πλέον πως είμαι έτοιμος να διαμορφώσω τον εαυτό μου, αν αυτό θα με βοηθήσει στο να εξελιχθώ και να διατηρήσω την εξέλιξη αυτή. Φέτος είναι η χρονιά μου και οι αποφάσεις που θα πάρω χρειάζεται να με ευνοήσουν εξίσου βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Κι έτσι θα γίνει.

Παρθένος

Όσο κι θα ήθελες η ζωή σου να συνοδεύεται από το μια φορά κι έναν καιρό…, η καθημερινότητα δε μοιάζει τόσο παραμυθένια. Η ζωή τρέχει κι εσύ ως Παρθένος μπορεί να είσαι ο κατάλληλος για να τη προφτάσεις, αλλά αυτό δε μοιάζει αρκετό όταν απομακρύνεσαι από τα όνειρά σου. Γιατί στις ιστορίες που σου διάβαζαν μικρός, ο πρωταγωνιστής κατέληγε πάντα με χρήματα και αληθινή αγάπη, κάτι που μοιάζει να μη συμβαίνει στη σκληρή πραγματικότητα. Κι ενώ εσύ φτιάχνεις πλάνα για να τα βγάλεις πέρα, να ξεκινήσεις το νέο προσωπικό σου έτος με φρέσκους, ρεαλιστικούς στόχους, μέσα σου συνεχίζεις να αναζητάς το“happilyeverafter” στα χρήματα και κυρίως στον έρωτα. Μα αν καμιά φορά ο δρόμος μοιάζει να σε απομακρύνει αντί να σε οδηγεί, θυμήσου πως σε όλα τα παραμύθια, πριν από τη στιγμή ευτυχίας είναι που ο ήρωας νιώθει τη μεγαλύτερη απογοήτευση και κινδυνεύει να τα παρατήσει.

Ζυγός

Το δεκαπενθήμερο αυτό συνοψίζεται στην εξής φράση: «Μπορεί να μην έχουμε λεφτά, έχουμε όμως καλή παρέα.» Γενικά οι σχέσεις του Ζυγού γίνονται τόσο ευχάριστα αναπάντεχες που εκπλήσσουν ακόμη και τους ίδιους! Και είναι ικανές να γεμίσουν κάθε μικρό ή μεγάλο κενό που δημιουργεί οποιαδήποτε άλλη έλλειψη. Γιατί –κακά τα ψέματα – αν κάποιος έχει τους φίλους και τον σύντροφο που ο Ζυγός έχει ΕΠΙΛΕΞΕΙ, τότε τι άλλο χρειάζεται; Με τον Ουρανό πρωταγωνιστή σε κάθε είδους σχέση, από τον ορίζοντα προβάλλουν ήδη αλλαγές και στο μυαλό νέες ιδέες. Αν τώρα στη πορεία προκύψει να κάνεις ένα mini-ξεσκαρτάρισμα των σημαντικών ανθρώπων που σε περιβάλλουν, τότε ας είναι. Εσύ κοιτάς μπροστά, όσοι επιμένουν να κοιτάζουν πίσω να μείνουν εκεί.

Σκορπιός

Η ζωή είναι ευκολότερη όταν βάζει κανείς στόχους. Ειδικά αν είναι υπό την επήρεια του Κρόνου. Εσύ προσπαθείς να τον ξεχάσεις το ξέρω, αλλά η αστρολόγος σου φωνάζει πως είναι μεγάλη ευκαιρία για να την αφήσεις ανεκμετάλλευτη. Συγκεκριμένους στόχους λοιπόν και βαδίζοντας αργά μα σταθερά. Δεν ακούγεται τόσο τρομακτικό σωστά; Συγκεκριμένα είναι 3 που χρειάζεται να θέτεις καθημερινά στον εαυτό σου: 1)Έναν για τη φροντίδα του εαυτού σου, για το σώμα σου, για την υγεία σου. Ξέρεις τώρα.. διατροφή, άσκηση και όλο το πακέτο. 2)Έναν για τη δουλειά σου που παρέα με τα οικονομικά ανθίζουν απότομα Φθινοπωριάτικα. Και 3)έναν για τις σχέσεις σου, που συχνά παραμελείς όταν το 2 είναι στα ντουζένια του.

Τοξότης

Welcomepartyστον Άρη, να συμπληρώσει τη λίστα με τα καλά νέα γιατί τελευταία τα πράγματα δε τα έλεγες και τέλεια. Το υπόλοιπο της λίστας αν απορείς είναι ο κυβερνήτης σου ο Δίας που στέλνει κύματα τύχης από τον φίλο Λέων και η Αφροδίτη βεβαίως – βεβαίως που σιγά μην έλειπε από το πανηγύρι- να σε κάνει πιο κοινωνικό κι ακαταμάχητο απ’ οσο έχεις υπάρξει τους τελευταίους μήνες. Καριέρα check, παρέες check, μηδαμινή αντοχή σε ότι σε κρατάει στάσιμο επίσης check. Έτοιμο και άπιαστο σε βρίσκω Τοξότη πάλι για έρωτες και δημιουργία! Σαφώς και υπάρχουν γκρίζες περιοχές ακόμη αλλά η βελτίωση είναι τόσο μεγάλη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που 1) αν κάποιος σε παρατηρήσει βλέπει μόνο χρώματα και 2)αρχίζεις πάλι να πιστεύεις πως μπορείς να ζήσεις όσο ανέμελα όσο παλιά. Αρχίζεις.

Αιγόκερως

Αν η ζωή μπορεί όντως να παρομοιαστεί με ασανσέρ, τότε για τους Αιγόκερους αυτό το δεκαπενθήμερο θα βρισκόταν σε κάποιους από τους υπόγειους ορόφους. Εκεί στις αποθήκες που έχεις θάψει όλα όσα δε θέλεις να θυμάσαι, τις αποτυχίες, τους φόβους και κανα-δυο παρελθοντικά τραύματα που έχεις αποκομίσει. Εκεί σε κατεβάζει ο Άρης, έτσι για να βεβαιωθείς πως δε σου αρέσει; Πως ήθελες όντως να τα αφήσεις; Από καθαρό σαδισμό; Τα κίνητρά του άγνωστα, αλλά εσύ Αιγόκερε αν κάτι ξέρεις να κάνεις καλά, αυτό είναι να το ρίχνεις στη δουλειά και να μένεις φαινομενικά ατάραχος από τέτοια σκαμπανεβάσματα. Γιατί προφανώς, αν η ζωή μπορεί όντως να παρομοιαστεί με ασανσέρ, τότε θα ανέβει πάλι. Και μάλιστα, στο δικό σου παράδειγμα όση περισσότερη φόρα παίρνει, τόσο πιο ψηλά θα φτάσει στη συνέχεια.

Υδροχόος

Πέφτουν λίγο οι ρυθμοί στη δουλειά και αυτό από μόνο του δυναμώνει λίγο την ένταση της προσωπικής σου ζωής! Βράδια με φίλους και έρωτες που παίρνουν ξανά τα πάνω τους. Εύκολη επικοινωνία -έτσι για αλλαγή- ώστε αυτά που καταλαβαίνεις να είναι όντως αυτά που σου λένε και αυτά που λες να είναι όντως αυτά που εννοείς και θες να μοιραστείς. Κι αν τα όνειρα μοιάζουν καμία φορά άπιαστα με τον Κρόνο στον 10ο οίκο, εσύ ως Υδροχόος  προσπαθείς μόνιμα να ενσαρκώσεις την ιδέα σχετικά με το τι θα ήθελες να είναι το μέλλον, δίχως να δίνεις σημασία στην προέλευσή του. Ακόμη και οι πιο εξεζητημένες φιλοδοξίες σου δεν είναι ποτέ ουτοπικά όνειρα αλλά μάλλον πραγματοποιήσιμοι στόχοι που μπορείς να προγραμματίσεις και να κατακτήσεις με μαθηματική ακρίβεια. Είναι πάντα ωραίο να είσαι Υδροχόος!

Ιχθύς

Τα καλύτερα είναι εδώ και τα φέρνει ο Άρης που θα βρίσκεται για ενάμιση μήνα στον λαμπερό Τοξότη! Το δεκαπενθήμερο ξεκινάμε έρωτα, φλερτ και νέες γνωριμίες για να τελειώσει με επαγγελματική αναγνώριση και εξέλιξη. Είναι κάτι τέτοιες μέρες που αρκεί κάποιος να σου θυμίσει πως αν μπορείς να το φανταστείς, τότε μπορείς και να το κάνεις. Και όσο περισσότερο το φαντάζεσαι, τόσο περισσότερη δύναμη του δίνεις, τόσο περισσότερο το ελκύεις. Η πρόκληση είναι να μην επιτρέψεις σε λάθη του παρελθόντος να συρθούν ύπουλα στον ανοιχτό δρόμο μπροστά σου και να σαμποτάρουν τα νέα σου σχέδια. Δεν υπάρχουν όρια στο μέχρι που μπορείς να φτάσεις, μόνο στο μέχρι που μπορείς να ονειρευτείς και αντέχεις.

-Φαίδρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Οι προβλέψεις αυτές πρέπει να θεωρούνται απλά μετάφραση των θέσεων των πλανητών. Σε καμία περίπτωση οι προβλέψεις του periplanitika δεν αποτελούν νόμιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε προσωπικό ή επιχειρηματικό επίπεδο ή κάποιου είδους καθοδήγηση, διάγνωση ή βοήθεια σε κανένα επίπεδο.

Περισσότερα άρθρα στο:   https://www.facebook.com/periplanitika

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα