16.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Περί..πλανητικά: ( Προβλέψεις 1-15 Σεπτεμβρίου )

Περισσότερα άρθρα στο: https://www.facebook.com/periplanitika

Κριός
Αν και ο Σεπτέμβρης συχνά απεικονίζεται με αμπέλια και σταφύλια, για εσένα φέτος έχει μια κατεύθυνση προς τη φιλοσοφία. Τώρα, ξέρω πως αυτά τα δυο συνδυαστικά δεν δημιουργούν το ιδανικό μετα-διακοπικό σενάριο αλλά από την άλλη δεν εμποδίζουν τη προσωπική σου εξέλιξη. Είναι σαν προάγγελος μιας περιόδου βαθιάς περισυλλογής και υψηλής κινητικότητας που θα ακολουθήσει το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Κάτι σαν Πλανητικό test-drive δες το, να μπορέσεις να οργανώσεις τις σκέψεις σου, να βάλεις νέους στόχους, να φτιάξεις το πλάνο κίνησής σου. Για να ελαφρύνω λίγο την ατμόσφαιρα, ο Άρης ακόμη στον Σκορπιό μέχρι τις 14/09 αναδεικνύει όλα τα ζωώδη/σεξουαλικά ένστικτά σου και ως bonus είναι κολλητικά σε αυτόν/ή/ούς που θα θελήσεις να τα ξεσπάσεις!

Ταύρος
Ο φετινός Σεπτέμβρης και δη το πρώτο δεκαπενθήμερο φαντάζει για ‘σένα δεύτερο καλοκαίρι! Και πως γίνεται να μη το κάνει δηλαδή όταν εμπεριέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά; Έρωτα, σεξ, φλερτ, αγάπη, πάθος, συντροφικότητα, παρέες, καλοπέραση, ευχαρίστηση και αυτά τα μπάνια τελευταίας στιγμής! Καταλαβαίνω την ανάγκη σου να λάβεις μια απόφαση ως προς όλα αυτά, αλλά μη μου πεις πως αυτό δε συμβαίνει τα καλοκαίρια. Το μυαλό προσπαθεί να εκλογικεύσει τις απολαύσεις και το σώμα προσπαθεί να απολαύσει τα παιχνίδια του μυαλού σου. Είναι τόσο απλό. Το φετινό bonus είναι πως τα οικονομικά δεν προκαλούν εφιάλτες. Και ας προσπαθούσαν να τρυπώσουν σε αυτά τα έξαλλα, ριζοσπαστικά κι αισθησιακά όνειρα που ήδη διαθέτεις δηλαδή. Να δούμε ποιος θα νικούσε; (καθαρά ρητορική)

Δίδυμος
Και γιατί να μη μπορώ να τα έχω όλα παρακαλώ; Γιατί δηλαδή όταν κάποιος τομέας στη ζωή μου –επιτέλους- βγάζει νόημα και κυλάει ομαλά, υπάρχει κάποιος άλλος ο οποίος θα μου χαρίσει το βίωμα του πόνου; Θέλω να σου θυμίσω αγαπητέ Δίδυμε πως αυτός ο πόνος εκτός από ευάλωτο σε κάνει και σκληρό. Και εντάξει, αν δεν μπορείς να τον αποφύγεις, μπορείς τουλάχιστον να επιλέξεις ποιο από τα δυο θα υπερισχύσει. Guest star του δεκαπενθήμερου είναι ο κυβερνήτης σου Ερμής που κάνει μια θεαματική είσοδο στον τομέα του έρωτα και λειτουργεί ως αντίβαρο για ότι αρνητικό κι αν συμβαίνει. Φαντάσου το εξής: το σώμα να πονάει, αλλά τα ντουλάπια σου είναι γεμάτα με depon.

Καρκίνος
Από ρομαντισμό κι έρωτα Καρκίνε δεν έχεις κάποια έλλειψη βλέπω.. Πως τα καταφέρνεις και παραμένεις φαβορί ακόμη και τώρα που ο Δίας έφυγε από το Ζώδιό σου – πρέπει να μαζευτούμε να μας πεις το μυστικό σου. Σαφώς και δεν επισκιάζονται όλα από αποστειρωμένο φλερτ ή ικανοποίηση βασικών αναγκών. Δεν είναι τα κλισέ του ρομαντισμού αυτό που του δίνει το «κάτι παραπάνω» αλλά μια σοβαρότητα που επιμένει να εμφανίζεται στο προσκήνιο όταν μιλάμε για τις σχέσεις σου (ή τους υποψήφιους). Είναι επειδή η σοβαρότητα ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι σου (όπως και το χιούμορ άλλωστε). Τυχαία νομίζεις έχεις τον – ενεργοποιημένο τώρα – τρίτο οίκο στην Παρθένο; Απλώς τώρα χρειάζεται να λάβεις αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή. Το ερώτημα είναι αν θα αποφασίσεις ο ίδιος για τον εαυτό σου ή να θα αφήσεις άλλους θα αποφασίσουν για ‘σένα.

Λέων
Επιθυμίες… από αυτές τις καλοκαιριάτικες, όσο κι αν κάποιοι θα επιμένουν να τις βαφτίζουν διαφορετικά (ούτε που τολμώ να αναφέρω τις άλλες εκείνες λέξεις που ξεκινούν από χειμ και φθιν…). Το πρώτο δεκαπενθήμερο μπορεί να μην υπόσχεται έντονες συναισθηματικές τρικυμίες αλλά έχει την ικανότητα να κάνει πράξη 2-3 από τα καίρια θέλω σου (οικονομικά, εργασία, προσωπικές αλλαγές) που ας το παραδεχτούμε τώρα εδώ μαζί, δεν είναι και λίγο. Η δική σου δουλειά Λιοντάρι είναι πολύ απλή! Μη σε κουράσουμε κιόλας μετά τις διακοπές. Να ζητήσεις αυτά που πραγματικά θέλεις και να είσαι έτοιμος να τα αποκτήσεις. Εντάξει, αυτό το δεύτερο σκέλος μπορεί να μην είναι τόσο απλό αλλά στη τελική, αν κάποιος μπορεί να τα καταφέρει και το αξίζει κιόλας, αυτός είσαι εσύ.

Παρθένος
Αυτή η αντίθεση Ήλιου – Ποσειδώνα κάθεται λίγο βαριά στο στομάχι σου γιατί βλέπεις, ο Ήλιος έχει πάρει τη τιμητική του στο δικό σου Ζώδιο τώρα που αυτό συμβαίνει. Και έχει ήδη κάνει πραγματικότητα τον μεγαλύτερο φόβο – το χάος. Αυτό που δε βγάζει νόημα, μα χρειάζεται να το αντιμετωπίζεις επί καθημερινής βάσης, να εκλογικεύσεις το σουρεαλιστικό, να απωθήσεις την επιθυμία, να μπορέσεις να βρεις τη χρυσή τομή μεταξύ της διόρθωσης και της διάλυσης. Όχι Παρθένε, δεν υπάρχει. Όσο εσύ θα ψάχνεις την ουσία και θα σπαταλάς τη πολύτιμη ενέργειά σου τόσο θα καταλαβαίνεις πως το καλύτερο πλάνο είναι να μείνεις και πάλι πιστός στο κέντρο της ύπαρξής σου. Γιατί αυτό το ξέρεις, το χειρίζεσαι, το προσαρμόζεις βρε παιδί μου! Τι είναι δα; Καλοκαίρι που αφηνόμαστε λίγο πιο ελεύθεροι; Ωχ… για στάσου! Για μια στιγμή… κάπου διάβασα πως είναι(!)

Ζυγός
«Ζυγέ, Ζυγός εδώ. Δεν είναι περίεργο που μας ονόμασαν έτσι ενώ είμαστε μονός αριθμός στη Ζωδιακή σειρά; Αυτός ο Ερμής με κάνει να σκέφτομαι περίεργα μου φαίνεται… Και να ‘ταν μόνο αυτός… Τι στο καλό; Επιδημία είναι αυτή; Όλοι οι Πλανήτες μου σκαλίζουν το υποσυνείδητο και χρειάζεται τώρα να αντιμετωπίσω κάθε μικρή, καταχωνιασμένη σκέψη; Δε καταλαβαίνουν πως για να είναι έτσι, κάποιος λόγος θα υπάρχει; Καλά, η αστρολόγος λέει πως είναι –περίμενε να το θυμηθώ…- α ναι, “ευκαιρία” και “πριν από κάθε νέο ξεκίνημα προσωπικού έτους χρειάζεται να έχω βάλει σε τάξη τις σκέψεις μου, να έχω ανασυνταχθεί για τα νέα που έρχονται”. Και το λέει με ενθουσιασμό! Σοβαρά τώρα! Δε καταλαβαίνει πως αυτό απλώς με απομονώνει και τελικά με εκνευρίζει περισσότερο; Και για τα νεύρα μου έχει φυσικά απάντηση. Λέει πως “θα περάσουν το επόμενο δεκαπενθήμερο σιγά-σιγά.” Έτσι, αργά να το κάνουν μη με βρει κανα ξαφνικό και δεν αντέξω τη χαρά!»

Σκορπιός
Κερασμένα ποτά στον Σκορπιό από την αστρολόγο γιατί στην έκθεση «επιβιώνοντας από τον Κρόνο» έχεις ξεπεράσει τους τελευταίους μήνες κάθε προσδοκία των γύρων του! Γιατί απέδειξες πως δε χρειάζεται να χάσει κανείς ούτε τη χάρη του, ούτε τα όνειρά του, ούτε καν να παρεκκλίνει από τα σχέδιά του επειδή του έλαχε ο Πλανητικός Πατέρας. Ρόδα είναι και – δε λέω – θα γυρίσει ανάποδα,  αλλά θα επιστρέψει πάλι στην ευθεία. Κι αν τότε είσαι έτοιμος, έχεις και τον Άρη σύμμαχο (καλή ώρα) ίσως καταφέρεις να ξεφύγεις και να συνεχίσεις την υπόλοιπη διαδρομή λίγο πιο ομαλά/ευθεία/εύθυμα. Στάσεις προς αποφυγή αυτό το δεκαπενθήμερο: 1) να μη δεις όσους περισσότερους φίλους χωράει το πρόγραμμά σου, 2) να μη φλερτάρεις, χορέψεις, αθληθείς, κάνεις εντελώς αντι-Κρονικές δραστηριότητες και 3) να θεωρήσεις πως η ξεγνοιασιά έχει ημερομηνία λήξης.

Τοξότης
Σαφώς και υπάρχουν μέρες που οι αναμνήσεις σε καταβάλλουν με δυσάρεστο τρόπο. Τι δηλαδή; Επειδή ως γνήσιος Τοξότης προβάλεις αυτή την εικόνα του σε ετοιμότητα ξέγνοιαστου παιδιού νομίζουν πως ζεις σε κάποιον άλλον κόσμο; Επειδή επιλέγεις να αντιμετωπίζεις τη ζωή αισιόδοξα νομίζουν πως δεν έχεις τα προβλήματα του απαισιόδοξου Αιγόκερου; Ας μη μπερδεύουμε το πρόβλημα με τον τρόπο που επιλέγει ο καθείς να το αντιμετωπίσει παρακαλώ. Άντε! Σκοπός είναι να βρεις το αντίδοτο που θα πολεμήσει όλες αυτές τις ύπουλες σκέψεις/ γεγονότα/ συναισθήματα που είναι ήδη καταγεγραμμένα. Και ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις είναι με το αντίθετό της. Και αν το αντίθετο του παρελθόντος είναι το μέλλον, τότε το αντίθετο της μνήμης είναι η ελπίδα. Κι αν εσύ Τοξότη βάλεις στόχο τις ελπίδες, τότε σίγουρα μπορείς να φτάσεις στο προορισμό σου!

Αιγόκερως
Δε ξέρω τι λες Αιγόκερε, εγώ μια χαρά σε βλέπω. Άψογα μη σου πω! Αρχικά, τώρα που τα νησάκια έχουν ηρεμία αλλά διατηρούν ακόμη τη θερμή τους ατμόσφαιρα, σε βλέπω να μπαρκάρεις. Μετά, είναι που –και μη το αρνηθείς- οι συνεργασίες και οι παρέες μπαίνουν σε μια σειρά και τα δυο εξίσου σημαντικά για να αντιμετωπίσεις τις εποχές που θα ακολουθήσουν. Αμ, το άλλο; Έχεις μια Πανσέληνο εκεί στις 09/09 αρκετά ερωτική και… πιπεράτη! Το οικογενειακό θέμα είναι λίγο λεπτό κι έτσι ακριβώς θα το χειριστώ. Με μια κουβέντα, επέλεξε που θες να κοιτάζεις, πίσω ή μπροστά. Η ψυχολογική πίεση μειώνεται ΚΑΙ από αυτή τη κατεύθυνση πάντως κάτι που προκαλεί αυτομάτως μια αύξηση της προσωπικής σου ενέργειας. Κάτι τα ταξίδια, κάτι τα πιπέρια που λέγαμε… αυτή την ενέργεια σίγουρα θα το χρειαστείς!

Υδροχόος
Μυστήρια, μυστικά, κρυφές συναισθηματικές ανάγκες και όλα αυτά που γενικά αποφεύγεις θα τα αναδείξει ο Ήλιος με την Αφροδίτη από τη Παρθένο το δεκαπενθήμερο αυτό. Εντάξει, εσύ παιδί του Ουρανού έχεις μια ακεραιότητα – δεν είναι πως σε φοβάμαι – αλλά μια ανησυχία από εδώ, μια εμμονή από εκεί… αυτά δύσκολα θα τα αποφύγεις. Και τότε φυσικά θα τα απολαύσεις! Ναι, αυτό ακριβώς θα κάνεις, γιατί με τον Δία – βασιλιά απέναντί σου θα ξέρεις πως δε θα μπλεχτείς ούτε σε παρεξηγήσεις, ούτε σε άβολα σενάρια με γνωστούς ή αγνώστους. Ακόμη κι όταν η εμπιστοσύνη κλονίζεται (μα γιατί να μπλέξεις οικονομικά με φίλους;) να ξέρεις πως για έναν χρόνο ακόμη, αυτός ο Δίας θα είναι εκεί, κατευνάζοντας το ωστικό κύμα των συνεπειών που θα προσπαθούν να σε προλάβουν.

Ιχθύς
Ε! Ιχθύ! Για βγες μια στιγμή εδώ έξω στη στεριά μαζί με τους υπόλοιπους. Ξέρω, τα νερά είναι ακόμη ζεστά και στο υπόσχομαι, αν ήταν στο χέρι μου θα σε είχα μόνιμα εκεί. Αλλά μη μου πεις πως κι εσύ δεν έχεις την ανάγκη από λίγη συντροφιά. Με την ενεργοποίηση του 7ου οίκου και να μην την έχεις, αυτή θα σε προλάβει το πρώτο δεκαπενθήμερο. Το πρόβλημα είναι πως –ναι- χρειάζεται να διακόψεις αυτή τη γλυκιά αίσθηση των διακοπών και να πατήσεις γερά στα πόδια σου. Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να κατηγορήσεις κάποιον άλλον για αυτή σου την ανάγκη. Επειδή όμως σε βλέπω αστρολογικά κάτι ανάμεσα σε διορθωτή και φιλόσοφο θα ήθελα να σου υπενθυμίσω πως όταν τονίζεις λάθη δικά σου ή άλλων απλώς τα δέχεσαι ως κάτι δεδομένο και τελικά απλώς τα διαιωνίζεις.

-Φαίδρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Οι προβλέψεις αυτές πρέπει να θεωρούνται απλά μετάφραση των θέσεων των πλανητών. Σε καμία περίπτωση οι προβλέψεις του periplanitika δεν αποτελούν νόμιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε προσωπικό ή επιχειρηματικό επίπεδο ή κάποιου είδους καθοδήγηση, διάγνωση ή βοήθεια σε κανένα επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα