24.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Περί..πλανητικά: (Προβλέψεις 16 – 31 Μαρτίου)

Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις προβλέψεις, διάβασε εκτός από το Ζώδιο και τον ωροσκόπο σου.

Περισσότερα άρθρα στο: https://www.facebook.com/periplanitika

Κριός
Αλλαγές. Όσο ακόμα ο κυβερνήτης σου Άρης βρίσκεται στο Ζώδιό σου, παραμένεις αποφασισμένος να κοιτάξεις μπροστά και να κάψεις (τι είσαι Ζώδιο της Φωτιάς αγαπητέ;) όσα σε γεμίζουν δυστυχία, άγχος, θυμό και φόβο. Ναι, η Έκλειψη Ηλίου μιαν ανάσα (ούτε μια μοίρα) πριν τον Κριό είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί σου δημιουργεί μια τάση αναπόλησης, είναι που προσθέτεις κι έναν χρόνο όπου να ‘ναι… πολύ θέλει ο άνθρωπος;

Το στοίχημα που θα πρέπει να βάλεις με τον εαυτό σου είναι να μην επιτρέψεις σε αυτές τις σκέψεις να φρενάρουν τη δράση. Πάτα γκάζι για νέα ξεκινήματα, νέες περιπέτειες. Αγνόησε τις κακεντρεχής κουβέντες αλλά να θυμάσαι να ρίχνεις μια ματιά και στους καθρέπτες γιατί 1) δράση χωρίς προσοχή δημιουργεί επιπλέον προβλήματα και 2) οι εχθροί συνήθως έρχονται από πίσω.

Ταύρος
Και ναι! Ο κυβερνήτης σου, η Αφροδίτη, επιστρέφει στο Ζώδιό σου. Είσαι ωραίος/α και το αισθάνεσαι, το βλέπουν οι άλλοι, σε θέλουν. Κυβερνήτης σου είναι, έχει αδυναμίες και δε διστάζει να το δείχνει. Αυτό βέβαια δε σταματά τις αλλαγές που χρειάζεται να κάνεις. Ούτε βελτιώνει δραματικά τη διάθεσή σου. Γιατί τελευταία παρατηρείς πως υπάρχουν νέες προτεραιότητες, νέα σχέδια. Και όσο σε ενθουσιάζει η προσμονή του αποτελέσματος άλλο τόσο σε ανησυχεί η διαδρομή. Και δε παν’ να λένε πως αυτή είναι που πρέπει πρώτα να απολαύσεις; Εγώ ξέρω πως η Αφροδίτη σου χτυπάει τη πόρτα και εσύ είσαι αρκετά απασχολημένος για να ευχαριστηθείς τα δώρα της. Αντ’ αυτού μεταμορφώνεσαι για λίγο σε αυτό που «πρέπει». Κάτι που λόγω υπομονής θα πεις, πείσματος θα πω, μπορείς να κάνεις.

Δίδυμοι
Ready. Set. Go Δίδυμε γιατί αυτό το δεκαπενθήμερο που ξεκινά είναι από εκείνα τα οποία η δουλειά σε ξεπερνάει κι αναρωτιέσαι πως τα κατάφερες έτσι πάλι, εσύ παιδί του Ερμή μες στη χαρά κι έφτασες σε αυτό το σημείο.. Ο εν λόγω κυβερνήτης σου όμως δε θα σε αφήσει έτσι (εμ, τι νόμιζες;) και στους Ιχθύες μαζί με την Έκλειψη Ηλίου θα σου προσφέρουν επαγγελματικές ευκαιρίες. Ήρθε καιρός κάτι να αλλάξει το δίχως άλλο. Νέοι συνεργάτες, νέο περιβάλλον, έχεις βαρεθεί και δε φημίζεσαι πως αντέχεις για πολύ καιρό στα ίδια και στα ίδια. Η αλλαγή έρχεται και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις όλα τα μέσα που διαθέτεις ώστε να τη προσαρμόσεις στα μέτρα σου.

Καρκίνος
O κυβερνήτης σου, η Σελήνη, θα μπει μπροστά από τον Ήλιο στις 20 Μαρτίου δημιουργώντας Ηλιακή Έκλειψη. Το όλο φαινόμενο σε επηρεάζει στο μέγιστο και θα συνεχίσει να το κάνει για τους επόμενους μήνες από  την τελευταία μοίρα των Ιχθύων. Εκεί στο μεταίχμιο, ακριβώς τη τελευταία στιγμή δε φαίνεται εξάλλου σαν όλα να συμβαίνουν; Να ερωτεύεσαι τη πιο ακατάλληλη στιγμή, να έρχονται οι πληροφορίες που χρειάζεσαι λίγο πριν παρατήσεις την αναζήτηση, η ιδέα όταν σταματάς να επικεντρώνεσαι σε αυτή; Ο Ερμής στο ίδιο Ζώδιο αυτό το δεκαπενθήμερο βοηθάει να βάλεις τη σκέψη σου σε μια σειρά, να ξεχωρίσεις τα θέλω από τα πρέπει ή ακόμα καλύτερα αυτά να συμβαδίσουν. Και μη ξεχάσω να σου πω: Δε χρειάζεται να κλείνεται κανείς για να σκέφτεται. Τι τους έχουμε τους φίλους;

Λέων
Αν η πρώτη Έκλειψη του 2015 επηρεάζει τα άλλα Ζώδια, φαντάσου πόσο επηρεάζει εσένα αφού ο Ήλιος είναι κυβερνήτης σου! Αλλά όχι Λιοντάρι, επειδή ξέρω πως ο νους σου πηγαίνει στο κακό, η Ηλιακή αυτή Έκλειψη μόνο θετικά αποτελέσματα έχει να προσφέρει. Αρχικά αυξάνεται η διαίσθησή σου, και αυτό λέει πολλά γιατί αμέσως – αμέσως βελτιώνονται οι αποφάσεις που λαμβάνεις. Μετά είναι και το θέμα της κυριαρχίας. Είσαι δυναμικός χαρακτήρας- δε κρύβεται αυτό – αλλά τους τελευταίους μήνες ίσως εσύ, ίσως οι άλλοι, κάπως αυτό ξεχάστηκε. Ήρθε η ώρα να πάρεις τη κατάσταση στα χέρια σου. Μη ξεχάσω επίσης, η Αφροδίτη επιστρέφει στον Ταύρο από αύριο, στο υψηλότερο σημείο του Ωροσκοπίου σου. Ακτινοβολείς επαγγελματικά, ευκαιρίες παρουσιάζονται, γνωριμίες είναι προ των πυλών. Εκμεταλλεύσου το!

Παρθένος
Παρθένε θα αφήσω τις τυπικότητες και θα στα γράψω τα πράγματα έτσι όπως είναι. Αν έχεις μεγάλο πρόβλημα με κάποια σχέση σου (ερωτική, επαγγελματική, οικογενειακή) γύρνα προς την άλλη κατεύθυνση και φύγε. Αν τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις είναι μικρά, αποδέξου τα και συνέχισε να επενδύεις εγκεφαλικά και συναισθηματικά. Αλίμονο όμως, μην δημιουργείς πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει! Αν είσαι σε δίλλημα από αυτά που απασχολούν τη περιβόητη λογική σου, αν τίποτε δε φαίνεται ξεκάθαρο ακόμη και για ‘σένα, τότε σε παρακαλώ μη βιαστείς να πάρεις αποφάσεις ενόψει Ηλιακής έκλειψης. Γιατί μπορεί να ξέρεις καλύτερα από τον κάθε έναν τι αξίζεις και ποια τα θέλω σου, αλλά και οι δύο γνωρίζουμε πως συχνά αυτά τα τελευταία αλλάζουν.

Ζυγός
Ω Θεοί! πάλι έκλειψη έχουμε και απέναντι από τον Ζυγό; Σχεδόν δηλαδή, ούτε μια μοίρα μακριά από το Ζώδιο του Κριού δε συμβαίνει αυτή η πρώτη έκλειψη του 2015, αλλά μην ανησυχείς γιατί τον επόμενο μήνα θα έρθουν και τα πιο βαριά (βλ. Ολική Έκλειψη Σελήνης στο Ζώδιό σου). Μέχρι τότε, μπορείς κάλλιστα να εκμεταλλευτείς το φαινόμενο της Ηλιακής στις 20 Μαρτίου, το οποίο προσπαθεί να σε δυναμώσει, να σταματήσουν επιτέλους να σε εκμεταλλεύονται, να σε χρησιμοποιούν φορώντας τη μάσκα της ανάγκης. Γιατί εσύ μπορεί να μη θέλεις να χαλάσεις χατίρι όταν ζητάνε ευπρεπώς βοήθεια. Αλλά αν είναι να σε πατήσουν, έχει σημασία αν θα σε βαφτίσουν χαλί περσικό των 1εκ. κόμπων;

Σκορπιός
Ποιος είδε Σκορπιό και δεν τον φοβήθηκε όταν οι μέρες περνούν, τρέχεις σε δουλειές και πάλι η λίστα των υποχρεώσεων μοιάζει συνεχώς να μεγαλώνει. Η αλήθεια είναι πως όσο ο Μάρτης τελειώνει, το πρόγραμμά σου ελαφραίνει κι ευτυχώς δηλαδή γιατί έχουμε άλλα πράγματα να ασχοληθούμε. Μα τον έρωτα φυσικά! Η Αφροδίτη κάνει την είσοδό της στον ελκυστικό Ταύρο μεταμορφώνοντας την ανία σε γαλήνη και αρωματίζει ανοιξιάτικα όλες τις σχέσεις. Μα εσύ είσαι Σκορπιός, θέλεις πάθος, ένταση, εγκεφαλικό κυνηγητό – τι να τα κάνεις τα λουλουδάτα αρώματα; Κι εδώ έρχεται να προστεθεί η Ηλιακή Έκλειψη στους Ιχθύες, εξαφανίζοντας κάθε λογική, κάνοντας την αγωνία και τον ενθουσιασμό του έρωτα απαραίτητο στοιχείο της καθημερινότητας. Τίποτε δε σχεδιάζεται, τίποτε δεν είναι σίγουρο και αυτή είναι η μαγεία του παιχνιδιού που τώρα απολαμβάνεις.

Τοξότης
Έκλειψη Ηλίου στη τελευταία μοίρα του Ιχθύ είναι για τον Τοξότη η μετατροπή ενός επαγγελματικού στόχου σε ένα μεγάλο ιδανικό, σε κάτι που γεμίζει νόημα κι ενδιαφέρον τη ζωή σου. Διαφορετικά δεν θα είχε νόημα. Έκλειψη Ηλίου στη τελευταία μοίρα του Ιχθύ είναι η ανάγκη που γεννιέται για δημιουργία οικογένειας. Να ολοκληρωθεί μια σχέση, να ολοκληρωθείς κι εσύ μέσα από εκείνη. Έκλειψη Ηλίου στη τελευταία μοίρα του Ιχθύ είναι η αναγνώριση πως οικογένεια δεν είναι μόνο αυτή που προέρχομαι ή αυτή που δημιουργώ μα βάση τα πρότυπα που έχω διδαχθεί. Είναι περισσότερο η συμφιλίωση με τις δικές μου ρίζες, η αναγνώριση του παρελθόντος μου, γιατί χωρίς αυτό δε θα είχα τελικά κανένα μέλλον. Κι αν γίνω νοσταλγικός ή ανυπόμονος ξέρω πως σε τίποτα δε θα με βοηθήσει. Γιατί αυτό που έχει σημασία είναι μόνο το τώρα. Αυτό είναι.

Αιγόκερως
Η όψη τετραγώνου Ουρανού – Πλούτωνα που σε βάραινε τα τελευταία 2μιση περίπου χρόνια (με τον τελευταίο στο Ζώδιό σου) επιτέλους διαλύεται. Τι κι αν γίνεται έκλειψη Ηλίου (γιατί θα γίνει!), τι κι αν ο Ούρανός συνεχίζει να βρίσκεται στον Κριό; Τώρα επικεντρωνόμαστε στα θετικά γιατί αποδεσμεύεσαι από την βαριά αυτή ατμόσφαιρα που αντικειμενικά δεν ταιριάζει στο image σου. Επικεντρώνεσαι στην Αφροδίτη που από τον Ταύρο σε βοηθάει να δημιουργήσεις, να ερωτευτείς. Επικεντρώνεσαι στον Ερμή που βρίσκεται στους Ιχθύες για να διευκολύνει κάθε επικοινωνία ή συμφωνία. Επικεντρώνεσαι στην ασφάλεια η οποία πηγάζει από εσένα, όπως ακριβώς κάνει και το αντίθετό της. Επικεντρώνεσαι σε εσένα, γιατί κάπου στη πορεία ξέχασες να ακούς την εσωτερική φωνή που ποτέ όμως δεν έπαψε να συμβουλεύει και να καθοδηγεί.

Υδροχόος
Αυτό το δεκαπενθήμερο, βελτιώνονται δυο πράγματα. Πρώτο και βασικότερο τα οικονομικά σου και δεν είναι λίγο πράγμα, γιατί εδώ και μήνες προσπαθείς προκειμένου να επιτύχεις την ανεξαρτησία σου σε αυτόν τον δύσκολο τομέα. Και τι πάλη ήταν αυτή μόνο εσύ το ξέρεις.. Έχεις να ευχαριστείς εκτός από τη προσπάθειά σου και τη πρώτη Ηλιακή Έκλειψη του 2015. Δεν είναι και λίγο πράγμα! Άντε μπράβο, να ξεκινήσει η χρονιά να κυλάει ομαλότερα. Θέλεις ανεξαρτησία και το συμπαντικό μήνυμα είναι πως με την υπομονή και τη συστηματική προσπάθεια θα ανταμειφθείς πλουσιοπάροχα. Το δεύτερο που βελτιώνεται είναι η σεξουαλική σου διάθεση. Γιατί τον τελευταίο μήνα (ίσως και παραπάνω;) δε σε αναγνωρίζαμε με τόσα που είχες στο κεφάλι σου Υδροχόε! Καιρός ήταν!

Ιχθύς
Το μεγάλο αστρολογικό γεγονός του δεκαπενθήμερου δεν είναι η Αφροδίτη που εισέρχεται στον Ταύρο. Ούτε καν ο Ερμής που βρίσκεται στο Ζώδιό σου. Είναι η Έκλειψη Ηλίου στις 20 Μαρτίου που συμβαίνει στη τελευταία μοίρα του Ζωδίου σου και είναι προάγγελος αλλαγών. Καθώς η Σελήνη που συμβολίζει το συναίσθημα θα σκεπάσει τον Ήλιο καλείσαι να προετοιμαστείς γιατί οι αλλαγές δεν αποφεύγονται. Αλλά μπορείς να φροντίσεις να προσανατολιστούν σε αυτά που ΕΣΥ θέλεις. Περισσότερο ελεύθερο χρόνο, περισσότερο χρήμα, έναν άνθρωπο δίπλα σου ο οποίος θα σε αγαπάει και θα σε φροντίζει πραγματικά. Μοιάζει ακατόρθωτο στον κόσμο που ζούμε λες να ζητάς όχι μόνο αυτά, αλλά επιπλέον ένα αρμονικό οικογενειακό περιβάλλον και φίλους οι οποίοι δε κρίνουν, μα στηρίζουν; Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Κι αν μοιάζει ουτοπικό, ας μη ξεχνάμε πως εσύ είσαι το Ζώδιο της ουτοπίας..

-Φαίδρα 16 Μαρτίου 2015
Οι προβλέψεις αυτές πρέπει να θεωρούνται απλά μετάφραση των θέσεων των πλανητών. Σε καμία περίπτωση οι προβλέψεις του periplanitika δεν αποτελούν νόμιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε προσωπικό ή επιχειρηματικό επίπεδο ή κάποιου είδους καθοδήγηση, διάγνωση ή βοήθεια σε κανένα επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα