24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Θέατρο Επί Κολωνώ: Πρόγραμμα σεζόν 2013-14

To Θέατρο Επί Κολωνώ μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικές δουλειές μέχρι τώρα και ανακοίνωσε το πρόγραμμα των παραστάσεων του μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Στην πρώτη παρουσίαση των παραστάσεων του μετά από 16 χρόνια σ’ ένα πολύ φιλικό και παρεϊστικο περιβάλλον μίλησε ο Γιώργος Χατζηνικολάου, καθώς και οι συντελεστές των 4 παραστάσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τεσσάρων παραστάσεων κατά σειρά χρονικής εμφάνισης:

Αλεπούδες από την ομάδα Νάμα

Η Ομάδα Νάμα επιλέγει φέτος να παρουσιάσει ένα σύγχρονο βρετανικό κείμενο της συγγραφέας Dawn King με τίτλο Αλεπούδες (αγγλικός τίτλος:Foxfinder) στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013.

Οι Αλεπούδες, είναι μια καθηλωτική και συνταρακτική παραβολή της Dawn King, μια σκοτεινά κωμική διερεύνηση της πίστης, της επιθυμίας και της ευθύνης που διαδραματίζεται σε ένα κόσμο τόσο ξένο όσο και οικείο.

Tο έργο βραβεύτηκε το 2011 με το πρώτο βραβείο Papatango στο διαγωνισμό νέων συγγραφέων σε συνεργασία με το θέατρο Finborough στο οποίο πρωτοπαίχτηκε το 2011.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Ουίλιαμ Μπλόρ, ένας ειδικά εκπαιδευμένος «ανιχνευτής», σταλμένος από την κεντρική εξουσία, φτάνει στο αγρόκτημα του Σαμουήλ και της Ιουδίθ για να διερευνήσει μία υπόνοια προσβολής… από αλεπούδες! Οδηγημένος από την εκπαίδευση του αλλά και τα πιστεύω του, καλείται να αποκαλύψει και να εξοντώσει το θηρίο «…που απειλεί τον ανθρώπινο πολιτισμό», παραμένοντας ο ίδιος άθικτος και ελεύθερος από την επιρροή του.

Όσο προχωράει η έρευνά του, θα συμβούν γεγονότα που θα αλλάξουν την ζωή τους. Για πάντα.

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Στις Αλεπούδες της Dawn King μπαίνουμε σε μια κοινωνία μέσα στην οποία η αλεπού έχει αναγνωριστεί ως μια θανάσιμη απειλή για την ίδια την ύπαρξη της. Παρά το γεγονός ότι όλες οι αλεπούδες έχουν από καιρό εξολοθρευτεί, μια διάχυτη κρατική γραφειοκρατία που βρίσκεται διαρκώς σε επαγρύπνηση συνεχίζει να γαλουχεί και να εκμεταλλεύεται το φόβο της ολέθριας επιμονής τους και της επακόλουθης μόλυνσης της περιορισμένης συγκομιδής της χώρας.

Ένα σώμα ανιχνευτών αλεπούδων που μοιάζουν με ασκητές αποστέλλεται διαρκώς στην εξοχή ώστε να κρατηθεί ζωντανός αυτός ο φόβος και έτσι να διατηρηθεί ο έλεγχος πάνω στο φοβισμένο και εξαρτημένο πληθυσμό. Η καταλληλότητα και η συνάφεια του συγκεκριμένου έργου με το σήμερα έγκειται στην ικανότητα του να απεικονίσει μια κοινωνία όπου παράλογες υποθέσεις μπορούν τελικά να εξελιχθούν σε μια εφιαλτική πραγματικότητα.

Βιογραφικό συγγραφέα:

Η Dawn King (Ντων Κινγκ) είναι μια βραβευμένη συγγραφέας που γράφει για το θέατρο, το ραδιόφωνο και τον κινηματογράφο, ενώ παράλληλα διδάσκει μαθήματα θεατρικής γραφής σε ενήλικες και παιδιά. Είναι μέλος του συγγραφικού φόρουμ του BBC, «BBC Writersroom 10», και μόνιμη συνεργάτης του Finborough Theatre. Έχει υπάρξει ακόμα μέλος των προγραμμάτων Theatre and Royal Court Theatre Young Writers.

Το έργο της Foxfinder απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Paratango το 2011 και παρουσιάστηκε στο Finborough Theatre. Κέρδισε ακόμα το Βραβείου του πιο πολλά υποσχόμενου θεατρικού έργου στο Off West End Awards το 2012.

Μεταξύ άλλων έργων της είναι τα Water Sculptures/ZOO double bill (Τhe Union Theatre), Face Value (Stephen Joseph Theatre, Scarborough), και Doghead Boy and Sharkmouth Go To Ikea (The Junction, Cambridge).

Συντελεστές

Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική: Στέλιος Γιαννουλάκης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Στουπάκης
Βοηθός σκηνογράφου: Γιώργος Θεοδοσίου

Διανομή

Σαμουήλ: Δημήτρης Λάλος

Iουδίθ: Ιωάννα Παππά

Ουίλιαμ: Χάρης Χιώτης

Σάρα: Ιωάννα Κολλιοπούλου

Πρώτη παράσταση:Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013
Τελευταία παράσταση:Κυριακή 13 Απριλίου 2014
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:Τετάρτη & Κυριακή στις 19:00
Πέμπτη, Παρασκευή & Σαββάτο στις 21:15
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 16,00€
Λαϊκή παράσταση Τετάρτης: Γεν. είσοδος 10,00€
Φοιτητικό/Ανέργων: 
Τετάρτη ως  Παρασκευή 10,00€
Σαββάτο & Κυριακή 12,00€

Διάρκεια: 90 λεπτά
Χώρος: Κεντρική Σκηνή

Ηταν κάποτε 

Μετά την πετυχημένη περιοδεία, σε χωριά και πόλεις της Ελλάδας, η παράσταση “ΉΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ”, πέντε αλληλοβόρα παραδοσιακά παραμύθια, μια δημιουργία της ομάδας “Χ-αίρεται” σε συνεργασία με το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης, ανεβαίνει φέτος στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013.
 
Λίγα λόγια για το έργο:
 
“Πέντε παραμύθια δύσκολα. Σκληρά, τρομερά, αλλόκοτα. Απομαγνητοφωνημένες αφηγήσεις αγωνίας πολύτιμης και ζωτικού φόβου των ανθρώπων: παιδιά που χάνονται, άγονοι έρωτες, άδικοι κόποι, σπουδαία έργα. Καλό και κακό δε ξεχωρίζουν με σιγουριά, διδάγματα δεν βγαίνουν με ευκολία. 
 
Σκοτάδι, φως κι από το φως σκοτάδι. Τρεις άνθρωποι στήνουν παράσταση με λόγια που ξεχάσαμε ν’ ακούμε και ιστορίες που δεν αντέχονται στ’ αλήθεια. Ζωντανεμένα στο σήμερα με φαντασία και απλότητα, τα παραμύθια γίνονται ότι ήταν κάποτε και πάντα, τρόποι ώστε κανείς να μη περνά μονάχος του τη φοβερή του νύχτα”.
 
Σημείωμα των συντελεστών:
 
Η κοινή αγάπη μας για τα παραμύθια και η νοσταλγία για την αφήγηση παραμυθιών, σαν τρόπο διασκέδασης, ήταν η αφορμή μας για να ξεκινήσουμε αυτό το εγχείρημα. Αγάπη, όχι μόνο για τα παραμύθια που ακούσαμε μικροί, αλλά κυρίως για αυτά που ανακαλύψαμε μεγάλοι. Διασκέδαση, κατ’ άλλους ψυχαγωγία, όχι αυτή που κοιμίζει γλυκά ένα παιδί, αλλά αυτή που μπορεί να αφυπνίσει έναν ενήλικα. 
 
Εξάλλου τα παραμύθια ήταν υπόθεση των μεγάλων, πριν από το θρίαμβο της τηλεόρασης και εμείς αυτήν την υπόθεση θέλαμε πάλι να ανοίξουμε. Αναζητήσαμε παραμύθια στην πρώτη τους μορφή, τη μη λογοκριμένη και με κεντρικό άξονα την αλληλοβορά επιλέξαμε πέντε. Τα θέματα που στοιχειώνουν τους ήρωες και τους αντιήρωες των παραμυθιών της παράστασης είναι η απώλεια, ο απογαλακτισμός, η εξουσία, ο ανομολόγητος έρωτας, η ζήλια και η συγχώρεση.
 
Κατά τη διάρκεια των προβών εισχωρήσαμε και σε άγνωστα για μας μονοπάτια και γίναμε δραματολόγοι, σκηνοθέτες, φωτιστές, μουσικοί επιμελητές, ενδυματολόγοι, σκηνογράφοι… Έτσι κατά τη διάρκεια της παράστασης, επιλέξαμε τα μέρη του θεάτρου, όπως το καμαρίνι, η κουίντα, ή το ηλεκτρολογείο, να “μεταφερθούν” πάνω στη σκηνή, φανερώνοντας στο θεατή τις λειτουργίες τους, που παραδοσιακά αποκρύπτονται. 
 
Οι εναλλαγές της μουσικής και του φωτισμού γίνονται μέρος της δράσης των ηθοποιών, προωθώντας σταδιακά τη μετάβαση από το ιλαρό στο τραγικό, κι από το παραμύθι στην πραγματικότητα.
 
Τώρα, εδώ στο θέατρο Επί Κολωνώ ήταν αναγκαία η αντικατάσταση ενός εκ των τριών συντελεστών της παράστασης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Γι’ αυτό και στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και ταυτόχρονα να καλωσορίσουμε στους κόλπους της ομάδας μας, το φίλο μας Πέτρο Σπυρόπουλο, ο οποίος θα είναι ο τρίτος συναυτουργός εδώ στην Αθήνα. 
 
n“Αρχή του παραμυθιού, λοιπόν, καλησπέρα τσ’ αφεντιές σας. Ήταν κάποτε ένα….”
 
Σημείωμα του Δη.Πε.Θε.:
 
Το “Ήταν Κάποτε” είναι μια παράσταση στο πλαίσιο του προγράμματος της “Άγονης Γραμμής”. Η “Άγονη Γραμμή” ήταν μια ιδέα που συλλάβαμε το 2007, επιθυμώντας να φτάσουμε σε μέρη που δεν έχει πάει ποτέ το θέατρο. Παρόλο που σήμερα ακόμα και στο πιο απόμακρο χωριό, υπάρχουν μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας όπως το ίντερνετ ή η τηλεόραση, τίποτα δε συγκρίνεται με την ανθρώπινη φυσική παρουσία. 
 
Το να πας και όχι να μεταδίδεσαι είναι το ιδιαίτερο, το ξεχωριστό. Έτσι λοιπόν το αποφασίσαμε και την ίδια ώρα βάλαμε και κάποιους κανόνες σ’ αυτό το σχέδιο:
 
•Η περιπλάνηση δε θα είχε απαιτήσεις από θεατρικούς χώρους, για να μπορεί να ταξιδέψει παντού.
 
•Μη θεατρικά κείμενα, αλλά παραστάσεις που θα βασίζονται στη λογοτεχνία στην παράδοση, ή σε άλλα είδη.
 
•Πάντα χειμώνα. Το καλοκαίρι τα απομονωμένα χωριά μετατρέπονται σε καταφύγιο των ανθρώπων της πόλης. Τότε όλα είναι εύκολα. Το χειμώνα όμως η απομόνωση είναι πραγματική.
 
Το “Ήταν Κάποτε” ολοκλήρωσε τον κύκλο των παραστάσεων της “Άγονης Γραμμής” το χειμώνα του 2012. Πιστεύοντας ότι η συγκεκριμένη παράσταση δεν θα έπρεπε να μείνει μόνο στα όρια της δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε και μια καλοκαιρινή περιοδεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. 
Στην Αθήνα πραγματοποίησε μια σειρά παραστάσεων στο “Παλιό Λιπαντήριο” και στο θέατρο “Εμπρός”.
 
Περιεχόμενο των παραμυθιών:
 
Στον “Κουκιπιπέρη”, ένα ηλικιωμένο άκληρο ζευγάρι αποκτά παιδί. Όσο γρήγορα και εύκολα το αποκτά αντίστοιχα το χάνει. Ο θρήνος τους γίνεται τραγούδι, το τραγούδι παραμύθι κι αυτό το παραμύθι αφορμή για τα υπόλοιπα.
 
Στο “Ελαφέλι με τη χρυσή την αλυσίδα” δυο γονείς απαρνιούνται και προσπαθούν να βλάψουν τα παιδιά τους. Εκείνα αναζητώντας λύτρωση φεύγουν μακριά, με μοναδικό εφόδιο τη μεταξύ τους αγάπη. Συνεχή εμπόδια εμφανίζονται μπροστά τους, μέχρι να βρουν το δικό τους καταφύγιο.
 
Στο παραμύθι “Ο Τρισκατάρατος”, ξετυλίγεται η ζωή μιας αγαπημένης οικογένειας που ελπίζει στην ευτυχία των παιδιών της, μέσα από έναν πετυχημένο γάμο. Έτσι βρίσκει πρόσφορο έδαφος ένας πλούσιος, εκθαμβωτικός νέος και με την πανουργία του καταφέρνει να εξουσιάσει όλη την οικογένεια. Όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται είναι πλέον αργά.
 
Το “Μυρσινιώ ή το καλογεράκι” είναι μια ιστορία αγάπης. Δύο νέοι συναντιούνται και ζουν τον απόλυτο έρωτα. Για μια νύχτα. Η νύχτα αυτή, όμως, ορίζει και ανατρέπει τις ζωές τους, όπως τις ήξεραν μέχρι τότε.
 
Στην “Κουλοχέρα”, δυο αδέλφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι ζούνε στην ίδια στέγη μέχρι που ένα τρίτο πρόσωπο, εμφανίζεται στη ζωή τους. Η ισορροπία στη μεταξύ τους σχέση ταράσσεται και τα όριά τους δοκιμάζονται.
 
Τα παραμύθια της παράστασης επιλέχτηκαν από τρεις συλλογές: τα Ελληνικά λαϊκά παραμύθια (Α’) του Κώστα Καφαντάρη, τα Ελληνικά παραμύθια (Α’) οι παραμυθοκόρες – Ελληνικά παραμύθια (Β’) τα αλληλοβόρα, της Άννας Αγγελοπούλου.
 
Αν και τα παραμύθια απαντώνται σε διάφορες παραλλαγές από τόπο σε τόπο, το υλικό της παράστασης αποτελούν απομαγνητοφωνημένες αφηγήσεις ανθρώπων από τη Θράκη (“Ο Κουκιπιπέρης”), τη Μυτιλήνη (“Το ελαφέλι με τη χρυσή την αλυσίδα”), την Κύπρο (“Ο Τρισκατάρατος”), την Κέρκυρα (“Το Μυρσινιώ ή το καλογεράκι”), και την Τρίπολη (“Η κουλοχέρα”).
 
Συντελεστές
 
Μια δημιουργία των Χρήστου Πίτσα, Στέλιου Χλιαρά, Βάσιας Χρήστου
 
Διανομή
 
Χρήστος Πίτσας 
 
Πέτρος Σπυρόπουλος
 
Βάσια Χρήστου
 
Πρώτη παράσταση:Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013
Τελευταία παράσταση:Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:Τετάρτη στις 21:15 & Πέμπτη στις 19:00
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10,00€

Φοιτητικό-μαθητικό-πολυτεκνικό-ατέλειες: 5,00€
Ανέργων: δωρεάν (συγκεκρ. αριθμός θέσεων)
 
Διάρκεια:80 λεπτά
Χώρος:Κεντρική Σκηνή
 
2013 / Μelina M.
 
«Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Η Ελλάδα αυτό είναι. Η κληρονομιά της, η περιουσία της. Και αν το χάσουμε αυτό δεν είμαστε κανείς». Σε μια χώρα που ο πολιτισμός δεν πρωταγωνιστεί πια και οι ηθοποιοί θεωρούνται «πολίτες δεύτερης διαλογής», μια παράσταση «στήνεται» μπροστά στους θεατές και με αφορμή τη Μελίνα Μερκούρη μιλάει για την σημερινή κατάσταση του πολιτισμού και του θεάτρου.
 
Παρουσίαση – Περίληψη
 
Σημείωμα του θέατρου: 
 
To «2013 / Melina M.» είναι η δεύτερη προσωπική σκηνοθετική δουλειά του ηθοποιού Κωνσταντίνου Ασπιώτη μετά το περσινό «Να ΄ρθω μαζί σου;» που παίχτηκε με επιτυχία για 4 μήνες στην κεντρική σκηνή του 104, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές. 
 
Ο σκηνοθέτης έχοντας στο πλευρό την ομάδα των ικανών συντελεστών του, και 4 από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, καταπιάνεται με ένα καινούριο πείραμα, πάνω στο άξιο συζήτησης θέμα του ελληνικού πολιτισμού εν έτει 2013.
 
Αφορμή, εκκίνηση και αντικατοπτρισμός πάνω σε αυτό το θέμα, γίνεται η Μελίνα Μερκούρη, η οποία εκτός των άλλων υπήρξε κατά το παρελθόν η μακροβιότερη υπουργός πολιτισμού στην Ελλάδα. 
 
Η παράσταση αφηγείται ιστορίες από τη ζωή και το έργο της πολυσχιδούς αυτής προσωπικότητας, και με χιούμορ αντιδιαστέλει τη σημερινή κατάσταση, με την ανυπαρξία προσοχής –που αρμόζει–  στον πολιτισμό, αλλά και όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι ηθοποιοί –και όχι μόνο–  στις δύσκολες αυτές ημέρες μας.
 
Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Επί Κολωνώ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων «Off Οff Athens» τον Ιούνιο του 2013 για δυο μόνο παραστάσεις αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές. 
 
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτισμοί: Τάκης Λυκοτραφίτης
Δραματολόγος: Αναστασία Διαμαντοπούλου
Επιμέλεια φωνητικών αυτοσχεδιασμών: Μίνως Θεοχάρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Λάζαρος Βαρτάνης
 
Παίζουν:
 
Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Λάζαρος Βαρτάνης
Ελένη Κάκκαλου
Ζωή Καραβασίλη
Μάριος Μακρόπουλος
 
Πρεμιέρα: 25 Οκτωβρίου 2013
Τελευταία παράσταση: Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014
Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο στις 19:15, Κυριακή: 21:15 
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10,00€

Φοιτητικό/μαθητικό: 7,00€
Ανέργων: δωρεάν (συγκεκριμένος αριθμός θέσεων)

Διάρκεια: 50 λεπτά

Χώρος: Κεντρική Σκηνή
 
Είπαν για την παράσταση:
 
Η παράσταση είχε ομοιογένεια, ήταν γρήγορη, σχεδόν κινηματογραφικής ταχύτητας, με αξιοθαύμαστους αυτοσχεδιασμούς, χωρίς καθόλου χάσματα, με ύφος δηκτικό, φρέσκο, ορμητικό, νεανικό και, όσο χρειαζόταν, καταγγελτικό. Μια παράσταση, όπως θα έλεγε και η ίδια η Μελίνα, παλικαρίσια.
 
Ειρήνη Αιβαλιώτου (www.catisart.gr)
 
Η δουλειά που έγινε σ΄ αυτή τη μικρή περφόρμανς η οποία κράτησε παραπάνω από 35΄ (ευτυχώς) είναι υποδειγματική από κάθε άποψη. Η παράσταση σε γοργούς αλλά καλά μελετημένους ρυθμούς, διαπνέεται από χιούμορ, σαρκασμό, αυθεντική συγκίνηση και εύστοχα σκηνοθετικά ευρήματα. Ας ελπίσουμε ότι θα την ξαναδούμε σε μια πιο εξελιγμένη (από άποψης διάρκειας εννοώ) εκδοχή της, κι ότι θα έχουμε ανάλογα δείγματα από πολλούς νέους Έλληνες δημιουργούς αφού εν τέλει η τέχνη, τέτοια τέχνη φυσικά, αξιοποιεί την δυσχέρεια και παρηγορεί την μελαγχολία, προσφέροντας ταυτόχρονα μια ενίοτε επώδυνη αλλά πάντα πολύτιμη συνειδητοποίηση.
 
Μαρία Κυριάκη (www.episkhinis.gr)
 
Η ομάδα «Κατά Λάθος» μόνο κατά λάθος δεν υλοποίησε την παράσταση που απολαύσαμε! Ουσιαστικά έκανε πράξη την ρήση που υπάρχει στους καλλιτεχνικούς και όχι μόνο κύκλους, ότι το ταλέντο δηλαδή αποτελεί το 10% ενώ το υπόλοιπο είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά… Επί σκηνής παρακολουθούσαμε ένα δεμένο ανσάμπλ ηθοποιών και σκηνοθέτη που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον μας με την δυναμική και τον γρήγορο ρυθμό του… Μια άρτια παράσταση, σοβαρή, με χιούμορ και ευφυής…
 
Φωτεινή Τσαρδούνη (www.culturenow.gr)
 
Έχοντας δει και την παράσταση του χειμώνα «Να ΄ρθω μαζί σου;» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη πιστεύω ολόκληρη ότι είναι συμπαντικά συμφωνημένο να μη χαθεί ούτε δράμι από τα γερά μυαλά, τις σεμνές ψυχές, τα δυνατά χέρια. Η αντίσταση στην ασχήμια είναι υπόθεση κόπου και αξιοπρέπειας…
 
Rebeeecca σε σκηνοθεσία και διασκευή του Γρηγόρη Χατζάκη 
 
Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 ανεβαίνει η παράσταση Rebeeecca σε διασκευή και σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ.
 
Μία φτωχή, αφελής και χαρωπή κοπέλα, ένας πλούσιος και προβληματισμένος χήρος, μια στριφνή οικονόμος, ένας ευτραφής μπάτλερ, ένας ράθυμος σκύλος και η “ώρα για τσάι”, συνυπάρχουν σε μία επιβλητική έπαυλη, γεμάτη μυστικά και σκάλες, σε μία ανατρεπτική ανάγνωση του έργου της Daphne Du Maurier.
 
Το κλασικό αριστούργημα της Daphne Du Maurier – γνωστό από την κινηματογραφική μεταφορά του Alfred Hitchcock – βρίσκεται σε αλλόκοτη θέση, καθώς ανεβαίνει, σφυρίζοντας δειλά, στο θέατρο Επί Κολωνώ, σε μία διασκευή που μάλλον δεν είχε κατά νου. Η ιστορία είναι λίγο πολύ η ίδια, όμως κάτι, κάτι δεν πάει καθόλου καλά και το έργο δεν θα ησυχάσει αν δεν το εντοπίσει!
 
Λίγα λόγια για το έργο:
 
Μία κοπέλα εργάζεται ως συνοδός μίας εύπορης κυρίας. Σε ένα ταξίδι τους στο Μόντε Κάρλο γνωρίζει έναν πλούσιο άντρα, τον Μάξιμ Ντε Γουίντερ, που έχει εγκαταλείψει την έπαυλη του, λόγω του πρόσφατου θανάτου της συζύγου του. Οι δυο τους ερωτεύονται κεραυνοβόλα, παντρεύονται και μετακομίζουν στο Μάντερλεϊ, την πολυτελή έπαυλη της οικογένειας Ντε Γουίντερ. 
 
Η κοπέλα είναι ενθουσιασμένη με τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά της. Μέχρις ότου μπροστά της ανοίγουν και οι πόρτες του Μάντερλεϊ. 
 
Στο καινούργιο της σπίτι θα γνωρίσει παράξενους ανθρώπους – και όχι μόνο, που θα την οδηγήσουν όλο και πιο βαθιά σε έναν στρόβιλο φόβου και αφόρητου φθόνου. 
 
Τριγυρίζοντας στην τεράστια έπαυλη, η νέα γυναίκα θα νιώθει όλο και πιο πολύ την παρουσία της να συρρικνώνεται και να εγκλωβίζεται κάτω από την επίδραση μίας απουσίας: αυτής της πρώτης κυρίας Ντε Γουίντερ, της νεκρής Ρεμπέκας.
 
Συντελεστές
 
Dιασκευή/Σκηνοθεσία/Σκηνογρ. ΕπιμέλειαΓρηγόρης Χατζάκης
Πρωτότυπη Μουσική: Βύρων Κατρίτσης
Κοστούμια: La Reina (Βάλη Μαυρίδη)
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Μπάμπης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάριος Βούρος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
 
Διανομή
 
Xάρης Ασημακόπουλος
Κλεοπάτρα Τολόγκου
Άννα Κολιοφώτη
Γρηγόρης Χατζάκης
 
Πρώτη παράσταση: Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 
Τελευταία παράσταση:Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15 
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 12,00€

Φοιτητικό/μαθητικό: 8,00€
Ανέργων: δωρεάν (συγκεκριμένος αριθμός θέσεων)
 
Διάρκεια:80 λεπτά 
Χώρος:Κεντρική Σκηνή
 
Πληροφορίες
Επί Κολωνώ, 210 5138067
www.epikolono.gre-mail: xkolono@otenet.gr
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός – Αθήνα 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα