38.6 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Το Red Jasper Cabaret Theatre σηκώνει αυλαία

H Αθήνα αποκτάει το δικό της Cabaret Theatre

Από τον Δεκέμβριο 2019

Το Red Jasper Cabaret Theatre σηκώνει αυλαία στα μέσα Δεκεμβρίου με σκοπό να φέρει στην Αθήνα τον αέρα και την την αισθητική του σύγχρονου cabaret και να αγκαλιάσει διαφορετικά είδη παραστατικών τεχνών δίνοντας βήμα σε νέους καλλιτέχνες μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα. Σ’ έναν ιστορικό θεατρικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Κυψέλης, την πρώην Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, το Red Jasper Cabaret Theatre επιδιώκει να προωθήσει στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της πόλης ένα είδος θεάματος – ποιοτικής ψυχαγωγίας, που να προέρχεται από τη συνύπαρξη διαφόρων ειδών παραστατικών τεχνών, όπως θέατρο, μουσική, χορό, τέχνη του τσίρκο, standup comedy, performance art, κ.α., σ’ ένα χώρο που επιτρέπει την αμεσότητα και τη διαδραστικότητα κοινού και καλλιτέχνη. Βαδίζοντας στα χνάρια του γαλλικού και γερμανικού καμπαρέ,  η πρώην Β’ Σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας θα εξελιχθεί σ’ έναν σύγχρονο και πολυμορφικό θεατρικό χώρο, με συνδυασμό vintage και industrial αισθητικής, που θα δίνει τη δυνατότητα σε καθήμενους και όρθιους θεατές να παρακολουθούν την εκάστοτε παράσταση απολαμβάνοντας τα house cocktails στο bar του θεάτρου.

 Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα

To “Red Jasper Cabaret Theatre” επιδιώκει να εξελιχθεί σ’ έναν πρωτοποριακό θεατρικό χώρο, που γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, αγκαλιάζει τα διαφορετικά είδη των παραστατικών τεχνών και αναδεικνύει νέους/νέες αξιόλογους καλλιτέχνες, προωθώντας καινοτόμες και “out of the box” καλλιτεχνικές συμπράξεις και δημιουργίες. 

Tanz – Οι περιπέτειες μιας νεότητας”

Ένα ποίημα για τις “περιπέτειες μιας νεότητας” και το τέλος της αθωότητας

Παρασκευή & Σάββατο

Για 20 Παραστάσεις

Εγκαινιάζοντας το Red Jasper Cabaret Theatre, έναν νέο θεατρικό χώρο – σύγχρονο ατμοσφαιρικό θεατρικό καμπαρέ – που  επιχειρεί να συγκεράσει διαφορετικές μορφές τέχνης, η παράσταση “Tanz -Οι περιπέτειες μίας νεότητας”  έρχεται να παίξει, να τραγουδήσει, να προβληματίσει και  να μιλήσει για την ουτοπία της πλήρους αποδοχής και έκφρασης. Για τη συνύπαρξη κόσμων. Χωρίς αυτοί να χάνουν τα χαρακτηριστικά και την ιδιαιτερότητά τους.

Βασισμένο στο έργο “Ο ευλαβικός χορός” το πρώτο μυθιστόρημα του Κλάους Μαν που κυκλοφόρησε το 1925, στο Βερολίνο, παρουσιάζει τη γερμανική νεολαία του μεσοπολέμου σαν ένα εξπρεσιονιστικό σκίτσο. Μία γενιά που απορρίπτει καθιερωμένες ηθικές, κοινωνικές και αισθητικές αξίες και προσπαθεί να δημιουργήσει μέσα από το χάος και την αμηχανία ένα στήριγμα και να ανακαλύψει ένα νέο τρόπο έκφρασης για κάποια ακόμα αβέβαια ιδανικά.

“…παρατήρησε τους νέους, τους συνομηλίκους του, τον έναν μετά τον άλλον. Είδε πως υπήρχαν κιόλας γύρω από τα στόματά τους μικρές αδιόρατες ρυτίδες και κατάλαβε πως είχαν χαραχθεί από την πρώιμη περιπέτεια. Του φάνηκε πως όλη αυτή η κατά βάθος άβγαλτη νεολαία που ήταν μάλιστα τόσο παιδιάστικη όπως και η προγενέστερη, είχε αποτολμήσει απερίσκεπτα έναν αγώνα.”

“Tanz – Οι περιπέτειες μίας νεότητας” 

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο 

Red Jasper Cabaret Theatre

Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

Συντελεστές:

Παραγωγή:  Red Jasper Cabaret Theatre

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παναγόπουλος    

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σύμβουλος δραματουργίας: Νίκος Ζιώγας

Μουσική επιμέλεια- σύνθεση: Βασίλης Παναγιωτόπουλος

Σκηνικά- Κοστούμια: Δήμος Κλιμενώφ

Φωτισμοί: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Θεόφιλος Σπηλιόπουλος

Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Μικές Γλύκας, Ιωάννα Λέκκα, Χρήστος Σταθούσης και η Holly Grace

Τhe Proof Show

Από την ομάδα ValSia

Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη

Για 16 παραστάσεις

_ELG3625-2.jpg

Η μουσικοθεατρική ομάδα ValSia μετά τη “Σταχτομπούτα” (2017-18) και το  “Μικρό σπίτι στην Αθήνα” (2019) που παίχτηκε στο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, παρουσιάζει τη νέα της δουλειά The Proof Show” εμπνευσμένο από τo παραμύθι  “Sole, Luna e Talia” από το Pentamerone του Τζιαμπατίστα Μπαζίλε.

Δύο άκρως διαφορετικές κοπέλες, η Sole και η Luna, παίρνουν μέρος σ’ έναν διαγωνισμό, όπου πρέπει να αποδείξουν την αξία τους και να κερδίσει η καλύτερη. Ένας διοργανωτής κινεί τα νήματα, ο Maestro.  5 μέρες, 5 δοκιμασίες. Οι κοπέλες εμφανίζονται κάθε βράδυ ζωντανά μπροστά στο κοινό για να διαγωνιστούν. Οι όροι του Maestro είναι συγκεκριμένοι. Πρέπει να κερδίσει η καλύτερη, χωρίς όμως να φανεί παραπάνω από την άλλη. Η οποιαδήποτε προσπάθεια ή υπερβάλλων ζήλος για παραπάνω προβολή είναι πόντος προς τα κάτω. Παρά την αντιζηλία, πρέπει να δείχνουν αγαπημένες και να εκπέμπουν στο κοινό την αίσθηση σα να είναι συγκρότημα χρόνια. Αγαπημένες πάση θυσία. Ακόμη κι όταν ο Maestro τους αποκαλύψει ότι το έπαθλο δεν είναι αυτό που νόμιζαν αλλά η ίδια τους η ζωή. Η καλύτερη θα ζήσει.

Ποια ανάγκη οδηγεί τον άνθρωπο στο να αποδείξει ότι αξίζει; Γιατί η ευτυχία κάποιου να εξαρτάται τόσο πολύ από την αποδοχή ή μη των άλλων; Ο φόβος της απόρριψης και της μοναξιάς έχει συχνά ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας πλασματικής εικόνας. Ενός ανθρώπου άτρωτου, χωρίς ρωγμές, χωρίς αδυναμίες, που το μόνο που έχει να μοιραστεί με τους γύρω του είναι στιγμές χαράς και λάμψης. Βασίζεται λοιπόν, από το φόβο της μοναξιάς, σ’ έναν πλασματικό – αλλά αποδεκτό στους γύρω – εαυτό, με αποτέλεσμα όμως να αισθάνεται ακόμη πιο μόνος καθώς δεν έχει κανέναν να τον ξέρει ουσιαστικά. Ένας φαύλος κύκλος.

Το “The Proof Show” ενώ μοιάζει μ’ έναν απλό διαγωνισμό, στην πραγματικότητα είναι ένα οργανωμένο πείραμα που ερευνά την ανθρώπινη φύση και την αχαλίνωτη ανάγκη ενός φαίνεσθαι που συγκρούεται με το είναι.

Συντελεστές:

Σύλληψη ιδέας – Κείμενο: ValSia

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Δήμος Κλημενώφ

Μουσική: ValSia

Φωτογραφίες:  Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Video: Μαρία Ελισάβετ Κοτίνη

Παίζουν:

Sole: Βαλέρια Δημητριάδου

Luna: Αθανασία Κουρκάκη

Maestro:  Νίκος Χατζόπουλος (σε video προβολή)

Μουσικές Τρίτες

Τις Τρίτες στο Red Jasper Cabaret Theatre η μουσική παύει να είναι υπόκρουση και μετατρέπεται σε εμπειρία. Τα decks αναλαμβάνει η γνωστή στο Αθηναικό κοινό DJ Nua, που έξω από την mainstream διαδρομή, μας ταξιδεύει με όχημα την κλασσική τζαζ (από το 1920 ως το 1950 κυρίως), τα μουσικά είδη dixieland, ragtime, big bands hot jazz, swing, rhythm and blues, και φυσικά τις μουσικές του vaudeville και του παλιού cabaret. Guest εμφανίσεις καλλιτεχνών και happenings-εκπλήξεις απογειώνουν τη μουσική εμπειρία που συνδυάζεται με τα house cocktails που υπογράφει ο Γιάννης Δημητρακάκης στο bar του θεάτρου.

Red Jasper Cabaret Theatre

Το Cabaret  της Κυψέλης

Από τον Δεκέμβριο 2019 

Red Jasper Cabaret Theatre

Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

www.facebook.com/redjaspermusictheater/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα