Το Θέατρο 104 γιορτάζει τα 4 χρόνια του στον χώρο της οδού Ευμολπιδών, στο Γκάζι και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με 17 παραστάσεις, για ενήλικες και μικρούς θεατές, στις 3 σκηνές του (κεντρική σκηνή, black box, open space).
To πρόγραμμα:
από 24 Σεπτεμβρίου 2016
“Βρώμικα παραμύθια”, από την Ομάδα Άπειρον, σε σκηνοθεσία Θάλειας Γρίβα.
Παραστρατισμένες κόρες, πονηρές γριές, φιλήδονοι παπάδες, άβουλα πριγκιποπούλα και κατατρεγμένες ηρωίδες συναντιούνται στη σκηνή, μέσα από τη διασκευή τεσσάρων παραδοσιακών παραμυθιών.
Παίζουν: Γιώτα Τσιότσκα, Ηρώ Κισσανδράκη, Δων Χριστοδούλου.
από 28 Σεπτεμβρίου 2016
“About sex”, με την Κατερίνα Βρανά. (2ος χρόνος)
Μετά από μία θριαμβευτική σεζόν στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, η παράσταση της Κατερίνας Βρανά επιστρέφει για έναν τελευταίο κύκλο παραστάσεων.
από 7 Οκτωβρίου 2016
Gazi Comedy Club.
2 ώρες, 7 κωμικοί, 1 μικρόφωνο και άφθονο γέλιο: με νέους stand up comedians από την Αθήνα, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό σε guest εμφανίσεις.
από 10 Οκτωβρίου 2016
“Σεξ Λεξικόν: η επιστήμη του έρωτα” του Σπύρου Μιχαλόπουλου, σε σκηνοθεσία Αγγελίτας Τσούγκου.
Δύο ερωτευμένοι και άπειροι έφηβοι στην Αθήνα του 1978 επιχειρούν να κάνουν έρωτα για πρώτη φορά. Σε μία εποχή που αλλάζει, καλούνται να ξεπεράσουν οικογενειακά και κοινωνικά βιώματα, στερεότυπα και παγιωμένες αντιλήψεις.
Παίζουν: Μαρία Χάνου, Χρήστος Κοντογεωργης.
από 15 Οκτωβρίου 2016
“Η μαζώχτρα” του Αργύρη Εφταλιώτη, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου. (2ος χρόνος)
Η παράσταση της “Μαζώχτρας” είναι η συνέχεια και η εξέλιξη της φόρμας που πρωτοείδαμε στους “Χαλασοχώρηδες” και αποτελεί πρόταση της ομάδας πάνω στη δραματοποίηση της λογοτεχνίας, απαντώντας με τον πιο δημιουργικό τρόπο στο ερώτημα πώς μπορεί ένα διήγημα με τριτοπρόσωπη αφήγηση, να παιχτεί στο θέατρο χωρίς να υποστεί διασκευή και χωρίς τη χρήση αφηγητή.
Παίζουν: Νάντια Δαλκυριάδου, Θοδωρής Θεοδωρίδης, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός.
από 21 Οκτωβρίου 2016
“Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φρατζόλα ψωμί” του Ντέιβιντ Αιβς, από την Oμάδα Θεάτρου «ΑΤΟΝΑλ», σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη. (2ος χρόνος)
Ο Τρότσκι με ένα τσεκούρι καρφωμένο στο κεφάλι πεθαίνει σε παραλλαγές, τρεις πίθηκοι γράφουν τον Άμλετ ενώ ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί, τη στιγμή που ένα ζευγάρι ερωτεύεται, προσπερνώντας τις λάθος ατάκες, κάθε φορά που ο ήχος ενός κουδουνιού επαναλαμβάνει τη μεταξύ τους συνάντηση.
Παίζουν: Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Γιώργος Σύρμας, Σοφία Μαραθάκη.
από 7 Νοεμβρίου 2016
“Η εκλογή της Σόφι”, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Παλίλη.
Μια παράσταση που θέλει να μιλήσει για την επιβίωση, για τη μνήμη και το τραύμα, για τη διαχείριση της απώλειας. Μια παράσταση για το παρόν και το παρελθόν, για τον Άνθρωπο και για τις ρωγμές του. Για το θάνατο και τη ζωή, για τον έρωτα και τη σκληρότητα. Μια παράσταση για την Ιστορία των ανθρώπων και την ιστορία των ανθρώπων.
Παίζουν: Θανάσης Δόβρης, Αλεξία Καλτσίκη, Θάνος Παπακωνσταντίνου.
από 11 Νοεμβρίου 2016
“Οικογένεια Μπες βγες” του Γιάννη Ξανθούλη, από την ομάδα 4frontal, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη. (2ος χρόνος)
Στο παλιό αρχοντικό της οδού Αλφόνσου Πίπερμαν, η ήρεμη ζωή της ζάμπλουτης οικογένειας Πουστοδούλου, που εμπορεύεται τα προφυλακτικά ΜΠΕΣ-ΒΓΕΣ, ταράσσεται από τις συνεχείς απώλειες των μελών της. Όταν η πεντάχρονη Σίσσυ, η νόμιμη κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας, αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει αποφασίζει να αναλάβει δράση και να ξεσκεπάσει το καλά κρυμμένο μυστικό. Κανείς όμως δεν ξέρει το δικό της μυστικό…
Παίζουν: Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαΐστράλη, Αμαλία Νίνου, Αριστέα Σταφυλαράκη.
από 30 Νοεμβρίου 2016
“Και δεν θα χωρίσουμε” του Γιον Φόσσε, σε σκηνοθεσία Ιουλίας Σιάμου.
Το έργο του Γιον Φόσσε μιλάει για τον ερωτευμένο άνθρωπο που εισέρχεται στον “γυάλινο κόσμο” της αναμονής, περικυκλωμένος από τα φαντάσματα του παρελθόντος, προσπαθώντας να ξανασυνθέσει κατακερματισμένες μνήμες ενός έρωτα, που ενώ τελείωσε δεν έσβησε. Ως πότε μπορεί να “αναμένει” κανείς την ευτυχία;
Παίζουν: Μαρία Λεβαντή, Γιώργος Σταυριανός, Ελένη Χατζηγεωργίου.
από 14 Ιανουαρίου 2017
“Η κατάρα της Ίρμα Βεπ” του Charles Ludlam, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.
57 αλλαγές κοστουμιών “ντύνουν” δύο ηθοποιούς οι οποίοι καλούνται να υποδυθούν 8 ρόλους παραδίδοντας μία ξέφρενη σκηνική παρτιτούρα με “ήχους” από ταινίες τρόμου και λογοτεχνία του φανταστικού, ελισαβετιανό θέατρο και βικτωριανό μελόδραμα, κόμικ και γοτθικά παραμύθια. Η ξεκαρδιστική αυτή φάρσα που έχει αφήσει εποχή, διαρρηγνύει την “κοινή ησυχία” και μας μεταφέρει σε ένα κόσμο αλλόκοτο και συνάμα αδιανόητα απολαυστικό!
Παίζουν: Πάρις Θωμόπουλος, Ευθύμης Μπαλαγιάννης.
από 20 Ιανουαρίου 2017
“Σοφία Λασκαρίδου: μια αγάπη μεγάλη”, από την ομάδα 4Frontal και τον Παντελή Δεντάκη.
Η Σοφία Λασκαρίδου γεννήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στη Καλλιθέα. Διεκδίκησε και πέτυχε να γίνει η πρώτη γυναίκα που έγινε δεκτή στην Σχολή Καλών Τεχνών, ανοίγοντας δρόμο για την γυναικεία παρουσία στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ακολούθησε σπουδές στο εξωτερικό δίπλα σε μεγάλους ζωγράφους της εποχής, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Αυτό που σημάδεψε τη ζωή της ήταν ο σπουδαίος, μυθιστορηματικής υφής έρωτας με τον ποιητή Περικλή Γιαννόπουλο που έμελλε να μετονομαστεί σε “αυτόχειρας του Σκαραμαγκά”, βάζοντας τέλος στη ζωή του πάνω σ’ ένα άσπρο άλογο, επειδή δεν μπορούσε να την έχει δική του. Μετά απ’ αυτό το γεγονός, η Λασκαρίδου αποτραβήχτηκε σταδιακά από τη ζωγραφική κι από τους ανθρώπους και έζησε μόνη στο σπίτι της στην Καλλιθέα, μέχρι τα 89 της χρόνια.
Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαιστράλη, Αμαλία Νίνου, Αριστέα Σταφυλαράκη.
από 24 Ιανουαρίου 2017
“Νina Variations” του Steven Dietz, σε σκηνοθεσία Νίκου Πασχίδη.
Το έργο του Steven Dietz αποτελεί φόρο τιμής στον “Γλαρο”του Τσεχωφ. Οι δύο πρωταγωνιστές του “Γλάρου”, ο Τρέπλιεφ και η Νίνα, συναντιούνται ξανά και ξανά σε σαράντα τρεις διαφορετικές παραλλαγές της περίφημης τελευταίας τους σκηνής. Στις παραλλαγές αυτές οι νεαροί πρωταγωνιστές αντιτάσσουν το ζωντανό-ζωηρό τους πνεύμα και τα καταπιεσμένα-αναδυόμενα πάθη τους σε ένα γύρο ερωτικής φρενίτιδας, λέγοντας όλα αυτά που δεν ειπώνoνται στην αρχική σκηνή του Τσεχωφ, βρίσκοντας τα λόγια να ειπωθούν όλα εκείνα που δεν τολμούν να πουν αφήνοντας για το τέλος μια μικρή ελπίδα να βρουν, να καταλάβουν ο ένας τον άλλο.
από 8 Φεβρουαρίου 2017
“H παρέλαση” της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Ρωμανού Καλοκύρη.
Δυο αδέρφια, ο Άρης και η Ζωή, ζουν απομονωμένα από τον έξω κόσμο, εξόριστοι στην ασφάλεια του δωματίου τους. Η μόνη τους επαφή με την πόλη και τους ανθρώπους είναι ένα “παράθυρο”. Η ιδέα της παρέλασης που θα λάβει χώρα κάτω από το σπίτι τους, φαντάζει ως η μοναδική διέξοδος από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
Παίζουν: Μάριος Ράμμος, Ουρανία Φουρλάνου.
ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
από 25 Σεπτεμβρίου 2016
“Ταξίδι στο κέντρο της γης” του Ιουλίου Βερν, σε σκηνοθεσία Άγγελου Χατζά και Αλέξανδρου Κομπόγιωργα.
Ένα μαγικό ταξίδι περιπέτειας πλούσιο σε εικόνες, συναισθήματα, περιπέτεια, γνώση, φαντασία, μουσική και τραγούδια.
Παίζουν: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Νεφέλη Κουλούρη, Άγγελος Χατζάς.
από 2 Οκτωβρίου 2016
“Δεν είμαι φλαμίνγκο”, σε κείμενο και σκηνοθεσία Πέτρου Κουμπλή. (2ος χρόνος)
Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουμπλής γράφει, σκηνοθετεί, συνθέτει μουσική και δημιουργεί τον Μιλώ, ένα αξιαγάπητο στρουθοκαμηλάκι, που πασχίζει με κάθε τρόπο να γίνει μέλος της παρέας των όμορφων και κακομαθημένων φλαμίνγκο.
Παίζουν: Γιώτα Βιτετζάκη, Ευγενία Λιάκου, Νίκος Ζιάζιαρης, Νίκος Λεκάκης, Βαγγέλης Πιτσιλός, Βασίλης Χατζηδημητράκης.
από 9 Οκτωβρίου 2016
“Ωραία Κοιμωμένη²” της Καλλίοπης Φύκαρη, από την ομάδα HippoTheatreGroup.
Η ομάδα Hippo προτείνει μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παραμυθιού με έντονα κωμικά στοιχεία, γρήγορο ρυθμό, συγκίνηση και ανατροπές.
Παίζουν: Γιώργος Σοφικίτης, Βαλεντίνα Κάντα.
από 23 Οκτωβρίου 2016
“Σαν… όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, από την “Ομάδα των Πέντε Εποχών”.
Με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Σαίξπηρ, “Η ομάδα των Πέντε Εποχών” επιλέγει το “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας”, και κατά την γνωστή της πλέον μέθοδο, φτιάχνει μια παράσταση-παιχνίδι που εισάγει μικρούς και μεγάλους στον πολυσήμαντο κόσμο του Σαίξπηρ.
Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια: “Stagedoor – Στη σοφίτα”, για όσους ασχολούνται με τη μουσική σκηνή και το μιούζικαλ και “σκηνοθεσίας” με τη Βαρβάρα Δούκα.