33.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Εργαστήριο της δράσης Διάλογοι με τον Γιάννη Καλαβριανό

Το πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα και η δράση Διάλογοι, συνεχίζονται τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο με καλεσμένο τον Γιάννη Καλαβριανό, σκηνοθέτη της παράστασης Ιφιγένεια εν Αυλίδι που θα παιχτεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 19 και 20 Ιουλίου 2019.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν την πλοκή και τις βασικές θεματικές του έργου του Ευριπίδη, να γνωρίσουν τον τρόπο οργάνωσης όλων των φάσεων των προβών για την παράσταση καθώς και να λάβουν μέρος σε μία προσομοίωση των παιχνιδιών, ασκήσεων και τεχνικών, με την καθοδήγηση και της ηθοποιού και βοηθού σκηνοθέτη της παράστασης Αλεξίας Μπεζίκη, που ακολουθεί ο σκηνοθέτης κατά την πρώτες ημέρες των δοκιμών και αποσκοπούν στη δημιουργία μιας συμπαγούς ομάδας με κοινή αντίληψη του χώρου και των ρυθμών.

Οι συζητήσεις και τα ανοιχτά εργαστήρια της δράσης Διάλογοι θα συνεχιστούν στο Βουλευτικό Ναυπλίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

18 Φεβρουαρίου 2019: Γεωργία Μαυραγάνη, σκηνοθέτρια (Ευμενίδες Αισχύλου)
4 Μαρτίου 2019: Γιάννης Καλαβριανός, σκηνοθέτης (Ιφιγένεια εν Αυλίδι Ευριπίδη)
15 Απριλίου 2019: Λυδία Κονιόρδου, ηθοποιός και Γιώργος Σαμπατακάκης, θεατρολόγος (Οιδίπους Τύραννος Σοφοκλή)
6 Μαΐου 2019: Σοφία Πάσχου, σκηνοθέτρια (Θεογονία Ησίοδου)
27 Μαΐου 2019: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, σκηνοθέτης (Οιδίπους Τύραννος Σοφοκλή)

Φέτος, οι δράσεις του προγράμματος στην Αργολίδα εμπνέονται από τη θεματική, Επανεφευρίσκοντας το αρχαίο δράμα στη σύγχρονη σκηνή, και περιλαμβάνουν σειρά βιωματικών εργαστηρίων που απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και σε ενήλικες κατοίκους της Αργολίδας καθώς και σε ομάδες επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες του θεάτρου, υπό την επιστημονική επίβλεψη και σύμπραξη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τις δράσεις συντονίζουν: η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτρια και σύμβουλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα Υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός στη δράση Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Οι θεατροπαιδαγωγικές δράσεις του προγράμματος σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι εγκεκριμένες από τη Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πληροφορίες: lyceumepidaurus@greekfestival.gr
http://greekfestival.gr/lykeio-epidayroy/ekpaideyontas-to-koino-sto-archaio-drama/

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΒΡΙΑΝΟΣ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και υποψήφιος διδάκτωρ του ίδιου Τμήματος. Από τους ιδρυτές της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris.

Έχει γράψει τα κείμενα και σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: Κουμκουάτ(κείμενο με τη Μαρία Κοσκινά, Θέατρο του Νέου Κόσμου), Βελλεροφόντης (Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων), Γρανάδα (Από Μηχανής Θέατρο), Ανεμοδαρμένα Ύψη, της ΈμιλυΜπροντέ (μετάφραση και διασκευή, Κ.Θ.Β.Ε.),PhoneHome (τριεθνής συμπαραγωγή με τα PathosMünchenκαι UpstartTheatreLondon, Θέατρο Σφενδόνη), Gods/TheLostRing,(DeutschesTheaterBerlin), Αβελάρδος και Ελοΐζα (Φεστιβάλ Αθηνών, Θέατρο του Νέου Κόσμου), David’sFormidableSpeech on Europe (DeutschesTheaterBerlin-Autorentheatertage, KunstfestspieleHerrenhausenHannover), Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας (Φεστιβάλ Αθηνών, Bios, Θέατρο του Νέου Κόσμου, SarajevoWinterFestival, CSSTeatroStabile-Ουντίνε, SpazioTeatroNO’HMA-Μιλάνο),Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες (Φεστιβάλ Αθηνών, Bios), Πρακτόρισσες (Θέατρο του Ήλιου, Αθήνα), Ποιοςείναιδίπλαμου;τηςΠένυςΦυλακτάκη (ΠειραματικήΣκηνήτης «Τέχνης»), Εγώ είμαι το Θείο βρέφος! (Θέατρο του Νέου Κόσμου)

Έχει επίσης σκηνοθετήσει τις παραστάσεις:Η τάξη μας, του Τ. Σλομποτζιάνεκ (Θ.Ο.Κ.), Η Τσερλίνε και το σπίτι των κυνηγών, διασκευή των Αθώων του Χ. Μπροχ (Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας),Άουστρας ή η αγριάδα, της Λένας Κιτσοπούλου (Εθνικό Θέατρο,TheaterTri-bühne-Στουτγάρδη, PiccoloTeatro-Μιλάνο, HeidelbergerStückemarkt-Χαϊδελβέργη).
Έχει τιμηθεί με τα: Βραβείο Κουν, Καλύτερου Θεατρικού Έργου 2013-2014, Βραβείο Νίκος Ζακόπουλος, International PrizeIlTeatroNudo, diTeresaPomodoro, Milan 2014-2015.
Το Αβελάρδος και Ελοΐζα έχει μεταφραστεί στα Γερμανικά και τα Ιταλικά.
Το Γιοι και κόρεςέχει μεταφραστεί στα Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και τα Βοσνιακά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα