37.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Ολοκλήρωση του 11ου Off Off Athens Festival στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του 11ου Off Off Athens Festival στο Θέατρο Επί Κολωνώ. Για τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες το θέατρο άνοιξε τις πόρτες του στις νέες δυνάμεις του ελληνικού θεάτρου, μετατράπηκε σε μία κυψέλη δημιουργίας και 21 νέες ομάδες παρουσίασαν τη δουλειά τους. Παραστάσεις διαφορετικού ύφους και φόρμας, πειραματισμοί και νεωτερικές προτάσεις, η παράδοση ως υλικό εργασίας, νεότερες δραματουργίες, διαχρονικά ζητήματα, σύγχρονη θεματολογία. Όλα βρήκαν τη θέση τους σε μία επιτυχημένη από όλες τις απόψεις διοργάνωση που υπογράμμισε για ακόμη μια φορά την πίστη στο νέο δυναμικό μας και απέδειξε πως μπορούμε να ελπίζουμε πολλά στο μέλλον από αυτό.

Την Τρίτη 02 Ιουλίου 2019 ολοκληρώνεται η φετινή διοργάνωση με μια ειδική βραδιά όπου θα παρουσιαστούν οι τρεις παραστάσεις που επελέγησαν από την οργανωτική επιτροπή και οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα την επόμενη θεατρική περίοδο να ενταχθούν στο ρεπερτόριο του θεάτρου.

Οι παραστάσεις που διακρίθηκαν είναι οι εξής (η σειρά είναι τυχαία):

1) «Ίκαρος» από την ομάδα Ίκαρος σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παγώνη.
Τρία αγόρια μέσα από την αναπαράσταση του μύθου του ικάρου αφηγούνται μια ιστορία ενός παιδικού πάρτη γενεθλίων. Ένας φόρος τιμής στα παιδικά τραύματα, της βίαιης πτώσης από την φαντασία στην πραγματικότητα. Στη βίαιη ενηλικίωση, επηρεασμένη από πατριαρχικά κοινωνικά πρότυπά. Πότε ενηλικιώνομαι πραγματικά; Τι σημαίνει ενηλικιώνομαι; Πώς αξίζει να ζω;

2) «Κυνηγημένοι» από την θεατρική ομάδα Παραμόρφωση και σκηνοθεσία Γιώργου Πατεράκη.
Κύρια διαφορά του ανθρώπου από τον λύκο είναι ότι ο τελευταίος θα κυνηγήσει μόνο αν πεινάσει. Στην σύγχρονη κοινωνία, όπου οι ανάγκες είναι σχεδόν λυμένες, το κυνήγι αποτελεί μια πράξη πολιτική. Μοιραία οδηγεί σε συγκρούσεις όπου η σχέση θηρευτή και θηράματος μπορεί να αντιστραφεί.

3) «mēta – ΦΙΛΟΝΙΚΙΑ» από την ομάδα MOTIVO σε σκηνοθεσία Ειρήνης Σταματίου
Στο φαντασιακό κόσμο κάποιας πριγκιπικής αυλής, τίθεται το ερώτημα ανάμεσα σε έναν Πρίγκιπα και μία νεαρή Κόμισσα για το αν οι άντρες ή οι γυναίκες έδωσαν πρώτοι το παράδειγμα της απιστίας στον έρωτα. Ο πρίγκιπας αποκαλύπτει πως το ίδιο ερώτημα είχε απασχολήσει στο παρελθόν και τον πατέρα του, ο οποίος αποφάσισε να λύσει την απορία του μέσω ενός πειράματος, με ζωντανά ανθρώπινα πλάσματα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, που από βρέφη ανατράφηκαν χωριστά, δίχως να έχουν επαφή με άλλα όντα πέρα από δύο ορισμένους από τον ίδιο, υπηρέτες – παιδαγωγούς. Ο Πρίγκιπας αποφασίζει, λοιπόν, να «βγάλει» στον «πραγματικό» κόσμο αυτά τα τέσσερα παιδιά για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις σχέσεις που θα αναπτύξουν μεταξύ τους, καθώς εκείνα θα απαντούν σε ένα ερώτημα που δεν τους έχει ποτέ τεθεί.

Το Off Off Athens Festival με τη φετινή του 11η διοργάνωση και την επιτυχία της δικαίωσε τις προσδοκίες των διοργανωτών και ανέβασε ακόμη περισσότερο τον πήχυ.

Πληροφορίες:

Θέατρο Επί Κολωνώ
Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Κολωνός, Αθήνα
(10 λεπτά από τη στάση Μετρό: «Μεταξουργείο»)
Τηλέφωνο: 2105138067
Fax: 2105146169
E-mail: xkolono@otenet.gr
Site: www.epikolono.gr
Facebook page: www.facebook.com/epikolono.gr

«Ίκαρος» στις 19:00 (ομάδα 21η)

21.Ikaros_m.jpg

Τρία αγόρια μέσα από την αναπαράσταση του μύθου του ικάρου αφηγούνται μια ιστορία ενός παιδικού πάρτι γενεθλίων. Ένας φόρος τιμής στα παιδικά τραύματα, της βίαιης πτώσης από τη φαντασία στην πραγματικότητα. Στη βίαιη ενηλικίωση, επηρεασμένη από πατριαρχικά κοινωνικά πρότυπά. Πότε ενηλικιώνομαι πραγματικά; Τι σημαίνει ενηλικιώνομαι; Πώς αξίζει να ζω;

Συντελεστές:
Θεατρική ομάδα: Ίκαρος
Κείμενο / Σκηνοθεσία / Εικαστικός σχεδιασμός: Δημήτρης Παγώνης
Μουσική: διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού “Γιατί πουλί μ’ δεν κελαηδείς”
Φωτισμοί: Ιωάννα Ζέρβα
Trailer παράστασης: Τασού Παλισίδου

Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Παράσης, Γιώργος Ομηρίδης, Δημήτρης Παγώνης

Το trailer της παράστασης: www.youtube.com/watch?v=_nTe6hJVl3s 

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά

«Κυνηγημένοι» στις 20:30 (ομάδα 13η)

13.Kinigimenoi_m.jpg

Κύρια διαφορά του ανθρώπου από τον λύκο είναι ότι ο τελευταίος θα κυνηγήσει μόνο αν πεινάσει. Στη σύγχρονη κοινωνία, όπου οι ανάγκες είναι σχεδόν λυμένες, το κυνήγι αποτελεί μια πράξη πολιτική. Μοιραία οδηγεί σε συγκρούσεις όπου η σχέση θηρευτή και θηράματος μπορεί να αντιστραφεί.

Συντελεστές:
Θεατρική ομάδα: Παραμόρφωση
Κείμενο: «Καταδίωξη» (“Hunted down”)
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής
Θεατρική Διασκευή: Ομάδα Παραμόρφωση
Σκηνοθεσία: Γιώργος Πατεράκης
Σκηνικά: Ελίνα Παπαθεοδώρου, Γιώργος Πατεράκης
Κοστούμια: Ελίνα Παπαθεοδώρου
Μουσική: Γιάννης Μαυριτσάκης, Στέφανος Μουρούτσος
Φωτισμοί: Διονύσης Πιφέας
Φωτογραφίες: Κόλλιας Κυριάκος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελίνα Παπαθεοδώρου
Trailer παράστασης: Κυριάκος Κόλλιας

Ερμηνεύουν: Άννα Κλάδη, Γιώργος Πατεράκης, Διονύσης Πιφέας

Το trailer της παράστασης: www.youtube.com/watch?v=ZC6cjIU7Dlo 

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

«mēta – ΦΙΛΟΝΙΚΙΑ» στις 22:00 (ομάδα 20ή)

20.Meta-filonikia_m.jpg

Στον φαντασιακό κόσμο κάποιας πριγκιπικής αυλής, τίθεται το ερώτημα ανάμεσα σε έναν Πρίγκιπα και μία νεαρή Κόμισσα για το αν οι άντρες ή οι γυναίκες έδωσαν πρώτοι το παράδειγμα της απιστίας στον έρωτα. Ο πρίγκιπας αποκαλύπτει πως το ίδιο ερώτημα είχε απασχολήσει στο παρελθόν και τον πατέρα του, ο οποίος αποφάσισε να λύσει την απορία του μέσω ενός πειράματος, με ζωντανά ανθρώπινα πλάσματα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, που από βρέφη ανατράφηκαν χωριστά, δίχως να έχουν επαφή με άλλα όντα πέρα από δύο ορισμένους από τον ίδιο, υπηρέτες – παιδαγωγούς. Ο Πρίγκιπας αποφασίζει, λοιπόν, να “βγάλει” στον “πραγματικό” κόσμο αυτά τα τέσσερα παιδιά για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις σχέσεις που θα αναπτύξουν μεταξύ τους, καθώς εκείνα θα απαντούν σε ένα ερώτημα που δεν τους έχει ποτέ τεθεί. 

Συντελεστές:
Κείμενο: Marivaux
Μετάφραση: Μαρία Ευσταθιάδη
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Σταματίου
Σκηνικά: Ομάδα MŌTIVŌ
Κοστούμια: Martha Van Karousou
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Κίνηση: Βιβή Ρωμανά / Ειρήνη Σταματίου
Μουσική Επιμέλεια: Ομάδα MŌTIVŌ
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Τσόκανου
Video / Trailer: Γιάννης Τσότσος
Φωτογραφίες: Δημοσθένης Γαλλής
Graphics / Photo Manipulation/Digital Painting: Surehuinel
Οργάνωση παραγωγής: Ομάδα MŌTIVŌ

Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Μπιμπής & Μυρτώ Γκόνη (video), Αθηνά Τσιλύρα & Σαμουήλ Ακίνολα (φωνή), Νάστια Βραχάτη, Ντίνος Γκελαμέρης, Δήμητρα Τσόκανου, Αλέξανδρος Παυλίδης

Το trailer της παράστασης: www.youtube.com/watch?v=0f5OEHAuRTU

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα