37.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Online δωρεάν προβολή της ταινίας «Μέρες Βροχής – Rainy Days»

Άλλη μια ταινία online δωρεάν αυτές τις ατελείωτες ώρες με τον αναγκαστικό εγκλεισμό στο σπίτι λόγω κορωνοϊού; Όχι! Η ταινία «Μέρες Βροχής – Rainy Days» αποτελεί μια δημιουργία -από την αρχική ιδέα έως και την προώθησή της μέσω διάφορων κοινωφελών δράσεων- που έκανε την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό μας πράξη!

Όλοι όσοι εργαστήκαμε αφιλοκερδώς πριν από λίγα χρόνια για τη δημιουργία της ταινίας, μαζί και οι δεκάδες φίλοι που συνεισέφεραν στην ολοκλήρωσή της και, κατόπιν, στην προώθησή της, σας εύχονται καλή θέαση και σας παροτρύνουν να γίνεται κι εσείς κρίκος της αλυσίδας αλληλεγγύης που έχουμε ξεκινήσει!

Στις αίθουσες και στις εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα όπου προβλήθηκε η ταινία, οι θεατές δεν πλήρωναν εισιτήριο, αλλά, αντ’ αυτού, έφερναν τρόφιμα για συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη. Ευχόμενοι να λειτουργήσει και διαδικτυακά η ταινία μας ως ευκαιρία και κίνητρο για αλληλοβοήθεια αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι διανύουμε, προτείνουμε, αφού τη δείτε ΕΔΩ είτε να βοηθήσετε κάποιον που δυσκολεύεται αυτές τις μέρες ή αν δεν έχετε μια τοπική δομή κοντά σας, τότε να προσφέρετε τρόφιμα στην «Κοινωνική Κουζίνα – Ο Άλλος Άνθρωπος», με την οποία είχαμε όμορφη συνεργασία σε αρκετές δράσεις μας.

Εδώ και χρόνια αυτές οι ομάδες κοινωνικής κουζίνας προσφέρουν αφιλοκερδώς στην Αττική και ανά την Ελλάδα πολλές χιλιάδες μερίδες σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη. Διεύθυνση τράπεζας τροφίμων: Μεγάλου Αλεξάνδρου 122, Κεραμεικός. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6940882355. Δείτε στο blog «Ο Άλλος Άνθρωπος» τις ανάγκες σε τρόφιμα: http://oallosanthropos.blogspot.com/, καθώς και άλλους τρόπους βοήθειας: http://oallosanthropos.blogspot.com/p/blog-page_4.html.

Μοιραστείτε το μήνυμά μας. Όπως λέει και ο εκφωνητής στην ταινία μας, δανειζόμενος τα λόγια του Καζαντζάκη: «Αγάπα τον άνθρωπο, γιατί είσαι εσύ!»

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αγγελική-Ειρήνη Μήτση

Rainy days 2.jpg

Η ταινία “Rainy Days” δημιουργήθηκε αφιλοκερδώς:

Την εποχή της Κρίσης στην Αθήνα το 2013, σύμφωνα με πηγές οι νεοάστεγοι έφταναν τον αριθμό των 10-15.000 ατόμων περίπου. Συνηθισμένοι άνθρωποι, πολλοί από αυτούς με υψηλή εκπαίδευση και ικανότητες, που λόγω της Οικονομικής Κρίσης έπεσαν σε δυσμένεια. Αυτοί οι συνάνθρωποι βίωσαν μια βίαιη απομάκρυνση από την καθημερινότητά τους, από το σπίτι τους, τις οικογένειές τους, τις παρέες τους. Πώς κατέληξαν άστεγοι; Τι μέλλον θα έχουν; Ποιοι θα καταφέρουν να επιστρέψουν στην προηγούμενη ζωή τους;

Στην αρχή όλα ξεκίνησαν από συζητήσεις και προβληματισμούς μεταξύ των φίλων και συνεργατών Alessandro Spiliotopulos (σκηνοθέτης) και Σίμου Οικονομίδη (σεναριογράφος-συγγραφέας) για την κατάσταση που έβλεπαν γύρω τους. Σύντομα στην παρέα προστέθηκε και ο John Stephens Rannels (σεναριογράφος). Μια σπουδαία ομάδα μαζεύτηκε σιγά-σιγά γύρω από τον πρώτο πυρήνα, και ολοένα και μεγάλωνε. Άτομα με ευαισθησίες στο θέμα αυτό, που θέλαμε να συμβάλλουμε αφιλοκερδώς στην πραγματοποίηση της ταινίας «Μέρες Βροχής», καθένας μας με τον τρόπο του. Δεν ήταν απλά τα γυρίσματα μιας ταινίας, ήταν η ευκαιρία να εμβαθύνουμε όλοι οι συντελεστές σε αυτό που βιώνουν οι συμπολίτες μας και να το επικοινωνήσουμε στον κόσμο το θέμα μέσω της ταινίας, και κάποιων σχετικών δράσεων.

Μέσα από πολλές δυσκολίες και προσπάθεια, και με την ανεκτίμητη συνεισφορά των εταιρειών παραγωγής Boo Productions και Imagina S.A. είναι πλέον έτοιμη η ταινία, και νιώθουμε πως έχει έρθει η ώρα της. Όλοι οι συντελεστές αναμένουμε με χαρά την αναμέτρησή της με το κοινό. Εκτός από το καλλιτεχνικό της κομμάτι, ευελπιστούμε να συμβάλλει και αυτή στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τον συνάνθρωπό μας. Σήμερα το φαινόμενο είναι, δυστυχώς, πιο έντονο από ποτέ, οπότε και ελπίζουμε πως η συγκίνηση, ο προβληματισμός αλλά και η νότα αισιοδοξίας που η ταινία αφήνει, να αποτελέσουν κίνητρο για δράση!

Rainy days poster.jpg

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στα πρόθυρα της απελπισίας και της παραίτησης, ένας άστεγος πολιτικός μηχανικός συναντά μια νέα γυναίκα που τον πλησιάζει φιλικά, πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όταν ο στενός φίλος και μέντοράς του τραβάει τον δικό του δρόμο, εκείνος καταλαβαίνει ότι είναι ανάγκη να ξαναβρεί την πίστη στον εαυτό του και στους άλλους, αλλιώς κινδυνεύει να έχει άσχημη κατάληξη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σενάριο: Σίμος Οικονομίδης
Script editing: John Ranells Stephens
Σκηνοθεσία: Alessandro Spiliotopulos
Διεύθυνση φωτογραφίας: Πάνος Γκόλφης
Ηχοληψία: Σπύρος Αραβοσιτάς
Hair design: Ζώης Τριανταφύλλου
Μακιγιάζ: Κατερίνα Σπυροπούλου
Art direction: Κατερίνα Ζουράρη
Casting: Κώστας Κουντούρης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Κατσιπατάκη, Γιώργος Καστέλλης
Σκριπτ: Μαρία Λαΐνά
Μπούμαν: Άρης Πρόδρομος
Digital image technician: Aλέξης Τσουπράς
Οπερατέρ steadycam: Θεοδόσης Τζαβάρας
Οπερατέρ second unit: Τάκης Λυκοτραφίτης
Ηλεκτρολόγος: Κυριάκος Ελευθεριάδης
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Κατσιπατάκη
Βοηθοί παραγωγής: Απόστολος Μπονέλης, Λεωνίδας Λεοντιάδης, Ιωάννης Μπακαλάκος, Πέτρος Μούγιος
Catering: Dubravka Franz
Making off: Βαγγέλης Τζιφάκης
Still photography: Ολυμπία Κρασαγάκη, Όλγα Μαρτζούκου
Μοντάζ: Μανόλης Ζεάκης
Σχεδιασμός ήχου & Μιξάζ: Πάνος Χρονόπουλος
Post production: Imagina Pictures S.A.
Color grader: Θοδωρής Σαρακατσιάνος
POST PRODUCTION COORDINATOR: ΑΝΤΩΝΗΣ ΞΕΝΟΣ
Μουσική σύνθεση – Παραγωγή: Έλενα Παυλέα
Ηχοληψία: Δημήτρης Ζόγκας
Μιξάζ: Αλέξανδρος Ραγκούσης
Φωνή – Τραγούδια: Λαμπρινή Γιώτη, Αλκμήνη Χατζηνάσιου
Βιολί: Μπρουνίλντα-Ευγενία Μάλο
Τσέλλο: Σίση Μπαρακάρη
Κιθάρα: Παναγιώτης Λιάπης
Φλάουτο: Αναστασία Καρβούνη
Συμπαραγωγός: Boo Productions – Άγγελος Βενέτης, Ηρακλής Μαυροειδής
Συμπαραγωγός: Imagina Pictures S.A. -Αλέξανδρος Τάκης, Αθανάσιος Τάκης
Αssociate producers: Τάσος Γκόλνας, John Ranells Stephens
Μια παραγωγή της Tetrafillon Films – Αlessandro Spiliotopulos

Ηθοποιοί: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ζαχαρίας Ρόχας, Χριστίνα Γερογιάννη, Ανδρέας Μαριανός

Φιλική συμμετοχή: Άλκης Ζούπας, Τέτυ Καλαφάτη, Αγγελική Ειρήνη Μήτση, Ντέμπορα Οντόνγκ, Αλεξάνδρα Τσιάγκα

Επιμέλεια άρθρου: Σέρρας Πλάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα